GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα εφήμερα spreads και το μέγεθος του προβλήματος...

Aπό τον Γιώργο Παπούλια http://gpapoul.wordpress.com/ Η χώρα μας χτύπησε και επισήμως πλέον την πόρτα της σύνθετης οικονομικής στήριξης, τη...

Aπό τον Γιώργο Παπούλια
http://gpapoul.wordpress.com/

Η χώρα μας χτύπησε και επισήμως πλέον την πόρτα της σύνθετης οικονομικής στήριξης, την οποία συμφώνησαν ηγέτες και υπηρεσιακοί παράγοντες της Ε.Ε. Οι αγορές δεν επέδειξαν την προσδοκόμενη "ανοχή" στο άκουσμα της συγκεκριμένης συμφωνίας στήριξης, συνεχίζοντας να αντιμετωπίζουν την ελληνική οικονομία με καχυποψία, με αποτέλεσμα να "σπρωχθεί" η κυβέρνηση στην συμφωνημένη λύση, η οποία είναι αρκετά πιθανό να προκαλέσει αναμόρφωση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και να οδηγήσει σε νέα οικονομικά μέτρα, κυρίως περιορισμού των δημοσίων δαπανών, με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος.
Εκ των πραγμάτων όμως, όσα χρήματα και να δώσει η ΕΚΤ και το ΔΝΤ και όσο κι αν...

περιοριστούν οι "ορέξεις" των κερδοσκόπων, το βασικό πρόβλημα θα παραμένει: ένα πολυέξοδο, αντιπαραγωγικό και αργόσυρτο πελατειακό κράτος, το οποίο αιμοραγεί χωρίς να μπορεί καν να αναπνεύσει, αφού πολλές φορές "πνίγει" το ίδιο, το οξυγόνο των παραγωγικών δυνάμεων του, αλλά και της κοινωνίας συνολικά. Το παρόν "ελληνικό οικονομικό μοντέλο" κυρίως στον άξονα του δημοσίου, έχει αποτύχει στο σύνολό του, εφ'όσον δανείζεται συνεχώς, πολύ περισσότερα απ' όσα μπορεί να παράξει ή να διαχειριστεί ως φορέας συγκέντρωσης και διανομής πλούτου.
Το στοίχημα λοιπόν, επί της ουσίας, ξεπερνά την παρούσα δύσκολη συγκυρία των διαπραγματεύσεων με τις αγορές και το κόστος των ομολόγων και επεκτείνεται στο μέγεθος, το βάθος και το πλάτος της παρέμβασης που θα επιχειρήσει το παρόν κυβερνητικό σχήμα, σε αναδιαμόρφωση δομών και αναδημιουργία υποδομών, οργάνωσης και λειτουργίας του κράτους και του τρόπου διακυβέρνησης. Παρέμβαση η οποία επιβάλεται να εμπνεύσει και να οδηγήσει, σε ένα νέο και επαρκές, απέναντι στην πραγματικότητα των σύγχρονων αγορών, αναπτυξιακό μοντέλο. Συνδιασμένο με τις απαραίτητες παρεμβάσεις αναβάθμισης των κοινωνικών υπηρεσιών, των πολιτειακών θεσμών και συνολικά του βιοτικού επιπέδου ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας.Τότε και μόνο τότε, το "έργο" θα έχει ουσία και οι πράξεις περιεχόμενο. Και το αποτέλεσμα δεν θα ανατρέπεται από κανέναν οίκο αξιολόγησης, ούτε από σκόπιμα ή μη, δημοσιεύματα του ξένου τύπου.

16 σχόλια

  1. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΙΓΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΑ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΙ, ΜΠΛΕ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΗ
    ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΠΟΤΕ ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΧΩΡΙΣΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.
    ΜΕ ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΑ, ΑΝΤΕ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ?? ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΕΛΙ-ΓΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΓΓΙΞΟΥΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ?? ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΥΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΚΟΜΗ?? ΟΛΟΙ ΖΟΥΣΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΓΑΡΜΠΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ, ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΔΕΛΦΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως ο Ελληνικός Λαός την αποφράδα εκείνη ημέρα της 7-10-2009 έκανε την πιο σπουδαία και κρίσιμη ΛΑΘΟΣ επιλογή από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους ;

    Ένας γιωργάκης που δυστυχώς έμεινε γιωργάκης “ποδοπατώντας” τα όνειρα που οι αφελής συμπατριώτες μας πίστεψαν και ως γνήσιο αμερικανάκι τα έκανε……..

    Δεν μπορούμε να πούμε πια πως “η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει”, γιατί από τα χέρια και την ανικανότητα του ξενόφερτου και αμερικανοτραφή κ. Πρωθυπουργού μας καταλάβαμε τι εστί Σοσιαλισμός του ΔΝΤ, και φιλολαικές πολιτικές της μείωσης των μισθών. (Που ο ίδιος τα αποκύρρησε μετα βδελιγμίας προεκλογικά).

    Ζήτω ο Μαυρογιαλούρος του 1950.
    2010!!!!!!!!!!!!!!

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΑΛΗΤ ΠΑΣΟΚ.
    που θα μας γυρίσει πάλι στο 1950.
    __________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. “THE GAME IS BLOODY OVER” ! Πάμε πλησίστιοι στο ΔΝΤ άνευ σιέλου (χωρίς δηλαδή περικοκλάδες περί ΕΕ), όπου και οι συντάξεις τέλος. Οι ηλικιωμένοι θα ψοφούν στο δρόμο σαν τα σκυλιά όπως ακριβώς συνέβηκε παντού όπου πέρασε ο μακρύς αυτός βραχίωνας των ΗΠΑ (συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Ο αμερικανός ΓΑΜΑΠ πέρα από την επιτάχυνση της οικονομικής χρεωκοπίας, έκανε ότι μπορούσε στο διπλωματικό επίπεδο για να εξαγριώσει τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εν τω μεταξυ στο χολαργο τυπώνουν εικοσαχίλιαρα !!!
    εαν ειναι να κανουμε μια νεα αρχη,γιατι δεν χαριζετε τα χρεη ολων των ελλήνων?
    Πως θα πληρώνουν τα δανεια οι φουκαράδες με το μισό μισθό ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ....αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι ο Γιωργάκης είναι απολύτως αφερέγγυος για τους ευρωπαίους και θέλουν τα φράγκα τους.

    Εάν είχαμε τον Κ.Καραμανλή Β δεν θα συνέβαινε αυτό. Τώρα όμως έχουμε τον Αντώνη για τον οποίο τρέφουμε μεγάλες προσδοκίες.

    Ελπίζω ότι η ώρα του είναι κοντά και θα αλλάξει το προσωπό μας στους καρχαρίες της Ευρώπης.
    Διαδώστε το, εκλογές τον Οκτώβριο……………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχουμε αύξηση τις ανεργίας και μείωση μισθών με ταυτόχρονη αύξηση φόρων , όποιος ηλίθιος περιμένει να περάσει η ύφεση θέλει επειγόντως ψυχίατρο
    Για να βγούμε από την οικονομική κρίση πρέπει επειγόντως να γίνουν τα εξής

    1ον διώχνεις ΟΛΟΥΣ τους μετανάστες , δεν μπορεί να έχεις 45,000 κινεζικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα , δεν μπορεί να εργάζεται ο Αλβανός στο super market και ο ελληνας να είναι άνεργος . δεν μπορείς να δίνεις επίδομα ανεργίας στην Ουκρανεζα και ο ελληνας να πεινάει , δεν μπορεί να δίνεις επίδομα φτώχειας στον Πακιστανό όταν υπάρχουν άστεγοι Έλληνες , δεν μπορεί να ζητάς από τον Έλληνα να πληρώσει όταν πάει στο νοσοκομείο όταν στον λαθρομετανάστη τα παρέχεις όλα δωρεάν

    2ον φεύγεις από την ζώνη του ευρώ και γυρνάς στην δραχμή .

    3ον επαναδιαπραγμάτευση τον χρεών σου , ζητάς πάγωμα για ορισμένα χρόνια

    Εάν δεν γίνουνε όλα αυτά και μάλιστα ΣΗΜΕΡΑ σε λίγους μήνες τίποτα δεν θα μείνει όρθιο και όλοι αυτοί αριστεροί , συνδικαλιστές κλπ λαμογια εάν θέλουν να κάνουν έστω και μια φορά στην ζωή τους κάτι σωστό , θα πρέπει να κινηθούν πάνω σε αυτές τις τρεις προτάσεις


    shkat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ Ο ΓΑΠ ΟΛΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΕΙ.
    ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟΜΟΥ.
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΩΛΟΚΑΝΑΛΑ ΤΟΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΙΟΝ.
    ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΚΛΕΜΕΝΗ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΧΑΧΟΛΩΝ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ ΠΟΛΥ.
    ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ ..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ..........ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ............ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ..........

    ΠΑΙΔΙΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.........ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ......ΕΓΩ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ...


    ΑΝ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ,ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕΤΟΧΟΙ,ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΕΒΑΖΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΔΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ........ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΒΟΥΡΛΟ;;;ΜΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.........ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ.....ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προεκλογικά κόντευε να πτωχεύσει ο ΔΟΛ και η Ελευθεροτυπία.
    Μετεκλογικά αυτοί οι δυο τη γλίτωσαν και πτωχεύει η Ελλάδα.
    Να που πήγαν τα λεφτά.

    Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει για να υπηρετεί το λαό!
    χο! χο!
    Το νέο ανέκδοτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν..η ΝΔ μας έστελνε στην κρεμάλα ΔΝΤ !!!!!

    Κάντε και τις συγκρίσεις!
    με το Μαλακογιώργο, τον άχρηστο,
    πουλημένο, ανεγκέφαλο ρεμάλι
    που κάνατε Πρωθυπουργό !!!!

    ΠΟΥ.. Αντί να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, που τον κορόϊδεψε με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο, έχει το θράσος και μιλάει!

    Αν τον Απρίλη του 2009, ο κ. Αλογοσκούφης, υπέγραφε την επιστολή που έστειλε ο κ. Παπακωνσταντίνου και με την οποία επισήμως η χώρα προσφεύγει στο Δ.Ν.Τ., φαντάζεσθε τι θα γινόταν στη χώρα:

    1. Ο κ. Παπανδρέου θα «ανέβαινε» στα κεραμίδια της Βουλής και θα ζητούσε την παραίτηση της Κυβέρνησης, που «υποδούλωσε τη χώρα στο ΔΝΤ»

    2. «Αγανακτισμένοι πολίτες» θα περικύκλωναν τη Βουλή, το Υπουργείο Οικονομικών μέχρι και στο σπίτι του Καραμανλή στη Ραφήνα θα έφταναν!

    3. Ο κ. Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ, ο κ. Παπασπύρου της ΑΔΕΔΥ και όλοι οι άλλοι μεγαλοσυνδικαλιστές θα κήρυτταν γενική απεργία με αίτημα την απόσυρση του αιτήματος και την παραίτηση της κυβέρνησης.

    4. Η ΚΕΔΚΕ θα έκλεινε τους δήμους

    5. Η ΠΟΣΔΕΠ θα έβαζε επ’ αόριστον λουκέτο στα Πανεπιστήμια.

    6. Στα βραδινά δελτία ειδήσεων δε θα υπήρχε κανένα άλλο θέμα και το ΜΕGA, o ANTENNA, o ALPHA, το ALTER, ο SKY, το STAR και τα κρατικά κανάλια θα κατήγγειλαν την κυβέρνηση που ξεγέλασε τον ελληνικό λαό και οδήγησε τη χώρα στην πτώχευση.

    7. Κατά τη διάρκεια των δελτίων ειδήσεων ο κ. Παπανδρέου θα απηύθυνε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης. Τα κανάλια θα διέκοπταν τις ειδήσεις και θα έδειχναν live όλη τη συνέντευξη.

    8. Αμέσως μετά τα δελτία ειδήσεων, ο κ. Χατζηνικολάου, ο κ. Πρετεντέρης, ο κ. Τσίμας, ο κ. Παπαχελάς, ο κ. Θεοδωράκης, κ.λ,π , θα έκαναν έκτακτες εκπομπές με το ίδιο θέμα.

    9. Την επόμενη μέρα όλες οι εφημερίδες με ξύλινα γράμματα θα έλεγαν για τον αποτυχημένο Καραμανλή, που έφερε τη χρεωκοπία.

    10. Καθημερινές μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια θα παρέλυαν τη χώρα.

    Εχει και τη λέξη ΑΗΔΙΑ το ελληνικο λεξιλόγιο ΠΙΘΗΚΙ Παπανδρέου.
    Πες στα πουστράκια τα δουλικά σου να στην μάθουν.
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
    ΑρχιΜΑΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για τη σημερινή κατάντια της χώρας μας ευθύνεται ο μεγάλος δημόσιος τομέας και το σπάταλο , ρουσφετολογικό κράτος.

    Όπως έχουν έλθει τα πράγματα , το Δημόσιο όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα , θα αλλάξει ριζικά .Η κυβέρνηση μπορεί να βάλει φόρους , αλλά το θέμα είναι τι θα εισπράξει και όλη αυτή η ιστορία γίνεται για να πάρουμε τα επόμενα δάνεια με μικρότερα επιτόκια. Το χρέος μας αυξάνεται αντί να μειώνεται .
    Λογικό είναι να περικοπούν οι δημόσιες δαπάνες . Και βεβαίως μπορεί να υπάρχει η μονιμότητα σήμερα στο Δημόσιο , αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα ισχύσει και στο μέλλον . Πριν από ένα χρόνο τουλάχιστον , όποιος συζητούσε ότι μπορούσαν να ληφθούν τέτοια μέτρα από την κυβέρνηση της χώρας , σίγουρα θα τον θεωρούσαν τρελό. Θα πρέπει να γίνει καταγραφή των πραγματικών αναγκών του Δημόσιου τομέα , και να υπάρχουν μόνο αυτοί που είναι απαραίτητοι. Και φυσικά θα ισχύουν τα ίδια κριτήρια με τον ιδιωτικό τομέα . Οι κλαδικές , και προφορικές συνεντεύξεις και τα κάθε είδους μόρια μέσω ΑΣΕΠ , και οι κάθε είδους ρουσφετολογικές προσλήψεις , όπως και οι 232 που προσλήφθηκαν πρόσφατα στη βουλή , θα είναι παρελθόν σε λίγο καιρό. Τα τυπικά προσόντα βεβαίως πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν , αλλά δεν είναι το παν . Ο κάθε δημόσιος υπάλληλος θα πρέπει να αξιολογείται.
    Και θα πρέπει να δουλεύουν 8ωρο όπως στον ιδιωτικό τομέα . Το πάρτυ τελείωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Moy aresei poy loi brizete ton papandreou...mono...
    PASOK KAI ND efagan ta leuta tou kosmaki apo to 1981 kai meta.......

    Mia zoi plironoume forous gia na maw poune oti ta tamia einai adeia....

    Stin filaki na pane oloi tous...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί δεν παραιτείσαι ΓΑΠ ?

    Τι άλλο έχεις στην ατζέντα σου να κάνεις ?
    Ποιός σου είπε ότι σου ανήκουν αυτά που δίνεις ? Πρωθυπουργός δε σημαίνει ιδιοκτήτης, ένας διαχειριστής είσαι.

    Φύγε τώρα… και ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει πως εντάξει έγινε και αυτός πρωθυπουργός από καπρίτσιο.
    Αν μείνεις, είναι γιατί έχεις σχέδιο...ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    όπως και να’χει,
    ντρέπομαι που ήμαι μάρτυρας αυτής της κατάντιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 12.01, ΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΝΥΓΥΡΙΖΕΙ?? Η ΚΛΙΚΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΓΝΟΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ?? ΑΝ ΕΙΧΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΟΠΑΝΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟ 07 ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΤΟΥΒΛΟ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΛΕΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ. ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΑΔΙΑΣΕΙΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ 1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΟΓΕΣ?? ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΣΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΡΑΔΙΑΣΕΙΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΡΕ ΝΑ ΗΤΑΝΕ ΘΕΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΕ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΞΟΥ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΛΥΨΙΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ, ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΑΓΓΟΥΡΙ ΠΟΙΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αύριο ο Αντώνης στο προσυνέδριο στο Ναύπλιο ανακοινώνει δέσμη προτεινόμενων μέτρων για την οικονομία και την αποφυγή της προσφυγής στο ΔΝΤ.
    Προτείνω:
    Σε περίπτωση κι επίσημης ανακοίνωσης της προσφυγής τις εξής αντιδράσεις:

    1.Πρόταση μομφής και κατόπιν αποχή ολόκληρης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ από τις εργασίες του κοινοβουλίου.
    2.Διάγγελμα του Αντώνη στον ελληνικό λαό όπου θα του εξηγεί ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ η προσφυγή στο ΔΝΤ.
    3.Διενέργεια συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων ΠΑΝΤΟΥ. Αν μπορεί το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ μπορεί και η ΝΔ και η ΔΑΚΕ.

    Έσχατη ενέργεια: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της κοινοβουλευτικής ομάδας από το κοινοβούλιο και κάλεσμα στις δημοκρατικές συνειδήσεις του τόπου για συστράτευση δίπλα στον Αντώνη.

    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ο ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΩ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΤΑ @@ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση