GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η εκπροσώπηση των νέων στην Αυτοδιοίκηση...

Του Κρικρή Γιώργου Μέλος ΤΟ.ΣΥ.Ν Νέας Σμύρνης Μέλος Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ Νέας Σμύρνης Εν έτη 2010 ζούμε, μεγαλώνουμε και δραστηριοποιούμασ...

Του Κρικρή Γιώργου
Μέλος ΤΟ.ΣΥ.Ν Νέας Σμύρνης
Μέλος Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ Νέας Σμύρνης
Εν έτη 2010 ζούμε, μεγαλώνουμε και δραστηριοποιούμαστε σε μία από τις πιο απαισιόδοξες και απογοητευμένες κοινωνίες. Ακόμα περισσότερο οι Έλληνες νέοι ασφυκτιούν, απογοητεύονται και απαξιώνουν την πολιτική και τους πολιτικούς δικαιολογημένοι σε μεγάλο βαθμό κι από την ιδιομορφία της ηλικίας τους. Ωστόσο, το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας είναι η νεολαία μαχόμενη με πολλά προβλήματα, έντονες ανησυχίες αλλά και διάθεση για βελτίωση των συνθηκών ζωής, εκπαίδευσης, εργασίας και ψυχαγωγίας.
Η νεολαία πρέπει και μπορεί να συμμετέχει ισότιμα και δυναμικά στην πολιτική και πιο συγκεκριμένα σε κάθε κέντρο λήψης σημαντικών αποφάσεων. Η θεσμοθέτηση των ΤΟ.ΣΥ.Ν (Τοπικά Συμβούλια Νέων) ίσως ήταν μια...
 καλή αρχή που παρόλαυτα «σκόνταψε» σε θεσμικές, οργανωτικές και λειτουργικές αδυναμίες που οδήγησαν σύντομα στην κοινωνική και θεσμική συρρίκνωση του θεσμού. Κατά συνέπεια, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι απαραίτητη η στήριξη των ΤΟ.ΣΥ.Ν. με συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες θα ενισχύσουν το ρόλο του θεσμού καθώς και την απήχηση του στις τοπικές κοινωνίες.
Κατανοώντας το πέρασμα της αυτοδιοίκησης σε μια «νέα εποχή Καλλικράτη» πρέπει να θωρακίσουμε με κάθε θεμιτό και δημοκρατικό τρόπο τα δικαιώματα που μας δίνονται για πλατιά εκπροσώπηση της νεολαίας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αδιαφορήσουμε ή να μείνουμε σε βαθυστόχαστες αναλύσεις και κομματικές «κόντρες». Έχουμε χρέος να βγούμε μπροστά με προοδευτικές ιδέες και ρηξικέλευθες δράσεις που θα ανατρέψουν τις εδραιωμένες αναχρονιστικές αντιλήψεις και νοοτροπίες.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Α. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «χωρίς την ενεργό παρουσία της νέας γενιάς, η Ελλάδα δεν θα αλλάξει» καθώς επίσης επεσήμανε ότι «πρέπει να εξασφαλίσουμε αυτό που απαιτούν οι νέοι, προκειμένου να υπάρχει μια νέα γενιά ελεύθερη, χειραφετημένη, αισιόδοξη, απαλλαγμένη από πελατειακές αντιλήψεις», «Κάνουμε τα πάντα για να αλλάξουμε για πάντα την Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Οι δηλώσεις αυτές για εμάς τους νέους πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία συλλογικής και συντονισμένης προσπάθειας για τη στήριξη και την ανάδειξη του διακριτού ρόλου της νέας γενιάς σε όλο το φάσμα της πολιτικής λειτουργίας των δήμων. Δεν πρέπει τα προστάγματα αυτά ενός μεσήλικα να αποτελέσουν για εμάς «ένα πουκάμισο αδειανό….».

8 σχόλια

  1. Έβαλαν ΟΛΑ ΤΑ στελέχη ΚΑΙ ΤΟΥΣ φίλους και συγγενείς σε θέσεις γ.γ. και διοικητών

    ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΟΥΣ - ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ Γ.Γ. ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ

    Η μεγαλύτερη πατάτα και μαιμουδιά που έκανε ποτέ αυτή η κυβέρνηση είναι αυτό το opengov.gr που με θρασύτατο τρόπο πέρασε όσους ήθελε σε θέσεις κλειδιά.
    Αρκετοί γ.γ. και διοικητές ή επικεφαλής οργανισμών ήταν φίλοι και συγγενείς στελεχών του κόμματος αλλά τώρα που...

    στην βράση κολλάει το σίδερο δεν υπάρχει ούτε ένας ξύπνιος να βγει να το πει από την Ν.Δ. Ποιοι είναι οι συγγενείς που πήραν θέσεις με το πρόσχημα ότι είναι ικανοί και άριστοι;
    Αλλά που.... !!!!!!!!!!!!

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΠΑΝΤΩΣ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ Του Κρικρή Γιώργου
    Μέλος ΤΟ.ΣΥ.Ν Νέας Σμύρνης
    Μέλος Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ Νέας Σμύρνης

    ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΚΩΛΙΑΣΟΥΜΕ
    ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΑΜΑΝ ΚΑΙ ΗΜΑΡΤΟΝ.
    ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΠΙΠΕΣ..ΓΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ >

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόπο στην νεολαία και τρίχες κατσαρές. Γι'αυτό και από ότι διαβάζουμε όλοι οι υποψήφιοι Διοικητές, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες είναι οι ίδιοι επαγγελματίες (επί δεκαετίες) πολιτικοί, που με τις τρομερές ικανότητες τους μας έχουν φέρει σε αυτό το χάλι που είμαστε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΑ ΛΑΚΩΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΕΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ατυχήσαντα μελλοντικά κλεφτόπουλα και πρασινορουφιανοτσόγλανα είστε για λύπηση.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ
    ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ
    Ο κόσμος μπορεί να ζήσει και με λιγότερα.
    Ο κόσμος δεν μπορεί όμως να ζήσει χωρίς ελπίδα.
    Αυξάνοντας του ανέργους κατά εκατοντάδες χιλιάδες και ξεγυμνώνοντας τους χαμηλοσυνταξιούχους ο Παπανδρέου γκρέμισε ακόμα και την ελπίδα.
    Συγχρόνως όμως υπέγραψε και την καταδίκη του, όπως και των 157 βουλευτών του που προτίμησαν να τον ακολουθήσουν στην κόλαση παρά να υπερασπιστούν το λαό που τους ψήφισε.
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΛΥΠΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΣ.
    Δεν σεβάστηκε ούτε τους υπέργηρους.
    Θα πληρώσει πολύ ακριβά αυτά που μας έκανε και οι 157 λακέδες του το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλέπουν τα παιδιά ότι, λόγω μνημονίου, κλείνουν οι πόρτες του Δημοσίου και αλλάζουν ρότα. Πάμε από τη πίσω πόρτα τώρα, σου λένε, μέχρι να βρούμε την ευκαιρία να χωθούμε. Μικροί είμαστε άλλωστε. Μπράβο παιδιά, είσαστε στο σωστό δρόμο !!! Μέχρις ότου όμως γίνεται δημοτικοί επόπτες και άρχοντες, ρίξτε κανένα γλέντι ακόμη. Αλλά όχι όμως στην Εύβοια !!!! Μιμηθείτε τον αρχηγό και τα λοιπά πρωτοκλασάτα στελέχη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποσο κομπλεξικοι μπορει να ειστε εσεις που σχολιαζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση