GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το τέλος του κρατισμού στην Ελλάδα...

*Το πολιτικό μοντέλο του 19ου αιώνα και η σημερινή κρίση Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου, http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/ Ο τίτλο...

*Το πολιτικό μοντέλο του 19ου αιώνα και η σημερινή κρίση

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/

Ο τίτλος είναι από άρθρο της μεγάλης κυκλοφορίας ισπανικής συντηρητικής εφημερίδας “El Mundo”. Το υπογράφει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ναβάρρα, Victor Pou, ένας καλός γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Τα γραφόμενά του κάνουν τον ξένο αναγνώστη να διερωτάται αν πράγματι στην εποχή μας μπορούν να συμβαίνουν αυτά τα ...μουρλά ευτράπελα. Για μας, που ζούμε στο πετσί μας καθημερινά κι από κοντά τα γεγονότα, είναι πασίγνωστα και ίσως πολλοί να τα θεωρούν και φυσιολογικά. Τους τελευταίους, ίσως γιατί τους συμφέρει να ζουν σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας. Όμως, μέχρι πότε; Να μερικές από τις διαπιστώσεις του Ισπανού καθηγητή:
*Η κρίση στην Ελλάδα είναι κάτι αρκετά περισσότερο από μια οικονομική κρίση. Είναι κρίση ενός καθορισμένου οικονομικού μοντέλου που...

 βρίσκει τις βαθιές του ρίζες στον περασμένο αιώνα και βάζει τον κρατισμό και την πολιτική υπεράνω της επιχείρησης και των αγορών. Η βασική δομή της Ελλάδας ποτέ δεν υπήρξε η κοινωνία των πολιτών, αλλά το κράτος. Από τα μέσα του 19ου αιώνα, τίποτα δεν μπόρεσε να γίνει στη χώρα αυτή χωρίς να περάσει αναγκαστικά από τον μηχανισμό του κράτους. Η κοινωνική ομάδα που ανέλαβε την εξουσία μετά την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό, ήταν προσωπικότητες που συνήθιζαν να επιστρέφουν τους φόρους στα πρώην αφεντικά τους. Ο κρατικός έλεγχος καθιερώθηκε σύντομα σ΄ έναν μηχανισμό διανομής εργασιακών ρουσφετιών (αργομισθιών) και προνομίων.
*Οι επιτελικές θέσεις στη γραφειοκρατική δομή πήγαιναν στους διορισμένους αργόμισθους. Στα τέλη του 19ου αιώνα η Ελλάδα είχε τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους (214 σε κάθε 10.000 κατοίκους). Το ελληνικό μοντέλο χαρακτηρίζεται από την πελατειακή πολιτική, όπου ξεχωρίζουν τρεις κατηγορίες: 1) μια θέση στο δημόσιο (ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι σήμερα ή ένας σε κάθε τέσσερις εργαζόμενους), 2) τα προνόμια σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες (δικηγόρους, συμβολαιογράφους, ιδιοκτήτες φορτηγών, κ.λ.π.) που αποτελούν ένα κλειστό κύκλωμα, και 3) η επιβολή φόρων ή χαρτοσήμων σε πολλές πράξεις, ιδίως αγοραπωλησιών, τεράστια ποσά που πηγαίνουν σε άσχετα ταμεία προνομιούχων επαγγελματικών ομάδων (δικηγόρων, ναυτεργατών , κ. ά.).
*Αυτός ο τρόπος λειτουργίας και σκέψης είναι βαθιά ριζωμένος στην ελληνική ψυχή. Στην ημερησία διάταξη είναι το ...για ο,τιδήποτε φταίει ο άλλος. ΄Εντονη είναι και η παρουσία του παραδοσιακού αντιαμερικανικού, αντιευρωπαϊκού και αντιγερμανικού τικ. Αυτή την περίοδο πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι η ελληνική κοινωνία χρειάζεται μια δυνατή δόση εκσυγχρονισμού και τόνωσης του ηθικού για να συνοδεύσει το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης. Στις Βρυξέλλες - αν και άδικα -άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορα ανέκδοτα σε βάρος της Ελλάδας. ΄Ολα πηγάζουν από τον τρόπο που μαγειρεύτηκαν τα οικονομικά στοιχεία αυτής της χώρας.

12 σχόλια

  1. Και λίγα λεγει ο σχολιαστής.

    Σε ποιά χώρα του κόσμου το κράτος δεν εμπιστεύεται τους ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ;
    Στην ΕΛΛΑΣ.

    Διότι αν τους εμπιστευόταν,
    δεν θα θέσπιζε τα

    ΅Αντικειμενικά κριτήρια΅

    στις αγοραπωλησίες των ακινήτων.

    Ομως,

    ολες τις κυβερνήσεις, τα Δ.Σ. των ΔΕΚΟ Υπουργείων, Οργανισμών, Τραπεζών,

    αποτελούν δικηγόροι!

    Πώς είναι δυνατόν σε μια χώρα οπου δεν εμπιστευόμαστε τους δικηγόρους-συμβολαιογράφους, να αναθέτουμε την διακυβέρνηση της σε αυτούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαράδεκτο και ταπεινωτικό για την Ελλάδα η επιτροπεία και η κηδεμόνευση. Την πορεία μας πρέπει να την καθορίσουμε μόνοι μας, όποια και εάν είναι.
    Η χώρα χρειάζεται εκλογές, άμεσα.
    Μπορεί η εντολή του λαού προς τον Παπαντρέου να είναι νωπή, αλλά το προεκλογικό του μανιφέστο δεν έχει να κάνει τίποτε με τα μέτρα που παίρνει.
    Με απλά λόγια, έχει χάσει τη δεδηλωμένη.
    Όταν οι βουλευτές επαρχίας του πασόκ φτάνουν στο σημείο να μην πηγαίνουν καν στις περιφέρειές τους, με το φόβο ότι θα τους λυντσάρουν οι ψηφοφόροι τους, αυτό ΞΕΚΑΘΑΡΑ δείχνει ότι η κοινωνία πρέπει να επανακαθορίσει τις επιλογές της, με γνώμονα τα σημερινά δεδομένα, και όχι τα μουσαντένια του περασμένου Οκτώβρη.
    Εκλογές τώρα, είναι θέμα επιβίωσης της χώρας.
    ΥΓ. Εκείνος ο πρώην πρωθυπουργικός δανειστής που σήμερα παριστάνει τον πρόεδρο της δημοκρατίας καλά θα κάνει να σοβαρευτεί, να θυμηθεί τον υπερκομματικό του ρόλο, να αναλογιστεί τις προσωπικές του ευθύνες, να πάρει πρωτοβουλίες και να σταματήσει να είναι όργανο του καθεστώτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας δούμε αντικειμενικά, τι μας οδήγησε σε αυτό το χάλι, σε αυτήν την ανείπωτη καταστροφή, την σημερινή κρίση-τραγωδία….

    Να δούμε που μας κατάντησε η Δεξιά, που έχει μάθει από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ- στον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό, να κάνει αρπαχτές, να ταΐζει με δημόσιο χρήμα παράσιτα-επιχειρηματίες, να δημιουργεί Βατοπέδια, να δίνει τα δημόσια έργα στους «δικούς» της, να καταργεί το νόμο Πεπονή, να διορίζει τα δικά της παιδιά χωρίς να λογαριάζει το κόστος κλπ. κλπ.

    Και να έχουν το θράσος και την αναίδεια να μας λένε ότι δεν φταίει μόνο ο Καραμανλής για την κατάσταση στην οποία περιήλθε σήμερα η χώρα, αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη!

    Μα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ? Πού είναι τώρα ο καταλληλότερος? Ο πρίγκηπας της Ραφήνας? Έχει κρυφτεί με την ουρά στα σκέλια από τις ενοχές του και ντρέπεται να βγει στον κόσμο.

    Μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές του θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 150 δις !!!!!

    Ας δούμε τώρα τι κράτος παρέλαβε τον Μάρτιο του 2004…..

    Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κώστα Σημίτη, τους παρέδωσε μια πραγματικά ανθηρή χώρα, έτοιμη να υποδεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    Η Ελλάδα το 2001, μπήκε πραγματικά με το σπαθί της στην ΟΝΕ, με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς τις απάτες και τα καραγκιοζιλίκια που ακολούθησαν.

    Η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ με έλλειμμα κάτω του 3%, πληθωρισμό κάτω του 2,5% και δημόσιο χρέος (πράγματι σχετικά υψηλό, αλλά όχι πολύ αποκλίνον από τα δημόσια χρέη άλλων ευρωπαϊκών χωρών) και το πιο σημαντικό- πολύ πιο κάτω από το 100% του ΑΕΠ (αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί σήμερα, αντίθετα δέστε λ.χ. την Ιταλία με τι λογιστικά τρικ κατάφερε και μπήκε στην Ευρωζώνη)!!!!

    Υπήρχε μια πρωτοφανή πραγματική έκρηξη στην οικοδομική δραστηριότητα, φτιάχνονταν υπερσύγχρονες εθνικές οδοί, κόμβοι, αεροδρόμια, λιμάνια.

    Η χώρα είχε κύρος και περιεβάλλετο από την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας!

    Μάλιστα τότε, μετά το 2004, επίμονα συζητιόταν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ως εν δυνάμει υποψηφίου για τη θέση του προεδρεύοντος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως ενός χαρισματικού και σταθερού ευρωπαϊκού ηγέτη, αλλά στο τέλος υπερίσχυσαν οι κομματικοί συσχετισμοί, μιας που τότε η Δεξιά στην Ευρώπη ήταν πλειοψηφούσα και έτσι εξελέγη ο Πορτογάλος συντηρητικός Μπαρόζο.

    Για το μόνο που κατέκριναν μετέπειτα τον πρώην πρωθυπουργό ήταν, ότι κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού, δεν ενέγραφε τις αμυντικές δαπάνες στον χρόνο υπογραφής της σύμβασης για την αγορά τους, αλλά την μετέθετε στον χρόνο παραλαβής τους.

    Αργότερα όμως αυτή η κατηγορία κατέπεσε, αφού διαπιστώθηκε ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπολόγιζαν με τον ίδιο τρόπο τις αμυντικές τους δαπάνες στους προϋπολογισμούς τους.

    Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι και η Δεξιά καλά θα κάνει να το βουλώσει και να μη μιλά καθόλου, γιατί εκτίθεται ακόμα περισσότερο στα μάτια του Ελληνικού λαού!

    Θα πρέπει να χώσουν το κεφάλι τους μέσα στη γη- σαν τη στρουθοκάμηλο, από ντροπή, γιατί ο Λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά την καταστροφική τους διακυβέρνηση!!

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

    Παρατηρητής

    Υ.Γ. Γιατί μου βρωμάει φασιστίλα εδω πέρα?
    Βρωμάει απαίσια σπασμένα (απ’την οργή του λαού) και κλούβια Χρυσά Αυγά...Πουουφ!
    Πουουουφ…Βρωμιάρηδες!! Γυρίστε πίσω στις τρύπες σας, στο σκοτάδι- εκεί όπου ανήκετε, για να ξεβρωμίσει ο τόπος!!
    Απίστευτη ΜΠΟΧΑ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολο και περισσοτεο πειθομαι οτι οι φονιαδες στην MARFIN BANK.ηταν πληρωμενα τομαρια της αλητοσυμμοριας πασοκοσκυλια.

    Θελαν να τρομοκρατησουν τον Βγενοπουλο και βαλανε στοχο τη τραπεζα ,αδιαφορωντας αν σκοτωθουν ανθρωποι.
    Ισως το επειδιωκαν κιολας για αποπροσανατολισμο.

    Να μην μιλαει κανεις για την οργη και αγανακτηση ενος εξαγριωμενου κοσμου 500 χιλιαδων αλλα να μιλανε τα πουλημενα τσιρακια της πασοκοσκυλιας για το θανατο των τριων ανθρωπων και τυφλη βια και τετοια..

    Παλιο και δοκιμασμενο σχεδιο της πασοκοσκυλιας.
    Απο την εποχη της 17Ν ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά τους τάλεγε ο Βγενόπουλος ότι είναι θρασύδειλοι και απατεώνες οι Παγκαλοσηφουνάκηδες.
    Τα μπλόγκς των πρασινοφρουρών προσπαθούν σήμερα να μας πείσουν ότι φταίει ο Βγενόπουλος για το θάνατο των τριών υπαλλήλων του και όχι τα απάνθρωπα οικονομικά μέτρα του Παπαντρέου που κατέβασαν 200.000 ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας.
    Μωραίνει ο κύριος . . .
    Ειλικρινά πιστεύουν ότι ο κόσμος είναι τόσο ηλίθιος;
    Ούτε μιά συγνώμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΛΕΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας αφίσουμε τα παραμυθια

    Την Ελλάδα την κυβέρνησαν τα τελευταια 35 χρονια οι (αντιστασιακοι) ψευτοαντιστασιακοί
    και τα λαμόγια του πολυτεχνίου

    Την καταλίστευσαν , την λεηλάτησαν
    και και ιδού τα αποτελέσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας δούμε αντικειμενικά, τι μας οδήγησε σε αυτό το χάλι, σε αυτήν την ανείπωτη καταστροφή, την σημερινή κρίση-τραγωδία….

    Να δούμε που μας κατάντησε η Δεξιά, που έχει μάθει από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ- στον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό, να κάνει αρπαχτές, να ταΐζει με δημόσιο χρήμα παράσιτα-επιχειρηματίες, να δημιουργεί Βατοπέδια, να δίνει τα δημόσια έργα στους «δικούς» της, να καταργεί το νόμο Πεπονή, να διορίζει τα δικά της παιδιά χωρίς να λογαριάζει το κόστος κλπ. κλπ.

    Και να έχουν το θράσος και την αναίδεια να μας λένε ότι δεν φταίει μόνο ο Καραμανλής για την κατάσταση στην οποία περιήλθε σήμερα η χώρα, αλλά και η προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη!

    Μα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ? Πού είναι τώρα ο καταλληλότερος? Ο πρίγκηπας της Ραφήνας? Έχει κρυφτεί με την ουρά στα σκέλια από τις ενοχές του και ντρέπεται να βγει στον κόσμο.

    Μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές του θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 150 δις !!!!!

    Ας δούμε τώρα τι κράτος παρέλαβε τον Μάρτιο του 2004…..

    Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Κώστα Σημίτη, τους παρέδωσε μια πραγματικά ανθηρή χώρα, έτοιμη να υποδεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    Η Ελλάδα το 2001, μπήκε πραγματικά με το σπαθί της στην ΟΝΕ, με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς τις απάτες και τα καραγκιοζιλίκια που ακολούθησαν.

    Η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ με έλλειμμα κάτω του 3%, πληθωρισμό κάτω του 2,5% και δημόσιο χρέος (πράγματι σχετικά υψηλό, αλλά όχι πολύ αποκλίνον από τα δημόσια χρέη άλλων ευρωπαϊκών χωρών) και το πιο σημαντικό- πολύ πιο κάτω από το 100% του ΑΕΠ (αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί σήμερα, αντίθετα δέστε λ.χ. την Ιταλία με τι λογιστικά τρικ κατάφερε και μπήκε στην Ευρωζώνη)!!!!

    Υπήρχε μια πρωτοφανή πραγματική έκρηξη στην οικοδομική δραστηριότητα, φτιάχνονταν υπερσύγχρονες εθνικές οδοί, κόμβοι, αεροδρόμια, λιμάνια.

    Η χώρα είχε κύρος και περιεβάλλετο από την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας!

    Μάλιστα τότε, μετά το 2004, επίμονα συζητιόταν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ως εν δυνάμει υποψηφίου για τη θέση του προεδρεύοντος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως ενός χαρισματικού και σταθερού ευρωπαϊκού ηγέτη, αλλά στο τέλος υπερίσχυσαν οι κομματικοί συσχετισμοί, μιας που τότε η Δεξιά στην Ευρώπη ήταν πλειοψηφούσα και έτσι εξελέγη ο Πορτογάλος συντηρητικός Μπαρόζο.

    Για το μόνο που κατέκριναν μετέπειτα τον πρώην πρωθυπουργό ήταν, ότι κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού, δεν ενέγραφε τις αμυντικές δαπάνες στον χρόνο υπογραφής της σύμβασης για την αγορά τους, αλλά την μετέθετε στον χρόνο παραλαβής τους.

    Αργότερα όμως αυτή η κατηγορία κατέπεσε, αφού διαπιστώθηκε ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπολόγιζαν με τον ίδιο τρόπο τις αμυντικές τους δαπάνες στους προϋπολογισμούς τους.

    Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι και η Δεξιά καλά θα κάνει να το βουλώσει και να μη μιλά καθόλου, γιατί εκτίθεται ακόμα περισσότερο στα μάτια του Ελληνικού λαού!

    Θα πρέπει να χώσουν το κεφάλι τους μέσα στη γη- σαν τη στρουθοκάμηλο, από ντροπή, γιατί ο Λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά την καταστροφική τους διακυβέρνηση!!

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

    Παρατηρητής

    Υ.Γ. Γιατί μου βρωμάει φασιστίλα εδω πέρα?
    Βρωμάει απαίσια σπασμένα (απ’την οργή του λαού) και κλούβια Χρυσά Αυγά...Πουουφ!
    Πουουουφ…Βρωμιάρηδες!! Γυρίστε πίσω στις τρύπες σας, στο σκοτάδι- εκεί όπου ανήκετε, για να ξεβρωμίσει ο τόπος!!
    Απίστευτη ΜΠΟΧΑ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παπαγεωργόπουλε μήπως είσαι ο ...Αδριανόπουλος ??

    Με κουκούλα και ψευδώνυμο κυκλοφορούσαν και οι δοσίλογοι της κατοχής..

    άξιος ο μισθός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ(ΓΑΠ)ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ.ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ(USA)ΤΟΥ.ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ,ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΕΣ-ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ,ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.ΟΙ ΨΕΥΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝ ΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ Η ΝΔ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ,ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΟΤΙ ΕΧΤΙΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ.
    ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ.
    ΟΙ ΠΑΣΟΚΤΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΝΑΤΗ,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡ
    ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΦΙ.
    ΑΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΑΙ ΜΑΓΚΑ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ.
    ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...
    σφηνα στην καρδια των βρυκολακων…forever!
    εμπρος για μια ελλαδα περηφανη με ελπιδα..
    και αξιοπρεπεια….


    ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΞΕΡΑΣΤΕ ΕΔΩ:
    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, δήλωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει αναγκαστικά «ναι» για τη σωτηρία της χώρας.

    ΩΡΑΙΑ !!!!

    Ο Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΩΝ
    ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ του Γιώργου ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ
    ΠΑΣΟΚ-ΝΤΟΡΑΣ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ.
    ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..
    ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΟΛΩΝ __________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση