GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζητείται επιχειρηματίας για την πρωθυπουργία...

Από το http://www.sofokleous10.gr/ Εναλλακτικά σενάρια .... διαχείρισης πολιτικού κινδύνου, για το ενδεχόμενο κατάρρευσης των δύο πολιτικώ...

Από το http://www.sofokleous10.gr/

Εναλλακτικά σενάρια.... διαχείρισης πολιτικού κινδύνου, για το ενδεχόμενο κατάρρευσης των δύο πολιτικών κομμάτων που κυριάρχησαν στη χώρα από την Μεταπολίτευση, επιχειρούν να εκπονήσουν τα ισχυρά επιχειρηματικά «τζάκια» της χώρας, αλλά προς το παρόν από την εξίσωση λείπει ένας βασικός παράγοντας: το πρόσωπο που θα μπορούσε να γίνει η λαμπερή βιτρίνα του ελληνικού… Business Party, κινούμενος στα χνάρια του ...
Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του “S”, στα επιχειρηματικά σαλόνια συζητείται έντονα το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά την υποχρεωτική προσφυγή της χώρας στο διεθνή μηχανισμό διάσωσης, ο κίνδυνος πλήρους κατάρρευσης του μεταπολιτευτικού σκηνικού της χώρας, που αρκετοί επιχειρηματίες εκφράζουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις φόβους, ότι θα οδηγούσε σε πλήρη αποσταθεροποίηση της χώρας και στην ανάδυση νέων απειλών για τα συμφέροντα της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας (χρεοκοπία, κοινωνικές εκρήξεις, πολιτικό χάος).
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Δ. Δασκαλόπουλου στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, όπου επιχείρησε να ορίσει για λογαριασμό των μεγαλοεπιχειρηματιών και τραπεζιτών, που εκπροσωπούνται στον ΣΕΒ, τους κανόνες παιχνιδιού στο σκηνικό της… μετά-Μεταπολίτευσης, έγινε με την έγκριση των λεγόμενων «γερόντων» του ΣΕΒ, δηλαδή των εκπροσώπων των παραδοσιακών «τζακιών» της ελληνικής επιχειρηματικότητας, που ανησυχούν ιδιαίτερα για τη σημερινή πολιτική κατάσταση:
n Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ισχυρών επιχειρηματικών κύκλων, προς το παρόν «αντέχει» πολιτικά στο κόστος των σκληρών μέτρων που επιβάλλονται για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, αλλά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μέσα στους επόμενους μήνες να εξαλειφθεί το πολιτικό του κεφάλαιο, υπό το βάρος της ύφεσης, της ανεργίας, της υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου ευρύτατων στρωμάτων και των κοινωνικών αντιδράσεων που ήδη εκδηλώνονται με σφοδρότητα.
n Στον αντίποδα, οι πολιτικοί του συντηρητικού στρατοπέδου, που κατά παράδοση έχαιραν της εκτίμησης των ισχυρών επιχειρηματικών παραγόντων της χώρας (Κ. Μητσοτάκης, Ντ. Μπακογιάννη, Στ. Μάνος, Α. Ανδριανόπουλος κ.α.) βρίσκονται σήμερα πολιτικά «παροπλισμένοι», ενώ στο κόμμα της Ν.Δ., που έχει σήμερα τα χαμηλότερα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις στην ιστορία του, κυριαρχεί ο Α. Σαμαράς, που μόλις πρόσφατα «έγραψε κάτω από τη βάση» σε ένα κρίσιμο τεστ του επιχειρηματικού κόσμου, όταν αρνήθηκε να εγκρίνει το σκληρό σταθεροποιητικό πρόγραμμα που επέβαλαν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Μάλιστα, αποξένωσε, όπως λένε στους επιχειρηματικούς κύκλους, το κόμμα από τη φιλελεύθερη πτέρυγα των υποστηρικτών του, με τη διαγραφή της κ. Μπακογιάννη.
Σε αυτό το πλαίσιο, η εκτίμηση που επικρατεί στο χώρο των ισχυρών «τζακιών», είναι ότι έχουν σχεδόν εξαντληθεί οι δυνατότητες αποτελεσματικής διακυβέρνησης και εκπροσώπησης των συμφερόντων τους από τα δύο μεγάλα κόμμα και ήδη πολλοί τείνουν να καταλήξουν στην άποψη, ότι πρέπει να συγκροτηθεί άμεσα μια πολιτική κίνηση που θα εκφράσει με καθαρότερο τρόπο την επιχειρηματική κοινότητα και θα μπορέσει, αν παραστεί ανάγκη, να αξιοποιηθεί σαν «χρυσή εφεδρεία» του πολιτικού συστήματος σε ακραίες συνθήκες κρίσης.
«Καμένοι» υποψήφιοι ηγέτες
Ωστόσο, το σχέδιο αυτό «χωλαίνει» σε ένα σημείο που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας: εδώ και χρόνια ζητείται ο Έλληνας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μια χαρισματική προσωπικότητα που θα γεφυρώσει σε επίπεδο πολιτικής επικοινωνίας… λαό και Κολωνάκι, λειτουργώντας σαν πολιτικός ηγέτης μεγάλης δυναμικής:
n Η Γιάννα Αγγελοπούλου, που είχε όλες τις «προδιαγραφές» να εξελιχθεί σε πολιτική προσωπικότητα εμβέλειας αρχηγού κόμματος, «κάηκε» πολιτικά όταν δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ενεπλάκη με παταγώδη αποτυχία (χρεοκοπία του Ελεύθερου Τύπου) στο χώρο των ΜΜΕ.
n Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, που επίσης φαινόταν να έχει «προδιαγραφές» νέου ηγέτη, ανεξαρτήτως αν δήλωνε ότι δεν θα αναμιχθεί ενεργά στην πολιτική, εξαρχής συγκέντρωνε την καχυποψία παραδοσιακών «τζακιών». Πολιτικά, θεωρείται σήμερα από την επιχειρηματική κοινότητα ότι έχει κλείσει τον κύκλο του (που ποτέ δεν άνοιξε επίσημα…), μετά τα τραγικά γεγονότα στο πυρπολημένο κατάστημα της Marfin Egnatia Bank, για τα οποία δεν εξηγήθηκε πειστικά στην κοινή γνώμη, ότι η διοίκηση της τράπεζας ήταν άμοιρη ευθυνών (τα γνωστά, πλέον, θέματα πυρασφάλειας του κτιρίου, υποχρεωτικής παραμονής των εργαζομένων στο κατάστημα στη διάρκεια της διαδήλωσης κ.ο.κ.). Τα τραγικά γεγονότα, μάλιστα, ήλθαν στη χειρότερη στιγμή για τον κ. Βγενόπουλο, που είχε αρχίσει μια επικοινωνιακή εκστρατεία με εντυπωσιακές εμφανίσεις σε τηλεοπτικά δίκτυα.
n Ο Δ. Δασκαλόπουλος, που φάνηκε να διατυπώνει από το βήμα της συνέλευσης του ΣΕΒ το πολιτικό μανιφέστο της ισχυρής επιχειρηματικής κοινότητας, είναι γνωστό ότι θεωρείται προ πολλού «καμένος» πολιτικά: ως επιχειρηματίας δεύτερης γενιάς απέτυχε να συνεχίσει την επιχειρηματική πορεία του πατέρα του, πούλησε την Vivartia με εντυπωσιακό τίμημα στην MIG, αφού η εταιρεία είχε τιμωρηθεί με βαρύτατα πρόστιμα για το καρτέλ στο γάλα, και έκτοτε δεν διατηρεί την παραμικρή παραγωγική δραστηριότητα στη χώρα. Τα κεφάλαιά του φημολογείται ότι τοποθετήθηκαν εν μέρει σε αγορές ακριβών περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, έργα τέχνης) και κατά ένα μεγάλο ποσοστό εξήχθησαν στο φορολογικό παράδεισο του Λουξεμβούργου, για να ιδρυθεί ένα φιλόδοξο fund, τα ίχνη του οποίου εξακολουθούν να αγνοούνται, αφού δεν έχει εμπλακεί σε κάποια σημαντική επιχειρηματική κίνηση. Με αυτό το προφίλ, ο κ. Δασκαλόπουλος δύσκολα θα πείσει ότι εκπροσωπεί τις δυνάμεις της «παραγωγής και της δημιουργίας», ή τους κοινωνικά υπεύθυνους μεγαλοεπιχειρηματίες, για να διεκδικήσει υψηλό πολιτικό ρόλο.
Κάπως έτσι, οι προσπάθειες εξόδου των επιχειρηματιών από το πολιτικό αδιέξοδο που φοβούνται, καταλήγουν σε οικτρή αποτυχία: μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης εξοργίσθηκε από την προσπάθεια Δασκαλόπουλου να αναλάβει ρόλο τιμητή των πάντων, ενώ και το πολιτικό σύστημα ξεσπάθωσε με πρωτοφανή σκληρότητα –«όταν χορτάσει η ψείρα βγαίνει στο γιλέκο», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Χ. Καστανίδη. Στο παρασκήνιο, κορυφαίοι επιχειρηματίες παραδέχονται, ότι στην Ελλάδα, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή και δεν εμφανισθεί ένα πρόσωπο με τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για ηγετικό ρόλο, δεν έχουν τύχη τα… μπερλουσκονικά σενάρια.

13 σχόλια

  1. ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
    ****************************************************

    Ο Μηχανισμός είναι μία πραγματική κατάκτηση, γιατί βλέπουμε ότι και οι αγορές δεν θα μας άφηναν ήσυχους, χτυπάνε ακόμα και αυτή τη στιγμή το ευρώ

    1. Ο μηχανισμός στήριξης, που με μεγάλο αγώνα έγινε πραγματικότητα, είναι μια μεγάλη επιτυχία της χώρας μας. Αν και μας έχει πονέσει όλους μας, διότι και κοινωνικά και πολιτικά ζητούνται θυσίες από τον Ελληνικό λαό και υπάρχει γι' αυτό η αίσθηση της αδικίας.

    2. Είναι όμως μια πραγματική κατάκτηση, γιατί βλέπουμε ότι και οι αγορές δεν θα μας άφηναν ήσυχους, χτυπάνε ακόμα και αυτή τη στιγμή το ευρώ. Αποκτούμε σταδιακά την ηρεμία και τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε στις μεγάλες, ιστορικές αλλαγές που έχουν ανάγκη οι πολίτες και ο τόπος.

    Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους αποδέχονται τα μέτρα αλλά υπό όρους: θα μας κρίνουν από δω και πέρα για τα όσα θα κάνουμε στην πράξη στα ζητήματα που τους αφορούν.

    Ο κόσμος, οι πολίτες, όσο δυσάρεστα και αν είναι τα μέτρα, πιστεύω στη μεγάλη πλειοψηφία τους τα αποδέχεται, υπό όρους βεβαίως, και ο όρος είναι να πετύχουμε σε άλλους τομείς. Και οι άλλοι τομείς είναι γνωστοί:

    - Πρώτα απ' όλα να πετύχει το ίδιο το Πρόγραμμα Σταθεροποίησης, που σημαίνει τη συνέχιση και εμβάθυνση των αλλαγών που βοηθούν στην εξοικονόμηση πόρων. Εδώ έχουμε και επιτυχίες αλλά έχουμε και δυσκολίες. Δυσκολίες, που αφορούν τη λειτουργία του ίδιου του δημόσιου τομέα. Χρειάζεται ένα by-pass στο Δημόσιο. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τις ΔΕΚΟ, να δούμε πως εξοικονομούμε πόρους και πως χτυπούμε τη σπατάλη και βεβαίως, τη διαφθορά. Μέτρα ήδη έχουμε πάρει και είναι σημαντικά, όμως πρέπει να προχωρήσουμε ακόμη πιο γρήγορα.

    - Έχουμε το μεγάλο θέμα της ανάπτυξης. Ο Αναπτυξιακός Νόμος βεβαίως, δεν είναι πανάκεια, είναι ένα μικρό μέρος της όλης προσπάθειας, που συμβάλλει σε ένα νέο προσανατολισμό και με κίνητρα προς μια συγκεκριμένη αναπτυξιακή προοπτική και κατεύθυνση. Άρα να μην περιμένουμε, όπως και σε όλα τα άλλα θέματα, ότι με το να περάσουμε έναν νόμο έχει τελειώσει η δουλειά. Το ζήτημα είναι η εφαρμογή του νόμου, αλλά κυρίως η προσέλκυση επενδύσεων, που σημαίνει ότι πρέπει να διαμορφώσουμε ένα αναπτυξιακό περιβάλλον, ένα θετικό περιβάλλον για τις επενδύσεις, αλλά βεβαίως κι ένα περιβάλλον για επενδύσεις που θα αλλάξουν και το μοντέλο της ανάπτυξης που έχουμε.

    - Έχουμε το θέμα της κοινωνικής Δικαιοσύνης. Πρέπει να δούμε άμεσα θέματα που αφορούν τον πολίτη, την εξυπηρέτησή του με την κατάργηση γραφειοκρατικών και πολύπλοκων διαδικασιών, αλλά και υποστήριξη εκείνων των στρωμάτων, που είναι αδύναμα, με διάφορα προγράμματα και παρεμβάσεις.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως το είπες poisine ??????????
    ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
    ****************************************************
    xαχαχααουυυυυυυυυχαααααααα....

    Η οικονομική κρίση χτύπησε και τη Δήμητρα Παπανδρέου και έγινε μείωση της σύνταξης,που έπαιρνε.
    Η ίδια πλέον εργάζεται στο ραδιόφωνο και με αυτό τον τρόπο συμπληρώνει και το εισόδημά της.

    Όμως, όπως δήλωσε, η κρίση την αγγίζει άμεσα και έτσι θα αναγκαστεί να πουλήσει και τις τρεις μεζονέτες που έχει στην Εκάλη στην οδό Αγράμπελης καθώς δεν μπορεί να τις συντηρήσει.

    Μάλιστα έχει ήδη πάρει την απόφαση να μετακομίσει στο κέντρο ώστε να μειώσει τα έξοδά της.
    Πόσο όμως μειώθηκε η σύνταξη της Δήμητρας Παπανδρέου;

    Η περικοπή της σύνταξής της έγινε κατά 6.500 ευρώ και την έχει προβληματίσει πολύ αφού το εισόδημά της από 28.000 μειώθηκε σε 21.500 ευρώ !!!!!!!!!!!!!!!

    ''PASOK poisonous''.....γαμιέμαι δωρεαν και όσο χρόνο θέλετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πράγματα είναι πολύ απλά:
    Ο Παττακός ζει και βασιλεύει. Αφού είστε απολύτως ανίκανοι να κυβερνήσετε, και οι 300, παραδώστε την εξουσία στον Παττακό να τελειώνουμε με τις αηδίες της μεταπολίτευσης.
    Δεν μπορεί ρε ο Παπανδρέου να παραδίδει σε Παπανδρέου, ο Αλευράς σε Αλευρά, ο Βαρβιτσιώτης σε Βαρβιτσιώτη και να μιλάτε για Δημοκρατία και αρλούμπες. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, θέλω αξιοκρατία!
    Όσο για τον ΠΑΣΟΚΟ τι να πω. Διατεταγμένη υπηρεσία εκτελεί ο άνθρωπος, ελπίζω μόνο να βγάζει καλό μεροκάματο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΔΕΦΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ.
    ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΠΠΟΥ ΣΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΒΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΦΩΝΑΖΕΤΕ.
    ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.
    ΚΑΙ ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ IP ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΕΝΑ email ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.
    ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΩΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ
    ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΑ ΚΟΛΠΑ
    ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΨΗΦΙΣΑ ΨΗΦΙΖΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΛΑΔΗ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΣΟΚ
    ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΚΕ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ
    ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ
    ΕΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ
    ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ (ΕΛΠΙΖΩ ΟΧΙ) ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ, ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΜΑΣ ΑΗΔΙΑΖΟΥΝ, ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΤΕ ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ
    ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
    ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΚΚΕ
    ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝΤΕΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΙ!
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΑΡΜΕΝΟΙ!

    Τι μας λένε μερικοί ότι
    όλοι δεν είναι το ίδιο!.
    Κι αν το πιστέψουμε το σίγουρο είναι
    ότι δεν μπορούν να επαναφέρουν σε
    τάξη τους υπόλοιπους.
    Άρα ομολογούν ότι είναι άχρηστοι.

    Ας παραιτηθούν τότε.
    Και τα δύο όμως δεν γίνεται!!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλλος εθνοσωτηρας ρε παιδια, περισσευει???????
    Χαρισματικη προσωπικοτητα συμφωνω κι εγω, χρειαζεται ενας ηγετης για να εμπνευσει τον κοσμο, αλλα πισω απο τη βιτρινα τι?
    Λυσεις υπαρχουν, www.dimokratikoi.gr
    Διαβαστε και λιγο Αριστοτελη και Θουκυδιδη και θα βρειτε πως πρεπει να ειναι οι πραγματικες λυσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΠΟΛΥ ΝΤΟΜΑΤΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΑΛΟΝΙΑ. ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΒΑΖΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ό Βγενόπουλος Ναί ρέ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!
    Έναν Μπερλουσκόνι χρειαζόμεθα ή έναν Παπαδόπουλον!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΣΥ ΑΝΩΝΥΜΕ 8.26 ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΧΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ. ΔΕΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ,13 Μαϊ 2010 2:05:00 μ.μ. , ΑΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΤΖΑΜΠΑ, ΘΑ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ ΜΑΓΚΑΣ!!
    ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρέ τί επιχειρηματία???
    Έναν ΛΟΧΙΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΕΘΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση