GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φιλολαϊκές πολιτικές…

Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος http://www.andrianopoulos.gr/     Πυκνώνουν οι επικρίσεις κατά των κυβερνητικών μέτρων που απορρέουν από...

Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος
http://www.andrianopoulos.gr/
   
Πυκνώνουν οι επικρίσεις κατά των κυβερνητικών μέτρων που απορρέουν από το Μνημόνιο που συμφωνήσαμε με το ΔΝΤ και την ΕΕ - ΕΚΤ. Σχεδόν πάντοτε οι επιθέσεις εστιάζονται σε δύο ζητήματα. Πως τα μέτρα είναι άδικα για τον κόσμο και πως οι αποφασίζοντες, καθώς κι όσοι συμφωνούν με την γενική κατεύθυνση της πολιτικής αυτής, δεν συμπονούν τον κόσμο κι' αδιαφορούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός.
Να τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή. Ο χαρακτηρισμός των μέτρων σαν άδικων θα πρέπει να...

συνδυάζεται με μια γενικότερη θεώρηση της θέσης της ελληνικής οικονομίας και των δυνατοτήτων της. Το ότι μάθαμε να ζούμε πάνω και πέρα από τις δυνατότητές μας, στηριζόμενοι μάλιστα σε δανεικά από ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που τώρα καταγγέλλουμε σαν αδίστακτα και κερδοσκοπικά, δεν σημαίνει πως η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να διατηρηθεί στο άπειρο. Αν κάποιος εγκλημάτισε πάνω στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, μαθαίνοντάς την σε ρυθμούς ζωής αδύνατον να διατηρηθούν, δεν σημαίνει πως η επαναφορά στην πραγματικότητα είναι αδικία. Αν δεν παραδεχθούμε την αλήθεια αυτή τότε στο μέλλον θα περάσουμε ακόμα χειρότερες καταστάσεις από την σημερινή.
Είναι εντελώς λαθεμένη επίσης η αντίληψη πως όποιος διαφωνεί, με τις κυρίαρχες στην χώρα περί απαραίτητου μεγάλου κράτους αντιλήψεις, αδιαφορεί για την τύχη του φτωχού κόσμου. Αντίθετα, κάποιοι επιμένουν πως η ευρύτερη λαική ευημερία (πραγματική, κι όχι εξαγορασμένη με δανεικά που κάποια στιγμή είναι απαραίτητο να πληρωθούν) δεν μπορεί να προέλθει παρά από την λειτουργία μιάς πραγματικά ανοιχτής οικονομίας της αγοράς. Εξ άλλου η παγκόσμια εμπειρία αυτό ακριβώς δείχνει. Δεν έχει υπάρξει πραγματική και αέναη οικονομική ανάπτυξη παρά μοναχά σε συνθήκες προστατευμένης ιδιοκτησίας, χαμηλών φόρων, ανοιχτών αγορών και σταθερών νομοθετικών φορολογικών πλαισίων.
Γνωρίζω τις ενστάσεις πολλών γι αυτά, που όμως δεν στηρίζονται σε στοιχεία αλλά μάλλον σε πολιτικο-ιδεολογικές αντιλήψεις. Όταν τα οικονομικά μέτρα Ομπάμα (γενναία ελλειμματική χρηματοδότηση της οικονομίας) βαθαίνουν την ύφεση και διογκώνουν την ανεργία, με τι τρόπο ακριβώς βοηθούν τους φτωχούς και τους ταλαιπωρημένους; Στην Βρετανία επίσης, οι πολιτικές της Θάτσερ, που ακολούθησε σε μεγάλο βαθμό και ο Μπλέρ, άλλαξαν το πρόσωπο της χώρας διαλύοντας την εικόνα μιάς σκυθρωπής και φτωχής Βρετανίας. Ηρθε όμως ο κ. Μπράουν και ανέτρεψε τις πολιτικές αυτές. Για να δασώσει τις Τράπεζες και ορισμένους πελάτες τους, που δεν επρόκειτο ποτέ βέβαια να μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο τα κέρδη που προσδοκούσαν, τίναξε στον αέρα την Βρετανική οικονομία μοιράζοντας δισεκατομμύρια από τα δημόσια ταμεία στα ιδρύματα αυτά. Βοήθησαν μήπως οι πολιτικές αυτές τα φτωχά λαικά στρώματα - και πως;
Οι χώρες που ενεπλάκησαν στην τελευταία διεθνή οικονομική κρίση αποδεικνύουν του λόγου το ασφαλές. Η Ιρλανδία λ.χ. είχε - με τους χαμηλούς φόρους - τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και την μικρότερη ανεργία στην Ευρώπη. Βρέθηκε στην μέση της διεθνούς κρίσης όχι λόγω χαμηλών φορολογικών συντελεστών, αλλά λόγω τυχαίας επιλογής να στραφεί προς τα χρηματοοικονομικά προιόντα σαν εργαλείο ανάπτυξης. Κι' όταν βέβαια κατέρρευσαν πολλές διεθνείς Τράπεζες - όχι με δική της ευθύνη, ούτε και του ανόθευτου καπιταλισμού, βέβαια - βρέθηκε αναπάντεχα στο μάτι του κυκλώνα. Η Φινλανδία λ.χ. με παρόμοιο σεβασμό της ιδιοκτησίας και γενναία μέτρα οικονομικού εκσυγχρονισμού (λ.χ. flexsecurity στις εργασιακές σχέσεις) δεν αντιμετώπισε αντίστοιχη κρίση. Γιατί είχε επιλέξει τις νέες τεχνολογίες - αντί των χρηματοπιστωτικών προιόντων - σαν όχημα αναπτυξιακής πορείας.
Η περίπτωση της Σουηδίας είναι χαρακτηριστική. Η εμμονή της στο μεγάλο κράτος και στην υψηλή φορολογία - που διευκολύνθηκε τεράστια από την μην ανάμιξή της στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (και την ιδιαίτερη σχέση της με τους Ναζί) ώστε να είναι μεταπολεμικά η μόνη βιομηχανικά αλώβητη χώρα στην Ευρώπη ολόκληρη - την οδήγησε τα τελευταία χρόνια σε αδιέξοδα. Γι αυτό και εξελέγη τελευταία συντηρητική κυβέρνηση με εντολή να μειώσει τους φόρους και το κράτος. Ένα κράτος βέβαια - σε αντίθεση με το δικό μας - αποτελεσματικό και πανταχού παρόν.
Φιλολαική πολιτική λοιπόν δεν είναι αυτή που απλά έτσι αυτοαποκαλείται. Αλλά εκείνη που ουσιαστικά και σε βάθος χρόνου εξυπηρετεί τις ανάγκες του απλού κόσμου.

18 σχόλια

  1. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ, ΜΕ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (ΟΤΑΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ 3 ΜΕ 4 ΜΙΣΘΟΥΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ !!!

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΡΕ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΕ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΄Αχρηστο άρθρο.Δεν λέει τίποτα σε μια ολόκληρη σελίδα.Τ ι θέλει και γράφει;Χάσιμο χρόνου να το διαβάσει κανείς.Το λάχανο που του είχε απονείμει ο Τράγκας το 1991-2 μάλλον το κέρδισε ο κ.Ανδριανόπουλος με την αξία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΓΚΑΛΟΣ - ΤΣΕΦΡΥ - ΚΤΛ ΚΤΛ..
    ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΩΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ.
    ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ.ΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΟΥ ΕΙΧΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΠΟΥ ΣΕ ΧΡΕΩΝΕ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΨΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΣΕΣ;
    ΕΣΕΙΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ) ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΑΤΕ ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ;
    ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΆ;
    ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΘΑΒΕΤΕ;
    ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΡΕΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ;
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΕΥΔΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΕΙΑΣ; βλεπε ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.
    ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ "ΖΗΜΙΕΣ" ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΖΟΥΝ ΘΗΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ "ΕΡΓΑΣΙΑΣ";
    ΑΝΑΠΤΥΞΗ; ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΚΑΡΦΙΤΣΕΣ; (ΑΠΟ ΚΕΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ). ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ,ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ;
    Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ;ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ;ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝΕ ΑΙΣΧΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ;
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΙΞΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ,ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ SUPER MARKEΤ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΕ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ E.U ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ "ΠΡΟΕΔΡΩΝ" ΣΕ ΜΟΝΟΠΟΛΙΑΚΑ ΤΡΑΣΤ!!!
    Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΕΙ ΒΑΡΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλα ρε αντρέα, κι είχα αρχίσει να ανησυχώ για σένα, ζαβλακωμένος από τις ατελείωτες ώρες τις ηλιοθεραπείας, μήπως και μας ξέχασες χαμένος στις ρέφες και τις μάσες της Τασκένδης. Αλλά εσύ εκεί απτόητος, μεγάλε, να αγρυπνάς για το καλό μας (και της τσέπης σου, η ντόρα κάνει κόμμα) και να στύβεις το μυαλουδάκι σου στον αέναο αγώνα για νέα πλάνα και νέες δόξες που αποστείλουν την Ελλάδα στο διάολο, μια ώρα αρχύτερα, υλοποιούμενα από όλους εσάς τους πολιτικάντηδες της συμφοράς μας. Κωλομάγουλε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά τα υμνολόγια για τη Θάτσερ αλλά "ξέχασες" να μας πεις οτι στη Βρετανία οι βουλευτές ΔΕΝ παίρνουν σύνταξη σε μια ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ όπως θα πάρεις εσύ φαντάζομαι, και βέβαια όταν συλλαμβάνονται να κλέβουν δημόσιο χρήμα - όπως έγινε πρόσφατα - εκτός απο το δημόσιο εξευτελισμό που υφίστανται με τη ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ υποχρεώνονται να το ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ.

    Εσένα δεν σε άκουσα Αντρέα να λές "φέρτε τα κλεμμένα πισω"...
    Γιατί άραγε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. η DORA αρχηγός, και εσυ υπαρχηγός, και η Ελλάδα... στη πούτσα μας

    Αυτό είναι το διδαγμα, αλλα μη φατε γιατι το μεσημερι εχουμε φακες στη σουβλα με πατατες αιγυπτου ο-γκρατεν, χορτα του βουνου ξενερουα, και για επιδορπιο εχουμε μπαρμπουνια φασολακια γλυκο του κουταλιου. Φαγατε τοσο καλα οταν συναντηθηκατε με τη Ντορα στο Roof Garden πριν ενα μηνα? αποκλειεται!

    Μητσάρας
    http://ntalaras.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να σας γαμησω τον μετριασμο μαλακες εξι ωρες να βαλετε τα σχολια ντροπη ρεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υ.Γ Είναι εύκολο να κάνεις ανάλυση και να λες το ποιες "αρρώστιες" γνωρίζεις και ποιες θεραπείες δεν είναι καλές αλλά να προτείνεις "θεραπεία" αυτό θέλει να είσαι "ΓΙΑΤΡΟΣ".
    Καλό θα ήταν να μην γράφει και να μην μιλάει κανένας έτσι απλά για να πει κάτι.......καλλίτερα να μένει στην πλούσια φωλιά του .
    Κάποιοι έχουν μπερδέψει την έννοια του Φιλελευθερισμού με την
    Ασυδοσία και τον φλυαρισμό .
    http://aggeloiellas.blogspot.com/2010/07/blog-post_7343.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ανδριανόπουλε αυτά να τα λες στους μαθητές των κολλεγίων που διδάσκεις.....πληρώνει ο μπαμπάς για να "εκπαιδευτεί" ο γιος....
    είσαι ο τελευταίος που περιμένω να καταλάβει ότι ο γιαλός (σου-σας) είναι θεόστραβος...σιγά μην ασχοληθεί ο μούτσος......

    επί της ουσίας δεν αξίζει να σου απαντήσω γιατί αυτά που έγραψες τα έχεις ξαναγράψει πολλάκις και οι απαντήσεις έχουν δοθεί...
    απλά για τον παράδεισο της μεταθατσερικής βρετανίας να μη ρωτάς μόνο τους συναδέλφους σου στα colleges....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δε μας λες ρε Αντρικο.......
    Αυτοι που εμαθαν και παρακινουσαν το λαο τοσα χρονια να ζει πανω απο τις δυνατοτητες του, δεν πρεπει να ειναι οι πρωτοι που θα πληρωσουν τη νυφη???
    Για πες μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ω μεγάλε στοχαστή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο Κος ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΠΛΑ: ΥΠΗΡΧΕ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ? Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ Ο Κος ΚΟΝΤΟΠΥΡΑΚΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗς ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΑ ΕΞΗΣ: Η ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΡΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2009, ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2010 ΔΗΛ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΟΥ 2009. ΤΙ ΠΙΟ ΟΦΕΛΙΜΟ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, (ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΙΔΡΩΚΟΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΑΦΕΛΗ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΗΝ Ν.Δ.) ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ., ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2010 ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΑΝ: ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ SPREAD ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ. ΕΣΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΣΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ. (ΕΡΩΤΗΣΗ Κας. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ SPREADS ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ) ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΕΙΤΕ. ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΙΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΝ Η ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΞΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΡΕΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΣΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ, ΤΙΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΜΠΑ ΠΡΑΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΜΜΜΜΜ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ...
    ΚΥΡΙΟΙ <<, Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΠΕΤΥΧΕ... Ο ΑΣΘΕΝΗς ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ!!>>
    (( ΒΛΕΠΕ ΑΡΓΕΤΙΝΗ))
    ΞΥΠΑΝΤΕ ΕΛΛΗΝΕς ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ.. ΝΑ ΤΟΥς .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "ΚΟΥΝΑ ΜΠΟΥΛΗ ΤΟΝ ΚΕΦΤΕ ΣΟΥ
    ΝΑ ΦΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ Ο ΤΖΕΣ ΣΟΥ"

    ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ
    ΡΕ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΒΡΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΚΑΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΧΤΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση