GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ελλάδα δεσμεύεται να δώσει πρόσβαση σε λιγνιτικά αποθέματα...

Από το ΙΝΚΑ Κρήτης Αα.. ΔΕΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ χαμηλές τιμές στο ρεύμα το ΙΝΚΑ φωνάζει: http://www.capital.gr/news.asp?id=1032500 ‘‘Με τον μηχαν...

Από το ΙΝΚΑ Κρήτης
Αα.. ΔΕΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ χαμηλές τιμές στο ρεύμα το ΙΝΚΑ φωνάζει:
http://www.capital.gr/news.asp?id=1032500
‘‘Με τον μηχανισμό αυτό οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, που σήμερα είναι από τις χαμηλότερες στην Ε.Ε. και δεν αντανακλούν πλήρως το κόστος εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της ΔΕΗ, θα αυξηθούν, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.
Η Ελλάδα δεσμεύεται να δώσει σταδιακά πρόσβαση σε λιγνιτικά αποθέματα και εγκαταστάσεις σε ανταγωνιστές της ΔΕΗ, «πρόσβαση που θα διατηρηθεί έως ότου εφαρμοστεί πλήρως η...
απελευθέρωση της αγοράς» ανέφερε η επιστολή χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, μεταδίδει το Reuters.’’
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ
http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1315987&nt=103
αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και είσοδο ιδιωτών στην παραγωγή λιγνίτη.
Μα έχουμε τρελαθεί τελείως, η απλά έχουμε μπερδευτεί και δεν ξέρουμε τι μας γίνεται.
Εδώ όλος ο πλανήτης στριφογυρίζει για την προστασία και ανάκτηση του περιβάλλοντος, που μολύνεται από το διοξείδιο του λιγνίτη και εδώ η υπουργός κα Μπιρμπίλη, δεν θέλει να διακόψει την χρήση του στη ΔΕΗ, αλλά θέλει να την εκχωρήσει και στους ιδιώτες παραγωγής ενέργειας.
Κα υπουργέ περιβάλλοντος, κρυφοκρυβόμαστε από τις ενοχές μας οι καταναλωτές επειδή παίρνουμε φθηνό ρεύμα, όπως λέτε, (δέστε όμως και Γαλλία αλλά και μισθούς εκεί).
Αυτό, δηλαδή την καταστροφή του περιβάλλοντος, εσείς τώρα η αρμοδία για την προστασία του, {μέχρι τις επόμενες εκλογές η μέχρι να αλλάξει κόμμα το μαγαζί}, δεν προτείνετε την αύξηση της τιμής για να σταματήσει η χρήση του λιγνίτη, την προάγετε σε ρύπανση και από ιδιώτες σαν, να είστε ξένη προς τον εαυτό σας και το καθήκον σας.
Ασφαλώς και πρέπει, να σταματήσει η χρήση λιγνίτη. Η ΔΕΗ μπορεί, σύμφωνα με τα οικονομικά της στοιχεία, και χωρίς λιγνίτη, και να χαμηλώσει ακόμα τις τιμές.
Ασφαλώς και δεν πρέπει, ρυπογόνα γεωαποθέματα της χώρας, που κρυφοκάνουμε πως δεν το καταλαβαίνουμε για την χαμηλή τιμή, να συνεχίσουν την χρήση-ρύπανση, παραχωρώντας και σε ιδιώτες την δράση της καταστροφής του περιβάλλοντος, αλλά και αντιστρόφως το εθνικό κόστος των ρύπων, στους καταναλωτές.
Αυτό δεν είναι Εθνική πολιτική, αυτό είναι Αντεθνική και Αντιπεριβαλλοντική πολιτική, της Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος με ‘‘διπλή τριπλή’’ όπως οι εφαρμογές στα τεστ του καρκίνου, για να μην αστοχήσει.
Μα πως σκέπτεστε και πως και γιατί τα δρομολογείτε.
Την αύξηση της τιμής δεν την αποφάσισαν οι ιδιώτες. Την αύξηση την αποφασίζει η Κυβέρνησή μας, ως προστασία και προσφορά στους ιδιώτες. Μέχρι τις επόμενες εκλογές κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει καμία απόφασή της, βάσει του Συντάγματός μας.
Η άποψη περί δήθεν χαμηλής τιμής, αναπαράγεται από δημοσιογράφους που απλά υποστηρίζουν τα ιδιωτικά τους συμφέροντα, και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα που προβάλλει η αναλογία μισθών και τιμών ‘‘των χωρών των Ευρωπαίων Αξιωματούχων’’.
Στην ζώνη του ευρώ αναλογικά, έχουμε το ακριβότερο ρεύμα.
ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΕ ΔΕΝ ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.

2 σχόλια

  1. ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 'Η ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ?
    ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ 2010 ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ. ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ!

    Στην Ελλάδα της πτώχευσης υπάρχουν άνθρωποι που αμείβονται με δυο και πάνω χιλιάδες Ευρώ, είτε σαν εργαζόμενοι είτε σαν συνταξιούχοι από το Δημόσιο!
    Την Ελλάδα που ζει με ΔΑΝΕΙΚΑ!
    Ντροπή και σε αυτούς που τα παίρνουν αλλά πιο πολύ σε αυτό το Πανάθλια δομημένο κράτος που τους τα δίνει!
    Εδώ και τώρα στην Ελλάδα που εκλιπαρεί για δανεικά να κοπούν όλοι οι μισθοί και συντάξεις πάνω από τα δυο χιλιάρικα!
    Είναι Εθνικό Χρέος της Κυβέρνησης να το κάνει και αμέσως, αλλιώς όποιος απελπισμένος για ένα κομμάτι ψωμί, ή για τη δόση του μικρού σπιτιού που αγόρασε και το χρωστά θα έχει απόλυτο δίκιο και να μην κατηγορηθεί για οτιδήποτε και αν κάνει προκειμένου να επιβιώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση