GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτός "προκάλεσε" τη σύγκρουση Ρέππα-Παπακωνσταντίνου...

Είναι ο συγκοινωνιολόγος Νότης Παρασκευόπουλος που εισηγήθηκε την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών  Από τον Θανάση Λεπίδη ...

Είναι ο συγκοινωνιολόγος Νότης Παρασκευόπουλος που εισηγήθηκε την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών 

Από τον Θανάση Λεπίδη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ποια είναι η "πέτρα του σκανδάλου" που προκάλεσε τη σύγκρουση Ρέππα-Παπακωνσταντίνου;
Πρόκειται για τον συγκοινωνιολόγο Νότη Παρασκευόπουλο ο οποίος έχει αναλάβει σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα οργανωτικών καινοτομιών αλλά και την εποπτεία παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου. 57 ετών, είναι πολιτικός μηχανικός – συγκοινωνιολόγος, εργάσθηκε αρχικά στον ΟΑΣΑ και στη συνέχεια ως ελεύθερος επαγγελματίας εκπόνησε μελέτες για την οργάνωση κυκλοφορίας, στάθμευσης και συγκοινωνίας σε όλη την Ελλάδα. Είναι το ...
πρόσωπο που προετοιμάζει το σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο η κρατική εταιρεία μεταφορών α αποκρατικοποιηθεί ελεύθερη χρεών. Και σε αυτόν αναφερόταν ο υπουργός Δημ. Ρέππας, όταν στις χθεσινές δηλώσεις μιλούσε για "κάποιο Γραφείο Πρωθυπουργού" που προτείνει ιδιωτικοποίηση της ΕΘΕΛ...
Ο  κ. Νότης Παρασκευόπουλος έχει οριστεί σύμβουλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου του για θέματα οργανωτικών καινοτομιών, από τις 7 Ιουλίου 2009. Πριν δηλαδή από τις εκλογές. Είχε δραστηριοποιηθεί εθελοντικά αρχικά στην οργάνωση «Κάθε Μέρα Πολίτης» και στη συνέχεια στο «Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς» όπου είχε και την ευθύνη του συντονισμού του Δικτύου Εθελοντών για την οδική ασφάλεια σε περισσότερους από 200 Δήμους.
Παλαιότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος είχε συνεργαστεί με τον κ. Γ. Στεφανή στον τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παρασκευόπουλος έχει ασχοληθεί πολύ το τελευταίο διάστημα με το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΕΘΕΛ έχοντας κάνει και αρκετά σχετικά ταξίδια στο εξωτερικό για να διερευνήσει το ενδιαφέρον ξένων οίκων.
Επειδή πάντως είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού, η ευθεία αντίθεση του κ. Ρέππα, όπως εκδηλώθηκε από τη Θεσσαλονίκη, προσλαμβάνει ευρύτερο πολιτικό ενδιαφέρον σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την κυβέρνηση και τις εσωτερικές ισορρροπίες της.

19 σχόλια

  1. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ....ΤΟ ΔΝΤ ΗΤΑΝ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ.......ΚΑΘΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ.

    ΠΗΓΕ Ο GAP ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΜΠΛΟΦΑΡΟΝΤΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ;;;;;;;;;;;;

    ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΠΑΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ 100.000 ΕΥΡΩ ΠΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 150.ΟΟΟ;;;;;
    ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλά έκανε και το εισηγήθηκε ο άνθρωπος. Αυτό επιτάσσει η κοινή λογική. Ασχέτως αν "σκόνταψε" σε ηλίθιους σοσιαλμαλάκες τύπου Κρέππα. Η ειρωνεία του πράγματος βέβαια είναι πως κάτι τέτοιο επιχείρησε να κάνει και ο Μητσοτάκης το 1992, αλλά τότε το "σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ, είχε επιστρατεύσει γλοιώδη ανθρωποειδή σαν τον Σταμούλο και τον Κολλά, να ξεγυμνώνουν πολύτεκνους και να τραμπουκίζουν επιβάλλοντας φασιστικά την άποψή τους. Και ο ηλίθιος Μητσοτάκης υποχώρησε αντί να καλέσει τότε τον λαό να τους σπάσει τα κεφάλια, αυτούς και τους πάτρωνες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πολιτικάντηδες σαλτιμπάγκοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια έχουν στήσει πάρτι στις πλάτες του ελληνικού λαού, τρώγοντας και πίνοντας, μοιράζουν θέσεις και καρέκλες μεταξύ τους στο τραπέζι της ταβέρνας "Η Ωραία Ελλάς".

    Μόνο που το λογαριασμό τον ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ.

    Λαέ, ξύπνα και πάρτους με τις πέτρες.

    ΝΑ ΚΑΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΛΕΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ.
    Λές και έχουν βάλει κάποιο στοίχημα μεταξύ τους.
    Όταν ένας πολιτικός που κέρδισε με απίστευτα ψέμματα τις εκλογές δεν έχει το θάρρος να προκηρύξει καινούργιες για να ζητήσει την ετυμηγορία του λαού με βάση τα νέα δεδομένα δεν λέγεται πολιτικός.
    Λέγεται απατεώνας.
    Λέγεται καιροσκόπος.
    Λέγεται αναίσχυντος.
    Λέγεται φασίστας.
    Τα γλυκά τα λόγια τα ωραία δεν πείθουν κανένα τώρα πιά κύριε Παπανδρέου.
    Στο μέλλον θα γραφτούν πολλά βιβλία με το βίο και την πολιτεία σου, σαν πολιτικού παραδείγματος προς αποφυγή, βέβαια.
    Στο μεταξύ ας όψονται οι βουλευτές σου που σε ακολουθούν σε αυτή την κατηφόρα.
    Τα "δεν ήξερα", "δεν κατάλαβα", "δεν με ενημέρωσαν" δεν περνάνε πιά.
    Βάζουν τη βουλευτική τους ΨΩΡΟΕΔΡΑ πάνω από τους πολίτες που τους πίστεψαν και τους ψήφισαν.
    Πώς το αντέχουν να κυκλοφορούν με το κεφάλι κατεβασμένο και να κρύβονται από τον κόσμο;
    Όμως, άς μην έχουν ψευδαισθήσεις, κανένας τους.
    Ας ετοιμάζουν και αυτοί τα πολιτικά τους μπογαλάκια, γιατί θα ακολουθήσουν και αυτοί τον Παπανδρέου στο δρόμο προς την πολιτική κόλαση.
    ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ, ΤΑ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΟ ΤΕΛΟΣ.
    Αρμαγεδώνας στους δήμιους του λαού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΟΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ;
    ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
    ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟ (ΝΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΤΑ...)
    ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ...
    ΙΔΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΤΕΛ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ ΣΥ Ο ΝΟΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ!!!
    ΒΡΕ ΒΡΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ "PRAXIS" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
    ΑΣΣΟΣ ΣΤΗΝ "ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ".
    ΓΙΑΥΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΟΥΛΕΣ ΑΒΕΡΤΑ;
    ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΠΟΣΥΡΕ ΤΟΝ ΣΤΟ ΠΙ ΚΑΙ ΦΙ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ...
    ΩΡΑΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΦΤΙΑΞΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τους αφήσει τους φτηνούς αντιπερισπασμούς Παπανδρέου, που έβαλε (εντελώς συμπτωματικά μετά από 10 μήνες) τον Πάγκαλο να τραγουδάει περί "Αγρογής".
    Παλιό το κόλπο.
    Δεν μπορείς Παπανδρέου να κρύψεις την αλήθεια, έχει μία άτιμη συνήθεια να τους κυνηγάει στους ψεύτες.
    ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    Την ερχόμενη Πέμπτη το κοπάδι των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δίχως καμία λαϊκή εντολή και κόντρα στη θέληση του λαού αλλά και των ψηφοφόρων τους, θα ψηφίσουν “πειθαρχημένα” ό,τι τους φέρει ο Παπανδρέου!
    Θα ψηφίσουν την μετατροπή των Ελλήνων σε δούλους, θα ψηφίσουν την καταδίκη των συνταξιούχων σε βέβαιο θάνατο.
    Στις 8 Ιουλίου, μετά την προδοσία του λαού από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τους νεοφιλελεύθερους συμμάχους τους, όλοι θα βρεθούμε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα:
    Της βαρβαρότητας!
    Προσωπικά δεν πρόκειται να την αποδεχθώ.
    Θα συναντήσω όσους έχουν διάθεση να αγωνιστούν, θα ταχθώ στο πλευρό τους και θα αγωνιστώ για την ανατροπή κάθε νομοθετήματος και κάθε πράξης που έθεσε την πατρίδα μου υπο κατοχή, βύθισε τους συμπολίτες μου στη φτώχεια και στην κατάθλιψη και καταδικάζει τους Έλληνες και την Ελλάδα στην εξαφάνιση.
    Από τις 8 Ιουλίου και μετά, θα έχουμε πολλά να πούμε και περισσότερα να κάνουμε…
    Υ.Γ.
    Σε ό,τι αφορά την περιβόητη κομματική πειθαρχία, θα τους έλεγα ΠΟΥ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΟΥΝ, αλλά οι ευρύπρωκτοι, συνηθισμένοι, δεν πρόκειται να “νιώσουν” τίποτα . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ώπα φιλολαϊκός ο Ρέππας! Ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ (και εθνικών εργολάβων) του Σιμήτη, ο υπουργός Υποδομών (και εθνικών εργολάβων) του Παπανδρέου του Γ’

    Μοιάζει αστείο να είναι σήμερα οι κ.κ. Ρέππας και Παπουτσής η αριστερή φωνή του ΠΑΣΟΚ, αλλά συμβαίνει ακριβώς επειδή το ΠΑΣΟΚ ως μηχανισμός ενσωμάτωσης / εξαπάτησης της λαϊκής αριστεράς έχει τελειώσει προ πολλού. Δεν μπορεί πια να λειτουργήσει έτσι, όσα “αριστερά” άλλοθι ή προσχήματα κι αν μαζέψει.

    Όσοι μαντρωθούν εφεξής στο ΠΑΣΟΚ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα θεωρηθούν αποκλειστικά υπεύθυνοι και για τη στάση τους και για τα κίνητρα τους. Εμπειρία υπάρχει, η συγκυρία είναι κρίσιμη, η αφέλεια ως δικαιολογία δεν πιάνει και η ιδιοτέλεια θα αρχίσει να αντιμετωπίζεται αυστηρά.

    Η ερώτηση που οφείλει κάποιος να του κάνει είναι αν θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο του GAP.
    Αλλιώς όλοι οι λεονταρισμοί του είναι εφέ.

    Αν ψηφίσει ΝΑΙ κερδίζει γεύμα με την Μητσοτάκαινα. ΜΠΠΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΙΠΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΟΤΑΝ [ΚΑΙ ΑΝ] ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΝΔ.ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΟΜΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΜΙΑΣ ''ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ'' ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑΣ ΄΄΄ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ'' !!! ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΤΕ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΑΒΕΡΩΦ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ'' ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΝΔ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΝΕΟΤΑΞΟΠΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΗΠΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν έχουμε έσοδα αλλά πάμε καλά. Πλάκα μας κάνουν;
    ή ΓΙΝΑΝΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
    ΤΟOOOOOOOΣΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ;

    Aπό την μια ο Παπακωνσταντίνου μας λέει ότι ο προυπολογογισμός είναι μέσα στους στόχους αλλά όχι τα έσοδα. Καλά μας κοροιδεύουν; Τα έσοδα είναι το πρόβλημα. Αν δεν μαζεύουμε περισσότερα από όσα χαλάμε τότε τι μας ενδιαφέρει ο προυπολογισμός;

    Δηλαδή ρε συ υπουργέ μας, στο σπίτι σου όταν κοιτάς το πορτοφόλι σου και είναι άδειο λες στην γυναίκα σου ότι...δεν έχουμε χρήματα αλλά ο προυπολογισμός είναι στους στόχους;
    Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Κάτι δεν πάει καλά και προφανώς θα το βρούμε μπροστά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 11.15 ........ΣΙΧΑΜΕΝΗ
    ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΗ ΚΑΠΟΤΑ
    ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΒΑΡΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΑΣ ΤΑ ΣΥΦΙΛΙΑΡΙΚΑ ΧΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕΣ.

    ΠΑΡΕ ΤΟ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΟ ΣΟΥ
    ΚΑΙ ΒΑΛΤΟ ΣΤΗΝ ΚΩΛΑΡΑ ΣΟΥ.........


    Νέα δέσμευση Σαμαρά για κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια

    Να καταργήσει το νόμο της κυβέρνησης για τη χορήγηση ιθαγένειας δεσμεύθηκε εκ νέου ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι με την πολιτική του κατήργησε κάθε δικλείδα ασφαλείας.

    «Είμαστε υποχρεωμένοι αυτό το νόμο να τον αλλάξουμε όταν θα αναλάβει η Νέα Δημοκρατία τη διακυβέρνηση της χώρας. Και δεσμευόμαστε από τώρα γι’ αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε εκδήλωση του τομέα μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ.

    Επικρίνοντας την κυβέρνηση για τη μεταναστευτική της πολιτική υπογράμμισε ότι «όσοι πραγματικά βλέπουν τον κίνδυνο του ρατσισμού, όσοι πραγματικά θέλουν να αντισταθούν στο ρατσισμό, κατανοούν απόλυτα τη σημασία της ομαλής και σταδιακής ενσωμάτωσης μέσα από την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Όσοι θέλουν μαζική πολιτογράφηση των πάντων με ”αυτοματισμούς” και χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες, δεν θέλουν ενσωμάτωση. Απλά προσελκύουν ακόμα περισσότερους παράνομους μετανάστες. Και πυροδοτούν εντάσεις και διαλυτικά φαινόμενα μέσα στην ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό και πρέπει να απαλλαγούμε απ’ αυτή τη νομοθεσία το συντομότερο δυνατό».

    Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς παρουσίασε την πρόταση της ΝΔ για την ενσωμάτωση των μεταναστών και την χορήγηση ιθαγένειας.

    «Τα παιδιά νόμιμων μεταναστών που γεννιούνται εδώ, θα παίρνουν το δικαίωμα της ιθαγένειας όταν ενηλικιωθούν. Αλλά για να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα θα πρέπει, πρώτον, να διαλέξουν ανάμεσα στην ελληνική και την ιθαγένεια της χώρας καταγωγής των γονιών τους. Και δεύτερον, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τα χρόνια της 9χρονης εκπαίδευσης που είναι υποχρεωτική για όλα τα ελληνόπουλα. Με το που γεννιούνται τα παιδιά θα παίρνουν το δικαίωμα. Αλλά θα το ασκούν στην ενηλικίωσή τους. Με ελάχιστες προϋποθέσεις. Αλλά χωρίς η ιθαγένειά τους να «συμπαρασύρει» την πολιτογράφηση των γονιών τους από την αρχή. Γιατί η ιθαγένειά τους θα κερδίζεται οριστικά 18 χρόνια αργότερα. Με αυτή τη ρύθμιση η Ελλάδα δεν γίνεται μαγνήτης μεταναστών», εξήγησε.

    Συνεχίζοντας ανέπτυξε τις βασικές θέσεις του κόμματός του για το ζήτημα της μετανάστευσης, οι οποίες έχουν ως εξής:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. «Θέση πρώτη: Δεν είναι ίδιο το μεταναστευτικό πρόβλημα σε όλες τις κοινωνίες και σε όλες τις εποχές. Δεν έχει νόημα να αντιγράφουμε άκριτα ό,τι γίνεται αλλού. Ή ό,τι έγινε κάποτε, κάπου αλλού.

    Δεύτερη θέση: Η ενσωμάτωση έχει τρεις βασικές πτυχές. Την οικονομική, την κοινωνική και την πολιτιστική.

    Τρίτη θέση: Εδώ αγγίζουμε και το πρόβλημα της πολύ-πολιτισμικότητας. Αν πολύ-πολιτισμικότητα είναι η διατήρηση στοιχείων πολιτισμού από τις χώρες καταγωγής των μεταναστών, ασφαλώς κανείς δεν έχει αντίρρηση. Αν όμως σημαίνει ότι τα παιδιά τους θα αναπτύξουν συνείδηση κοινότητας διαφορετική από αυτήν της κοινωνίας στην οποία μεγαλώνουν εδώ υπάρχει πρόβλημα.

    Τέταρτη θέση: ο καλύτερος τρόπος να γίνει η ενσωμάτωση είναι ομαλά και σταδιακά:

    Πέμπτη θέση: για τους παραπάνω λόγους, κάθε μεταναστευτική πολιτική φροντίζει να δημιουργεί δικλείδες ασφαλείας στην ενσωμάτωση των μεταναστών. Ώστε να γίνει ομαλά και σταδιακά με απώτερο ζητούμενο να ενσωματωθούν οι μετανάστες που μπορεί να αντέξει μια κοινωνία.

    Έκτη θέση – τώρα μπαίνουμε στην αποτίμηση της Ελληνικής περίπτωσης:

    - Η Ελλάδα είναι κράτος με εθνικό κορμό, όπως το σύνολο των Ευρωπαϊκών κρατών, δεν είναι μεταναστευτικό κράτος, δεν είχε αποικιακή παράδοση, δεν έφερε μετανάστες από υπερπόντιες αποικίες, κι αυτό τη διακρίνει από τις περιπτώσεις της Βρετανίας και της Γαλλίας. Στην Ελλάδα οι μετανάστες μπήκαν μετά την κατάρρευση του καθεστώτων του υπαρκτού Σοσιαλισμού, και μπήκαν μαζικά και παράνομα. Η Ελλάδα υπήρξε και παραμένει πύλη μαζικής εισόδου παράνομων μεταναστών τόσο από την Ανατολική Ευρώπη, στη δεκαετία του 90, όσο και από την Ασία στη δεκαετία του 2000. Και δεν έχει καταφέρει να ελέγξει το ρυθμό της εισροής τους, ούτε είναι και εύκολο, λόγω γεωγραφικών και πολιτικών ιδιαιτεροτήτων.

    Έβδομη θέση: Η Ελλάδα έπρεπε επιτέλους να αποκτήσει μεταναστευτική πολιτική. Αλλά ο μεταναστευτικός νόμος της κυβέρνησης είναι λάθος μεταναστευτική πολιτική. Και μάλιστα είναι το χειρότερο λάθος, τη χειρότερη δυνατή στιγμή: Είναι λάθος γιατί θα έπρεπε να έχει τις ισχυρότερες δικλείδες ασφαλείας σε σχέση με όλα τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Όμως αντί στην Ελλάδα να υιοθετήσουμε νομοθεσία με τις ισχυρότερες δικλείδες ασφαλείας, υιοθετήσαμε νομοθεσία χωρίς καθόλου δικλείδες ασφαλείας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι αστικές (και υπεραστικές) δημόσιες συγκοινωνίες απελευθερώνονται το 2019, οπότε και θα μπορούν (και) οι ιδιώτες να εξυπηρετούν συγκεκριμένες λεωφορειακές γραμμές, ανάλογα με το τίμημα που θα πληρώνουν στο κράτος. Η Ελλάδα έχει ζητήσει και έχει λάβει παράταση για τη συγκεκριμένη απελευθέρωση των δημόσιων συγκοινωνιών. Ξαφνικά ο κ.Παρασκευόπουλος θυμήθηκε να "επισπεύσει" τη διαδικασία, η οποία (επίσπευση) μόνο εύκολη δεν είναι από νομικής πλευράς?? Ή μήπως το παιχνίδι αυτό ήταν στο μυαλό του "κυρίου" αυτού, λόγω της μακράς ενασχόλησής του με τα ΚΤΕΛ, τους Δήμους και τις δημοτικές και δια-δημοτικές συγκοινωνίες? Πρωθυπουργέ, ρώτα σε παρακαλώ τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ για τις ΒΡΩΜΙΕΣ και τα ΑΙΣΧΗ που έχει διαπράξει ο φιλαράκος σου! Αν τα μάθεις, είναι πιθανό να μην του ξαναπείς καλημέρα, γιατί εσύ είσαι καθαρός και ηθικός, ενώ αυτός όχι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. γιατι μαμα στο δημοσιο τομεα το ΠΑΣΟΚ βγαζει παντα στις συνδικαλιστες εκλογες ποσοστα ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κοιτάχτε, ό,τι και να πείτε,
    άτομα σαν τον κ. Πάγκαλο λόγω βαθέως καιροσκοπισμού και πνευματικής ελεφαντίασης δεν πρόκειται να ακούσουν τίποτα και επομένως οι αντιδράσεις τους θα προκαθορίζονται απο τις ιδεοληψίες τους.

    Αυτό..
    το γρουν από το κμας .. μόνο με σκεπαρ ..το βγάντς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΟΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 06 Ιουλ 2010 2:50:00 π.μ.
    Μαλακόπουλε.
    Επειδή το μπλογκ το διαβάζουν και άνθρωποι κάποιας ηλικίας πρόσεχε τι μαλακίες γράφεις.
    Ο Δράκουλας όταν έκανε τα λεωφορεία ιδιωτικά τα έκανε για να τα δώσει στους φίλους του , κι ΟΧΙ για να διορθώσει τα κακώς κείμενα των συγκοινωνιών.
    Είδαμε τότε να μπαίνουν για έλεγχο στα ιδιωτικά πλέον λεωφορεία, ο παππούς του ιδιοκτήτη, η νύφη του ιδιοκτήτη , ο κουμπάρος του ιδιοκτήτη και ο κάθε παρλαπίπας , και με αλήτικο ύφος να σου λένε "ρε φέρε το εισιτήριο".
    Ήταν βλέπεις το λεωφορείο ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.
    Τα κριτήρια για να το πάρουν ήταν αν είσια πολύτεκνος , κοιμήθηκες με παππά, αν έχεις γαμήσει γάιδαρο μικρός και ποιός ξέρει τι άλλο.
    ΔΕΝ υπήρξε ανοικτός διαγωνισμός για να πλειοδοτήση κάποιος και να αγοράσει το λεωφορείο.
    Το θέμα δρομολόγια.
    Τα ίδια Παντελάκη μου , τα ίδια Παντελή μου.
    Όπως εκτελούσαν τα δρομολόγια πριν ιδιωτικοποιηθούν , δηλαδή για τον πούτσο, έτσι τα εκτελούσαν και μετά ιδιωτικοποιήσεως.
    Για μένα που χρησιμοποιώ το μέσο ίδια γεύση.
    Καθαριότητα.
    Τίποτε καλύτερο, όπως τα ήξερες.
    Οπότε προς τι η ιδιωτικοποίηση ?
    Και αν έμεναν και κάποια χρόνια ιδιωτικά θα βλέπαμε και τιμολογιακή πολιτική και ενδεχομένως θα τρίβαμε τα μάτια μας.
    Αυτά τα ολίγα για τους πιτσιρικάδες που δεν τα έζησαν αυτά και πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης.
    ΑΝ γίνουν ιδιωτικά να αλλάξουν .
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΏΡΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ.
    ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΦΡΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΜΕ ΚΟΜΙΣΤΡΟ ΙΣΟ ΜΕ ΤΟΥ ΤΑΞΙ.
    ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΛΛΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟς ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νότης Παρασκευόπουλος:
    Παιδί για (Πρωθυπουργική) υιοθεσία.
    Τυχαίο;
    Δεν νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. KAΨΑΜΠΕΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
    τα έμαθες τα νέα
    η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΑ ΕΦΤΥΣΕ !

    χαχα...χα αχχχχχχχχχχχ.
    ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΠΕΙΡΑΙΩΣ............ΔΕΝ !!!!

    ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ
    άκου δούλεμα ρε πούστη μου
    πασόκε το έτος 2010 !

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ!
    ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΚΛΑΡΙΝΑ ΣΑΛΛΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση