GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν χωράει άλλα ταξί ούτε η Αθήνα ούτε η Ελλάδα...

Από το http://athensgr.blogspot.com/    Εικόνα ασφυξίας των οδηγών ταξί , μεταφέρουν οι εκπρόσωποί τους, εκπέμποντας ένα απεγνωσμένο «Οχι» ...

Από το http://athensgr.blogspot.com/  
Εικόνα ασφυξίας των οδηγών ταξί, μεταφέρουν οι εκπρόσωποί τους, εκπέμποντας ένα απεγνωσμένο «Οχι» σε κάθε σκέψη χορήγησης και άλλων αδειών ταξί. «Δεν χωράει άλλα ταξί η Αθήνα, ούτε η Ελλάδα. Ηδη διαθέτουμε αναλογικά τέσσερις φορές περισσότερα σε σχέση με τα ευρωπαϊκά επίπεδα. Με τέτοιους στενούς δρόμους μόνο κυκλοφοριακή συμφόρηση και ρύπανση θα φέρουν», λέει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αθηνών κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος. Ταυτόχρονα, έχει πέσει πολύ και η ζήτηση υπηρεσιών ταξί. «Η δουλειά έχει πέσει μέχρι και 50%. Οι πελάτες μας είναι μισθοσυντήρητοι, μικρομεσαίοι κ. λπ. και είναι ιδιαίτερα οικονομικά πιεσμένοι.
Τους τελευταίους μήνες 4.500 - 5.000 οδηγοί έχουν φύγει από τη...
δουλειά, γιατί δεν βγαίνει το μεροκάματο. Αρα, σε τι αποσκοπεί η συζήτηση για τη χορήγηση νέων αδειών ταξί;». Οι εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών ταξί εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, γιατί δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με την κυβέρνηση. «Ολα γίνονται στο πόδι, με τον αυτόματο πιλότο του νεοφιλελευθερισμού. Ταυτόχρονα, δεν γνωρίζουμε τις κυβερνητικές προθέσεις. Κυριαρχούν οι διαδόσεις. Οι συνάδελφοι έχουν αναστατωθεί. Δεν πουλιέται ούτε μία άδεια», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, σημειώνοντας ότι από μια πιθανή απελευθέρωση θα ωφεληθούν μόνο τα τουριστικά γραφεία που πραγματοποιούν ξεναγήσεις και όσοι είναι έτοιμοι να συγκεντρώσουν πολλές άδειες και να μονοπωλήσουν την αγορά.
Στο κάδρο της ανησυχίας, αλλά και των αντιδράσεων για το «άνοιγμα» επαγγελμάτων και της κατάργησης προϋποθέσεων και κατώτερων αμοιβών, βρίσκονται μια σειρά κλάδοι όπως οι δικαστικοί επιμελητές (αντιδρούν στην κατάργηση των θεσμοθετημένων αμοιβών), οι υδραυλικοί (η απλούστευση της άδειας έκδοσης εργασίας μπορεί να δημιουργήσει και κινδύνους, καθώς τοποθετούν και εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, υποστηρίζουν), οι αρτοποιοί (που φοβούνται ότι τα σούπερ μάρκετ θα αποσπάσουν πελατεία). Αναφέρουν και το παράδειγμα των οδοντιατρικών υπηρεσιών, οι οποίες μετά την κατάργηση των κατώτατων τιμών και την άρση των γεωγραφικών περιορισμών, μάλλον ανατιμήθηκαν παρά μειώθηκαν.

11 σχόλια

  1. ποιός ο πόνος σας λοιπόν;αφού μειώθηκε η δουλειά σας,και από το επάγγελμα φεύγουν,γιατί πονοκεφαλιάζεστε εσείς;ασ απελευθερωθεί το επάγγελμά σας,και όσοι θέλουν άς δοκιμάσουν την τύχη τους!!! με σας θα ασχολούμαστε πάλι;
    σε όλη την ευρώπη είναι όποιος θέλει και όποιο επάγγελμα θέλει,αυτό θ΄ασκήσει!!εδώ γιατί όχι;
    και τί μας νοιάζει εμάς πόσα λεφτά δώσατε εσείς για να πάρετε την άδεια;
    να μην την παίρνατε,με το ζόρι σας την δώσανε;
    άντε γιατί αρκετά με τους φορτηγατζήδες,και με ΄λους εσάς που νομίζεται πώς έχετε και δίκαιο!! πιοί είστε εσείς πάλι,που θα μας επιβάλλεται τα θέλω σας;
    μιλάτε για τις περιουσίες σας,που πρέπει να προστατέψε,λές και εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να προστατέψουμε τις δικές μας!! να μην τις πέρνατε τις άδειες κύριοι!! να βγένατε τότε στο δρόμο,που σας ζητούσαν τόσα λεφτά για μια άδεια,τότε να διαμαρτηρώσασταν,να μην τις πληρώνατε,τώρα τι θέλετε;να σας αποζημειώσουν; άντε γιατί θα σας λινζτάρει ο κόσμος,μάθατε τώρα όλοι,μαζί με το κλέψημο,και η διαμαρτυρία!!άντε στο δι......λο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να απελευθερωθούν επιτέλους τα ταξί και να δημιουργηθούν μεγάλες εταιρίες οι οποίες θα κάνουν εκπώσεις στο κόμιστρο. Έλληνας ταξιτζής από τους χειρότερους επαγγελματίες. Ήρθε ο καιρός να πάνε να δουλέψουν υπάλληλοι. Άχρηστοι κουτοπόνηροι και αγενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΤΑΡΙΦΕΣ ΩΡΑΙΟ ΚΟΛΠΟ ΒΡΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ "ΑΝΟΙΞΕΙ" ΤΟ ΕΠΑΓΓΑΛΜΑ ΣΑΣ .


    ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΟΝΕΙΡΑ

    ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ "ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ" ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Simfono gia tin ageneia alla an exeis taksidepsei esto kai ligo stin europi 8a deis oti oi megales etaireies oxi mono ekptoseis de 8a kanoun alla ti vapsame. Ksereis ti 8a pei gia mia diadromi 8 lepton to poli na sou pairnei 12 euro entos polis?

    Ase pou de ksero ti akrivos ginete stin Agglia pantos den einai eleu8ero to epaggelma giati allios de 8a eixe tosous maurous taksitzides to londino.Xamos ginete apo ta maura taxi kai einai kai pio ftina opote na ta protimate.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανεξάρτητα από το επίπεδο ήθους κι εξυπηρέτησης των οδηγών ταξί, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καθένας επαγγελματίας είναι αγωνιστής στην οικογένειά του και δεν μπορείς να προσβάλεις κατά αυτόν τον τρόπο. Ξέρεις ρε φίλε τι σημαίνει να έχεις υποθήκη το σπίτι και να τρέμει η ψυχή σου ότι θα στο πάρει η τράπεζα; Για την όλη κατάσταση δεν ευθύνονται οι επαγγελματίες αλλά όλοι αυτοί οι χαραμοφάηδες που όταν εμφανίζονται, κάτι σαν και εσένα τρέχουν και τους σφίγγουν το χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειμαστε τόσο ξεφτιλισμένοι ως οικονομία. Η Ελλάδα είναι από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς δικύκλων ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Και δεν κατασκευάζουμε ούτε παπάκια. Τι άλλο θέλετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ν απελευθερωθούν τα ταξί.
    Η αγορά θα ρυθμίσει τον αριθμό τους, κι αν χρειάζονται κι άλλα θα μπούν, ενώ αν είναι ήδη πολλά, (όπως διατείνονται οι....κατέχοντες), δεν θα μπούν, η και θα φύγουν. Τόσο απλά, και ν' αφήσουν τις κουτοπονηριές και τις υπόλοιπες ελληνικές αηδίες.
    Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει αυτό το νεοελληνικό μοντέλο, που οδηγεί σε στρεβλώσεις, ακρίβεια, και προώθηση μόνον όσων έχουν "μπάρμπα στην Κορώνη", είτε με την έννοια των γνωριμιών, είτε του χρήματος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. TI LETE RE PAIDIA TAKSITZIDES.
    O KLADOS SAS EINAI ENAS TRITIKOSMIKOS KLADOS POY DEN SEBESTE TOYS ALLOYS ODHGOYS, DEN SEBESTE TIS LEOFIRIOLOYRIDES, PARANOMITE STA FANARIA EXETE KANEI TO KIKKINO PRASINO KLP KLP KLP.

    ANTE NA GINETE ETAIREIES MPAS KAI GINEI TO EPAGGELMA SAS TIS PROKOPHS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 11:51

    Πολλοί θέλανε να έχουν ταξί, αλλά δεν έιχανε ούτε σπίτι για να υποθήκευσουν.
    Δηλαδή, εκείνοι δεν έπρεπε να δουλέψουν...?

    ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. RE ANTE PETHANETE OLOI OI MISITES TAXI... DEN EINAI GIA TIN FATSA SAS TA TAXI.... OSO KAI NA SKIZESTE TA TAXI DEN THA APELEFTHEROTHOUN OPOS KAI STIN AGLIA.... NA PERNETE LEOFORIO OLOI ESEIS OI ANTITAXITZIDES!!!!FOR EVER!!!! KOTES

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση