GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!..

Από τον Νίκο Χαραλαμπίδη Γενικό Διευθυντή ελληνικού γραφείου Greenpeace Ο καύσωνας και οι πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και ημέρες στη Ρωσ...

Από τον Νίκο Χαραλαμπίδη
Γενικό Διευθυντή ελληνικού γραφείου Greenpeace
Ο καύσωνας και οι πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και ημέρες στη Ρωσία απειλώντας πλέον πυρηνικούς σταθμούς, οι πλημμύρες στο Πακιστάν, η αποκόλληση τεράστιου παγόβουνου από το κάλυμμα πάγου της Γροιλανδίας, οι πλημμύρες στην Κίνα, οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, οι περιβαλλοντικοί πρόσφυγες και οι ανυπολόγιστες ζημιές που επηρεάζουν και την παγκόσμια επάρκεια δημητριακών, μας θυμίζουν με τον πιο τραγικό τρόπο ότι οι «βιβλικές καταστροφές» που μέχρι πριν από μερικά χρόνια φάνταζαν πολύ μακρινές, είναι πλέον εδώ.
Οι κλιματικές αλλαγές είναι εδώ και τώρα. Ακόμη και αν είναι αδύνατο να αποδώσουμε το κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο στις ανθρωπογενείς κλιματικές αλλαγές, βλέπουμε να ...
επιβεβαιώνονται όλες οι προβλέψεις σύμφωνα με τις οποίες τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται όλο και πιο έντονα, συχνά και καταστροφικά. Το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς καταγράφεται ως το θερμότερο στη σύγχρονη ιστορία.
Όταν πριν από δύο χρόνια, σε συνεργασία με έγκριτους επιστήμονες ειδικευμένους στους παγετώνες, βρεθήκαμε στη Γροιλανδία, προβλέψαμε την αποκοπή του συγκεκριμένου τμήματος του καλύμματος πάγου. Και πάλι, οι εκτιμήσεις θεωρήθηκαν υπερβολικές. Η πραγματικότητα αρχίζει να μοιάζει με τους χειρότερους εφιάλτες.
Αν και κανείς δεν αμφισβητεί πλέον σοβαρά τη σύνδεση αυτών των (συχνών πλέον) καταστροφών με τις κλιματικές αλλαγές, οι διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται με σκοπό μια παγκόσμια συμφωνία για την έγκαιρη αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, είναι πρακτικά στο μηδέν. Οι εθνικές αντιπροσωπείες, πιστές στη στάση που τήρησαν στην Κοπεγχάγη, αρνούνται να δεσμευτούν στην απαραίτητη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Κι όμως, τα τελευταία νέα μιλάνε για πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη. Πότε άραγε οι κυβερνήσεις θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων;
Δείτε εδώ περισσότερα για την τριμηνιαία περιοδεία της Greenpeace στη Γροιλανδία.

6 σχόλια

  1. Ηρθε η ώρα να πληρώσουμε.
    Τόσα χρόνια τρώγαμε και πίναμε και πληρώναμε με πιστωτικές. Τώρα έρχεται και η λυπητερή.
    Και το χειρότερο είναι ότι αντι για μας θα πληρώσουν - πολύ ακριβά- τα παιδιά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ
    ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ.
    ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΣΟΓΛΑΝΑΚΙ
    ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΤΑΚΤΟΡΩΝ.
    ΑΛΗΤΗ
    ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ.
    ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΩΛΟΥ.

    ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ
    ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ.

    ΜΠΑΣΤΡΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ
    ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΩΝ ΚΡΟΙΣΩΝ.

    ΦΟΥ ΣΟΥ ΡΕ ¨ΑΝΤΡΑΚΛΑ¨.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε ,
    συνεχίστε το συλλογισμό σας για το τί κρύβεται πίσω από τις τρέντυ οικλογικές οργανώσεις, γιατί το σταματήσατε για να ασχοληθούμε με τους εδώδιμους προσκυνημένους ?

    Πείτε για τον γόνο Ροθτσιλντ, τον οικολόγο,
    πείτε για τα κονδύλια της greenpeace,
    πείτε για την απάτη της COP2010 όπου 4 "επιστήμονες" δικάζονται ήδη για αλλοίωση στοιχείων σχετικά με την "υπερθέρμανση" του πλανήτη(στην ουσία ψυχραίνεται αλλά ψιλά γράμματα τώρα για τον άλ γκορ και την παρέα του),
    πείτε για τους U2 το μπόζο μπόνο που κερδίζει εκατομύρια από φοροαπαλλαγές επειδή είναι "φιλάνθρωπος" και τον έχουν χρήσει και "ιππότη" στις στοές τους, πείτε για το live aid δήθεν φιλανθρωπίας όπου το 99% των κερδών πήγε για αγορά όπλων!!!

    (ψάξτε live aid 85 scandal ethiopia),
    αναφέρετε τα,
    στοιχεία υπάρχουν μπροστά στα μάτια του κοπαδιού αλλά το κοπάδι απασχολείται με το μαύρισμά και τις ρακέτες και τη μπάλα ρεεεε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπουργικό Συμβούλιο στην Πάρο

    Τι άλλο θα ακούσουμε…..

    O πρωθυπουργός σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ, πρόκειται μέσα στο Σαββατοκύριακο, να καλέσει κάποιους υπουργούς στην Πάρο, όπου “χαράσσει την στρατηγική της κυβέρνησης” (!!!)

    Ηδη βρίσκεται κοντά του από το Σαββατοκύριακο ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χάρης Παμπούκης, ενώ τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να μεταβεί στο νησί και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.

    Σε “αποκλειστικότητα” σας δείχνουμε το ακριβές σημείο, που θα λάβουν χώρα οι συναντήσεις-συζητήσεις....
    ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ
    .....«Θα καλέσω κάποιους υπουργούς στην Πάρο», είπε ο Πρωθυπουργός προσφάτως σε συνεργάτες του, δίνοντας την αίσθηση ότι σχεδιάζει τροποποιήσεις. Πάντως, οι πληροφορίες σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού αναφέρουν ότι «ο κύβος ερρίφθη» και ότι μετά τις 20 Αυγούστου θα γίνουν ανακοινώσεις............
    ----------------------------------
    Το δημοσιευμα στα ΝΕΑ βγηκε για να καθησυχάσουν τον Γερουλάνο που δεν τον θελει ο Νίκος Παπανδρέου;

    Ο Γερουλάνος, σε δημόσιες ομιλίες του ως ΥΠ.ΠΟ., έχει αφήσει κάποιες “πινελιές” πατριωτισμού. Οι γονείς του άλλωστε προέρχονται από τον παραδοσιακό δεξιό αστικό χώρο.

    Μήπως αυτές οι “πινελιές” ήταν το κόκκινο πανί για τον εθνομηδενιστή Νίκο, που μαζί με τον Βαλλιανάτο είναι οι πραγματικοί ιδεολογικοί κηδεμόνες του ΓΑΠ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ρωσικός καύσωνας «δεν μπορεί να αποδοθεί άμεσα στην κλιματική αλλαγή», αφού τις ίδιες μέρες ΧΙΟΝΙΖΕΙ στη Σιβηρία:
    «Δεν μπορείς να πεις ότι ένα μεμονωμένο συμβάν ή ένα μεμονωμένο καλοκαίρι οφείλεται αναμφισβήτητα στην κλιματική αλλαγή: Εξ ορισμού, αυτό είναι καιρικό και όχι κλιματικό φαινόμενο»:
    Όπως εξήγησε ο Ουάτσον, ο πρωτοφανής καύσωνας στη Ρωσία, οι καύσωνες στη Δυτική Ευρώπη και οι πρωτοφανείς πλημμύρες στο Πακιστάν και στην Κίνα βρίσκονται μεν σε συμφωνία με τις προβλέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, θα μπορούσαν όμως να οφείλονται στη λήξη του (φυσικού) φαινομένου Ελ Νίνιο στον Ειρηνικό το 2009.
    Η επιφυλακτική στάση του Ουάτσον έχει σημασία, δεδομένου ότι ο καθηγητής είναι κάθε άλλο παρά σκεπτικιστής του κλίματος: πέρυσι βρέθηκε στο επίκεντρο του λεγόμενου «σκανδάλου» climategate και κατηγορήθηκε ότι υπερέβαλλε εσκεμμένα όσον αφορά το ρόλο της ανθρώπινης δραστηριότητας στην παγκόσμια θέρμανση.
    http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231054970

    ΜΟΧΘΗΡΟΙ οικοφασίστες γενίτσαροι των τραπεζιτών-φοροδολοφόνων, η έκταση των πυρκαγιών οφείλεται στην ΞΗΡΑΣΙΑ, η οποία με τη σειρά της οφείλεται στη σταδιακή ΨΥΞΗ των ωκεανών (ARGO-2010), που επιδεινώνεται και θα φέρει κι άλλες παγωνιές, όπως οι τελευταίες, για όσους τις θυμούνται και δεν τσιμπάνε στα ψέματα των ΜΜΕ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ δε θα ταΐσει τα παράσιτα αν, ο μη γένοιτο, μεθαύριο ξεσπάσει ΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣ ήδη πολυετής ηφαιστειακός χειμώνας, με τη βενζίνη 3-4 ευρώ το λίτρο.
    Δύσκολα νοήματα για την αυτο/καταστροφική ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ των οικωλόγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για χρόνια μας είχατε ζαλίσει με την 'υπερθέρμανση', που προκαλούν οι λαοί...
    Τώρα το γυρίσατε στην 'κλιματική αλλαγή', για να πιάνετε όλα τα ενδεχόμενα, π.χ. ΚΑΙ τα ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΧΑΛΑΖΙΑ, ΚΑΙ τις ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ νεροποντές, ΚΑΙ το ΣΠΑΣΙΜΟ των πάγων λόγω ΒΑΡΟΥΣ, δηλ. ΑΥΞΗΣΗΣ τους! Στην Ανταρκτική, όπου είναι το 90% των πάγων της Γης, αυτοί ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ και το ξέρετε.
    Μόνο που σας ξεφεύγει το σημαντικότερο: ότι οι ξεγελασμένοι λαοί δε θα διστάσουν να απαλλαγούν από τα παράσιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση