GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρέμβαση για να μην απολυθούν 71 καθαρίστριες στον ΗΣΑΠ...

Από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Γραμματεία Θριασίου Νέα παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με τη διοίκηση του ΗΣΑΠ πραγματοποίησε &...

Από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο
Γραμματεία Θριασίου
Νέα παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με τη διοίκηση του ΗΣΑΠ πραγματοποίησε & το πρωί αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ, για τις απολύσεις 71 καθαριστριών από τον οργανισμό και την εργολαβική εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ που έχει αναλάβει την υπηρεσία καθαρισμού.
Η αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν το Σωματείο Καθαριστριών Νομού Αττικής και Περιχώρων, η ΔΑΣ ΗΣΑΠ και συνδικαλιστές από τη Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, απαίτησε να μην απολυθεί καμιά καθαρίστρια
Όπως προέκυψε από τη συνάντηση, η διοίκηση του ΗΣΑΠ και η εταιρεία εργολαβίας έχουν, επί της ουσίας, συμφωνήσει να μην ανανεώσουν τις συμβάσεις που λήγουν, επικαλούμενοι το γνωστό επιχείρημα της οικονομικής δυσκολίας.
Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ με τη διοίκηση του ΗΣΑΠ, για το ίδιο θέμα, ο προκλητικός ισχυρισμός της διοίκησης ήταν πως με τις απολύσεις εξοικονομούνται...
 λεφτά για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ, εκβιάζοντας ουσιαστικά τη συναίνεση και υποδαυλίζοντας τη διάσπαση των εργαζομένων. Απαράδεκτο είναι και το άλλο επιχείρημα της διοίκησης, ότι λόγω έργων οι σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί και δεν υπάρχει ανάγκη από τόσες καθαρίστριες, καθώς από Δευτέρα 9 Αυγούστου, το τρένο θα περνά από όλους τους σταθμούς εκτός από δύο (Βικτώρια και Ομόνοια).
Η αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ απαίτησε να φύγουν οι εργολάβοι καθαριότητας και να παραμείνουν όλες οι εργαζόμενες καθαρίστριες. Ενδεικτικό της πολιτικής που ασκείται στον ΗΣΑΠ - αλλά και συνολικά στις πρώην ΔΕΚΟ με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης - είναι να μην υπάρχουν καθαρίστριες εργαζόμενες στον ΗΣΑΠ, αλλά μόνο μέσω εργολαβιών! Η αντιπροσωπεία ξεκαθάρισε πως θα δυναμώσει τον αγώνα της ενάντια στις απολύσεις.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του Π.Α.ΜΕ και των ταξικών συνδικάτων για να επιβάλουμε:
Να μην απολυθεί καμία εργαζόμενη στον ΗΣΑΠ.
Να επαναπροσληφθούν τώρα όσες εργαζόμενες ήδη έχουν απολυθεί.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Κατάργηση όλων των εργολαβικών συνεργείων και οι καθαρίστριες να αποτελούν μόνιμο προσωπικό των Δημόσιων Οργανισμών.

6 σχόλια

  1. ΣΟΚ! Του έδωσε τζάμπα το γραφείο για τις εκλογές και αυτός τον έβαλε στο Κτηματολόγιο

    Πήραμε αυτή την καταγγελία από θαμώνα μας και τη δημοσιεύουμε χωρίς καμία παρέμβαση και περιμένουμε απαντήσεις και εξηγήσεις να τις δημοσιεύσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τους καιροσκόπους του Ουράνιου Τόξου η προσκόλληση και εκμετάλλευση του πολιτιστικού κινήματος είναι ο μόνος τρόπος επιβίωσής τους. Στο πολιτικό κίνημα, που άλλοι δημιούργησαν με αγώνες και θυσίες, αυτοί προσκολλήθηκαν ως παράσιτα, το διέσυραν και το ξεζούμησαν. Ξέρουν πολύ καλά ότι αν κάνουν οποιαδήποτε πολιτική εκδήλωση μόνοι τους, θα φανεί η γύμνια τους.
    Κατά την παρουσίαση του Αμπεσένταρ που έκαναν στη Μελίτη το 2007, κατά τη διάρκεια του πανηγυριού, στην απέναντι από τον χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων αίθουσα, ήταν ολοφάνερη η αδιαφορία και περιφρόνηση του κόσμου. Το ίδιο συνέβη και με τα εγκαίνια των γραφείων στην Έδεσσα πριν ένα χρόνο, όπου ούτε ένας Εδεσσαίος δεν παραβρέθηκε.
    Ακριβώς επειδή δεν μπορούσαν να παρουσιάσουν κάποια δική τους μαζική πολιτική εκδήλωση στους δημοσιογράφους που οι ίδιοι έφερναν από τη Δ. Μακεδονίας, τους οδηγούσαν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

    http://iliden.blogspot.com/2010/08/to.html#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;

    ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ;

    ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ,

    ΠΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΡΕ, ΘΑ ΠΝΙΓΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΑ.ΜΕ.

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΚΕΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ.
    ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΣΑΝ ΜΠΟΥΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ! ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση