GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια νύχτα...

Γράφει ο Θανάσης Ι. Νικολαΐδης thanikolaidi@hotmail.com    ΤOTE που «χτυπούσαν οι αντάρτες». Μέρες φόβου και νύχτες τρόμου. Δεν ανέπνεε η...

Γράφει ο Θανάσης Ι. Νικολαΐδης
thanikolaidi@hotmail.com  
ΤOTE που «χτυπούσαν οι αντάρτες». Μέρες φόβου και νύχτες τρόμου. Δεν ανέπνεε η Ελλάδα. Αγκομαχούσε, κουβαλώντας τις μνήμες των ανθρώπων της κι άλλοτε βυθισμένη στον λήθαργό της, περίμενε να πάρει ανάσα, σε καπνούς και σκοτωμένους.
ΔΕΝ το' ξεραν όλοι το μυστικό. Οι λίγοι που σχεδίασαν την αδερφοσφαγή το' ξεραν κι οι λιγότεροι που ανάψαν' το φυτίλι. Τους ζέσταινε η φωτιά κι έστεκαν μακριά, μετρώντας πτώματα. Mια 'δω μια 'κει η ζυγαριά, στο χέρι τους ήταν να γείρει απ' τη μια. Πρώτα να μετρήσουν κουφάρια «κατσαπλιάδων», να ηδονιστούν στη θέα της φωτιάς, να πάρει το μακελειό τις διαστάσεις που πρόβλεπαν τα σχέδιά τους κι ύστερα να δώσουν τη σύνθημα για την τελική αναμέτρηση.
ΚΑΙ δεν είχε άλλο νόημα η ζωή, παρά πώς θα επιβιώσεις. Χωρίς να ξέρεις το αύριο τι γεννάει, αν θα τους ξαναδείς αυτούς που είδες σήμερα. «Έρχονται οι αντάρτες» κι όλοι μέσα. Στην κουζίνα, στο υπόγειο, μη πας στο πάνω πάτωμα, μπορεί καμιά αδέσποτη, ένα βλήμα...Κι όλο πλήθαιναν οι τουφεκιές, καθώς έπεφτε το σκοτάδι. Απ' το σούρουπο η πρώτη σφαίρα κι ο τρόμος αύξανε τους...
κτύπους της καρδιάς.
-Θα βγεις στην αυλή;
-Φοβάμαι
-Πρόσεχε τα παιδιά. Ένα τσεκούρι πίσω από την πόρτα, για ύστατη αντίδραση και για κουράγιο στους έγκλειστους.
ΚΑΠΟΤΕ σώθηκαν οι πυροβολισμοί, το όπλο «παρά πόδα», μα ο πόλεμος συνεχίστηκε. Με τους «εθνικόφρονες» να 'χουν ξανά στα χέρια τους την Πατρίδα που κινδύνεψε αποβραδίς. Τους ΜΑΥδες (Μονάδες Ασφαλείας Υπαίθρου) να ξενυχτούν και το χωροφύλακα να κόβει βόλτες μετρώντας «με τη βιά» το φρόνημα του κόσμου. Απειροπόλεμοι και σχεδόν άοπλοι οι ΜΑΥδες, δεν είχαν ενεργό ρόλο στη μάχη. Μόνο στη διαμάχη είχαν, επιλεγμένοι από φρόνημα και για τα ιερά και όσια της πατρίδας. Με τον αορτήρα να περνάει στον ώμο το βάρος ενός όπλου κι από κει να 'μερώνει την ψυχή. Με τη σιγουριά πως είμαστε με το κράτος και το κράτος δεν νικιέται από άτακτους με τους σουγιάδες, τους σβανάδες και τα «κονσερβοκούτια». Τα' θελε εργαλεία πολέμου η προπαγάνδα και το πέτυχε.
Η ώρα προχωρούσε, οι τουφεκιές πύκνωναν κι η νύχτα λιγόστευε. Χτες φέραν' 5-6 σκοτωμένους. Γιατί αύριο να μη μας κουβαλάνε σα σφαχτάρια, είμαστε σάμπως εμείς οι τυχεροί; Δε λες καλύτερα να λιγοστέψουν οι τουφεκιές, να μη τρυπάει την καρδιά ο κρότος, να μη τρέχουμε πρωί («ποιον σκότωσαν;») στο σιντριβάνι που ανατίναξαν, στον πλάτανο που ρίξαν' λαβωμένο, στο μαγαζί που διαγούμισαν, στα σπίτια που ορφάνεψαν, στο υπόγειο που κούρσεψαν το βιος του κύρη του, στη στάνη που άδειασαν από ζωντανά κι έμεινε μόνο το σκυλί ν' αλυχτάει λυπητερά;
ΤΗΝ άλλη μέρα βγήκαμε στην αυλή. Η θύελλα κόπασε, ώρα για απολογισμό. Ένα βλήμα μπρος στην πόρτα κάπνιζε κι ο αγέρας μύριζε παράξενα. Κοιταχτήκαμε όλοι της γειτονιάς δίνοντας το σιωπηρό παρών καθένας μας στον άλλο κι ύστερα βγήκαν λίγες λέξεις απ' τα χείλη, πριν σκάσει το πρώτο χαμόγελο της μέρας. Η ώρα περνούσε κι ο Ήλιος σηκώνονταν, ζεσταίνοντας το κορμί και τις ψυχές. Κάποιοι δεν θα τον ξανάβλεπαν. Τα παιδιά δεν γνώρισαν αλλιώτικο τον κόσμο. Έτσι θα' ναι παντού και πάντα συλλογίστηκε το μαμουδάκι, χωρίς κάτι να' χει για σύγκριση, κάτι να βγάλει από συμπέρασμα για τον κόσμο που του φτιάξαν οι μεγάλοι.

20 σχόλια

  1. Δε κατάλαβα τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α το γυρισες το μπουζουκι σημερα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως ο Gap έκανε ένα από τα γνωστά του σαρδάμ αλλά εννοoύσε "χρειαζόμαστε τον τέταρτο δρόμο προς τον αυνανισμό";
    ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΜΕΓΑΛΕ, ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΛΑΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψυχασθενής είναι!!!!
    Δέν εξηγείται διαφορετικά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι άραγε να εξυπηρετεί αυτή η εμμονή σου να γυρίζεις σε εποχές που ο κόσμος θέλει να ξεχάσει και να ξύνεις πληγές που πάνε να επουλωθούν?
    Δεν θέλεις να ξεπεράσουν οι άνθρωποι τις φρικτές εκείνες μέρες του αδελφοκτόνου πολέμου,να συμφιλιωθούν και να ζήσουν ειρηνικά?
    Τι άραγε επιδιώκεις με τα εμπρηστικά,φανατισμένα και διχαστικά γραφόμενα σου?
    Μήπως μοιάζεις και συ με αυτούς που σχεδίασαν την αδερφοσφαγή?
    Αναρωτιέμαι,μήπως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εαν ψαχνεσε αδελφε για να παρης καποιο νομπελ,Ξεκαθαρισε μας τι εννοεις και με ποιον εισαι του καιρου ""Εκεινου"", παντως ολοι αυτοι οι ξενοκινητοι "ανταρτες"
    ειναι γνωστο απο που υποκινουντο.
    Μα απο τους σημερινους Μασωναρες Εβραιους, γεμισε η Βουλη μας απο δαυτους που το παιζουν Ελληνες.!!!!
    Αδελφοι ο ψηφος πρεπει να τους εξαφανιση ολους αυτους, να παρουν το μαθημα τους, τουλαχιστον οι ανταρτες ηταν απενατι!! αυτοι ειναι αναμεσα μας.....
    Άγγελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ομπρος ΦΥΤΟ...νικολαιδη θανάση
    στον 4ο δρόμο ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ που χάραξε ο ηλίθιος αρχηγός.
    Θα διαπράψεις στο τραβηγμα του τσουτσουνιου σου ..ΟΡΜΑ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΑΝΕ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΝΤΑ.ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΟΝΟΚΟΥΚΙ ΣΤΟ ΚΚΕ
    ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚΟΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ....ΑΦΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΠΟΥΣΤΟΕΓΓΛΕΖΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΗΑΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΝΤΡΕΣ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΥΣΤΟΠΑΓΚΑΛΟΥΥΣ ΛΙΓΔΙΑΡΗΔΕΣ. ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ....ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΛΑΜΟΓΙΟ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΕΧΕΙΣ PhD ΣΤΗ ΜΑΛ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 45.000 ευρώ το μήνα ο μισθός του Σκιόπα..........................
    Μετα τα golden boys της wall street το καινουριο ειδος ονομαζεται golden grandpa.

    Την ωρα που “δεν υπαρχει σαλιο” αλλα ουτε και τσακιστο ευρω εστω για τους εκατομμυρια(20% συμφωνα με στατιστικες)νεο-εξαθλιωμενους Ελληνες,η κυβερνηση ψωνιζει απο τα “καλαθια” της διεθνους κρεαταγορας των golden boys.

    Μερικες φορες βεβαια οτι γυαλιζει δεν ειναι χρυσος και ενιοτε αποκτα και ενα σκατι χρωμα.

    * Και να σκεφτείς ότι ένας υπάλληλος των 900 ευρώ “κοστίζει” σε μια επιχείρηση μαζί με εισφορές και δώρα γύρω στα 22-23.000 ευρώ το χρόνο. Ένας μήνας του, όπως σίγουρα θα αποδειχθεί, άχρηστου αυτού σαλτιμπάγκου θα χρηματοδοτούσε για 2 χρόνια μια θέση εργασίας ενός παραγωγικού ανθρώπου, ενός οικογενειάρχη, ενός νέου με όνειρα…

    - Ε σάμπως τα δίνουν από τις τσέπες τους οι σοσιαλησταράδες;
    Τι και αν με αυτά τα χρήματα τι βράζουν 60 εποχιακοί υπάλληλοι; ..και είναι και ευχαριστημένοι που δεν είναι ανεργοι!
    Όσο για τα κριτήρια κοινώς τόπος η λέσχη μπιντελμπεργκ και διεθνιστικός νεοταξικός παγκοσμιοποιημένος «σοσιαλισμός».

    + Νταβατζιλικι,σου περνω το τιμονι και με πληρωνεις απο επανω.
    Φυσικα οποιος το ανεχεται εχει χαμηλη αυτοεκτιμηση.

    ΚΑΙ Ο NIKOS ..δεν τον έχει σε καμία εκτίμηση τον Μεγάλο Αδελφο. Όλο άχρηστε και άχρηστε τον έχει
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΣ
    ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΥΣΤΙΚΗ ΄ΑΛΗΤ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. sto epomeno antartiko pou tha ginei, tha sfaxo pola mounopana!
    VARKIZA TELOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν η ελεύθερη ανθρωπότητα, επαναπαυτεί με την κατάρρευση του Κομμουνισμού του σιδηρού παραπετάσματος, σε λίγο καιρό οι κομμουνιστές θα μας σφάξουν στο γόνατο, όπως κάνανε και μετά την κατοχή. Ίδε Πηγάδα Μελιγαλά (1142 άγρίως βασανισθέντες και κτηνωδώς δολοφονηθέντες "Ελληνες πολίτες, μεταξύ των οποίων και 75 νέοι, ηλικίας 14-20 ετών., ακόμη και 8χρονος με τον Πατέρα του), Φενεό Κορινθίας (σφαγιασμός 3.000 Ελλήνων), στάση και ένοπλη εξέγερση κατά της δημοκρατικά εκλεγμένης ηγεσίας με Γράμμο και Βίτσι,κλπ. κλπ. κλπ.

    Ίσως η καταβόθρα του Φενεού να αποτελεί την φρικωδέστερη σελίδα της Ιστορίας μας και το λέω τούτο γιατί αν δεν υπήρχαν και μερικοί ψυχωμένοι συγγενείς των σφαγιασθέντων μαρτύρων, ο τόπος τούτος ίσως να ήταν και άγνωστος διότι αυτοί που έγραψαν την Ιστορία έσχισαν από τις σελίδες της τα ανοσιουργήματα των κομμουνιστοσυμμοριτών, σκέπασαν τις πηγάδες με την αντάρα της σκοπιμότητας, μα οι σωροί από τα κόκκαλα των προσφιλών ηρώων μας ορθώνονται ως αδιάψευστοι μάρτυρες της θηριωδίας του κόκκινου φασισμού και μετατρέπονται σε Ερινύες της λήθης. Τα άδεια κρανία των ιερών μας νεκρών ουρλιάζουν: «Είμαστε κι εμείς εδώ! Μην μάς ξεχνάτε!» και ζητάνε δικαίωση.

    Γράφτηκαν χιλιάδες σελίδες για τα δήθεν κατορθώματα των κομμουνιστοσυμμοριτών. Τραγουδήθηκαν δεκάδες τραγούδια για την δήθεν αντρειοσύνη τους. Και οι 46.985 επίσημα καταγεγραμμένοι σφαγιασθέντες ανά την Ελλάδα; Και οι 46.871 όμηροι; Γι' αυτή τη δράση και την «προσφορά» της κομμουνιστικής λαίλαπας κατά την διάρκεια των ετών 1944-1949, δεν υπάρχει τίποτα να ειπωθεί; Και το παιδομάζωμα; Αυτός ο κόσμος πρέπει να ξεχαστεί; Και πόσοι είναι οι Γερμανοί που σκοτώθηκαν από τους δήθεν σωτήρες; Ας μας το πουν οι σφαγείς του ελληνισμού που «μονοπωλώντας τον πατριωτισμό έκαναν αγώνα ξεπαστρέματος, σκοτώνοντας γυναικόπαιδα και καίγοντας ολόκληρα χωριά. Έπρεπε να βγουν αντάρτες να σώσουν την πατρίδα κι όχι να την καταστρέψουν», έλεγε ο Νικόλαος Πλαστήρας.

    Μα οι εθνοπροδότες δεν ενδιαφέρονταν για την σωτηρία της πατρίδας, όπως διεκήρυτταν. Οι ΕΛΑΣίτες τα όπλα δεν τα χρησιμοποίησαν για να χτυπήσουν τον Γερμανό κατακτητή, τα χρησιμοποίησαν για να εξοντώσουν τα ελληνικά αντάρτικα τμήματα που ζώστηκαν τ' άρματα για να αντισταθούν στον εισβολέα. Τα χρησιμοποίησαν εναντίον της ίδιας της πατρίδας.

    Τα μεγαλόστομα πυροτεχνήματα και τα τρανά χρυσόλογα ήταν ψεύτικα. Ο στόχος της λευτεριάς από τον κατακτητή, ήταν παγίδα. Οι δήθεν άνθρωποι που σαλπίζανε την ενότητα του Λαού για την πάλη ενάντια στον δυνάστη, έσπερναν την διχόνοια. Οι ύαινες που έταζαν λευτεριά, αγάπη, αδερφοσύνη, καλοσύνη, δικαιοσύνη και δημοκρατική ζωή, έφερναν στο πέρασμά τους την εξουθενωτική σκλαβιά με την περιφρόνηση στην ανθρώπινη ζωή, την ταπείνωση, τους εξευτελισμούς και τους σφαγιασμούς αθώων και από πάνω φώναζαν πως αγωνίζονταν για λευτεριά και καλύτερη ζωή. Τότε ο πόνος γινόταν πιο δυνατός, γιατί το μάτι που είχε την πληγή, το είχε βγάλει ο αδελφός και ο Ελληνισμός συνειδητοποίησε πως τα αγγέλματα των Εαμιτών ήταν απατηλά, κίβδηλα, γεμάτα φωτιά, λεηλασία και αίμα, γιατί ενώ έφυγαν οι ναζί, οι ανελέητοι μπολσεβίκοι, οι κουρσάροι της εξουσίας, κάθισαν με το έτσι θέλω στο σβέρκο του λαού και τον χρησιμοποίησαν για την δική τους επικράτηση και το δυναμικό άρπαγμα της εξουσίας για να επιβάλλουν την μαρξιστική τους κατοχή. Το Έθνος έμενε μέσα στις στάχτες και τη συμφορά δεμένο με τα δεσμά των Μπολσεβίκων και ο τόπος γέμισε ανθρώπινα σφαχτάρια.

    Συνεχίζεται στο επόμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συνέχεια από προηγούμενο


    Τα αιμοβόρα ανδρείκελα που εργάστηκαν για την εξόντωση του Έθνους, οι Εαμο-Ελασίτες που υπογράψανε συμφωνητικά γι' αδερφωμένους πατριωτικούς αγώνες με τους κομιτατζήδες Βούλγαρους και παγίδεψαν άνανδρα πατριώτες, οι κατσαπλιάδες αδελφοκτόνοι, δεν είχαν την ντομπροσύνη, ούτε την συνέπεια, ούτε τον ανδρισμό του Έλληνα. Τους έλειπε η εντιμότης, η ανδρεία και οι αρετές του πολεμιστή και προσπάθησαν να δείξουν την παλικαριά τους στους άοπλους γέρους και στα γυναικόπαιδα. Οι Έλληνες πατριώτες φάνταζαν ως μέγιστη απειλή για τα σχέδια των μπολσεβίκων και έπρεπε να βγουν από τη μέση για να συνετισθούν οι υπόλοιποι και να υποκύψουν. Έτσι έδειξαν όλη τους την «αντρειοσύνη» στα πισθάγκωνα δεμένα θύματά τους και καμώνονταν τους τρανούς προσβάλλοντας τη ζωή μας. Έχοντας στην ψυχή τους το πάθος του φονιά, μ' ανεντιμότητα και απανθρωπιά, εξευτέλισαν τον άνθρωπο, κουρέλιασαν κάθε αξιοπρέπεια και κόλλησαν συλλήβδην σε πατριώτες την ρετσινιά του γκεσταπίτη, του προδότη, του οργάνου των φασιστών, προκειμένου στη συνέχεια, προφασιζόμενοι τον μύθο αυτό και στραγγαλίζοντας κάθε ίχνος δικαιοσύνης, έβαψαν τα χέρια τους σε αίμα ελληνικό, ανθρώπων αναπολόγητων, αδίκαστων, κουρελιασμένων ψυχικά και σωματικά.

    Πόσοι άραγε να είναι οι σφαγμένοι στις γύρω πλαγιές και στην πηγάδα μέχρι τον Αύγουστο του 1949; Κανείς μας ίσως δεν θα μάθει ποτέ αφού ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες και δεν τις αναζήτησε κανείς. Ποτέ δεν θα μάθει κανείς, γιατί η καταβόθρα του Φενεού κρατάει καλά το μυστικό της. Δεν θα μάθει κανείς, γιατί οι σταυρωτήδες του Έθνους δεν επέτρεψαν στους μαυροφορεμένους συγγενείς να επιτελέσουν το ιερό τους χρέος και να τιμήσουν τους νεκρούς των. Δεν επέτρεψαν στους συγγενείς να νεκροφιλήσουν τους αδικοσκοτωμένους δικούς τους ανθρώπους, να τους νεκροστολίσουν, να τους διαβάσουν και να βάλουν το βασανισμένο κορμί τους ν' αναπαυθεί στο τόπο που τους γέννησε, όπως τους άξιζε. Ήταν κι αυτό ένα από τα μακάβρια σχέδια των κατσαπλιάδων για να μην είμαστε σίγουροι αν οι σφαγμένοι εδώ σε τούτο το σφαγείο είναι χίλιοι, αν είναι τρεις χιλιάδες, αν είναι πέντε. Ένα μόνο είναι το σίγουρο, ότι η Εαμική καταιγίδα χτύπησε την ελληνική φυλή αλύπητα, ρήμαξε τη νιότη της, ο διχασμός κατάκαψε τον τόπο και κατακρεούργησε το μέλλον του Έθνους. Οι αδερφοσφάχτες έσπειραν την συμφορά στο πέρασμά τους που άφησε πίσω αποκαΐδια και κατέστησαν την χώρα ένα απέραντο νεκροταφείο, με τα ακατονόμαστα όργια της σφαγής, με τα κακουργήματα και την θηριώδη συμπεριφορά τους ποτίζοντας με το αίμα αθώων γυναικόπαιδων το πιο ανελεύθερο κοινωνικό σύστημα.

    Μα πού την είχαν Θεέ μου καταχωνιασμένη τόση κτηνωδία, τόση βαρβαρότητα ψυχής και ξεχείλισε ξαφνικά ικανοποιώντας με σαρκασμό τα αιμοβόρα τους ένστικτα με ανθρώπινη σάρκα και αίμα; Ποιες άκαρδες και αγάλακτες μάνες γέννησαν αυτά τα αποκρουστικά αιμοδιψή αποβράσματα της φύσης;

    Ήταν χρόνια που πάνω από το Έθνος φτερούγιζε ο τρόμος. Ήταν οι μέρες που όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά του κόκκινου φασισμού. Ήταν χρόνια που υπάνθρωποι, χωρίς ηθική, είχαν γίνει καυχησιολόγοι του εγκλήματος και φορώντας τις μουτσούνες του ελευθερωτή ρήμαζαν στο πέρασμά τους την Ελλάδα αδιαφορώντας για τα ερείπια που άφηναν πίσω τους κάθε φορά, ροκανίζοντας έτσι τα θεμέλια του Έθνους. Κάπνιζαν τα ερείπια της πατρίδας μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη βόγγους, σπαραγμούς και αίματα. Βουτηγμένοι στη διαφθορά οι Εφιάλτες της Ελλάδας, δεν έμπηξαν τα προδοτικά μαχαίρια τους στους ανήμπορους πατριώτες. Τα έμπηξαν στην καρδιά του Έθνους και ασέλγησαν βάναυσα στο κορμί της πατρίδας βιάζοντας κτηνωδώς τις κόρες της. Ξεκληρίστηκε η φυλή από εκείνους που με το προσωπείο του ιδεολόγου τιμωρού της ανομίας και τον μανδύα του ελευθερωτή καπηλευόμενοι τον πόθο του Έλληνα για Λευτεριά, είχαν σηκώσει τα λάβαρα της λευτεριάς. και αντί για λευτεριά σκότωναν την αρετή ικανοποιώντας τα σαδιστικά τους ένστικτα. Ας έχουν την κατάρα της μάνας Ελλάδας και πέραν του θανάτου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κομμουνιστή «ήρωα» ,που το ΚΚΕ έχει κατατάξει στο Πάνθεον των Ηρώων του οπως και τόσους αλλους με παρόμοιες ενέργειες

    Πρόκειται για μία ανόσια πράξη απ' τις πολλές κάποιου Κώστα Κανελλόπουλου, που δυστυχώς το ΚΚΕ τον έχει κατατάξει και αυτόν (όπως και τόσους άλλους αναλόγου συμπεριφοράς) στο πάνθεο των ηρώων του.

    Ο Κ. Κανελλόπουλος ήταν μόνιμος ανθυπίλαρχος τον Στρατού και αποτάχτηκε για κομμουνιστική δράση πολύ πριν τον Αλβανικό πόλεμο.

    Με το ΕΑΜ βρήκε την ευκαιρία να πάρει τα αξιώματα που δεν πήρε στο Στρατό.

    Τον Νοέμβριο του 1943 στο χωριό Δυρράχιο Ταϋγέτου δίκασε την Νίτσα Ρούκα από την Καλλιρόη Μεσσηνίας διότι δεν δέχθηκε να γίνει ερωμένη του!!

    Η κατηγορία ήταν ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τους Ιταλούς.

    Προηγουμένως (Μεγάλη Παρασκευή '43) είχε σκοτώσει τους γονείς της, την αδερφή της και είχε κόψει το ένα πόδι του αδερφού της.

    Η κοπέλα εξετάσθηκε από δύο γιατρούς, ο ένας ήταν ο Καπόπουλος από τους Κωνσταντίνους, και οι δύο είπαν ότι ήταν παρθένος.

    Το «δικαστήριο» παρουσία όλων των, υποχρεωτικώς παριστάμένων, κατοίκων του χωριού την καταδίκασε σε θάνατο.

    Τρεις φορές οι αντάρτες του ΕΛΑΣ βλέποντας το άδικο αστόχησαν, αλλά τελικά την εκτέλεσε ο ίδιος ο Κ. Κανελλόπουλος.

    Σημειωτέον ότι κάποτε που είχε τραυματισθεί, η Νίτσα Ρούκα τον είχε νοσηλεύσει!

    Το επεισόδιο περιγράφει ο Χρήστος Ζαλοκώστας στο «Χρονικό της Σκλαβιάς» σ. 177, ο Κοσμάς Αντωνόπουλος «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ» σ. 1321

    καθώς και ο υπολοχαγός Γ. Ταβερναράκης αρχηγός της συμμαχικής αποστολής ΣΜΑ περιοχής Ταϋγέτου σε αναφορά του. Μάλιστα ο Ταβερναράκης επενέβη να την διασώσει, αλλά μάταια.

    Ας τον έχει λοιπόν το ΚΚΕ «ήρωα» του να τον καμαρώνει, αλλά ας μάθουν κάποιοι την ιστορία του να μην τον τιμούν ως «ήρωα».

    Δυστυχώς δεν είναι ο μοναδικός τέτοιου είδους «ήρωας».

    Είναι γνωστό ότι μετά την ήττα του Κομμουνιστικού Κινήματος τον Δεκέμβριο του 1944 επακολούθησε η συμφωνία της Βάρκιζας (Φεβρ. 1945).

    Αυτή δεν αμνήστευσε τα ποινικά αδικήματα (δολοφονίες, ληστείες κ.τ.λ.).

    Πολλοί λοιπόν «λαϊκοί αγωνιστές» δικάστηκαν γι' αυτά τα εγκλήματα.

    Συνεπώς είναι ΜΕΓΑ ΨΕΥΔΟΣ αυτό που λένε ότι διώχτηκαν από την «αντίδραση» διότι έκαναν αντίσταση στους κατακτητές.

    Μάλιστα πολλοί από αυτούς δεν μπόρεσαν να επανέλθουν στην κανονική τους ζωή διότι θα συλλαμβάνονταν και έτσι έμειναν ως παρακρατικές ομάδες στα βουνά. Περίπου 3.000 άτομα φυγοδικούσαν οργανωμένα σε ομάδες 10-15 ατόμων.

    Διάβασα πρόσφατα ότι στις 25-6-96 ο Δήμος Χαϊδαρίου έστησε άγαλμα του Κομμουνιστή Νίκου Πλουμπίδη.

    Ο Νίκος Πλουμπίδης ή Μπάρμπας κατά την διάρκεια της κατοχής ήταν για ένα διάστημα αρχηγός της ΟΠΛΑ, που τόσα εγκλήματα έκανε κατ' εντολή του σε βάρος του Ελληνικού Λαού.
    Είναι παράλογο να στήνουμε αγάλματα αναγνωρίζοντας ως ήρωες τέτοια άτομα, την στιγμή που αναλόγων προσώπων αγάλματα γκρεμίστηκαν στις λεγόμενες «Λαϊκές Δημοκρατίες».

    Δυστυχώς η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρώπης όπου τέτοια άτομα τιμώνται.
    Πιθανόν για όλα όσα έγραψα κάποιοι να με κατηγορήσουν για πτωματολογία και αναμόχλευση παθών. Αυτή όμως είναι η ιστορική αλήθεια και όποιος θέλει ας με διαψεύσει με ντοκουμέντα.. Δυστυχώς, οι «προοδευτικές» δυνάμεις 25 χρόνια χωρίς αντίπαλο αναμοχλεύουν πάθη και πτωματολογούν γι' αυτά που έπαθαν και κυρίως που δεν έπαθαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1.Εκθεσις οπλαρχηγου Γρ Ματζουρανη

    Χαρακτηριστικον παραδειγμα της εγκληματικης αθλιοτητος υποκρισίας καί αναισθησίας, είναι ή περίπτωσις της Νίτσας Ρούκα, άπό τήν Καλλιρόη Μεσσηνίας. Οί κομμουνισταί τραυμάτισαν τόν αδελφόν της Νίκο καί έδολοφόνησαν τόν πατέρα της Πάνο Ρούκα, εφεδρονν υπολοϊχαγόν καί τήν μητέρα της, εϊς έπίθεσιν τήν νύχτα κατά τής οικογένειας της , τήν μεγάλη Παρασκευή τοϋ Πάσχα τοϋ 1943. . . Τόν Σεπτέμβριον 1943, συνέλαβον καί τήν ορφανήν πλέον, Νίτσα Ροΰκα, ένώ προσπαθούσε νά αναχώρηση σιδηροδρομικως δι' "Αθήνας, διά νά σωθή. Τήν κατέβασαν άπό τό τραίνο, τήν μετέφεραν εϊς τό Δυρράχιον Ταϋγέτου, οπού -κατά Νοέμβριον 1943, τήν δικάζουν στό λαϊκό δικαστήριο εϊς θάνατον, «διότι έξεδίδετο ει; τους Ιταλούς . .». Ματαίως ολόκληρος ό πληθυσμός διαμαρτύρεται φωνάξει, ότι είναι Αθώα. Ό δολοφόνος τών γονέων της Κων. Κανελλόπουλος, κομμουνιστής άπό τό χωριό της. τής είχε ζητήσει νά γίνη ερωμένη του καί ή υπερήφανη αυτή Ελληνίδα είχε άρνηθή. Καί μετά τήν καταδί-κην της αρνείται καί περιμένει ήσυχη τόν θάνατον. Επεμβαίνουν ολοι οί παρευρισκόμενοι νά αποτρέψουν καί αυτό τό άνοσιούργημα, διότι πιστεύουν ότι είναι αθώα.
    Ό ιατρός Καπόπουλος, από Κωνσταντίνους. εβεβαιωσε κατά τόν έπισημό-τερον τρόπον, ότι ήτο «παρθένος». Καί μετά ταύτα ή Νίτσα Ρούκα, δολοφονείται εις ΰποχρεωτικήν παρουσίαν ολων τών κατοίκων.
    Οί κομμουνισταί περιφρονούν καί τήν ζωήν τοϋ άνθρωπου και τήν ΰπό-ληψιν καί τά ψυχικά τραύματα πού προκαλούν γύρω του;. . . Ζουν ώς απάνθρωποι καί θέλουν καί όλοι γύρω τους να είναι ζωα.

    2.Εκθεσις υπολοχαγου Γ.Ταβερναρακη αρχηγου της συμμαχικης αποστολής του Σ.Μ.Α εις περιοχην Λακωνιας Μεσσηνιας και αυτοπτου μαρτυρος

    Τόν μήνα Σεπτέμβριον 1943, ώδήγησαν εϊς χωρίον Δυρράχιον Ταϋ
    γέτου, τήν Νίτσα Ρούκα έκ τοϋ χωρίου Καλλιρρόη Μεσσηνίας διά νά τήν
    δικάση τό άνταρτοδικεΐον. Προηγουμένως, ό καπετάνιος Κανελλόπουλος,
    όστις ήτο συγχωριανός της, είχε σκοτώσει μέ τους άντάρτας του, τόν πατέρα της, τήν μητέρα της τήν άδελφήν της καί είχε αποκόψει διά χει-
    ροβομβιδος τό πόδι του άδελφοϋ της, όστις εϋρίσκετο εϊς νοσοκομεϊον. Δήθεν ο πατέρας της συνειργάζετο μέ Ιταλούς.
    Ή Νίτσα περίπου 19 ετών, ήτο μόνη έπιζώσα άπό τήν οίκογένειαν. Τής απέδωσαν τήν κατήγορίαν, οτι είχε αθέμιτους σχέσεις μέ τους Ιταλούς. Έξετασθεΐσα ομως άπό δύο ιατρούς ευρεθη παρθενωτάτη.
    Τής άπεδόθη τότε ή κατηγορία, ότι ήτο ,προδότρια, συνεργαζόμενη μετά τών Ιταλών, διά νά εϋρουν δικαιολογίαν τοϋ τυφεκισμοϋ της, τόν όποιον ό Κανελλόπουλος επιμόνως εζήτει, απειλών ν' άπομακρυνθή άπό τό άν-τάρτικον, έάν δέν τήν τυφεκίσουν.
    "Οταν ό Κανελλόπουλος έσκότωσε δύο Γερμανούς εϊς Καλλιρόην καί ήτο διωκόμενος τών Ιταλών, ή Νίτσα έκρυβε αυτόν, έπί ενα μήνα.
    Εκλήθησαν μάρτυρες άπό τήν περιοχήν της κατ' έκλογήν τοϋ Κενελ-λοπούλου. Ή Νίτσα, ούδένα μάρτυρα ήδύνατο νά καλέση, ως συνήγορος δέ υπερασπίσεως, ανέλαβε ένας αντάρτης άπό τό χωρίον Τρύπη Λακωνίας, ό οποίος πράγματι τήν υπεράσπισε θαυμάσια καί απέδειξε ψευδές ολο τό κατηγορητήριον. Καίτοι οί μάρτυρες ήσαν οί κεκλημένοι τοϋ Κανελλοπούλου, έν τούτοις, ουδείς ανέφερε συγκεκριμένη προδοσία τής Νίτσας.

    Απεναντίας, ευρέθη άνθρωπος, ό οποϊος ανέφερε, οτι η Νίτσα είχε σώσει αυτόν καί άλλους άπό τους Ιταλούς, ώς γνωρίζουσα τήν Ίταλικήν γλώσ-σαν. Συγχρόνως είχον αποστείλει πλέον τών τριακοσίων υπογράφων, από τήν περιοχήν της, ζητουντων τήν άθώωσίν της. Παρ' όλα ταύτα τήν κατεδίκασαν εϊς θάνατον. 'Επενέβημεν μετά "Αγγλου ταγματάρχου, τους παρακαλέσαμεν τους ικετεύσαμεν, τους υβρίσαμεν, τους άπειλήσαμεν, τους είπαμε ότι θα θεωρηθούν έγκληματίαι πολέμου, άλλα εις μάτην, "Ολο τό χωριό καί οί ίδιοι οί άντάρται τοϋ ΕΛΑΣ, καταλυπημένοι συγκεντρώθησαν εϊς τήν πλατεΐαν τοϋ χωριού μή πιστευοντες, ότι θά έκτελεσθή ή ποινή καί θά τουφεκισθή μία γυναίκα...
    Μίαν ωραν μετά τήν άπόφασιν τον άνταρτοδικείου, ή Νίτσα εν μέσω τοϋ εκτελεστικού αποσπάσματος, διήρχετο τήν πλατεΐαν τοϋ χωρίου κατευθυνόμενη προς τόν τόπον τής εκτελέσεως, τραγουδούσα καθ' όδόν τό τραγούδι «νάνι - νάνι», ενώ ό κόσμο; έκλαιγε.

    Συνέχεια στο επόμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συνεχίζεται από προηγούμενο



    "Εφθασε εϊς τόν τόπον της εκτελέσεως, ενα ύψωμα, όπου τά αλώνια τοϋ χωριού, βλέπει τόν λάκκον της ετοιμον ήδη καί έρωτα: «'Εδώ θά με θάψετε; ώραΐα είναι υψηλά καί ρομαντικά» της απαντούν. Ζητεί τήν άδειαν καί καθισμένη επάνω στον λάκκον της, γράφει μίαν τετρασέλιδον έπιστολήν προς τόν άδελφόν της είς τό νοσοκομεΐον. Ουδείς έφ' όσον έδιαβάσαμεν τήν έπιστολήν αυτήν, ήδηνήθη να συγκράτηση τοϋς λυγμούς Ήτο άποκάλυψις μιας πραγματικής ανοιχτής ψυχής, ή οποία αποθνήσκουσα έλυπεϊτο τόν άδελφόν της, ό όποιος στερούμενος της ενισχύσεως καί περιποιήσειόν της, θά άπέθνησκεν. Συνέστησε είς τόν άδελφόν της, νά είναι υπερήφανος, έφ' οσον ζή, δια τήν άδελφήν του, οποια άπέθνησκεν παρθένος καί ουδείς "Ελλην ευρέθη νά εϊπη, ότι επαθεν τι άπ' αυτήν, άλλα άπεναντίας ευρέθησαν καί θά ευρεθούν περισσότεροι νά αποκαλύψουν πατριωτικές της πράξεις.
    Καί καταλήγει, μέ εύχές διά τήν Ελλάδα.

    Τελειώνει τήν έπιστολήν καί θέλει νά άποχαιρετήση τους άντάρτας, οί όποιοι άπό τό κρύο τής νυκτός 9.00 μ.μ. καί άπό τήν συγκίνησιν τρέμουν. Αρχίζει άπό τόν Κανελλόπουλον, τόν οποίον φιλεϊ καί λέγει: «Τώρα πλέον Κώστα φαντάζομαι νά είσαι ικανοποιημένος. Δέν υπάρχει κανένας άπό τήν οίκογένειάν μου, ώστε νά σέ ένοχλή. Ό αδελφός μου εϊς τό νοσοκο-μεϊον θά πεθάνη γρήγορα. Πάντως, σέ συγχωρώ». Τό κτήνος ό Κανελλόπουλος γελά. Αποχαιρετά καί τό έκτελεστικόν απόσπασμα, γνωστοί οί πλείστοι εις αυτήν ως καταγόμενοι άπό τήν ιδίαν περιοχήν, τοϋς φιλεϊ καί άναγνωρίζουσα ένα έκαστον λέγει: «καί συ Γιώργο έδώ, καί σύ Μήτσο έδώ, ώραϊα, τόσο τό καλύτερο, θά τουφεκισθώ άπό δικά μου παιδιά».
    Καί ποιος αντάρτης δέν θά εσυγκινεΐτο άπό αυτά, τίνος άνθρωπου ψυχή δέν θά έκάμπτετο, άλλα ποιος αντάρτης θά τολμούσε νά είπή, δέν τήν σκοτώνω τήν αθώα Νίτσα,
    Κάτω άπό ξάστερο οϋρανόν της καί τό ολοστρόγγυλο φεγγάρι, επάνω

    Από ενα μικρό λάκκο, ή Νίτσα στέκεται όρθία τραγουδούσα πάλι τό «νάνι -νάνι». Μία ριπή αυτομάτου άπό 30 σφαίρες ταράσσει τήν νυκτερινήν σι-γήν, ή οποία απλώνεται γύρω άπό τους άντάρτας καί τους χωρικούς, οί
    όποιοι μακρόθεν παρακολουθούν, ή 'Ελληνίδα ομως των 19 ετών, έξακολου-θή νά παραμένη όρθια καί δίακόψασα τό τραγούδι λέγει: «"Ελα λοιπόν μή μέ βασανίζεις .περισσότερο», διέκοψε τό τραγούδι καί γονάτισε. -Μία δεύτερη ριπή τών 30 φυσιγγίων ξανακούεται άπό τόν δεύτερον άντάρτην καί ή Νίτσα κυλίεται εις τόν λάκκον της, μέ τρεΐς σφαίρες εϊς τά αγνά στήθη. Τρίτος αντάρτης διατάσσεται καί τρίτη ριπή ακούεται. Μόνο ή φλόγα της ριπής αύτης έκαυσε τό πρόσωπο τής Νίτσας, ενώ αϊ σφαΐραι δέν τήν κτυπούν. "Ερχεται έπ'ι τέλους τό κτήνος ό Κανελλόπουλος, ό όποιος μέ τό πιστόλι εις τοϋς κροτάφους της, τήν αποτελειώνει. Διετήρησε εϊς τήν μπόταν του τό αίμα τής Νίτσας επί δύο ημέρας καί έ'λεγεν υπερήφανα: «Δες; τό αίμα τής Νίτσας».
    "Οταν μετά τρεις μήνες είπα τήν θανάτωσιν της Νίτσας, εϊς ενα χωρίον "Αλβαινα, πλησίον τον Πύργου, ό Κωνσταντίνος Πάναγουλιάς μου είπε:
    Εσκοτωσαν την Νιτσα ως προδοτρια;; Η Νιτσα με εσωσε δυο φορες από τους Ιταλους χωρις να με γνωριζει

    ΥΓ.1.Προεδρος του ...λαικου δικαστηριου ηταν ο πολυς Θεοδωρος Κατριβανος κατοπινος υπερνομαρχης Αττικης με την ..δεξια ΝΔ. Του οποιου την δοξαν (για τα κατορθωματα του ) εζηλωσεν ο Βαγγελας Γιαννοπουλος!!!
    Και μετα απορει ο Μητσοκολιας γιατι η ΝΔ στεινει μνημεια για την ...εθνικη αντισταση
    2.Το επεισόδιο περιγράφει ο Χρήστος Ζαλοκώστας στο «Χρονικό της Σκλαβιάς» σ. 177,
    3.Για αυτο το κτηνος τον Κανελοπουλο εχει αφιερωμα το περιοδικο ..εθνικη Αντισταση Φυσικα δεν λεει τσιμουδια για το ...ηρωικο του κατορθωμα τον τουφεκισμο μιας 19χρονης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΕΝ το' ξεραν όλοι το μυστικό. Οι λίγοι που σχεδίασαν την αδερφοσφαγή το' ξεραν κι οι λιγότεροι που ανάψαν' το φυτίλι.
    Μεγάλο λάθος κε Νικολαίδη.
    Τόξερε από την αρχή η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ. Τόξερε ο Σιάντος , ο Βελουχιώτης κλπ και μετά ο Ζαχαριάδης.
    Αν δεν τόξεραν δεν θα σκότωναν από την αρχή τους αντιπάλους όπως Ψαρό κλπ, δεν θάφθαναν στον μελιγαλά , την Σπάρτη , τον Φενεό, την Ήπειρο , την Κοζάνη και τέλος στην Αθήνα στα Δεκεμβριανά με την σφαγή και την ομηρία. Γιατί νομίζεις αυτοκτόνησε ο Βελουχιώτης όταν διάβασε την αποκήρυξη στον Ριζοσπάστη. Σκέφτηκε απλά . Τόση σφαγή για το τίποτα. Που νάξερε ότι είχε και άλλο γύρο ο Ζαχαριάδης. Θα ακόνιζε το μαχαίρι και δεν θα τράβαγε την περόνη.
    Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια που την κρύβουν συστηματικά εξήντα χρόνια μετά τον Γράμμο.
    Και ο στόχος είναι ένας. Να πέσει η Ελλάδα στην αγκαλιά της Ρωσίας του Πούτιν. όπως έγραψε η Αυριανή. Πάρτε 100 δίς ευρώ και δώστε την Σύρο και διώξτε το ΔΝΤ και την Δύση.
    Αυτό είναι το όνειρο της Ρωσίας από το 1714 , από τον μεγάλο Πέτρο.
    Και όπως φαίνεται επί ΓΑΠ θα το πετύχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΑΓΡΙΩΤΕΡΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΜΦΥΛΙΟΙ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΟΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΘΩΟΙ.
    ΑΘΩΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΟΥΝ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ,ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ,ΤΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ.
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ.
    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση