GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι "αναπτυξιακές ανάσες" του κ. Σαμαρά...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Ακούγοντας τον κ. Σαμαρά να μιλάει για «αναπτυξιακές ανάσες» κάποιοι παλιοί, πραγματικοί οικονομολόγοι, θυμήθη...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Ακούγοντας τον κ. Σαμαρά να μιλάει για «αναπτυξιακές ανάσες» κάποιοι παλιοί, πραγματικοί οικονομολόγοι, θυμήθηκαν τις επιδόσεις που είχε ο ίδιος στον τομέα αυτό, ως υπουργός Οικονομικών το ΄89 στην κυβέρνηση Τζαννετάκη. Τρεις μήνες κάθισε στο υπουργείο Οικονομικών και διέπρεψε, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το ήδη υψηλό δημόσιο έλλειμμα, που είχε αφήσει ο αλήστου μνήμης Τσοβόλας «δώστας όλα».
Τότε, ο κ. Σαμαράς -όπως μου εξιστόρησε πρώην υπουργός της ΝΔ με γνώση περί οικονομικών- προχώρησε στη θεσμοθέτηση των αδασμολόγητων αυτοκινήτων για διάφορες κατηγορίες πολιτών, με τις...

γνωστές ειδικές κόκκινες πινακίδες «ΑΜΟ». Μέτρο δήθεν για τους ομογενείς και μετανάστες το οποίο καταστρατηγήθηκε αμέσως, δίνοντας τη δυνατότητα σε διάφορους προνομιούχους και επιτήδειους να εισάγουν ακριβά και υψηλού κυβισμού αυτοκίνητα χωρίς να πληρώνουν τους δασμούς που ίσχυαν την εποχή εκείνη. Με αυτή την «αναπτυξιακή ανάσα» μέσα σε τρεις μήνες ο Σαμαράς τορπίλισε ακόμη πιο πολύ τα ήδη ναυαγισμένα έσοδα από τις ημέρες Τσοβόλα. Καλό θα ήταν λοιπόν σήμερα, να αποφεύγει να δίνει οικονομικές συμβουλές, όταν ο ίδιος άφησε πρόωρα και έντονα το αποτυχημένο στίγμα του...

15 σχόλια

  1. ας θυμηθουμε με την ευκαιρια και το εργο του καθυστερημενου γιωργακη στα υπουργεια παιδειας και εξωτερικων..

    ΜΗΔΕΝ εις το πηλικιον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τέλος του κόσμου το 2012, της Ελλάδας το 2010;

    Μια διαφορετική ματιά....

    Ξένος διπλωμάτης μου λέγει «σήμερα η Ελλάς διέρχεται δράμα που οδηγείται σύντομα σε Ελληνική Τραγωδία αλλά είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τον από μηχανής θεό».
    Συνεχής επανάληψη....σφαλμάτων που οφείλονται στην πολιτική ηγεσία. Όλα άρχισαν με εκπληκτική εθελοτύφλωση ήδη από την δεκαετία του 1960.

    Μισός αιώνας πολιτικών σφαλμάτων μιας ανεπαρκούς ηγεσίας έφεραν, όπως ήταν προβλέψιμο και μοιραίο, την Ελλάδα στο χείλος της αβύσσου.

    Το σχέδιο που αποδίδεται στον Κίσσινγκερ, εφαρμόζεται με πεισματική επιμονή από μία κλίκα Ελλήνων με ανώτατα αξιώματα. Είπε ο Κίσσινγκερ «ο ελληνικός λαός είναι ατίθασος, πρέπει να τον χτυπήσουμε στην γλώσσα του, στα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα για να καταστεί ανίκανος να μας ενοχλεί στα γεωπολιτικά μας σχέδια». Αυτό το σχέδιο το παραβλέπουμε, ο Κίσσινγκερ σε επιστολή που μου απέστειλε, διαψεύδει ότι το είπε, αλλά περιέργως το βλέπουμε να αναπτύσσεται σε όλες τις πτυχές του.

    Μια Ελλάδα όπου η ανάπτυξη ήταν ετήσια αύξηση του ΑΕΠ κατά 8%, με αθρόα εισροή ιδιωτικών επενδύσεων και επαναπατρισμό του εφοπλιστικού διεθνούς κεφαλαίου, άρχισε να προκαλεί δέος στα μεγάλα συμφέροντα της υπερατλαντικής Υπερδυνάμεως, του μεγάλου εχθρού μας. Η Ελλάς σηκώνει κεφάλι έχοντας αγνοήσει την δυναμική του Ανατολικού Ζητήματος.

    Το σχέδιο εφαρμόζεται, με επεμβάσεις, απειλές, και άφθονο χρήμα με πειθήνια όργανα μια κλίκα Ελλήνων με βάση την παλαιά στρατηγική ότι τα κάστρα πέφτουν με ενεργούμενα εντός των τειχών. Σήμερα, τα spreads που οδηγούν σε υπέρογκα επιτόκια που θα γονατίσουν μέχρι θανάτου την Ελλάδα, αποδίδονται δήθεν στα όργανα της «κερδοσκοπίας». Εξαπατάται ο λαός όταν του κρύβουν ότι πίσω τους βρίσκονται πολιτικοί λόγοι.

    Η Ελλάς αντιστέκεται σε θέματα ζωτικού συμφέροντος για τους Αγγλοσάξωνες, οι οποίοι έχουν χάσει τη υπομονή τους. Θέλουν να τελειώσουν γρήγορα σε δύο πλάνα. Στην τελική αποδοχή και εφαρμογή του πυρήνος του Σχεδίου Ανάν ως προς την Κύπρο. Στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ μέχρι του Ιουνίου.
    Η Ελλάς πρέπει να συρθεί αιμόφυρτη στην αρένα της εκτελέσεως. Όλα αυτά συνοδεύονται με τον εξευτελισμό που συνεπάγεται το Σχέδιο Κίσινγκερ.Σε αυτά περιλαμβάνεται το σχέδιο εξουδετερώσεως του συμπαγούς εθνικού κράτους με την απόδοση ιθαγένειας σε απροσάμοστους λαούς, που εψήφισε ήδη η Βουλή.

    Οι Έλληνες θα καταστούν σύντομα μειοψηφία στον τόπο τους,Ελλάδα και Κύπρο. Η Αμερική έχει εξασφαλίσει πρόθυμη συνεργασία εντός των τειχών για το άνοιγμα της Κερκόπορτας. Εάν ο λαός δεν αντιδράσει,όλα θα συμβούν μέσα στο μοιραίο έτος 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ.
    ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.
    ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΟΤΣΑΛΑΝ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΩΜΩΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζοντας τον κ. Παπαγιώτη να γράφει μόνιμα υπέρ του Πασοκ κάποιοι παλιοί αναγνώστες του press-gr θυμήθηκαν τις επιδόσεις που έχει ο ίδιος στον τομέα του γλειψίματος των εξεχόντων άκρων και του φιλήματος της κατουρημένης ποδιάς, ως συγγραφέας άρθρων υπέρ του πασοκ από την ημέρα που το press-gr πήρε πασοκική στροφή ελέω Γιομπαζολιά. Δύο και πλέον χρόνια μας διασκεδάζει με το πομπώδες ύφος του και την μηδενική του ουσία. Full of hot air που λένε και οι Αμερικάνοι συμπατριώτες των Παπανδρέου.

    Από τότε, ο κ. Παπαγιώτης -όπως συμφωνούν όλοι οι αναγνώστες του press-gr,- προχώρησε στην τέχνη του γλειψίματος των εξεχόντων άκρων και του φιλήματος των κατουρημένων ποδιών με άρθρα του για διάφορα θέματα. Δήθεν ως ενδιαφερόμενος πολίτης, αρχή την οποία καταστρατήγησε αμέσως, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους αναγνώστες του press-gr να δουν πόσο διάφανος και προβλέψιμος είναι και ποιού το παιχνίδι παίζει, χωρίς κανένα ενδοιασμό. Με αυτή την «παραπαίουσα λογική» μέσα σε τρεις μήνες ο Παπαγιώτης τορπίλισε ακόμη πιο πολύ το ήδη τσαλακωμένο του προφίλ, περισσότερο από του άλλου τρισμέγιστου πασόκου παπαρολόγου που εντρυφεί στο press-gr, του Λουτράδη. Καλό θα ήταν λοιπόν από σήμερα, να αποφεύγει να δίνει συμβουλές, όταν ο ίδιος άφησε πρόωρα και έντονα το αποτυχημένο στίγμα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε Παπαγιώτη, τί σκατά κουβαλάς μέσα στο κεφάλι σου;
    Και ένα μικρό παιδί ότι οι γάιδαροι δεν πετάνε ρε βλαμμένε εκ γενετής.
    Κρίνεις τις οικονομολογικές επιδόσεις του Αντώνη Σαμαρά από κάτι που σουπε κάποιος κάποτε (όλα από το μυαλό σου τα βγάζεις βέβαια, κάνει μπάμ) για ένα τρίμηνο που έκανε επί οικουμενικής που είχε φαληρίσει την Ελλάδα Ο ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ;
    Είαι πολύ μα πάρα πολύ άρρωστος εάν νομίζεις ότι υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που δεν γελά με αυτά που γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το κόμπλεξ ορισμένων έχει παρενέργειες στη μνήμη, στην όραση, στην ακοή...
    Το "ΜΗΔΕΝ εις το πηλίκον" ισούται με την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.; ή αυτό ήταν επίτευγμα του "τουρίστα" πρωθυπουργού της δήθεν "εθνικοφρώνου Δεξιάς";
    Όσο για τον "καθυστερημένο Γιωργάκη", είναι ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Μπορεί να μην "παίζει χάι-φάιβ" με τους Ευρωπαίους ηγέτες, αλλά τα καταφέρνει μια χαρά στο ρόλο του Πρωθυπουργού της χώρας μας, χωρίς να χρειάζεται να είναι ο γελωτοποιός κάθε Συνόδου Κορυφής. Στην Ελλάδα, όπου οι δήθεν "εθνικόφρονες" λοιδωρούν τον Πρωθυπουργό τους, απλά και μόνο γιατί δεν μπορούν να χωνέψουν μια ήττα σε εκλογές (λες και πρόκειται για ποδοσφαιρικό αγώνα...), χρειάζονται ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ μιας κυβέρνησης αυτού του Παπανδρέου, για να αλλάξει η κατάσταση και η κακή νοοτροπία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επι τη ευκαιρια ας θυμηθουμε και το εργο του Μπουχεσα και κουρασμενου Πρωθυπουργου Κωστακη Καραμανλη του οποιου η συζυγος ηταν φιαλρακι με τον"παιδαρο" Ζαχοπουλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι είπε μόλις προχθές ο άνθρωπος

    "To ΔΝΤ μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα θα βλάψει την εικόνα της χώρας" είπε ΠΡΟΧΘΕΣ ο υπουργός οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.

    Αν όμως...μπούμε στο ΔΝΤ και στον μηχανισμό στήριξης τότε καλύτερα να αλλάξεις χώρα κ.υπουργέ.

    ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..... ΜΑΥΡΟΣ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΟ !!
    ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΧΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ Η ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΥΡΟ...ΟΛΛΑΝΔΕΖΟ ΠΑΙΔΑΡΑ.

    10 Απριλίου 2010 12:21 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτός ο παπγιώτης έχει ζηλέψει το επίσημο τίτλο του Λουτράδη σαν του πιό ασυνάρτητου αρθρογράφου στο Press ακι προσπαθεί να του πάρει τον τίτλο.
    ΒΛΑΚΟΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΚΕΙ ΡΕ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ;
    Που τους βρίσκεις, με κουπόνια τους μαζεύεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ___________________________________
    Τότε, ο κ. Σαμαράς -όπως μου εξιστόρησε πρώην υπουργός της ΝΔ με γνώση περί οικονομικών- προχώρησε...
    ____________________________________

    Μίλησε ένας(έστω και πρώην) υπουργός στον... Παπαγιώτη; Ποια ακριβώς είναι η ιδιότητα του Παπαγιώτη για να του μιλήσει ο υπουργός??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έκτακτη συνεδρίαση για την Ελλάδα θα πραγματοποιήσει το Eurogroup αύριο στις 3 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

    Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συμμετάσχουν την Κυριακή σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τη «συγκεκριμενοποίηση των μηχανισμών …

    Όλοι μαζί αντάμα, και ο ψωριάρης χώρια.
    Ο ΥΠΟΙΚ σε ρόλο ψωριάρη,
    το GAP κοπάνα, όλα ωραία και καλά.

    Πρωτοφανής αδιαφορία για την Ελλάδα από την κυβέρνηση.
    Ή έχουν πλήρως χάσει την επαφή με την πραγματικότητα
    ή δεν τους νοιάζει
    γιατί έχουν ήδη πάρει εντολές.

    Κρίμα που το GAP μας παραμύθιαζε ότι θα έφτιαχνε μια Ελλάδα αξιόπιστη με ισχυρή φωνή στο διεθνές στερέωμα.
    Υποκριτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. MIA XAΡΑ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ !

    ΕΧΘΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ
    ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΔΝΤ.

    ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ.
    ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ:
    1) NATO. ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    2) ΜΕΡΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.
    3) ΜΕΡΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ.
    **** αχ τi σύμπτωση εχθές που τελικά ο Γιωργάκης μας πούλησε.
    Να συνατήσει το Μιχαλάκη νωρίς το απόγευμα στο Μαξίμου, αχ..*****

    4) ΜΠΟΛΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ..ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ
    ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ.
    5) ΤΑΡΑΤΑΤΖΟΥΜ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΣΕΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ
    ΣΥΝΔΕΣΗ.
    6) ΚΑΝΕΝΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΚΑΤΑΤΖΑΦΕΡΗ
    ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    7) ΤΑ ΝΕΑ DVD ΤΣΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΖΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΟΥΒΛΗ....

    ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕ Η ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ)
    ΤΑΜΕΙΟ. ΑΛΛΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ !!!!

    - ΕΕ...ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΣΟΚ
    ..ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΔΗΛΑΔΗ...
    ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ
    και να πούμε και ευχαριστώ !!!!!!!

    ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ-ΑΛΗΤΕΙΑ-ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΤ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΤΗΝ ΜΑΘΑΜΕ ΑΠ΄ΕΞΩ ΠΙΑ.
    ==================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εκτακτη επικαιρότητα:
    1). Ο Καρατζαφέρης γίνεται υπουργός στο νεοσύστατο Υπουργείο Βιντεοκασετων, DVD και Τσόντας με υφυπουργό την Τζούλια.
    Ο Φουρκιώτης θα είναι Γενικός Γραμματέας με ευθυνη την είσπραξη ΦΠΑ και δικαιωματων απο τα DVD. Μηπως ξελασπωσουμε…

    2). Στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ να προστεθεί και η Ντορα ως άρτι αφειχθήσα εκπρόσωπος του νεοφιλελεύθερου σοσιαλισμού που με ανθρώπινο πρόσωπο μας οδηγεί στην εξαθλίωση.
    PA = Πανελλήνιος
    SHOCK = Συγκλονισμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ===================================
    Να συλληφθουν ολοι μολις μας βαλλουν στο ΔΝΤ:
    -Πρωθυπουργος
    -Υπουργικο Συμβουλιο
    -Μαργαριτα και Υοι
    -Προβοπουλος
    -Καρατζαφερης
    -Διοικητες των Τραπεζων
    και οι 10 Οικογενειες που πινουν το αιμα της Πατριδας.
    =====================================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφού σέ πληροφορήσω,ότι τήν πολιτικήν τών περίφημων ΑΜΟ (μετανάστες,ανάπηροι-κι όχι μόνον πολέμου-ναυτικοί κ.λ.π.),τήν εφήρμοσε ό κωλόγερας-προδότης-πράκτωρ τών ΗΠΑ ,Παπανδρέου Ανδρέας,διά ψηφοθηρικούς καί μόνον λόγους (άλλωστε τά αποτελέσματα αυτής τής άφρονος πολιτικής,Τσοβόλα δώστα όλα,πληρώνουμε καί θά πληρώνουμε εσαεί) κι όχι ό Σαμαράς,θά σέ συμβούλευα,εάν θέλης νά αναρτάς αξιόπιστες αναλύσεις,νά αλλάξης οικονομικό σύμβουλο,διότι ό τέως υπουργός οικονομικών τής Ν.Δ.,κακώς σέ συμβούλευσε.
    Δέν θά σού αντιπαρεθώ μέ σχετικούς νόμους κι Υ.Α.,αλλά τό διάστημα πρίν Σαμαρά,κάνοντας χρήσιν αυτού τού νόμου/Παπανδρέου,αγόρασα Μερσεντές 200,στό όνομα τής μητέρας μου,αφού μέ τίς γνωστές λαμογιές,τήν είχαν χαρακτηρίσει ιατρικά συμβούλια τού Νοσ.Νίκαιας,ΑΝΑΠΗΡΗ,δίδοντας τότε,700.000 δρχ.στήν ιατρική επιτροπή,ενώ ή μητέρα μου ήτο υγιαίστατη!!!!!!
    Κάι τέλος ΠΑΠΑΡΟ-ΓΙΩΤΗ,πρίν ανοίγεις τό κουτάκι μέ τίς μαλακίες σου,νά μάς ενημερώνεις μέσω e-mail,διά νά είμεθα έτοιμοι διά ''ξύσιμο''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση