GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η τρομοκρατία της κατσαρόλας...

Aπό τον παπα-Ηλία Υφαντή http://papailiuasyfantis.blogspot.com/ http://papailiasyfantis.wordpress.com/ Σ’ αυτό εδώ το καφενείο δεν έχει τηλ...

Aπό τον παπα-Ηλία Υφαντή
http://papailiuasyfantis.blogspot.com/
http://papailiasyfantis.wordpress.com/

Σ’ αυτό εδώ το καφενείο δεν έχει τηλεόραση. Γιατί, όπως λένε, λέει τα πράγματα ανάποδα και τους αναποδογυρίζει τα σωθικά. Όμως κάποιος νεοεισερχόμενος πετάει τη μπόμπα:
-Χαράς ευαγγέλια!
-Για ποιο πράγμα; Τον ρωτούν.
-Πιάσανε τους τρομοκράτες!
-Ποιους τρομοκράτες;
-Αυτούς, που έφκιαναν βόμβες με τις κατσαρόλες…
-Χαρά στο πράμα! Απάντησε κάποιος.
-Και σαν ποιους ήθελες να πιάσουν; Τον Μπιν Λάντεν!
-Να πιάσουν αυτούς, που έβαλαν στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας τη βόμβα των τριακοσίων (300) και…δισεκατομμυρίων κι έκαμαν την ελληνική οικονομία Χιροσίμα και Ναγκασάκι!
Που τα «ραδιενεργά» κατάλοιπα της λεηλασίας τους θα δηλητηριάζουν τη ζωή των Ελλήνων τις οίδε για πόσες γενιές. Κι, εντούτοις οι συνένοχοί τους, ενώ τους λύκους τους ξέρουν και τους βλέπουν, καμώνονται πως ψάχνουν για το ντορό τους….
-Εδώ μιλάμε για τρομοκράτες και όχι για κλέφτες και απατεώνες!
-Για μένα, είπε κάποιος άλλος, οι μεγαλοκλέφτες και μεγαλοαπατεώνες είναι οι...

χειρότεροι τρομοκράτες. Γιατί αυτοί φκιάνουν την βραδυφλεγή βόμβα της άδειας κατσαρόλας. Και τρομοκρατούν εκατομμύρια ανθρώπων…
Ή μήπως δεν τρομοκρατούνται οι φτωχοϋπάλληλοι, που βλέπουν να τους κόβουν το 14ο μισθό. Και δεν ξέρουν, αν αύριο θα τους κόψουν και τον 13ο και τους λοιπούς, τον ένα μετά τον άλλο. Τη στιγμή, που η ΔΕΗ και το νερό και τα σούπερ μάρκετ, ανεβάζουν τις τιμές με την ίδια μαυραγορίτικη διάθεση, που και οι τοκογλύφοι ανεβάζουν τα σπρεντς…
Ή μήπως δεν δολοφονούνται, στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι απ’ αυτούς, που αυτοκτονούν για οικονομικούς λόγους;
-Έχεις δίκιο άνθρωπέ μου! Είπε κάποιος τρίτος. Αλλά πού να το βρεις! Κι εσύ κι εμείς οι άλλοι…Βλέπεις οι αρχιτρομοκράτες, όχι μόνο δεν διώκονται, αλλά και προστατεύονται και περιφρουρούνται από νόμους κι αστυνόμους και μυριάδες υπονόμους…
-Εμένα να με συμπαθάτε, είπε κάποιος τέταρτος, αλλά δεν μου δώσατε να καταλάβω ποιους τρομοκράτες πρέπει να προτιμάω; Αυτούς της άδειας κατσαρόλας ή τους άλλους, που τις γεμίζουν με εκρηκτικές ύλες!
-Οι κατσαρόλες οι άδειες από φαγητό, είπε ένας άλλος, είναι γεμάτες απ’ την αδικία και τη συνακόλουθη πείνα. Και, ειλικρινά, πιστέψτε με δεν υπάρχει κανένα άλλο υλικό περισσότερο εύφλεκτο και εκρηκτικό απ’ την πείνα. Αφού προκαλεί ανύσταχτη αγωνία και εκρηκτική αγανάχτηση. Κι ακόμη πιο πέρα καίει και τσουρουφλίζει τις συνειδήσεις. Και τότε κάποιοι, απέναντι στις γεμάτες αδικία και πείνα κατσαρόλες, αντιπαραθέτουν τις γεμάτες με εκρηκτικές ύλες κατσαρόλες.
-Και δεν υπάρχει καμιά διέξοδος, ανάμεσα στις κατσαρόλες τις γεμάτες αδικία και πείνα και τις άλλες τις γεμάτες εκρηκτικές ύλες; Είμαστε, δηλαδή, καταδικασμένοι να ζούμε στην ατέρμονη διαλεκτική και το φαύλο κύκλο της βίας!
-Υπάρχει και παραϋπάρχει! Αλλά οι άνθρωποι δεν τη θέλουν. Κι όταν ακόμη μιλούν για ειρήνη, εννοούν να μπορούν να λεηλατούν «ειρηνικά» τους συνανθρώπους τους. Και βέβαια οι συνάνθρωποί τους να φυτοζωούν και να πεθαίνουν «ειρηνικά» απ’ τη δυστυχία και την πείνα.
Όπως απαιτούσε κάποτε η pax romana και σήμερα η pax americana. Ή όπως συνέβαινε στην εποχή του Βυζαντίου. Οπότε τα 8/10 των ανθρώπων πεινούσαν και ζητιάνευαν και τα 2/10 σπαταλούσαν και ασώτευαν.
-Με συμπαθάς, αλλά ούτε και πάλι δεν απάντησες!
-Και τι νόημα έχει να απαντήσω! «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω»! Όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική ειρήνη, χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη. Κι όμως η συντριπτική πλειονότητα, μπορεί να μιλάει για ειρήνη, αλλά για δικαιοσύνη ούτε που θέλει ν’ ακούσει! Και είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα ότι, κατά κανόνα, η αδικία ταυτίζεται με την εθνικοφροσύνη.
Κι όσοι τολμήσουν να μιλήσουν και να παλέψουν για τη δικαιοσύνη, το καλύτερο, που έχουν να κερδίσουν είναι οι διωγμοί και οι κατατρεγμοί. Θα συκοφαντηθούν, ως αντεθνικώς δρώντες, θα φυλακιστούν, θα εξοριστούν, και κάποιοι θα στηθούν και μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα..
Κι έτσι ο φαύλος κύκλος της αδικίας και της βίας συνεχίζεται και διαιωνίζεται…
Υ.Γ. Το θαυμάσιο σκίτσο είναι του θαυμάσιου Αρκά!...

9 σχόλια

  1. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ.
    ΤΙ ΛΕΣ, ΘΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περίπου 8 δισ. περιμένει η κυβέρνηση να εισπράξει από την "τακτοποίηση" των ημιυπαίθριων, το επόμενο οκτάμηνο. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 4% του ΑΕΠ. Εάν δεν κάνω λάθος, τόσο περίπου έπεσε έξω, σύμφωνα με το πασόκ, το έλλειμμα της Ν.Δ. για το 2009.
    Επίσης, βάζω ότι στοίχημα θέλετε, ότι ακριβώς τόσο θα μειωθεί το 2010 το έλλειμμα του προϋπολογισμού.
    ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ.
    Στο τέλος του χρόνου, θα ανεμίζουν οι πράσινες σημαίες, θα φουσκώνει από περηφάνεια για τη δικαίωσή του ο Γιωργάκης και θα παιανίζουν οι διάφοροι πρετεντερο-τσιμο-τρεμο-καμπουρακο-οικονομέηδες για τη δικαίωση της αμέριστης συμπαράστασής τους στον Παπαντρέου, το λαϊκό ηγέτη που θεράπευσε την οικονομία από τη βαρειά ασθένεια που άφησε ο παλιοκαραμανλής.
    Για το γεγονός ότι καταργώντας ο Παπαντρέου τον Οκτώβριο το νόμο Σουφλιά στέρησε έσοδα από το 2009 τα οποία έστειλε στο 2010 ούτε λόγος.
    Και καμία σχέση με το φουσκωμένο έλλειμμα της Ν.Δ. και το ξεφουσκωμένο του πασόκ, έτσι;
    Α πα πα, πιπέρι στο στόμα. Θα έχουν ξεχαστεί όλα.
    Ε ρε γλέντια που θα κάνουμε και εθνική υπερηφάνεια, που θα έχουμε τα Χριστούγεννα.
    Κάτι θα είναι και αυτό.
    Γι' αυτό τώρα, όλοι τα κεφάλια μέσα για να πληρώσουμε τους αυξημένους τόκους (σπρέντς) που μας κοστίζει αυτό το πανηγυράκι για να δικαιωθεί ο μέγας ηγέτης.
    Τί είναι δύο - τρία δισεκατομμύρια ευρώ αυξημένους τόκους μπροστά στη "δικαίωση" του γιγαντοτεράστιου;
    Τί και εάν, στο μεταξύ, έχουμε γίνει ρεζίλι και επαίτες όλης της υφηλίου;
    Τί και εάν, στο μεταξύ, μείνουν άνεργοι καμμιά διακοσαριά χιλιάδες Έλληνες και πεινάσει ο κόσμος;
    Άστους να πεινάνε, όσο πιο πολύ πεινάνε, τόσο λιγότερα ζητάνε. The only way is up.
    Αμάν πιά, παρα-είχαν καλομάθει τον τελευταίο καιρό. Αν είναι δυνατόν, πήγαν τα δυτικά προάστεια να κοντράρουν τα Βόρεια.
    Τί κάθεστε ρε;
    Κάντε προπόνηση, χειροκροτάτε από τώρα!

    από το dexiextrem

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ουαάουυυυυυ Καψαμπέλη.....
    χιιχχιιιιι..χαχαχαααα..χοχοοχοοο,,

    Η Παναγιωταρέα κάνει αγωγές σε δυο δημοσιογράφους
    Για τα υπέρογκα συμβόλαια που έχε στην ΕΡΤ.

    Δεν φτάνει τόσα που βγάζει η Παναγιωταρέα, ζητάει και 150.000 ευρώ με αγωγή της από δύο δημοσιογράφους, τον διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού «Extra Channel 3» Γεράσιμου Γιομπαζολιά και τον Γιάννη Παπαγιάννη.________________

    Ο λόγος είναι τα όσα προβλήθηκαν μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού για την ίδια.

    Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε η Άννα Παναγιωταρέα...
    «Κατά τα από 5/1/2010, 6/1/2010, 7/1/2010,8/1/2010 και 21/1/2010 δελτία της εκπομπής ‘Αποκαλυπτικό δελτίο’ ο τρίτος εναγόμενος (Γιάννης Παπαγιάννης) παίρνοντας ως αφορμή τους μισθούς που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση ως δημοσιογράφοι, αναφέρθηκε πλειστάκις στο πρόσωπό μου χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς, μειωτικούς και εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς και διέδωσε ψευδή, συκοφαντικά και ανυπόστατα γεγονότα, προσβάλλοντας έτσι με τον πλέον βάναυσο τρόπο την τιμή, την υπόληψη, ,την αξιοπρέπειά μου, την επαγγελματική μου αξιοπιστία και επάρκεια τόσο ως δημοσιογράφου όσο και ως αναπληρώτριας καθηγήτριας Δημοσιογραφίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».

    Πάει το μαγαζί Καψαμπέλη, θα το πάρει Η Παναγιώταινα !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οχι μόνο τους "τρομοκράτες" με τις κατσαρόλες, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ απόλυτα με τους μεγαλοκλέφτες ότι αυτοί πρέπει να συλληφθούν. Πρέπει όμως να συλληφθούν και όλοι οι συνδικάλες εραγτοπατέρες που έχουν τινάξει τα ταμεία στον αέρα αφού οι δημόσιοι υπάλληλοι υπολειτουργούν και πληρώνονται κανονικά και λαμβάνουν συντάξεις χωρίς ανάλογες εισφορές. Τέλος, οι τρομοκράτες που πραγματοποιούσαν μόνο άνανδρες επιθέσεις δεν πρέπει να συλληφθούν? Δες γύρω σου τι συμβαίνει. Η τρομοκρατία είναι ο καλύτερος σύμμαχος του κρατισμού και του δημόσιου τομέα. Ξύπνα ηλίθιε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέταλλα-καύσιμα ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ, οι ψευτοεναλλακτικές είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ (γιατί στηρίζονται κι αυτές στο πετρέλαιο που ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ (και τα νέα κοιτάσματα ΔΕΝ πρόκειται να καλύψουν 7 υπερπληθυσμιακά δις), οι θολωμένοι εγωμανείς "εκλεκτοί" νομίζουν ότι είναι "αβύθιστοι" στον Τιτανικό τους, και με τα ΜΜΕ τους μας θέλουν απροετοίμαστους, χωρίς διεθνή εκεχειρία, αναδασώσεις και αποκέντρωση σε αυτάρκη αγροκτήματα...:
    http://www.youtube.com/watch?v=x_-ZsdBA2XI
    ΚΑΝΕΝΑΣ δε θα τους τρέφει αν ξεσπάσει κανιβαλισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανενας απο αυτα τα καθικια πολιτικους θα του παρουν το σπιτι την γυναικα τον πατο του οπως απαιτει η μουσιτσα ο Παπακωνσταντινου με τα γαμημενα φορολογικα του νομοσχεδια απο τον λαο? θα παει κανεις πουστης φυλακη ? ή θα περιμενουμε την εξεταστικη που θα καταληξει στο τιποτε και τον κανενα.
    Γιατι δεν τους μπουζουριαζουν μεσα αφου αποδεδειγμενα ο σαυροκεφαλος ο αλογομουρης ο γιος του ταχυδρομου,ο αυτομαστιγωμενος ο μπασιακος , οι κουμπαροι, ο μεγαλος συμβουλατορας των οικονομικων Παπαντωνιου ο βλαμμενος και κουρασμενος ο συγχρονος Νερωνας , οι τραπεζιτες τοκογλυφοι και τοσα αλλα μπουμπουκια που κατασπαραξαν τις σαρκες αυτου του τοπου ,σουλατσαρουν και σφυριζουν αμεριμνα σαν μην συνεβη τιποτε και σαν να μην φταινε πουθενα? ολα ο μαλακας λαος τα φταιει? αυτος φταιει για την καταντια και την ξεφτιλα που ζουμε σημερα?
    Εχουν το θρασος οι γαμημενοι γαμω την φυτρα τους να βγαινουν στις τηλεορασεις και να κατηγορουν συλληβδην τον Ελληνικο λαο ως κλεφτη, φοροφυγα, εισφοροφυγα, απατεωνα,αναξιοπιστο που πρεπει να δανειζεται με υψηλα επιτοκια γιατι δεν ειναι καλοπληρωτης και αυτα τα κολοπαιδα μαζι με τις γαμημενες κολοοικογενειες του κεφαλαιου να κανουν το παγωνι ζωντας επανω στις πλατες των ανεργων των καταχρεωμενων εμπορων των συνταξιουχων των χρεωκοπημενων και αυτων που αναθεμα την ωρα και την στιγμη κατορθωσαν να αγορασουν ενα σπιτι και πρεπει να το πληρωσουν εκατο φορες στα πουστοπαιδα που κατεκλεψαν τον κοσμο.
    Ποιος Μαζιωτης και αρχιδιες αυτοι ειναι οι μεγαλυτεροι και στυγνοτεροι τρομοκρατες αυτου του τοπου αδιστακτοι και καριοληδες.
    Οι βομβες του Μαζιωτη ειχαν περιορισμενο βεληνεκες και συγκεκριμενους στοχους οι βομβες που βαλανε τα κολοπαιδα πολιτικοι το βεληνεκες τους επιασε δυο γενεες και βλεπουμε.
    Να πληρωσουν ολοι αυτοι οι γαμημενοι την κριση μαζι με τις αραχνες οικογενειες που εχουν απλωσει τον ιστο τους μεχρι και την τελευταια τσεπη του ανεργου και καθε ταλαιπωρου σε αυτο τον τοπο.
    Ενας απο ολους αυτους δεν κουβαλαει αρχιδια στο παντελονι του να τους γαμησει τον αδοξαστο τοσο γαμημενη φαρα ειναι ολοι τους οι πουστηδες.
    ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ!!!!!!Αρκετα κοπροσκυλα του κερατα που πανηγυριζετε γιατι θα μας δανεισουν και θα χρεωσουν οχι μονο αυτους που ζουμε αλλα και αυτους που θα ερθουν στην ζωη σε αυτο τον γαμημενο τοπο. ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΟΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΛΙΟΜΠΗΝΕΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ !!!!!
    ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΧΟΙΡΟΜΕΡΙ.
    ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.
    --------------------------------
    Και αλλογενείς θα γίνονται δεκτοί στις στρατιωτικές σχολές

    Δικαίωμα εισαγωγής στις Ανώτερες και Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές θα έχουν πλέον και αλλογενείς, όσοι δηλαδή βρίσκονται στην Ελλάδα και κατάγονται από άλλα έθνη, εφόσον αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

    Η...σχετική εγκύκλιος του διαγωνισμού για την επιλογή των σπουδαστών αναμένεται να υπογραφεί σύντομα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, δεκτοί γίνονται και ομογενείς υποψήφιοι που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, την οποία όμως αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση, εφόσον εισαχθούν.

    "ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ" !!!!
    ΑΜΕΛΕΤΗΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΑΙΣΧΟΣ ΡΕ ΖΩΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ
    --------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μήπως ο Ελληνικός Λαός την αποφράδα εκείνη ημέρα της 7-10-2009 έκανε την πιο σπουδαία και κρίσιμη ΛΑΘΟΣ επιλογή από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους ;

    Ένας γιωργάκης που δυστυχώς έμεινε γιωργάκης “ποδοπατώντας” τα όνειρα που οι αφελής συμπατριώτες μας πίστεψαν και ως γνήσιο αμερικανάκι τα έκανε……..

    Δεν μπορούμε να πούμε πια πως “η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει”, γιατί από τα χέρια και την ανικανότητα του ξενόφερτου και αμερικανοτραφή κ. Πρωθυπουργού μας καταλάβαμε τι εστί Σοσιαλισμός του ΔΝΤ, και φιλολαικές πολιτικές της μείωσης των μισθών. (Που ο ίδιος τα αποκύρρησε μετα βδελιγμίας προεκλογικά).

    Ζήτω ο Μαυρογιαλούρος του 1950.
    2010!!!!!!!!!!!!!!

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ- ΔΝΤ.
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΑΛΗΤ ΠΑΣΟΚ.
    που θα μας γυρίσει πάλι στο 1950.
    __________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση