GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό βιβλίο για τον Χρ. Λαμπράκη...

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο κυκλοφόρησε (από τις εκδόσεις Κάκτος ) για τον Χρήστο Λαμπράκη , με τίτλο "Σσστ!.. Ο Χρήστος Λαμπράκης κοι...

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο κυκλοφόρησε (από τις εκδόσεις Κάκτος) για τον Χρήστο Λαμπράκη, με τίτλο "Σσστ!.. Ο Χρήστος Λαμπράκης κοιμάται". Συγγραφέας του ο γνωστός δημοσιογράφος Ντένης Αντύπας ο οποίος εργάστηκε ως επιτελικό στέλεχος, αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης, στο "Βήμα" και στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο" και περιγράφει άγνωστες στο ευρύ κοινό πτυχές της "ζωής" μέσα στον ΔΟΛ.
Γράφει πώς έδινε τις εντολές ο Χρ. Λαμπράκης, ποιος ήταν ο ρόλος του Σταύρου Ψυχάρη, τι συνέβη με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ποια στάση κρατούσαν σε διάφορες φάσεις ο Λέων Καραπαναγιώτης, ο Χάρης Μπουσμπουρέλης, ο Λεωνίδας Ζενάκος, ο Γιάννης Καρτάλης, τι ήθελε ο Γιάννης Πρετεντέρης, πώς απολύονταν στελέχη και πώς άλλαζαν οι ισορροπίες με τα διάφορα πρόσωπα, ποιος δημοσιογράφος την ...πάτησε γιατί δεν δέχτηκε να βάλει στο γραφείο του τη φωτογραφία του Δημήτρη Λαμπράκη, πώς "κλείνονταν" οι χορηγίες από...

μεγάλους επιχειρηματίες για το Μέγαρο Μουσικής, τι έγινε την εποχή του Χρηματιστηρίου και άλλα πολλά που μέχρι τώρα παρέμεναν άγνωστα μυστικά. Ο συγγραφέας καταθέτει τις εμπειρίες του για "το πιο μισητό και ταυτόχρονα το πιο αγαπητό δημόσιο πρόσωπο στην Ελλάδα του δεύτερου μισού του περασμένου αιώνα και στην αρχή της νέας χιλιετίας", όπως χαρακτηρίζει τον Χρήστο Λαμπράκη...

4 σχόλια

  1. γραφει και για το οτι τον γαμουσαν παρθενοι αλβανοι?

    ητανε η αδυναμια του αυτη.
    το ξερανε ολοι οι γυρω του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λαμπράκης κοιμάται". Συγγραφέας του ο γνωστός δημοσιογράφος Ντένης Αντύπας
    ///////////////////////////////
    Άσε μάς ρέ ...Ντένη(?????????).
    Μέσα στά σκατοπολιτικά μπήκες,
    όταν η 4η εξουσία κυβερνούσε.
    Δέν θέλω νά βρίσω,αλλά,ΑΛΛΑΑΑΑΑ
    σάλτα καί βαφτίσου.
    Ξανά.
    Κωνσταντίνος.
    Ο Λαμπράκης εξουσίασε τό πολιτικό
    χώρο καί πλούτησε ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΜΕΝΟΣ.
    Είναι έτσι ή όχι ρέεεε?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κωλοαρβανιτιά, θα τα μάθουν όλοι οι Έλληνες τα αίσχη σου, σιγά σιγά!

    Αυτός ο τόπος που σας ανέχεται, κάπποια μέρα θα πάψει να το κάνει.

    Η κωλοφάρα σας έχει καταληστέψει τον τόπο για να προκόψουν οι ελβετικές τράπεζες, αλλά δεν θα αργήσει η μέρα που θα αλλάξει η Ιστορία και θα σας ξαποστείλει εκεί που ανήκετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τραγωδία toυ λαού μας …
    Η πολιτική ιστορία της οικογένειας Παπανδρέου αποτελεί µια ελληνική τραγική φάρσα.

    Είναι η τραγωδία ενός λαού που πολέµησε ενάντια στους ναζί και τους συνεργάτες τους για να δεχτεί την επίθεση των νέων Αγγλο-αµερικανών κυρίαρχων.

    Είναι η τραγωδία του ηρωικού φοιτητικού αγώνα του Πολυτεχνείου το 1973 ενάντια στην αµερικανοστήριχτη στρατιωτική δικτατορία που κατέληξε µάρτυρας της ανόδου ενός ψευδολαϊκιστή δηµαγωγού, του Α. Παπανδρέου ο οποίος υποσχέθηκε δηµοκρατικό σοσιαλισµό και κατέληξε στην κοινωνικοποίηση των προσωπικών χρεών των καπιταλιστών κλεπτοκρατών.

    Και τώρα, ο τελευταίος, ας ελπίσουµε, στη σειρά των κολάκων των ιµπεριαλιστών, ο Γ. Παπανδρέου, που υποσχέθηκε προοδευτικές αλλαγές αλλά εφάρµοσε οπισθοδροµικές πολιτικές, παρέδωσε τα κλειδιά της εξουσίας στους υπερατλαντικούς ιµπεριαλιστές επιτηρητές του.

    Πέρα από την πολιτική ιδιοσυγκρασία της Ελλάδας η ιστορία των ελληνικών σοσιαλδηµοκρατικών κυβερνήσεων περιγράφει τον ιστορικό τους ρόλο ως σωτήρων του καπιταλισµού σε περιόδους κρίσης του.
    [ ... ] Η πιο ελπιδοφόρα αλλαγή σήµερα είναι πως έχει εξαφανιστεί η µυστηριακή αύρα του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. [ ... ].

    ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση