GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η προώθηση της υγιεινής διατροφής...

Περισσότερες από 200 δράσεις με στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής άσκησης για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης πα...

Περισσότερες από 200 δράσεις με στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής άσκησης για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης παιδικής παχυσαρκίας, έχει προωθήσει η Κομισιόν μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας δράσης για τη διατροφή, τη σωματική άσκηση και την υγεία. Αυτή την απάντηση έδωσε ο αρμόδιος Επίτροπος για την υγεία και την πολιτική καταναλωτών κ. John Dalli, σε ερώτηση για την καταπολέμηση της αυξανόμενης παιδικής παχυσαρκίας και την υγιεινή διατροφή των ευρωπαίων μαθητών.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται πρωτοβουλίες που...
 καλύπτουν τον τομέα της εκπαίδευσης και τις συμβάσεις με οργανώσεις συλλογικής εστίασης, τόσο για την καθιέρωση προγραμμάτων αγωγής προσαρμοσμένων στην ηλικία των μαθητών και τις εθνικές διατροφικές συνήθειες, όσο και για την προώθηση της χρήσης λιγότερου λίπους, σακχάρων και άλατος.
Ενδεικτικό είναι το σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία της ΕΕ (με προϋπολογισμό ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ) που δρομολογήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 για να ενθαρρύνει καλές συνήθειες διατροφής στους νέους. Ωστόσο, όπως επισημάνει ο κ. Dalli «εκτός από την παροχή δωρεάν φρούτων και λαχανικών σε μια ομάδα-στόχο μαθητών, το σχέδιο απαιτεί από τα συμμετέχοντα κράτη μέλη να καταρτίσουν στρατηγικές, οι οποίες να περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά μέτρα και μέτρα ευαισθητοποίησης, με σκοπό να μαθαίνουν τα παιδιά τη σημασία των καλών συνηθειών διατροφής, καθώς και να διαδίδονται οι καλύτερες μέθοδοι πρακτικής».
Σημειώνεται τέλος, ότι σύμφωνα με τον κ. Dalli, η Κομισιόν προωθεί Κανονισμό που προβλέπει πιο "φιλικές" ετικέτες τροφίμων για τους καταναλωτές, για τον εντοπισμό των σημαντικότερών θρεπτικών στοιχείων των προϊόντων που αγοράζουν διευκολυνωντας έτσι τις επιλογές τους.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση