GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σακοράφα: Κοινωνικά άδικα τα μέτρα...

Η διαγραφείσα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα με δήλωσή της τονίζει ότι ψήφισε «παρούσα» στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τα νέα μ...

Η διαγραφείσα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα με δήλωσή της τονίζει ότι ψήφισε «παρούσα» στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τα νέα μέτρα διότι θεωρεί κοινωνικά άδικο τον χαρακτήρα τους «καθώς από τα μέτρα αυτά πλήττονται μόνον και και για μια άλλη φορά αυτοί που ευθύνονται ελάχιστα ή καθόλου». Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την  ίδια, δεν αντιστρατεύεται τις αρχές και τα ιδανικά του Κινήματος, δεν αντιστρατεύεται το στόχο για τη σωτηρία της πατρίδας και του ελληνικού λαού.

18 σχόλια

  1. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΛΟ-ΦΤΩΧΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ.
    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ.
    ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ (Ή ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ) ΝΑ ΤΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΛΑΟ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΤΗΝ "ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ" ΤΟΥ.
    ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ, ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ, ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια!! Απλα!
    Με την διαγραφη τους το ΠΑΣΟΚ και το συστημα του, απεδειξαν περιτρανα που ακριβως γραφουν το Συνταγμα, το σοσιαλισμο και την ελευθερη βουληση των αντιπροσωπων του λαου!
    Βομβα στα θεμελια του διεφθαρμενου συστηματος!
    Μια δρακα τυχαρπαστων ειναι που μας εκμεταλλευεται στυγνα, αλλα ευτυχως αρχισαμε να ξυπναμε!
    Φωτια και τσεκουρι στους απατριδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΔΗΜΑΡΑΣ, Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ.
    ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
    Η ΝΤΟΡΑ ΕΥΕΛΠΙΣΤΕΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.
    ΑΥΤΗ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ( ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια.Είστε άξια απόγονος όλων εείνων των μεγάλων Ελλήνων που πολέμησαν με θύμα την ίδια τους τη ζωή για να μην γίνει η πατρίδα σκλάβα σε κατακτητές.
    Είστε μέσα στην καρδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΥΓΕ!!!

    ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΟΦΙΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ: ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ.

    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ……………

    Ας δούμε αντικειμενικά, τι μας οδήγησε σε αυτό το χάλι, σε αυτήν την ανείπωτη καταστροφή, την σημερινή κρίση-τραγωδία….

    Να δούμε που μας κατάντησε η Δεξιά, η παράταξη της ρεμούλας και της λαμογιάς, που έχει μάθει από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ- στον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό, να κάνει αρπαχτές, να ταΐζει με δημόσιο χρήμα παράσιτα-επιχειρηματίες, να δημιουργεί Βατοπέδια, να δίνει τα δημόσια έργα στους «δικούς» της, να καταργεί το νόμο Πεπονή, να διορίζει τα δικά της παιδιά χωρίς να λογαριάζει το κόστος κλπ. κλπ.

    Με το που πήραν την εξουσία έπεσαν σαν λυσσασμένα σκυλιά πάνω στο σώμα της Ελλάδας για να φάνε ό,τι αρπάξουν και να…που μας κατάντησαν!!!

    Και να έχουν το θράσος και την αναίδεια να μας λένε ότι δεν φταίει μόνο ο Καραμανλής για την κατάσταση στην οποία περιήλθε σήμερα η χώρα, αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη!

    Μα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ? Πού είναι τώρα ο καταλληλότερος? Ο πρίγκηψ της Ραφήνας? Έχει κρυφτεί με την ουρά στα σκέλια από τις ενοχές του και ντρέπεται να βγει στον κόσμο.

    Μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές του θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 150 δις !!!!!

    Ας δούμε τώρα τι κράτος παρέλαβε τον Μάρτιο του 2004…..

    Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κώστα Σημίτη, τους παρέδωσε μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΘΟΥΣΑ ΧΩΡΑ ΜΕ 4,5% ΑΝΑΠΤΥΞΗ, έτοιμη να υποδεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    Η Ελλάδα το 2001, μπήκε πραγματικά με το σπαθί της στην ΟΝΕ, με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς τις απάτες, τις απογραφές και τα καραγκιοζιλίκια του Αλογοσκούφη που ακολούθησαν.

    Η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ με έλλειμμα κάτω του 3%, πληθωρισμό κάτω του 2,5% και δημόσιο χρέος (πράγματι σχετικά υψηλό, αλλά όχι πολύ αποκλίνον από τα δημόσια χρέη άλλων ευρωπαϊκών χωρών) και το πιο σημαντικό- πολύ πιο κάτω από το 100% του ΑΕΠ (αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί σήμερα, αντίθετα δέστε λ.χ. την Ιταλία με τι λογιστικά τρικ κατάφερε και μπήκε στην Ευρωζώνη)!!!!

    Υπήρχε μια πρωτοφανή πραγματική έκρηξη στην οικοδομική δραστηριότητα, φτιάχνονταν υπερσύγχρονες εθνικές οδοί, κόμβοι, αεροδρόμια, λιμάνια.

    Η χώρα είχε κύρος και περιεβάλλετο από την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας!

    Μάλιστα τότε, μετά το 2004, επίμονα συζητιόταν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ως εν δυνάμει υποψηφίου για τη θέση του προεδρεύοντος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως ενός χαρισματικού και σταθερού ευρωπαϊκού ηγέτη, αλλά στο τέλος υπερίσχυσαν οι κομματικοί συσχετισμοί, μιας που τότε η Δεξιά στην Ευρώπη ήταν πλειοψηφούσα και έτσι εξελέγη ο Πορτογάλος συντηρητικός Μπαρόζο.

    Για το μόνο που κατέκριναν μετέπειτα τον πρώην πρωθυπουργό ήταν, ότι κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού, δεν ενέγραφε τις αμυντικές δαπάνες στον χρόνο υπογραφής της σύμβασης για την αγορά τους, αλλά την μετέθετε στον χρόνο παραλαβής τους.

    Αργότερα όμως αυτή η κατηγορία κατέπεσε, αφού διαπιστώθηκε ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπολόγιζαν με τον ίδιο τρόπο τις αμυντικές τους δαπάνες στους προϋπολογισμούς τους.

    Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι και η Δεξιά και ο Σαμαράς- ο ΜΕΓΑΣ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ, καλά θα κάνει να το βουλώσει και να μη μιλά καθόλου, γιατί εκτίθεται ακόμα περισσότερο στα μάτια του Ελληνικού λαού!

    Θα πρέπει να χώσουν το κεφάλι τους μέσα στη γη- σαν τη στρουθοκάμηλο, από ντροπή, γιατί ο Λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά την καταστροφική τους διακυβέρνηση!!

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

    Παρατηρητής

    Υ.Γ. Γιατί μου βρωμάει φασιστίλα εδω πέρα?
    Βρωμάει απαίσια σπασμένα (απ’την οργή του λαού) και κλούβια Χρυσά Αυγά...Πουουφ!
    Πουουουφ…Βρωμιάρηδες!! Γυρίστε πίσω στις τρύπες σας, στο σκοτάδι- εκεί όπου ανήκετε, για να ξεβρωμίσει ο τόπος!!
    Απίστευτη ΜΠΟΧΑ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΦΙΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ.ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τους βουλευτές τους θέλουμε για τα δύσκολα !! Ο καθένας μας θα ήθελε να το παίζει ωραίος και ευχάριστος να κρύβεται με ασφάλεια πίσω από άλλους που έβγαλαν το φίδι από την τρυπά !! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝH ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΕΥΘΥΝH !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αθλήτρια πρότυπο,στήν χρήση σκληρών ανατολικών αναβολικών,όμοια μέ αυτά πού εχρησιμοποιούσαν στό ανατολικό μπλόκ (π.χ. αδελφές Ταμάρα-Πρές).
    Τό σωματότυπό της,από τά αναβολικά είχε μετατραπεί σέ σωματότυπο
    ''επιβήτορα'' όμοιο π.χ. μέ τής Χαλκιά-Θάνου κ.λ.π.
    Μέλος τού σκληρού-Κ.Κ.Ε από τό 1975 καί μετέπειτα πρασινοφρουρός,αφού είχε αντιληφθή ότι στό Κ.Κ.Ε δέν θά είχε πολιτική ανέλιξη.
    Ή χθεσινή της ''απουσία'',έγινε επί τού ασφαλούς,διότι ήτο βεβαία ότι τά ΝΑΙ θά ήσαν πάνω από 151 καί χωρίς τήν ιδική της συγκατάθεση!
    ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ Ο ΣΑΚΟΡΑΦΑΣ ΛΟΙΠΟΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καποιος Λαλιωτης ρε παιδια, αραγε
    υπαρχει,ακουει , βλεπει , αισθανεται, συναισθανεται, την οργη και την αγανακτηση, ενος Λαου που τον τιμησε με τεραστια για το μποι του αξιωματα η του ειναι αρκετο πως η Σακοράφα, υπηκουσε, στις εντολές του??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΠΡΑΒΟ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΗ ΚΚΕΝΤΖΟΥ...ΠΟΥ ΕΦΑΓΕΣ ΤΟΣΑ ΟΝΤΑΣ "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ" ΤΗΣ ΖΩΗΣ...ΤΑΞΙΔΙΑ, ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...ΚΑΙ ΤΩΡΑ...Η ΣΟΦΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ...ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΦΑΚΙ...ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ; ΠΗΓΑΙΝΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ...ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΟΥΓΚΑΣ; ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΜΕ....ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΤΑ ΑΡΧ....Α ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ "ΟΧΙ"...ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ "ΠΑΡΟΥΣΑ", ΣΕ ΒΓΑΛΑΜΕ ΝΑ ΛΕΣ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ, ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΚΑΠΟΥ....ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΒΓΗΚΕΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ...ΒΓΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΥΛΑΚΗ!!!
    ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΛΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ,ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ, ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ,ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Η ΖΗΤΗΘΕΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ.ΘΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΦΥΛΑΚΗ,Ο ΜΙΣΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ;
    ΤΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΙΩΠΟΜΠΑΙΟΙ ΤΡΑΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ;;;ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ;;; ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΦΕΛΕΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ Η ΛΑΜΟΓΙΑ;;; ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ;;;
    ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ,ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΥΛΑΚΗ Ή ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΝΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ Η ΠΟΙΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΟΜΑΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΞΕΝΕΣ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ!Ή ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ!!!
    ΑΥΤΑ ΉΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΝ ΗΔΗ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. GIA TA ZOA PASOK.

    ΓΑΠ: “Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕ”!
    Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Μαΐου 7, 2010

    Δεύτερο μεγάλο διήγημα του ΓΑΠ κατά την επική χθες ομιλία του στη βουλή. Έπος μέγα, το οποίο επιβεβαιώνουν και οι σύντροφοι του πατρός Ανδρέα. Κοιτάξτε λοιπόν τι θα πει εξορία:

    Ο Κορνήλιος Καστοριάδης λοιπόν, μία από τις πλέον φωτισμένες προσωπικότητες της μεταπολεμικής Ευρώπης (σχετικά εδώ) έζησε στο πετσί του την αξιοπιστία και την αγωνιστικότητα του Ανδρέα. Στην επιστολή του με τίτλο «Η μαθητική συντροφιά», που αναφέρεται στα γεγονότα αυτά της μαθητικής του ζωής, τη σύλληψη της συντροφιάς αυτής που τα μέλη της ήσαν ήδη από το 1938 πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας και του ίδιου στις αρχές του καλοκαιριού του 1939 από την Ασφάλεια και στο ρόλο που έπαιξε σχετικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος τον χειμώνα του 1938-1939, αφού είχε συνδεθεί με μια ομάδα της δεξιάς πτέρυγας του τροτσκισμού στην Ελλάδα, προσπάθησε να στρατολογήσει τα μέλη αυτής της συντροφιάς στην ομάδα του, αλλά το μόνο που κατόρθωσε ήταν να τους πουλήσει μερικά αντίτυπα του εντύπου που αυτή έβγαζε, σημειώνοντας τα ονόματα των αγοραστών και τα ποσά που εισέπραξε απ’ αυτούς σε τεφτεράκια, τα οποία ο διεξάγων την προανάκριση ανθυπομοίραρχος της Ειδικής Ασφάλειας, Γιαννακός, επέδειξε στον κρατούμενο Καστοριάδη μαζί με την έγγραφη ομολογία του Α. Παπανδρέου, ώστε να τον αναγκάσει να παραδεχθεί εκ των υστέρων ότι, πράγματι, τα είχε αγοράσει. Η επιστολή αυτή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα «Το Βήμα», στις 10 Αυγούστου 1986).

    Τεφτεράκια λοιπόν ο “εξόριστος”! Τεφτεράκια με καταγραφή ονομάτων και στην ασφάλεια! Μετά βέβαια θα πίστευε κανείς ότι ο “αγωνιστής” έφυγε στην εξορία. Αμ δε…

    Κοιτάξτε πως φέρθηκαν οι αρχές στον “αντιστασιακό” Ανδρέα Παπανδρέου, σύμφωνα με τη μαρτυρία του συντρόφου του Γιάννη Ταμτάκου: … Θα πω και μερικά πράγματα για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάνει το συνέδριό του, όπου και μίλησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, στον οποίο δυστυχώς μάθαμε μερικά πράγματα. … Είχε δημιουργήσει ο Ανδρέας τότε μια ομάδα μέσα στο πανεπιστήμιο με καμιά δεκαριά φοιτητές μεταξύ αυτών ο Καστοριάδης κλπ. Αυτός όταν πιάστηκε δεν αρκέστηκε σε μια απλή δήλωση, γιατί έκανε όλη η ομάδα δήλωση για να’ μαστε ειλικρινείς εκτός ενός ο οποίος δεν ήταν φοιτητής, αλλά και αποκήρυξε τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό που μας τον δίνει τώρα με το τσουβάλι και κατέδωσε και ορισμένους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν. Αυτό το εξευτελιστικό πράγμα το αρνηθήκαμε στην πράξη. Και εμείς οι χωρίς ταυτότητα εργάτες περνάμε τον δρόμο της εξορίας αγόγγυστα. Σ’ αυτόν δώσανε διαβατήριο να φύγει στο εξωτερικό γιατί ήταν παιδί της αστικής τάξης. Βέβαια, σκέφτεστε τι σοσιαλισμό θα κάνει. Εγώ λέω θα κάνει σεληνιασμό και όχι σοσιαλισμό…

    Τα καλά βέβαια δεν σταματούν εδώ, αφού σε αντίθεση με τον ΓΑΠ που δεν έχει ανάγκη να υπογράφει δηλώσεις καθότι πράγματι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας του, Ο Ανδρέας είχε υπογράψει και μακροσκελέστατη δήλωση μετανοίας – δωσίματος συντρόφων. Άντε μετά να ρίξεις άδικο στον ΓΑΠ που είπε ότι όλοι οι Έλληνες είναι απατεώνες. Αυτούς γνώρισε το παιδί, αυτά λέει.

    AI SIXTIR ZOO....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 9η ΜΑΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

    ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

    ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΧΘΡΙΚΩΝ
    ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ.

    ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!
    ΔΟΣΙΛΟΓΕ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    ΧΑΦΙΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.
    ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

    ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ....... ?????
    ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ
    ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΑΣΟΚ- ΔΝΤ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση