GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οχι στο νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου...

Aπό τους Νεολαίους της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ -ΠΑΣΟΚ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ: Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ Το πολυδιαφημισμένο πολυνομοσχέδιο πο...

Aπό τους Νεολαίους
της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ -ΠΑΣΟΚ

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ: Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ
Το πολυδιαφημισμένο πολυνομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας αποτελεί μια ακόμη κοντόφθαλμη απόπειρα ανόρθωσης και εξυγίανσης της παιδείας. Η προχειρότητα και η συρραφή θέσεων που το χαρακτηρίζει δεν μπορούν να βγάλουν την παιδεία από το τέλμα στο οποίο έχει εισέλθει τα τελευταία χρόνια. Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ μοιάζει απούσα σε μια ακόμη προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου και του χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Βασικό μέλημα του σχεδίου Νόμου είναι η περεταίρω εμπορευματοποίηση της παιδείας, όπου οι φοιτητές αποτελούν το κύριο εμπορεύσιμο αγαθό. Η αναγνώριση των κολλεγίων αποτελεί την...

απαρχή στην κατάργηση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας και αναπόφευκτα οδηγεί σε εκπαίδευση δύο ταχυτήτων. Το δικαίωμα στην παιδεία είναι καθολικό και δεν πρέπει να πληρώνεται ούτε να εξαγοράζεται σε τιμές όπως τα εμπορεύσιμα αγαθά. Ο δημόσιος δωρεάν χαρακτήρας της παιδείας είναι αδιαπραγμάτευτος και πρέπει, επιτέλους, να συνοδευτεί και από αύξηση των κρατικών κονδυλίων.
Η κατάργηση του δέκα για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια δεν μπορεί από μόνη της να ωθήσει στη βελτίωση του παρεχόμενου επιπέδου σπουδών. Οι μόνοι ουσιαστικά ωφελημένοι θα είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θα είναι σε θέση να νοικιάζουν τα διαμερίσματά τους. Δεν προβλέπεται καμία ουσιαστική μέριμνα για την ανέργεση εστιών, και τη βελτίωση τόσο του επιπέδου σπουδών, ιδιαίτερα στα περιφερειακά πανεπιστήμια, όσο και της υλικοτεχνικής υποδομής των ιδρυμάτων. Η λογική ένα πανεπιστήμιο σε κάθε πόλη χωρίς όμως να προσφέρεται η ανάλογη οικονομική στήριξη δεν συμβάλει στην αναμόρφωση της παιδείας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από Πανεπιστήμια που θα θεραπεύουν την επιστήμη και την έρευνα και όχι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που θα γίνονται τα μέσα για να μην βαλτώσουν οικονομικά οι τοπικές κοινωνίες. Η ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της ελληνικής οικογένειας.
Η μείωση της φοιτητικής εκπροσώπησης είναι άλλο ένα σημαντικό πλήγμα στη δημοκρατική λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Η λογική της στάθμισης της φοιτητικής εκπροσώπησης έχει σαν απώτερο σκοπό τη δημιουργία και σε τελική ανάλυση την επικράτηση ενός αυταρχικού πανεπιστημίου όπου θα ευνοούνται οι πρωτοβάθμιοι καθηγητές. Εξάλλου είναι οι μόνοι που ζητούσαν την εξαφάνιση της φοιτητικής εκπροσώπησης. Το πανεπιστήμιο δεν είναι και ούτε πρέπει να γίνει τσιφλίκι κανενός είτε είναι κυβέρνηση είτε είναι καθηγητές. Δηλαδή, αν αποκλειστούν οι φοιτητές, το Πανεπιστήμιο θα αποκτήσει μεγαλύτερη διαφάνεια επειδή θα εμπλέκονται μόνον οι διαπλεκόμενοι μεγαλοκαθηγητές; Άλλωστε είναι γνωστό το φαινόμενο σε πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα τα τμήματα να διοικούνται από συντεχνίες καθηγητών, οι οποίες συχνά εκλέγουν τους αρεστούς τους με συνέπεια να ικανοποιούνται οι μετριότητες και να αποκλείονται οι άριστοι.

Η φοιτητική εκπροσώπηση αποτελεί την εγγύηση της διαφάνειας και όχι της διαπλοκής. Η παραταξιακή εκπροσώπηση εγγυάται τη δημοκρατική λειτουργία των ιδρυμάτων, όπως τα κόμματα στο αντιπροσωπευτικό κοινοβουλευτικό σύστημα. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η αρχή της αντιπροσωπευτικής εκπροσώπησης όλων των παραγόντων στη τριτοβάθμια εκπαίδευση καθιερώθηκε με το Ν. 1268/82 από τον Ανδρέα Παπανδρέου και στη συνέχεια συρρικνώθηκε από το Σουφλιά το 1993 και τη Γιαννάκου μετέπειτα.
Ας ελπίσουμε ότι η κ. Διαμαντοπούλου δεν θα ενδώσει στις λογικές που ξεκίνησε να εφαρμόζει η δεξιά και εξυπηρετούσε τα αναξιόπιστα και άφαντα μέλη ΔΕΠ που εργάζονται μόνο στους διαδρόμους των πανεπιστημίων.
Ας ελπίσουμε ότι η κ. Διαμαντοπούλου δεν θα είναι εκείνη η υπουργός που σχεδιάζει το μέλλον της νεολαίας με την τελευταία αποκλεισμένη και απούσα, εκπροσωπώντας, κατά τα άλλα, μια σοσιαλιστική κυβέρνηση.
Σε αυτές τις καθεστωτικές πρακτικές εμείς οι νεολαίοι, το ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, οφείλουμε να βγούμε μπροστά και να αντιδράσουμε.
Θέλουμε και αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας στη μόρφωση και τη παιδεία, το δικαίωμα μας να έχουμε ισχυρή φωνή σε οτιδήποτε μας επηρεάζει.
Το Πανεπιστήμιο αποτελεί τη μικρογραφία της κοινωνίας και καμία πολιτική ηγεσία δεν έχει το δικαίωμα να μας μετατρέψει σε άβουλα όντα. Εκσυγχρονισμός της παιδείας δεν σημαίνει νομοσχέδιο εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων.

22 σχόλια

 1. Ο δούρειος ίππος της Ευρώπης είναι ο ΓΕΩΡΓΟΣ πάρετε το χαμπάρι , θα με θυμηθείτε ,
  Οι Αμερικανοί θέλουν να εξαφανίσουν το ευρώ ο Τζεφρι έπαιξε καλά τον ρόλο του
  shkat

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. «Μετά την κατάληψιν των Αθηνών υπό του γερμανικού στρατού δε δύναται να γίνει ουδείς πλέον λόγος περί συνεχίσεως του αγώνος. Πρέπει να αναλάβωμεν την τύχη της χώρας σθεναρώς εις τα χέρια μας και να ατενίζωμεν κατάματα τη σκληράν πραγματικότητα. Διά να ανταποκριθώμεν εις αυτά αποφάσισα να σχηματίσω υπό την προεδρίαν μου κυβέρνησιν. Αυτή θα είναι η μόνη νόμιμος κυβέρνηση εν Ελλάδι και θα έχει ως εντολήν και μοναδικόν προορισμόν, τη συγκαταθέσει των δυνάμεων κατοχής, να αποκαταστήσει την ησυχίαν και την τάξιν εις τον δυστυχισμένον αυτόν τόπον και να χαρίσει στον ελληνικόν λαόν την ασφάλειαν διά μιας υπευθύνου και δραστηρίας ενεργείας, ώστε κανείς να μην αισθάνεται τον εαυτόν του (…) ως απροστάτευτον».

  69 χρόνια μετά ήρθε και πάλι επιτέλους η ώρα ώστε κανείς Έλληνας να μην αισθάνεται απροστάτευτος.

  Ο Έλλην πρωθυπουργός Γιώργος ΙΙ Παπανδρέου III έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θα προστατεύσω τη χώρα μου». Υπάρχει πάντως μια αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ των δύο ηγετών. Ο Τσολάκογλου δήλωσε τα παραπάνω ατιμάζοντας τη στρατιωτική του στολή και την ως τότε προσωπική διαδρομή προκειμένου να διοριστεί πρωθυπουργός από τους Γερμανούς προστάτες που είχαν καταλάβει τη χώρα. Ο κ. Παπανδρέου εξελέγη πρωθυπουργός από τον ελληνικό λαό βάσει ενός συγκεκριμένου προεκλογικού προγράμματος και κατόπιν προσκάλεσε τους Γερμανούς και Αμερικανούς προστάτες.

  Είναι πασιφανές λοιπόν ότι δεν ατίμασε τίποτα και κανέναν. Άλλωστε το παλιό ερώτημα «Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;» έχει βρει ήδη την απάντησή του όταν παντού, στους δρόμους, τους τόπους εργασίας, τα σπίτια, τα λειβάδια, τα βουνά και τους λόγκους, όλοι οι Έλληνες τραγουδούν λυτρωμένοι, με δάκρυα χαράς, τον παντοτινό ύμνο του σοσιαλιστικού κινήματος:

  * Ο ήλιος ο πράσινος, Ο ήλιος π’ ανατέλλει, Μας οδηγεί
  * Εμπρός στον αγώνα για μια Ελλάδα Λεύτερη, Σοσιαλιστική
  ..............................
  * Λαϊκή Κυριαρχία Εθνική Ανεξαρτησία, Όλοι-όλοι ζητούν (ΔΙΣ)
  Μαζί οι εργάτες, μαζί οι αγρότες και οι φοιτητές
  Χιλιάδες υπάλληλοι καταπιεσμένοι και οι μαθητές
  * Ένας λαός, μία ψυχή, Σε μια κοινωνία σοσιαλιστική (ΔΙΣ)
  * Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος π΄ανατέλλει, Μας οδηγεί
  * Εμπρός στον αγώνα για μια Ελλάδα Λεύτερη, Σοσιαλιστική
  Ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος π΄ανατέλλει, Μας οδηγεί (ΤΡΙΣ)..

  «Όταν κάποιος κάνει κάποια παλιανθρωπιά σε κάποιον, έχει την αξίωση ο δεύτερος κάποιος να κατανοήσει την αδήριτη ανάγκη που ωθεί τον πρώτο στη διάπραξη της παλιανθρωπιάς»
  Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ (στο «10»)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. " Ναί στις κουρτίνες της Διαμαντοπούλου.
  Αλλα να πάτυμε και εμείς.

  τι σκατά σϋντροφοι είμαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ρε καραγίόζη Παναγιωτακόπουλε, ποιά αριστερή πρωτοβουλία ρε κολλημένε; Εσύ μόνος σου είσαι και γράφεις τις αρχιδιές που γράφεις και μας ανεβάζεις τα γράδα κάθε φορά φορά.
  Μετά από το κράξιμο που έχεις φάει εδώ, κρύβεσαι πίσω από την τάχα μου "αριστερή πρωτοβουλία". Τι δουλειά έχει το πασοκ με την αριστερά ρε Μουμόπανο της Μιμής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. IΔΟΥ ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ TOY PRESS-GR ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΔΟΤΗ BRAVOYORGO. OI GOEBBELS-ΤΣΟΛΙΑΣ, ΠΑΠΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΨΑΜΟΥΝΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΓΑΡΓΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΥ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΥ:


  Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και των αντίστοιχων συντάξεων στον δημόσιο τομέα

  Ενσωμάτωσή τους ως επίδομα στο μισθό στον ιδιωτικό τομέα

  Μείωση στις υψηλές συντάξεις, με μικρές αυξητικές διορθώσεις στις πολύ χαμηλές συντάξεις

  Αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ

  Αύξηση του ορίου των απολύσεων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΡΚΙΖΟΤΑΝ Ο ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
  ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΠΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ.

  ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ.
  ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΑ..........ΚΩΛΟΓΡΑΙΚΥΛΟΙ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πασοκ

  Επειγον

  Η νεα σεισαχθεια του δρ Κουτσουκου, γινεται πραξη

  Κατατιθεται το νομοσχεδιο για δανειοληπτες ειπε στους πρασινοφρουρους της Μηλιωνη πριν λιγο, ο δρ Κουτσουκος και ξεσπασαν σε χειροκτροτηματα!!

  Κατατίθεται το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα και ήρθε η θετική επιστολή - γνωμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

  Ενώ τώρα επεβλήθη «περικοπή μισθών» λόγω της οικονομικής κρίσης και ο πολίτης δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τα δάνειά του, μετά τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων προσώπων ....

  ο πολίτης θα έχει «περίσσευμα μηνιαίου μισθού», που θα λειτουργεί ως αύξηση ή ως κοινωνικός μισθός

  Λευτερια στους νεο-σκλάβους στους τραπεζίτες δανειληπτες, εδω και τώρα!


  Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!

  Νίκος πασοκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. …και ο Γιώργος δοκίμαζε
  καινούργιο ποδήλατο (!!!)

  Απ’ ό,τι μου γράφει ο αναγνώστης μας κ. Α.Σ., προχθές το βράδυ, στις 20.25, ο κ. Παπανδρέου ήταν στο κατάστημα Cyclist, Μεσογείων 298, Χολαργός, κι αγόραζε καινούργιο ποδήλατο! (Γιατί; χάλασε η αλυσίδα του προηγούμενου;)

  «Περνώντας μέσα απ’ το χώρο στάθμευσης του καταστήματος», μας γράφει ο κ. Α.Σ. «πέρασε δίπλα μου και ο Πρωθυπουργός μας πάνω στο ποδήλατο. Έκανε βόλτες στον χώρο, προφανώς δοκιμάζοντάς το.
  Φυσικά γύρω γύρω υπήρχαν οι άνδρες της ασφάλειάς του.

  Δεν ξέρω, αλλά αυτή η εικόνα μού δημιούργησε μια έντονη απογοήτευση, έτσι όπως ήταν ειδικά η χθεσινή (σ.σ.: προχθεσινή) ημέρα. Με όσα είχαν γίνει…».
  “Σε είδα στο ποδήλατο
  και ήσουν όλο τρέλα
  Μα ύστερα κατάλαβα
  ότι δεν είχε σέλα. ”

  Πρακτικά, αυτός ο άνθρωπος αισθάνεται όπως ένας υπάλληλος που κάνει ψύχραιμα τη δουλειά του.
  Μόνο που ο εργοδότης του δεν είναι ο ελληνικός λαός αλλά το ΔΝΤ.

  ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ με τα Όλα του !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. KATAΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΆΣΗΣ ΤΟΥ `10 ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ !!!
  ΤΩΡΑΑΑΑΑΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

  ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

  ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ

  ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ

  ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ

  ΠΕΣΤΕ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΑ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΤΡΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ

  ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
  ΝΑ ΟΦΕΛΗΘΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

  ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

  ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΙΜΟΤ
  ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΜΑΙΜΟΥ
  ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ
  ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΑ

  ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ

  ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

  ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ

  [ΤΟ ΣΩΦΡΩΝ ΠΑΣΟΚ]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

  ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

  Στην εισήγηση του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου, μετά από τα ηρωικά του, ανέφερε πως η κυβέρνηση δίνει μάχη για να ανταποκριθεί σε πέντε στόχους ταυτόχρονα.

  Εμείς θα σας τους πούμε και εσείς δείτε τι έχει καταφέρει ο Παπανδρέου στους έξι μήνες πρωθυπουργίας του...
  ...Πρώτος στόχος η σωτηρία της χώρας και την προστασία των πολιτών.
  - Δεύτερος στόχος, η έξοδος από την κρίση με σιγουριά και ασφάλεια.
  - Τρίτος στόχος, η δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων για την αλλαγή της παραγωγικής δομής της χώρας.
  - Τέταρτος στόχος, η δρομολόγηση μιας ανάπτυξης βιώσιμης, πράσινης
  - Πέμπτος στόχος, η κοινωνική δικαιοσύνη.

  Λοιπόν; Ποιους από αυτούς έχει πετύχει;
  Ααα; Για την Ελλάδα μιλάμε και όχι για τη Σουηδία...

  ΡΑΓΚΟΥΣΗ... ΚΟΨΤΟΥ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
  ΤΟ ΧΑΖΕΨΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ
  ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ..Ο ΜΑΛΑΚΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΠΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ? Ο ΗΛΙΘΙΟΣ Ο ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ! ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΑΣΟΟΕΙΤΗΣ-ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ, ΑΝΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΡΙΚΑΤΕ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΣΑΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ -ΠΑΣΟΚ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ.

  ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΑΝ ΟΤΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΕΚΑΝΕ 1-2 ΠΡΙΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΡΕΛΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ;
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΑΤΕ ΟΤΑΝ Ο ΓΑΠ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟ;

  ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΣΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΔΙΑΜΑΝΤΩ-ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΦΑΣ ΤΗ ΦΟΛΑ ΣΟΥ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Στάλιν και ο Μπέρια τα τιμημένα ΚΝΑΤ, Ο Σύντροφος Μαϊλης σε παρέμβαση του στο MEGA Παρασκευή πρωί 30 Απριλίου σε συνέντευξη του Τιμημένου Συντρόφου Μητσοτάκη το δήλωσε καθαρά, δεν ψηφίσαμε το Σύνταγμα της Ελλάδος δεν το σεβόμαστε και δεν το εφαρμόζουμε, η εξαθλίωση που έφερε η Δεξιά στην οικονομία της Ελλάδας και τώρα μετακυλύετε στους εργαζόμενους είναι η ευκαιρία μας.
  ΤΏΡΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ, ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΔΕΞΙΑ, ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ!
  ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΑΤΖΙΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΉΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ? ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΌΛΟΥΣ ΌΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΣΎΡΟΥΜΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ!!!!
  ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ? ΚΟΛΑΣΗ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!!
  Λιμάνια, αεροδρόμια, εθνικές, όλα θα κλείσουν, όλος ο κόσμος θα νιώσει την δύναμη μας, όλοι θα μιλούν για μας, στη Λατινική Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία, όλοι θα μας θαυμάζουν, μόνο μερικοί άθλιοι Ευρωπαίοι θα χασκογελούν ευχαριστημένοι που με την παλικαριά μας, βουλιάζουμε όλο και πιο πολύ την Ελλάδα στα σκατά, όλο και πιο πολύ τους την παραδίνουμε, αλλά εμείς δεν θα κολόσουμε, σε αυτή τους την θέση απαντούμε με την δική μας θέση. ___ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ____!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ολοι εσεις που "γραφετε" τα σχολια σας εχετε καμια σχεση με την Παιδεια? Μαλλον οχι. Εγω που ειμαι εκπαιδευτικος αλλα και το μεγαλυτερο ποσοστο των συναδελφων μου,και ζω το συστημα, παρολο που ειμαι απογοητευμενος απο την οικονομικη κατασταση και τα μετρα που ερχονται θεωρω, οτι ειναι ενα φιλοδοξο νομοσχεδιο. Ολοι εσεις που ειτε ειστε ανιδεοι ειτε ειστε εκ του πονηρου ορμωμενοι σας στελνω τα χαιρετισματα μου. Εαν κοπει η κομματικη εξαρτηση του πολιτη απο το Κρατος να δω τι συμφερον θα εχετε να γραφετε τις μπουρδες σας. Και μην μου πειτε οτι ειστε ιδεολογοι? χαχαχ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΝΑ
  ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.

  Η ΜΑΛΑΜΩ BILDIMBERG KAI H ΧΑΙΔΩ ΔΡΑΚΩΝΑ
  ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΕΣ
  Σ ΑΥΤΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ΔΕ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΑΝΝΟΥΛΑ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ. ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΠΗΡΕΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΨΩΝΙΣΟΥΜΕ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. 'Η κατάργηση του δέκα για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια δεν μπορεί από μόνη της να ωθήσει στη βελτίωση του παρεχόμενου επιπέδου σπουδών'

  Τιθ λες ρε βλήμα; Από πότε το επίπεδο σπουδών ανεβαίνει με την εισαγωγή βλημάτων στο πανεπιστήμιο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση