GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακοίνωση για τον "Καλλικράτη"...

Από την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΜΑΓΟΥΛΑΣ    O ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ υπηρετεί την ενίσχυση του κρατικού μηχανισμού προς όφελος των μεγάλων επιχ...

Από την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΜΑΓΟΥΛΑΣ  
O ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ υπηρετεί την ενίσχυση του κρατικού μηχανισμού προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
Το Νοέμβρη του 2010 οι εργαζόμενοι της χώρας μας, εν μέσω της ανερχόμενης φτώχειας, ανεργίας και γενικευμένης ανασφάλειας, καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες, προκειμένου να εκλέξουν τις νέες Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές.
Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται για εκλογές για τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για εκλογές για τα όργανα της Κρατικής Τοπικής Διοίκησης.
Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ διαμορφώνει 13 περιφερειακούς μηχανισμούς του κράτους και 325 τοπικούς - δημοτικούς κρατικούς μηχανισμούς. Οι νέες τοπικές διοικήσεις δεν έχουν καμιά σχέση με την...
έννοια της τοπικής «αυτοδιοίκησης», που άλλωστε έχει αλλοιωθεί εδώ και πολλά χρόνια με τον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ του ΠΑΣΟΚ και τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις που επέβαλε η ΝΔ.
Δηλαδή, με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ θεσμοθετούνται τα τρία επίπεδα της αστικής κρατικής δομής: Κεντρική - περιφερειακή και τοπική διοίκηση.
Η «νέα» αλλαγή της τοπικής και περιφερειακής διοικητικής δομής της χώρας είναι προσαρμοσμένη στην στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης με όνομα «Ευρώπη 2020», που έχει σκοπό να καταστήσει τους ευρωπαϊκούς επιχειρηματικούς ομίλους πιο αποτελεσματικούς στον ανταγωνισμό με τους αντίστοιχους αμερικανικούς, ιαπωνικούς, ρωσικούς και κινεζικούς ομίλους.
Και για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται να τσακισθούν τα εργατικά δικαιώματα, να απαλλαγεί το κράτος από κάθε ευθύνη για την Υγεία, την παιδεία, την Ασφάλιση, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό για να εξοικονομηθούν κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Χρειάζεται να φθηνύνει η τιμή της εργατικής δύναμης, να γίνουν δηλαδή συνολικά φθηνότεροι οι εργαζόμενοι και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.
Άλλωστε, ήδη οι σημερινές Δημοτικές αρχές Ελευσίνας και Μαγούλας πρωτοστατούν στην εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών κατευθύνσεων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κρατούν ομήρους δεκάδες συμβασιούχους και τις οικογένειες τους. Ιδιωτικοποίησαν δημοτικές υπηρεσίες. Μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα, παραχωρούν σε ιδιώτες το Αθλητικό Κέντρο και το Εργοστάσιο Λιπασματοποίησης.
Με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ελευσίνας, άνοιξαν τον δρόμο για τις επεκτάσεις των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ (ΠΕΤΡΟΛΑ). Αφήνουν ανενόχλητο τον ΤΙΤΑΝ να καταστρέφει την ιστορία και το περιβάλλον της πόλης.
Αδιαφορούν για την αντισεισμική θωράκιση. Ευθύνονται που σε Ελευσίνα και Μαγούλα δεν υπάρχει ούτε ένας δημόσιος βρεφονηπιακός σταθμός.
Αυτά ακριβώς έρχεται να ολοκληρώσει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Άλλωστε, όπως οι ίδιοι ομολογούν, ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ αποτελεί βασικό εργαλείο για την εφαρμογή του αντιλαϊκού Μνημονίου.
Ο «Καλλικράτης» προωθεί:
• Την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης του κεφαλαίου (ιδιωτικοποιήσεις, αλλαγή των χρήσεων γης στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης κ.ά.).
• Την παραπέρα ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της Υγεία - Πρόνοιας, της Παιδείας, του Αθλητισμού - Πολιτισμού.
• Τη χειραγώγηση του λαού κάτω από την κυρίαρχη πολιτική.
ΜΕ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»:
• ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΜΜΕΣΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
• ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ
• ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,
• ΘΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ π.χ. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΗΠΩΝ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
• ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΟΥΝ Ή ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
• ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Η ΑΣΥΔΟΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Αυτό είναι το πραγματικό, βαθιά αντιλαϊκό περιεχόμενο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που προσπαθούν να μας κρύψουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ, επικεντρώνοντας την συζήτηση στο αν οι αρμοδιότητες του «Καλλικράτη» είναι πολλές ή λίγες, για τα όρια των συνενώσεων, για το αν οι συνενώσεις πρέπει να είναι υποχρεωτικές ή συναινετικές.
Τεράστιες ευθύνες έχουν και οι εκλεγμένοι των κομμάτων αυτών, που συμμετείχαν ενεργά στην διαμόρφωση του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και προσπαθούσαν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, ότι δήθεν το σημαντικό είναι που θα ήταν τα όρια των συνενώσεων.
Ξεκαθαρίζουμε ότι στις εκλογές του Νοέμβρη, το κριτήριο της ψήφου είναι καθαρά πολιτικό. Δεν προκύπτει κυβέρνηση, προκύπτουν όμως οι βοηθοί της κυβέρνησης για να υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική της.
Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ο λαός έχει ανάγκη από εκλεγμένους αγωνιστές, συνειδητούς υπερασπιστές των λαϊκών δικαιωμάτων. ΟΧΙ από υπερασπιστές των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. ΌΧΙ από υπάκουους διαχειριστές της πολιτικής της κυβέρνησης.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την ψήφο στις τοπικές εκλογές του Νοέμβρη για να καταδικάσουν τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους υποψηφίους τους.
Να ενισχύσουν την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΜΑΓΟΥΛΑΣ. Να βοηθήσουν να διαμορφωθεί, σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά, μία δύναμη αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας, μία δύναμη που θα παρεμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα και θα οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων για να την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

2 σχόλια

  1. Από την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
    ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΜΑΓΟΥΛΑΣ
    /////////////////////////////////////Τά ελατήρια συσπειρώνονται.
    Γιά τούς μιζαδόρους τής Τ.Α. ούτε
    κουβέντα...Όοοολων τών κομμάτων.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΛΗΝΕΣ,
    ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ,ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ,ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ,
    ΔΕΞΙΟΙ,ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.
    ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΚΑΘΕ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ.
    ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΣΤΗΝ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΑΠΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΓΑΠ ΠΗΔΑΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΑ, ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ, ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ ΓΑΠ.
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΘΑ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.
    ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΔΗΜΑΡΧΕΣΑ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣΑ.
    ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.
    ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΦΛΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.
    ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΑΣΟΚ.
    ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚΟΙ, ΠΑΣΟΚΙΣΜΟΣ ΤΟ ΠΙΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
    ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
    ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
    ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
    ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση