GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To φαινόμενο του διωγμού της Λούκας...

Από τον Κώστα Ζωγράφο Διαβάζω τις τελευταίες εβδομάδες μια σειρά από άρθρα κεντρικών εφημερίδων , που ξανά προωθούν μια φημολογία υποτιθέ...

Από τον Κώστα Ζωγράφο
Διαβάζω τις τελευταίες εβδομάδες μια σειρά από άρθρα κεντρικών εφημερίδων, που ξανά προωθούν μια φημολογία υποτιθέμενης δημοσιογραφικής και κυβερνητικής προέλευσης και θέτουν σε αμφισβήτηση την διαχειριστική και την πολιτική επάρκεια της Λούκας Κατσέλη.
Επίσης παρατηρώ με...
ενδιαφέρον τις απαντήσεις της υπουργού σε όλες τις σχετικές αιτιάσεις, όπου μόνιμα θέτει το ζήτημα της διαρκούς παρερμηνείας των δηλώσεών της.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μεθοδευμένης και στοχευόμενης αποδόμησης της κ. Κατσέλη είναι η πρόσφατη ανακοίνωση στην Κομοτηνή -δια στόματος του πρωθυπουργού- της απόφασης της αναχρηματοδότησης της ΕΝ.ΚΛΩ. με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, με σκοπό την διατήρηση 300 θέσεων εργασίας στην περιοχή της Ροδόπης, η οποία πλήττεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας.
Παράλληλα, η ανακοίνωση εμπεριείχε την προγραμματισμένη υλοποίηση παρεμβάσεων που σκοπό έχουν την δημιουργία εναλλακτικών επενδύσεων στην Διαχείριση αποβλήτων στην περιοχή του Ασωπού και σε Τουριστικές επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας στην περιοχή 3-5 Πηγάδια Νάουσας.
Σημειώνω ότι και στις δυο περιοχές διαθέτει απαξιωμένες για παραγωγή εγκαταστάσεις η εταιρεία. Επίσης, στην συμπληρωματική παρέμβαση της κ. Κατσέλη διαβάσαμε ότι το Δημόσιο παρεμβαίνει με σκοπό να αναδιαρθρώσει όχι μόνο την εταιρεία αλλά τον κλάδο γενικότερα, τον οποίο και θεωρεί ως κομβικό συντελεστή τόσο ιστορικά όσο και διαχρονικά για την ανάπτυξη του παραγωγικού ιστού της χώρας.
Επίσης, όλοι μας διαβάσαμε ότι σε εύλογα ερωτήματα σχετικά με το πώς δίνονται χρήματα στον «γνωστό και μη εξαιρετέο Λαναρά»,  δόθηκαν σειρά εξηγήσεων και διευκρινήσεων τόσο  για την οριστική αποπομπή του Λαναρά από την διοίκηση, όσο και την υποθήκευση των μετοχών του υπέρ του Δημοσίου και των τραπεζών.
Και διαβάζουμε στα πρωτοσέλιδα τις αμέσως επόμενες ημέρες για «έγκλημα Λούκας», για «γκέλα Κατσέλη», για «παραβίαση αθέμιτου ανταγωνισμού από την Υπουργό», ότι «η Λούκα χρηματοδοτεί πάλι τον Λαναρά» και αναρωτιέμαι ποιοι είναι εκείνοι που προτιμούν σιωπηλούς και συγκαταβατικούς υπουργούς, ποιοι είναι εκείνοι που προτιμούν ανέργους και κλειστά εργοστάσια παρά να χειροκροτήσουν μια σωστή της ενέργεια;

28 σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο λαός ψηφίζει ένα πρωθυπουργό για να εφαρμόσει το προεκλογικό του πρόγραμμα. Το προεκλογικό πρόγραμμα του Παπανδρέου δεν θυμάμαι να έλεγε ότι θα πετσοκόψει το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού λαού.
    Ο σημερινός Πρωθυπουργός της Ελλάδος κάνει τα εντελώς αντίθετα από αυτά που έλεγε προεκλογικά. ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΝΟΜΙΜΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΘΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    Η Ελλάδα χρειάζεται ΝΟΜΙΜΟ πρωθυπουργό.
    Ή εκλογές ή πέτρες, αποφάσισε κύριε Παπανδρέου.
    Ρισκάρισέ το.
    Που ξέρεις, μπορεί και να σε ξαναψηφίσουμε . . . (χο, χο, χο, χι, χι χι, χε, χε, χε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΔΡ κΟΘΤΣΟΥΚΟς ΤΗΝ ΣΤΡΙΖΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Λουλούκα δεν είναι επαρκής. Τα θέματα που αφορούν το Υπουργείο της χωλαίνουν και φέρει ακέραια την ευθύνη και για τις καθυστερήσεις και για την αναποτελεσματικότητα στους τομείς που υπηρετεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλές οι καταχωρήσεις από το payroll της κας Υπουργού αλλά να και οι απαντήσεις :

    1) ΕΘΝΟΣ
    Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μένει έκθετη με την απόφαση του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να διορίσει σε «ευαίσθητη» θέση κάποιον που σύντομα επρόκειτο να βρεθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για κακουργηματικές ενέργειες και με συγκατηγορούμενο τον Θωμά Λαναρά, η ηγεσία του ίδιου υπουργείου δίνει τονωτική ένεση ύψους 62 εκατ. ευρώ στη χρεοκοπημένη βιομηχανία του αμφιλεγόμενου αυτού επιχειρηματία.

    1)
    Ενας οικονομολόγος πρώην χρηματιστής και νυν υπόδικος που κατηγορείται σήμερα για απάτη κατά συναυτουργία σε βαθμό κακουργήματος ορίσθηκε προ μηνών από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για τη θέση του γενικού επιτρόπου της χώρας μας στην παγκόσμια έκθεση EXPO 2010 στη Σαγκάη. Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, η κυβέρνηση επέλεξε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση, που πραγματοποιείται στην Κίνα και θα διαρκέσει έξι μήνες, ένα πρόσωπο το οποίο βαραίνουν κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις και στο οποίο είχε επιβληθεί μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
    Ο εκλεκτός της Λούκας Κατσέλη και πρώην πρόεδρος της Ατταλος Χρηματιστηριακή, ο Αγαμέμνονας Κολιάτσος.
    Ο εκλεκτός της Λούκας Κατσέλη και πρώην πρόεδρος της Ατταλος Χρηματιστηριακή, ο Αγαμέμνονας Κολιάτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Katseli's allwright!
    Publishers,journalists,neo-liberals, GAP's company and all
    the fucking bastards are against
    her..!
    That''s why we support her!
    GO Luca, don't pay attention, go!

    LIBRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανδρουλάκης: Παγιδεύεται η κυβέρνηση στο θέμα της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας...

    Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης τονίζει πως η κυβέρνηση φαίνεται να παγιδεύεται στο θέμα της ανάπτυξης σε μη βιώσιμα σχήματα προκατόχων της, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της ΕΝΚΛΩ, ενώ το άμεσο ζητούμενο είναι ο νέος αποτελεσματικός συνδυασμός.
    Ο Μ. Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι...
    τη στιγμή που επείγον ζητούμενο είναι ένας νέος, αποτελεσματικός συνδυασμός κεφαλαίου, ταλέντων και τεχνολογίας με έμφαση σε δυναμικούς και αναδυόμενους τομείς της οικονομίας, η κυβέρνηση φαίνεται να παγιδεύεται σε άστοχες επιλογές προκατόχων της και να συντηρεί τεχνητά μη βιώσιμα σχήματα. Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, να αφαιρούνται πολύτιμοι πόροι από υγιείς επιχειρήσεις ή νεοεισερχόμενες και να δημιουργούνται ηθικοί κίνδυνοι, τη στιγμή που οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν βαρύ τίμημα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ΕΝΚΛΩ και όλων όσων έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια γύρω από αυτήν.
    Η «χρεοκοπία - ανασυγκρότηση» μιας επιχείρησης ή ενός κλάδου, δε σημαίνει υποχρεωτικά οριστικό θάνατο, αλλά και μια δεύτερη ευκαιρία. Αν πράγματι το πρόβλημα ήταν η πάση θυσία εξασφάλιση των εργαζομένων και μόνο, τότε με βάση τα μη βιώσιμα δάνεια θα αναλογούσαν στον καθένα τους έως και €500,000 για να γίνουν ενδεχομένως αυτοαπασχολούμενοι ή να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα, αντί να ταπεινώνονται απλήρωτοι, όμηροι επί χρόνια για τη διαιώνιση μιας απαράδεκτης κατάστασης. Αντίθετα, με τα λεφτά των φορολογούμενων μέσα από τις σχετικές εγγυήσεις προς τις τράπεζες και με τα συνεχή χρηματοοικονομικά σκάνδαλα και τα πολύχρονα χρηματιστηριακά παιχνίδια λόγω του πλημμελούς ελέγχου, ευνοήθηκε ένα status quo που παρέλυσε την εταιρία και ζημίωσε τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας.
    Ο βουλευτής με ερώτηση του καλεί τους Υπουργούς Οικονομικών Γεώργιο Παπακωνσταντίνου και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη να γνωστοποιήσουν ποια πιθανά σενάρια εξετάζονται για την τύχη της ΕΝΚΛΩ, ποιες σκέψεις υπάρχουν για την ανασυγκρότηση του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας και ποιες εγγυήσεις θα δοθούν στους εργαζόμενους της ΕΝΚΛΩ και στις θιγόμενες τοπικές κοινωνίες από τις ενδεχόμενες λύσεις στην εταιρία και στον κλάδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγκεκριμένα, με απόφαση της υπουργού Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη, που εκδόθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 2010 αναφέρεται ότι «ορίζουμε ως Γενικό Επίτροπο της χώρας μας στην εν λόγω έκθεση EXPO 2010 τον κ. Αγαμέμνονα Κολιάτσο του Ελευθερίου, διδάκτορα Οικονομικών (PhD)».

    Πρώην πρόεδρος της Ατταλος Χρηματιστηριακή ο Αγαμέμνονας Κολιάτσος εμπλέκεται με τον επιχειρηματία Θωμά Λαναρά σε υπόθεση απάτης και υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού, η οποία μάλιστα εκδικάζεται αύριο με απόφαση του Αρείου Πάγου (αμετάκλητο βούλευμα) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

    Ο πρώην χρηματιστής και νυν γενικός επίτροπος για τη χώρα μας στη διεθνή έκθεση EXPO 2010 θα καθίσει μαζί με τον Θωμά Λαναρά στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της απάτης σε βαθμό κακουργήματος, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Ζαφείρης Λαναράς, εξάδελφος του γνωστού βιομηχάνου κλωστοϋφαντουργίας.

    Βούλευμα
    Σύμφωνα με βούλευμα του Εφετείου που επικυρώθηκε από τον Αρειο Πάγο, ο Θωμάς Λαναράς, εκ των... πρωτεργατών της χρηματιστηριακής «φούσκας» του 1999, παραπέμφθηκε μαζί με τους χρηματιστές Γιώργο και Κώστα Περβανά και Αγαμέμνονα Κολιάτσο στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για απάτη και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.

    Σύμφωνα με το βούλευμα, οι τέσσερις κατηγορούνται για από κοινού απάτη ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας, ενώ ο γνωστός επιχειρηματίας Θωμάς Λαναράς κατηγορείται για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας που το είχαν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω της ιδιότητάς του ως εντολοδόχου, με κατάχρηση ιδιαίτερης εμπιστοσύνης.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η συνολική περιουσιακή ζημία του μηνυτή ανέρχεται στο ποσό των 13,87 εκατ. ευρώ, καταλήγοντας μάλιστα να χρωστάει 87.961 ευρώ από «κόκκινο κωδικό» σε χρηματιστηριακή εταιρεία.

    Μπορεί μάλιστα ο Αγαμέμνονας Κολιάτσος αν και υπόδικος να διορίσθηκε στις 18 Ιανουαρίου από την κυβέρνηση, ωστόσο τουλάχιστον μέχρι πρότινος αδυνατούσε λόγω εισαγγελικής απαγόρευσης να βγει και από τη χώρα. Προ εβδομάδων, και συγκεκριμένα στις 7 Μαΐου, εκδικάσθηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών το ένα σκέλος της υπόθεσης που αφορούσε τη χειραγώγηση των μετοχών, όπου και οι τέσσερις κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

    Ωστόσο, παραμονές της δίκης εκείνης ο Αγαμέμνων Κολιάτσος είχε στείλει επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αίτημα τη μη αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης αυτής, εξαιτίας της οποίας τον δέσμευε περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

    Το αν παραμένει ακόμα σε ισχύ η απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα για τον ίδιο λόγω της επερχόμενης δίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν είναι γνωστό, ωστόσο στις αρχές του περασμένου μήνα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, πραγματοποίησε τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στην παγκόσμια έκθεση της Σαγκάης, απουσία του γενικού επιτρόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ
    ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΟΠΩΣ
    ΜΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ..ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΣΕ
    ΚΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κλέφτη Γιώργο Παπανδρέου,
    μας έκλεψες την ψήφο μας,
    μας έκλεψες τα όνειρά μας,
    μας έκλεψες τις συντάξεις μας,
    μας έκλεψες τους μισθούς μας,
    μας έκλεψες τη βενζίνη μας,
    μας έκλεψες τα δώρα μας,
    μας έκλεψες τις διακοπές μας,
    μας έκλεψες την ηρεμία μας.
    Μας έπρηξες στα ατέλειωτα προεκλογικά ψέμματα και στα παραμύθια, που μάλιστα τα συνεχίζεις και μετά τις εκλογές.
    Εμείς όμως δεν θα ξεχάσουμε.
    Σύννεφο θα πάει οι πέτρα και το γιαούρτι.
    Συνένοχοι και οι βουλευτές σου, που εάν τολμήσουν να μας ξαναπλησιάσουν θα βλαστημήσουν την ώρα και τη στιγμή.
    Φύγε παλιάνθρωπε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λουκα

    ψηφισε τον νομο δανειοληπτων να βγεις λαδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ

    ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ολα αυτά τα διακινεί ο αλαζόνας Παπακωνσταντίνου (αυτός καλέ που είναι βράδυ παρά βράδυ στο Μέγκα), ο οποίος με τον μηχανισμό που διαθέτει από την περίοδο που ήταν εκπρόσωπος τύπυ, αποδομεί οποιοδήποτε πρόσωπο θεωρεί ότι είναι ανταγωνιστικό μαζί του, ή αισθάνεται ότι απειλείται από αυτό.
    Το κάνει και σε απλούς βουλευτές και βουλευτίνες, με τα παπαγαλάκια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τελικα παντως ειχε δικιο για το ΔΝΤ ενω ειναι να σκας στα γελια οταν μας λενε οτι δεν φταινε οι φοροι για τον πληθωρισμο στο 6%. Θα βαλουν και πρασινο φορο στη βενζινη (λες και οι αλλοι ειναι μπλε δηλαδη;) και θα παει η βενζινη 2Ε και αυτοι θα απορουν γιατι ειναι ο πληθωρισμός 15%.
    κοιτα κατι γελοιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να βάλει τέλος στις κόντρες υπουργών θέλει ο Πρωθυπουργός. Πρώτα αυτό και μετά θα επιχειρήσει τον τετραγωνισμό του κύκλου

    Κι εγώ θέλω να πάρει το μουντιάλ η εθνική αλλά δεν το λέω και δημοσίως ώστε να γίνομαι ρεζίλι

    Ο Γιώργος απορεί με την ανευθυνότητα όσων διαδίδουν φήμες. Εμείς πάλι με την ανευθυνότητα όσων τον ψήφισαν.

    Ανοίγει για το κοινό το κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά. Να είναι ο κόσμος προπονημένος γιατί θα τραβήξει πολύ “κουπί”.

    Ωπ, κάναμε διάβημα διαμαρτυρίας για την Τουρκική παρενόχληση στη φρεγάτα. Και τους τρομάξαμε πολύ, ε;

    Αν θέλει πάντως το υπουργείο να δικαιωθούμε επί του θέματος ας βαφτίσει την παρενόχληση σεξουαλική. Αλλιώς τύχη δεν έχει

    Ο Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε για το οικονομικό, αν διαβεβαιώσει κι ο Λοβέρδος για το ασφαλιστικό, κλείστε θέση για το εξωτερικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. η κλιμακα των αναγκων λέει ,
    πρώτα το ζήτημα των μεταναστων στην Ελλάδα και μετα οι υπερχρεωμένοι έλληνες.
    ασε μας κυρά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θυμάμαι που το 1986 πάλι ο Σιδερένιος έσπρωξε τον Αρσένη στην «επανάσταση» ..και από την άλλη πόρτα… βάζοντας το Σκουλήκι Σημίτη ….τον κρέμασε …

    Με την αυξηση του ΦΠΑ κατα 2 μοναδες απο τον επομενο μηνα θα εχουμε ακομα πιο ξεκαθαρη εικονα για το τι μας περιμενει!
    Σιγουρα αυξησεις σε ειδη πρωτης αναναγκης καυσημα και παει λεγοντας.
    Ετσι για να επιμενει ο κος Παπακωσταντινου οτι οι αυξησεις ωφειλονται μονο στις στρεβλωσεις της αγορας,λες και οι φοροι δεν ριχνουν λαδι στη φωτια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μήνες τώρα το φωνάζω: Το ΠΑΣΟΚ έληξε, πάει, πέθανε.
    Το κόμμα της μεσαίας εργαζόμενης τάξης δεν είναι το ΠΑΣΟΚ.
    Το κόμμα του επιστήμονα, του ΜΜ/επιχειρηματία δεν ειναι το ΠΑΣΟΚ. Τα έσπασε και με τους Δημόσιους Υπαλλήλους…
    Τίποτα δεν είναι ΠΑΣΟΚ σήμερα.

    Αυτός ο χώρος είναι ορφανός πολιτικά. Αν δεν αρπάξει αυτή την ιστορική ευκαιρία ο Αντώνης, κάηκε.


    Πράγματι αυτή είναι η βάση στην οποία πρέπει να στηριχτεί η νέα ΝΔ. Όμως δεν αρκεί να ηττηθεί το ΠΑΣΟΚ ως φορέας εξουσίας.
    Πρέπει να διαλυθεί το σύστημα ΠΑΣΟΚ που από το 1981 διαφεντεύει τον πολιτισμό, τα ΜΜΕ, τον συνδικαλισμό, την εργασία, της καθημερινότητά μας την ίδια.

    Το σύστημα ΠΑΣΟΚ που διάβρωσε συνειδήσεις και δημιούργησε το πρότυπο του ‘Ελληνάρα’(αμόρφωτος, αδίστακτος, τεμπέλης αλλά καταφερτζής) πρέπει να σαρωθεί όσο γίνεται πιο άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. #

    *

    Και η ύφεση …πουφ στο 11%
    Reply

    #
    Νίκος says:
    16/06/2010 at 20:44

    Οπως λεω παντα, τα ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ. Και τωρα ο φαυλος κυκλος: και υφεση και πληθωρισμος. Συγχαρητηρια κ. κ. Παπανδρεου και Παπακωνσταντινου. Ο,τι κανατε τους τελεταιους 8 μηνες θα διδασκεται ως παραδειγμα προς αποφυγην στα πανεπιστημια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα δημοσίων σχέσεωναποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για το PRESS GR. Χρειάζεται να ξέρει κανείς πολλά γράμματα για να καταλάβει ότι η ΚΑΤΣΕΛΗ είναι (τουλάχιστον) ανεπαρκής???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Παπαντρεόυ έχει αποφασίσει να κρατήσει δύο βάρκες στην Οικονομία μια ενός μονεταριστή-εκσυγχρονιστή για την βρώμικη δουλειά των περικοπών και την άλλη με μια νεοκενζιανή με αριστερό λόγο και συγκρουσιακό προφίλ για την ανάπτυξη.....Άρα είναι μπούρδες τα περί παρέμβασης του ΓΑΠ στις διαφορές που ο ίδιος επι τούτου συντηρεί. Πολύ καλή η παρέμβαση της Κατσέλη στην ΕΝ.ΚΛΩ διότι καλύτερα να βλέπουμε φουγάρα να καπνίζουν παρά στρατιές ανέργων να καίνε τράπεζες.....Ούτως η άλλως το μοντέλο της "Μετάλλαξης" από κουφάρια σε νέες δράσεις και αιρετικό είναι και μόνο θετικά πρόσημα μπορεί να κινητοποιήσει. Και το πιό σημαντικό Ο ΛΑΝΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ.....επιτέλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε αλήτες,

    εδώ κόσμος χάνεται, οι εργασιακές σχέσεις τινάζονται στον αέρα και εσείς μας περιγράφετε όλες της μαλακίες αυτού του κόσμου;

    Αλλάζουν τα πάντα στα εργασιακά,

    μειώνονται οι αποζημιώσεις απόλυσης,

    μειώνονται οι κατώτατες αμοιβές,

    καταργείται στην ουσία η διαμεσολάβηση για την επίτευξη συμφωνίας στις συλλογικές συμβάσεις,

    με δυό λόγια, βομβαρδίζονται οι εργαζόμενοι και άνεργοι μισθωτοί, έχουμε κοσμοϊστορικές αλλαγές στα εργασιακά

    και όλα αυτά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα περνάει με Προεδρικά Διατάγματα και όχι με νόμους, για να μην κουράζεται με εξηγήσεις στη Βουλή.

    Ντροπή σας ρε, πώς τολμάτε και κυκλοφορείτε ελεύθεροι εκεί έξω ρε παλίοφασίστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ !!!!
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    Ούτε η Θάτσερ δεν θα είχε σκεφθεί τέτοια εργασιακά μέτρα

    Βόμβα στα θεμέλια των εργασιακών σχέσεων και λάδι στη φωτιά της κοινωνικής έκρηξης, βάζει το προεδρικό διάταγμα Λοβέρδου για τις αποζημιώσεις, τα όρια απολύσεων και τον κατώτατο μισθό για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

    Ο Λοβέρδος και η κυβέρνηση εμφανίζονται βασιλικότεροι του Βασιλέως βάζοντας ακόμη πιο σκληρούς όρους από αυτούς που ζητά το ΔΝΤ, ενώ δεν τολμούν να πάνε το νομοσχέδιο στην Βουλή και επιχειρούν να το περάσουν με Προεδρικό Διάταγμα

    Για αιτία πολέμου μιλά η ΓΣΕΕ και δρομολογεί προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

    Το πιο δραματικό είναι το καθεστώς που θα ισχύσει για τις απολύσεις και τις αποζημιώσεις σε μια χρονική στιγμή που είτε υπάρχει πρόβλημα είτε όχι οι εταιρείες προχωρούν σε απομακρύνσεις υπαλλήλων. Πλέον η… σοσιαλιστική κυβέρνηση τους κάνει ένα ακόμη δώρα, δίνοντάς τους ελευθερία κινήσεων σε όλα.

    Αυξάνει από 2% σε 5% το όριο των απολύσεων, οπότε δίνει το πράσινο φως για υπερδιπλάσιες απολύσεις κάθε μήνα, απ’ ότι ίσχυε μέχρι σήμερα.

    Δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να πληρώνουν μέχρι και το μισό (50%) της αποζημίωσης που θα κατέβαλαν μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, εργοδότης που προειδοποιεί τον εργαζόμενο 4 μήνες πριν ότι θα τον απολύσει, μπορεί να του καταβάλει το 50% της αποζημίωσης που θα λάμβανε κανονικά. Αν δεν τους προειδοποιήσει, δηλαδή η απόλυση είναι ξαφνική τότε θα τους πληρώσει όλη την αποζημίωση. Συγκεκριμένα προβλέπεται:

    1, Σύμβαση μισθωτού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, διάρκειας πέραν των δύο μηνών, δύναται να καταγγελθεί κατόπιν προηγούμενης έγγραφης προειδοποίησης του εργοδότη, ως εξής:

    α) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από δύο (2) μήνες ως δέκα (10) χρόνια, απαιτείται προειδοποίηση ένας (1) μήνας πριν την απόλυση,

    β) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από δέκα (10) χρόνια συμπληρωμένα ως δεκαπέντε (15) χρόνια, απαιτείται προειδοποίηση δύο (2) μηνών πριν την απόλυση

    γ) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από δεκαπέντε (15) χρόνια συμπληρωμένα ως είκοσι (20) χρόνια , απαιτείται προειδοποίηση τριών (3) μηνών πριν την απόλυση.

    δ) Για υπαλλήλους που έχουν υπηρετήσει από είκοσι (20) χρόνια συμπληρωμένα και άνω, απαιτείται προειδοποίηση τεσσάρων (4) μηνών πριν τη λύση της σύμβασης ή της σχέσης εργασίας.

    Μαύρα τα μαντάτα και για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας αφού θα πληρώνονται με ποσοστό από 70% έως 85% του βασικού μισθού, ήτοι από 515 ευρώ έως 629 ευρώ. Φτηνή εργασία δηλαδή για χιλιάδες νέους οι οποίοι…. υποβιβάζονται από “γενιά των 700 ευρώ” σε “γενιά των 500”. Φυσικά τα λιγότερα χρήματα θα λαμβάνουν όσοι εντάσσονται στις ειδικές συμβάσεις μαθητείας τις οποίες θα έχει την ευχέρεια να βγάζει ο εργοδότης.

    Το συμπέρασμα είναι ότι ανατρέπονται όλα για χάρη δήθεν της φθηνότερης εργασίας και ανταγωνιστικότητας. Πρόκειται καθαρά για δωράκι στους εργοδότες οι οποίοι θέτουν σε ομηρεία χιλιάδες εργαζόμενους και τους θέτουν διλήμματα όπως “σκάσε και δούλευε” αφού έτσι κι αλλιώς τα μισά λεφτά θα πάρεις για αποζημίωση και ο αντικαταστάτης θα πληρώνεται με 500 ευρώ.

    Εύγε, ούτε η Θάτσερ δεν το είχε σκεφτεί.

    !!!!!Φλερτάρουν επικίνδυνα με την Λαϊκή έκρηξη…δεν θέλω να πιστέψω το ενδεχόμενο..πως το επιδιώκουν κιόλας…
    ------------------------------
    Κινδυνεύει η Δημοκρατία στον Ευρωπαϊκό νότο…από τα οικονομικά μέτρα…είπε ο Μπαροζο..
    χτες στην Ισπανία.

    Ερώτηση: δηλαδή αυτά τα σαΐνια που τα προτείνανε….δεν το σκεφτήκανε καθόλου αυτό..?
    εκτός και αν τεσταρουν τα όρια…!.. για να κανουν την επομενη κίνηση..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ …

    Στην Ελλάδα έχει επιβληθεί σκόπιμη σιγή ειδήσεων σχετικά με την κατάστασή της. Ο πολίτης δεν χρειάζεται να ξέρει τι γίνεται, ούτε να ενδιαφέρεται για το τι πρόκειται να συμβεί άμεσα. Υποτίθεται ότι όλα πάνε κατά τα αναμενόμενα και άρα η διατεταγμένη ειδησεογραφία μπορεί να ασχοληθεί άνετα με την Siemens, τους Μαντέληδες, το Βατοπέδι και με όλο τον υπόλοιπο θίασο επί σκηνής. Αρκεί ο κόσμος να μην σκέφτεται, να μην αναρωτιέται, να μην ανησυχεί και προπαντός να μην αφυπνίζεται…

    Oι δημοσκοπήσεις της ΕΕ δείχνουν οτι ο ΓΑΠ παραπαίει,
    γι’αυτο και οι απειλές Μπαροζο καθώς και οι διαβεβαιώσεις του ΓΑΠ στην Βιέννη οτι θα έπαιρνε 45% σε ενδεχόμενες εκλογές και όλα είναι υπό έλεγχο.
    που δίνουν 12-15 μονάδες προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ αν οι εκλογεις γινόντουσαν τώρα.

    Επειδη ο Λοβερδος το …παλευει
    μην εκπλαγουμε αν αυριο βγει και το πει, οτι το παλευει δηλαδη.
    Αν αυτο ομως γινει νομος του κρατους τοτε ο Λοβερδος θα πρεπει να κρεμαστει απο την Ακροπολη.
    ///////////////////////////////

    είναι στο χέρι όλων μας να άλλαξουμε την κατάσταση……..
    μάγκες μία είναι η αλήθεια……..όποιος ψηφίσει το γιωργάκη και τα εξαπτέρυγά του προδίδει άθελα τη χώρα του…..
    αφυπνίστε τον κόσμο
    όλοι ξέρουμε ότι όλοι είναι απελπισμένοι.Μην αφήνετε κανένα να ψηφίζει αυτόν τον αδίστακτο και τα πληρωμένα-εξαγορασμένα τσιράκια του.
    Μιλήστε παντού……στη δουλειά, στη λαική….
    μιλάμε για την μεγαλύτερη προδοσία που συνέβη διαχρονικά στην ελλάδα.
    175 εξαγορασμένοι προδότες μας ρίξαν σε μια καταβόθρα
    πέρισυ μας πούλαγαν ελπίδες και μας υπνωτίσαν…..
    ξυπνήστε όλους από το λήθαργό τους………..
    ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ένα ξέρω μας ευχήθηκε καλή δουλειά και τώρα που το νήμα είναι σε ζήτηση ακόμα περιμένουμε (έχουμε πολλές παραγγελίες) δεν ανοίξαμε ποτέ δεν πιάσαμε ποτέ δουλειά και ας μας τον ευχήθηκαν η κ. Κατσελη και ο κ.Πεταλωτής και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις 29/5/2010 απο την Θράκη

    http://www.youtube.com/watch?v=U3PGPj9Si6Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. se oti afora ton kyrio koliatso einai poly adiko to dimosieyma o anthropos exei athoothei kai prokeitai gia entimo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. nai o agamemnon koliastos exei athoothei omofona adika poly adika ton epmlexan makari na eixame kai alla oikonomika myalia san kai ayton me teteoies spoydes kai tetoio hthos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ο αγαμεμνων κολιατσος ειναι ενας εξαιρετικος οικονομολογος και ανθρωπος και εχει αθωωθει ομοφωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση