GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ίδρωσε, αλλά προκρίθηκε η ΑΕΚ (1-1)...

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο http://www.balla.gr/ Μία κοντινή προβολή του Ντιόπ που κατέληξε στο παρθενικό γκολ του Σενεγαλέζου με τη φ...

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο
http://www.balla.gr/
Μία κοντινή προβολή του Ντιόπ που κατέληξε στο παρθενικό γκολ του Σενεγαλέζου με τη φανέλα της ΑΕΚ στο 24' της αναμέτρησης με τη Νταντί, ήταν αρκετή για να δώσει στην "Ένωση" την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, μετά το 1-1 με τους Σκωτσέζους στο Φάληρο. Ο Ντέιλι ισοφάρισε για τη Νταντί στο 78'κι έδωσε χαρακτήρα "θρίλερ" στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.
Βέβαια στην ΑΕΚ θα πρέπει να προβληματιστού έντονα με την εικόνα που εμφάνισε η ομάδα μετά την επίτευξη του γκολ. Οι "κιτρινόμαυροι" οπισθοχώρησαν χωρίς λόγο, ενώ τα...
 λάθη στη μεσαία γραμμή ήταν πάρα πολλά, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμνοι να κάνουν...πάρτι στον αγωνιστικό χώρο και να καταλαβαίνουν πως μόνο ένα καλό τελείωμα τους έλλειπε, προκειμένου να προκριθούν αυτοί.
Η εικόνα του αγώνα
Μόλις στο 4'οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Λεονάρντο να κλέβει τη μπάλα έξω από την περιοχή και να μπαίνει σε αυτή για να πλασάρει τον Πέρνις που έβγαλε με αρκετή δόση τύχης σε κόρνερ.
Έξι λεπτά αργότερα, στο 10', οι Μάκος, Τζιμπούρ και Σκόκο ξεδίπλωσαν μία εκπληκτική αντεπίθεση για την "Ένωση" και άνοιξαν σαν...μαρουλόφυλλο την αντίπαλη άμυνα, αλλά το πλασέ του Αργεντινού πέρασε ψηλά, άουτ.
Στο 11' και πάλι ο Λεονάρντο, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά και ο Γιάχιτς ήταν αυτός που πετάχτηκε στην καρδιά της σκωτσέζικης άμυνας, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πέρνις.
Στο 23' η ανωτερώτητα της ΑΕΚ καρποφόρησε όταν ο Ντιόπ άνοιξε το σκορ στο Φάληρο. Ο Λεονάρντο εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά, ο Γιάχιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Σενεγαλέζος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κοντινή προβολή δεν άφησε πειρώθρια αντίδρασης στον Πέρνις κι "έγραψε" το 1-0 για την "Ένωση".
Από εκείνο το σημείο και μετά οι "κιτρινόμαυροι" είχαν μία μεγάλη κάμψη στο παιχνίδι τους και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο απέναντι σε μία όλο και πιο επιθετική Νταντί Γιουνάιτεντ. Οι παίκτες του Πίτερ Χιούστον έψαχναν το γκολ που θα τους έβαζε και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League, αλλά οι γηπεδούχοι έβγαζαν, εύκολα ή δύσκολα, την μπάλα από τα καρέ τους. Στο 42' η ΑΕΚ έφυγε στην κόντρα και με τρεις μπαλιές κατάφερε να μπει στην περιοχή των αντιπάλων της. Εκεί ο Καφές γύρισε ωραία, αλλά το σουτ που δοκίμασε δεν δυσκόλεψε τον Πέρνις.
Το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους βρήκε την "Ένωση" να είναι με το 1,5 πόδι στους ομίλους της διοργάνωσης.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της ΑΕΚ δεν άλλαξε στο ελάχιστο, με τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς να οπισθοχωρούν χωρίς λόγο και να δίνουν πολλά μέτρα στη Νταντί, που όμως δεν μπορούσε να κάνει κάποια αξιόλογη τελική πάσα και προσπάθεια.
Χαρακτηριστική είναι η φάση του 64ου λεπτού, όταν ο Ντέιλι βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από την εστία της ΑΕΚ αλλά πλάσαρε πάνω στον Μανωλά! Στο 72' ο Σκόκο, σε μία από τις ελάχιστες καλές του προσπάθειες, μπήκε από αριστερά στην περιοχή και σούταρε δυνατά προς την εστία, για να πέσει ο Πέρνις στη γωνία του και να διώξει σε κόρνερ.
Στο 78' ο Ντίξον βρήκε με εξαιρετική τρόπο τον Ντέιλι, που βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και πλάσαρε εύκολα τον Σάχα για να κάνει το 1-1.Μπορεί στη συνέχεια η ΑΕΚ να καρδιοχτύπησε, ωστόσο η λήξη της αναμέτρησης την βρήκε να πανηγυρίζει την πρόκριση στους ομίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση