GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια αληθινή ιστορία αστυνομικού μυστηρίου από τη Σκιάθο, ζητά λύση...

Της Ζένιας Πολυδώρου* Αποκλειστική ιστορία για γερούς λύτες (νομικούς και μη) που λατρεύουν ανάλογες ιστορίες και βαρέθηκαν τις κλισέ στα ...

Της Ζένιας Πολυδώρου*

Αποκλειστική ιστορία για γερούς λύτες (νομικούς και μη) που λατρεύουν ανάλογες ιστορίες και βαρέθηκαν τις κλισέ στα σχετικά βιβλία που κυκλοφορούν!
Ο ........, κάτοικος Αθηνών, πέθανε από ανακοπή καρδιάς, στις 2 Σεπτεμβρίου 2007, στην εξοχική του κατοικία στη Σκιάθο, τόπο καταγωγής της μητέρας του, σε ηλικία 74 χρόνων. Ήταν κάτοχος μεγάλης ακίνητης περιουσίας στην Αθήνα, τη Μεταμόρφωση Αττικής και τη Σκιάθο, γιος και εγγονός ιερέα, παντρεμένος και διαζευγμένος δύο φορές και δεν απέκτησε ποτέ παιδιά. Άνθρωπος μορφωμένος και ιδιόρρυθμος έγραφε μόνος του τη διαθήκη του κάθε φορά που ήθελε να την αλλάξει, επειδή έλεγε, ότι κάποια κληροδοτήματα φίλων του προς το Δήμο Σκιάθου δεν είχαν πάει στους αποδέκτες τους, παρ’ όλο που είχαν γίνει σε συμβολαιογράφο αφ’ ενός, αλλά και επειδή έκανε συχνές αλλαγές στη διαθήκη του αφ’ ετέρου.
Την τελευταία δεκαετία της ζωής του διέμενε τα καλοκαίρια στη Σκιάθο και επισκεπτόταν τακτικά το δικηγόρο...
......... και τη συμβολαιογράφο ................ για διάφορες υποθέσεις του. Το ίδιο έγινε και το καλοκαίρι του 2007. Λόγω του αιφνιδίου θανάτου ειδοποίησα (ο μακαρίτης ήταν κουμπάρος μου), την αστυνομία και το Κέντρο Υγείας Σκιάθου και ζήτησα από το δικηγόρο του που ήταν και φίλος μου να σφραγιστούν τα σπίτια του, γιατί ήξερα ότι υπήρχαν έγγραφα (τα τιμαλφή τα είχε σε θυρίδα), καθώς και η ιδιόχειρη διαθήκη του, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Θεώρησα τότε, ότι σαν δικηγόρος του θα είχε και ο ίδιος αντίγραφο.
Την επομένη μέρα της κηδείας ήρθε στη Σκιάθο, ειδοποιημένη από την .......,( φίλη του μακαρίτη και δική μου τότε), η κόρη ενός εκτός γάμου (όπως λέγεται) παιδιού, του ιερέα πατέρα του μακαρίτη, με το σύζυγό της από την Ιταλία. Η ίδια γυναίκα τη σύστησε ως κληρονόμο στο δικηγόρο και με τα κλειδιά που είχε η ......(επέβλεπε αυτούς που καθάριζαν το σπίτι κάθε αρχή καλοκαιριού), μπήκαν μέσα στο σπίτι του. Από το δικηγόρο ζήτησαν να τους μεταβιβάσει την περιουσία και να εισπράξουν τα ενοίκια (εισοδήματα του μακαρίτη) κάτι βέβαια που δε μπορούσε να γίνει, αφού δεν είχαν στοιχεία. Συνεννοήθηκαν να του στείλουν ότι χρειαστεί.
Την ίδια μέρα άλλαξαν κλειδαριές στα δύο σπίτια του μακαρίτη στη Σκιάθο, αλλά και σε μία γκαρσονιέρα στο ίδιο οίκημα, που είχε παραχωρήσει στη γυναίκα που επί 25 χρόνια τον φρόντιζε. Άνοιξαν επίσης και το αυτοκίνητό του, χωρίς όμως να το μετακινήσουν. Πήραν έγγραφα, κλειδιά αυτοκινήτου και όλων των ακινήτων του, έμειναν ένα βράδυ στο σπίτι του και την επόμενη πήγαν στην Αθήνα.
Ο δικηγόρος μου είπε, ότι θα έψαχνε στα έγγραφα του κουμπάρου μου να βρει αν έχει κάποιο δικηγόρο στην Αθήνα, για να δουν τι γίνεται με τη διαθήκη και παράλληλα θα έκανε αίτηση στο Σύλλογο Συμβολαιογράφων Αθηνών, οπότε θα χρειαζόταν να περιμένουμε 5-6 μήνες. Τον εμπιστευόμουν, γιατί υπήρχε φιλία με μας από το 1986, όταν εγκατασταθήκαμε στη Σκιάθο. Στις 6 Νοεμβρίου 2007 ήρθαν και πάλι οι Ιταλοί στη Σκιάθο και πήγαν στο δικηγόρο. Τότε αντελήφθη ο δικηγόρος, ότι αυτός που είναι εκτός γάμου παιδί είναι ο πατέρας της Ιταλίδας, ο oποίος γεννήθηκε το 1926 στο ........(Napoli) και ήρθε να μου ζητήσει πληροφορίες για τις πρώην συζύγους του μακαρίτη. Πάλι όμως οι Ιταλοί δεν είχαν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα σχετικά με την αναγνώριση και έφυγαν.
Τον Μάρτιο του 2008 ήρθε στο κατάστημά μας ο δικηγόρος (ήμουνα με το σύζυγό μου) και μας ανακοίνωσε, ότι είχε τελειώσει τα πάντα υπέρ του Ιταλού, αλλά “κολλούσε” στο χαρτί ‘εγγυτέρων συγγενών’ και ζήτησε εμάς να πάμε ως μάρτυρες. Αρνηθήκαμε φυσικά, γιατί ποτέ δεν είχαμε δει τον υποτιθέμενο αδερφό, δεν ξέραμε καν αν είναι ζωντανός και είχαμε πληροφορίες από ανθρώπους της περιοχής, φίλους του κουμπάρου μου που έλεγαν, άλλες, ότι το παιδί αυτό δεν είχε αναγνωριστεί και άλλες, ότι ο ιερέας δεν είχε πάει ποτέ στην Ιταλία. Μετά την άρνησή μας ο δικηγόρος έφυγε λέγοντάς μας, ότι σε οποιαδήποτε ερώτησή μας θα απαντούσε στο δικηγόρο μας.
Αναθέσαμε τότε στο δικηγόρο Θεσσαλονίκης ......... να εξετάσει την υπόθεση της εγγραφής του αλλοδαπού στο Δήμο και πότε είναι αναγκαίοι οι μάρτυρες. Αρκετό καιρό αργότερα μας είπε, ότι πρώτη φορά έβλεπε τόσο αρνητικό συνάδελφο και δεν του έδωσε καμία πληροφορία. Όταν ρώτησα το δικηγόρο στη Σκιάθο γιατί δεν έδωσε τις πληροφορίες που ζήτησε ο δικηγόρος μου, είπε ότι δεν είναι αυτός υπεύθυνος δικηγόρος στην υπόθεση, αλλά η ....... δικηγόρος Αθηνών με καταγωγή από Σκιάθο, συνεργάτης του και τον παρέπεμψε εκεί, κάτι που ο δικηγόρος μου αρνήθηκε. Ωστόσο μου προσκόμισε ένα πιστοποιητικό του Πρωτοδικείου Αθηνών για μη δημοσίευση διαθήκης του κουμπάρου μου, η ημερομηνία θανάτου όμως σ’ αυτό, είναι μεταγενέστερη από αυτή που αναγράφεται στη ληξιαρχική πράξη θανάτου.
Άρχισα τότε να ψάχνω μόνη μου, επειδή δεν έχω συγγένεια εξ αίματος και κάθε δικηγόρος το θεωρούσε αυτό μειονέκτημα, αφού ο ωφελημένος θα ήταν το ελληνικό δημόσιο και καταθέτω τα στοιχεία που βρήκα:
  1. Η Ιταλίδα εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά το θάνατο του ιερέα περισσότερα από 25 χρόνια πριν, αλλά η πρεσβυτέρα και ο κουμπάρος μου δεν έδωσαν τίποτα από την κληρονομιά του ιερέα, επειδή δεν υπήρχε αναγνώριση. Προσέγγισαν τον κουμπάρο μου μετά το θάνατο της μητέρας του λίγα χρόνια αργότερα, αλλά και πάλι, ενώ ήταν ευγενικός μαζί τους για να μη γίνουν σχόλια στον κύκλο του, δεν τους έδωσε τίποτα. Μετά το θάνατο της θείας του .......... το 1997, από την οποία κληρονόμησε επίσης ακίνητη περιουσία και τιμαλφή και έμεινε εντελώς μόνος, τον προσέγγισε και πάλι η Ιταλίδα και ερχόταν με την οικογένειά της στη Σκιάθο ολιγοήμερες διακοπές και έμενε στα ενοικιαζόμενα της γυναίκας που την ειδοποίησε. Υπάρχει και η αδελφή της, η οποία ποτέ δεν ήρθε στην Ελλάδα, όσο ζούσε ο μακαρίτης.
  2. Ο αλλοδαπός έχει εγγραφεί με ενδεικτική εγγραφή σε Δήμο της Αττικής, όπου ήταν εγγεγραμμένος ο κουμπάρος μου. Για να γίνει ενδεικτική εγγραφή χρειάζεται οπωσδήποτε μια κανονική εγγραφή, λέει το εγχειρίδιο λειτουργίας του δημοτολογίου (ΥΠΕΣ). Στη μερίδα του ο κουμπάρος μου είναι εγγεγραμμένος μόνος του, ενώ δε φαίνονται πουθενά οι δύο γάμοι του και τα διαζύγιά του, η δε μερίδα του πατέρα του δε βρίσκεται στο συγκεκριμένο Δήμο. Απορώ πάνω σε πια κανονική εγγραφή έγινε η ενδεικτική εγγραφή του αλλοδαπού.
  3. Όσον αφορά στο χαρτί αναγνώρισης, επειδή τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλές εικονικές αναγνωρίσεις αλλοδαπών με πλαστά έγγραφα, υπάρχει διευκρινιστική εγκύκλιος από 5-3-2008 με σκοπό να καταπολεμηθούν οι περιπτώσεις εξαπάτησης των ελληνικών αρχών. Γνωρίζοντας την εγκύκλιο ζήτησα διευκρινίσεις, αλλά περισσότερες πληροφορίες δε μου έδωσαν από το Δήμο.....
  4. Απευθύνθηκα στο Δήμο Σκιάθου, επειδή γνώριζα, ότι με τη διαθήκη του ο θανών άφηνε σημαντικό κληροδότημα στο Δήμο Σκιάθου, όπως και πολλοί από τους προγόνους του, εξέθεσα όλα τα στοιχεία που είχα, αλλά ο δικηγόρος του Δήμου απέτρεψε κάθε μου ενέργεια. Μήνες αργότερα έμαθα, ότι είναι φίλος του δικηγόρου.
  5. Επειδή υπήρχε αναπάντητο το ερώτημα σε ποια περίπτωση χρειάζονται μάρτυρες για την εγγραφή αλλοδαπού στο Δήμο (ούτε ο δικηγόρος του Δήμου Σκιάθου μου απάντησε σ’ αυτό), επικοινώνησα με το Δήμο Αθηναίων (Τμήμα Δημοτολογίου) και είπα, ότι μου ζητούν να πάω εγώ ως μάρτυρας σε ανάλογη περίπτωση. Η απάντηση του υπαλλήλου, παρ’ όλο που από το τηλέφωνο δεν έδινε πληροφορίες, βλέποντας ότι η κλήση μου ήταν από την επαρχία, ήταν ρητή: Mην πάτε κυρία μου, κινδυνεύετε να βρεθείτε στη φυλακή.
  6. Μετά από αυτό επικοινώνησα με το Δήμο Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2310......, μίλησα με τον υπάλληλο ........., ο οποίος είπε, ότι χρειάζεται κανονική εγγραφή του πατέρα, ο οποίος πρέπει να είναι άγαμος και πάνω σ’ αυτή εγγράφεται το εκτός γάμου τέκνο. Στο Δήμο εγγραφής μου είπαν, ότι ο ιερέας δεν ήταν γραμμένος εκεί. Ο ίδιος υπάλληλος του Δήμου Θεσ/νίκης με πληροφόρησε, ότι δύο μάρτυρες ζητάνε σε περίπτωση πολιτογραφήσεως. Στην περίπτωση του Ιταλού η μία από τις δύο γυναίκες που υπέγραψαν ως μάρτυρες, ονομάζεται ............ Είναι άραγε συνωνυμία με τη δικηγόρο που συνεργάζεται με τον δικηγόρο;
  7. Η συγκεκριμένη οικογένεια είναι γνωστή στην περιοχή για τις ευεργεσίες της στο Δήμο και ιδιαίτερα στα παιδιά. Στο ημερολόγιο του Δήμου Σκιάθου του 2009 αναφέρεται πρόγονος του κουμπάρου μου, ως ένας από τους μεγάλους ευεργέτες του νησιού. Όλοι τους δε, έκαναν διαθήκες. Ο ίδιος για όσους τον γνώριζαν, δεν άφηνε τίποτα στην τύχη του. Την τελευταία δεκαετία, πριν ακόμη βαφτίσει το γιο μου, για δύο μήνες το καλοκαίρι, ζούσαμε μαζί στο ίδιο οίκημα και τρώγαμε από το ίδιο φαγητό. Καθημερινά καθόταν πολλές ώρες στο μαγαζί μας και συζητούσαμε. Στο σπίτι του δεν δεχόταν κανέναν φίλο του πλην της γυναίκας που ειδοποίησε τους Ιταλούς, που τον επισκεπτόταν σχεδόν καθημερινά. Το καλοκαίρι του 2007 όμως, ήταν δυσαρεστημένος και με αυτήν, επειδή είχε δανείσει ένα σημαντικό ποσό στον ανιψιό της και εκείνος δεν το επέστρεφε. Την υπόθεση είχε αναλάβει ο δικηγόρος του. Όλοι, ακόμα και οι Ιταλοί τον συναντούσαν στο κατάστημά μας, στο ισόγειο της κατοικίας μας. Ήξερε, ότι αν του συνέβαινε κάτι, η οικονόμος είχε πρόσβαση στα σπίτια του και δεν είχε όφελος να εξαφανίσει τη διαθήκη. Το αντίθετο, θα έλεγα.
  8. Η οικονόμος με πληροφόρησε, ότι στο σπίτι του στην Αθήνα είχε κρυμμένα σε συγκεκριμένο σημείο,(κάτω από μία καρέκλα), ένα φάκελο και ένα βιβλιάριο της Εθνικής Τράπεζας «Καταθέσεις για Νέους» για να δοθεί στο γιο μου μετά το θάνατό του.... Ζήτησα από το δικηγόρο να δει στην Εθνική Τράπεζα την ύπαρξη του βιβλιαρίου και μου είπε, ότι δεν υπάρχει. Σε δική μου ερώτηση για το ίδιο θέμα ο υποδιευθυντής απάντησε, όταν ενηλικιωθεί ο ...... να έρθει να το ζητήσει ο ίδιος’. Δικηγόρος της Εθνικής Τράπεζας Σκιάθου είναι ο .....ίδιος....
  9. Η Ιταλίδα επιβεβαίωσε όταν της ζήτησα το βιβλιάριο, ότι ο κουμπάρος μου της είπε, ότι είχε τη διαθήκη του και κάτι για το μοναδικό του βαφτιστήρι και γιο μου....., αλλά δε βρήκε τίποτα, η ίδια έδωσε, ότι χαρτιά υπήρχαν στο δικηγόρο και για ότι χάθηκε, κατά τη γνώμη της φταίει η οικονόμος και ο δικηγόρος. Κατηγορεί επίσης τη γυναίκα που την ειδοποίησε, επειδή ειδοποίησε αμέσως την οικονόμο και ότι από το σπίτι του μακαρίτη χάθηκαν πράγματα. Δεν είχε πάει ποτέ εκεί για να ξέρει τι υπήρχε. Ο σύζυγος της είπε ότι γνώριζε ότι υπήρχε ένα βιβλιάριο για το γιο μου, αλλά δε βρέθηκε πουθενά, και μου είπε να πάω στην Εθνική Τράπεζα να το αναζητήσω. Απορώ πως ήξερε ότι ήταν της Εθνικής. Αμέσως μετά, αναφέρθηκε στα υπέρογκα ποσά (ποσοστά), που πλήρωσε σε δύο δικηγόρους, ενώ με τη διαθήκη δεν θα πλήρωνε ποσοστά, ρίχνοντας την ευθύνη της απώλειας της διαθήκης στο δικηγόρο.
  10. Ο νονός του γιου μου, αρκετές φορές μου είχε πει για το σημείο, όπου έκρυβε διαθήκη και βιβλιάριο και περίμενα τουλάχιστον το βιβλιάριο να δοθεί στο δικαιούχο, αφού για κανέναν άλλο δεν είχε αξία. Η οικονόμος εδώ και μήνες με βεβαίωνε, ότι το βιβλιάριο βρισκόταν στη θέση του την τελευταία φορά που καθάρισε το σπίτι, μία βδομάδα δηλαδή πριν ο νονός μας πεθάνει και ενώ αυτός βρισκόταν στη Σκιάθο. Οι Ιταλοί στα δύο χρόνια μετά το θάνατό του ποτέ δεν ανέφεραν για διαθήκη ή βιβλιάριο και όταν ήρθαν στη Σκιάθο, τους ρώτησα, γιατί δεν έχουν εμφανιστεί αυτά τα δύο στοιχεία. Αντί απαντήσεως είπαν, ότι πλήρωσαν πολλά σε φόρους, δικηγόρους, ‘διάφορα έξοδα’ και ταλαιπωρία στις ελληνικές υπηρεσίες και εγώ πρέπει να σεβαστώ και αυτό, αλλά και ότι ο ....... βάφτισε το παιδί μου και η υπόθεση έκλεισε. Στην απάντησή μου, ότι ο μόνος χαμένος της υπόθεσης είναι ο γιος μου, αφού αυτοί πήραν όλα τα ακίνητα και οι δικηγόροι τα ποσοστά τους, αλλά και γιατί επί δύο χρόνια δεν κατηγόρησαν όσους θεωρούν υπεύθυνους για αφαίρεση στοιχείων, δεν έδωσαν καμία απάντηση.
Η περιουσία του κουμπάρου μου την εποχή του θανάτου του αριθμούσε εκτός του διαμερίσματος που διέμενε στην Αθήνα, δύο καταστήματα και δύο διαμερίσματα στο Νέο Κόσμο, ένα εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση Αττικής, δύο οικόπεδα, ένα κατάστημα, δύο γκαρσονιέρες και ένα μικρό διαμέρισμα στη Σκιάθο, όλα μισθωμένα, θυρίδα με τιμαλφή και έγγραφα και ένα αυτοκίνητο SAAB. Τα προηγούμενα έτη είχαν πωληθεί από τον ίδιο αρκετά ακίνητα στην Αθήνα και τη Σκιάθο, τα οποία δεν του έδιναν εισόδημα, επειδή πλήρωνε αρκετά στην εφορία.
Aκολουθεί το χρονικό με το βιβλιάριο της Εθνικής:
  • 1-3-2010 Κάναμε αίτηση στην Εθνική Τράπεζα (υποκ/μα Σκιάθου) υπογεγραμμένη από τους δύο γονείς, γιατί το παιδί είναι ανήλικο, για έρευνα αρχείου, αναγράφοντας αν υπάρχει ή αν υπήρχε λογαριασμός στο όνομα του γιού μας.
  • 5-3-2010 Πλήρωσα (έχω απόδειξη) για έρευνα αρχείου, αλλά πήρα απάντηση μόνο στο ότι δεν υπάρχει λογαριασμός και ζήτησα να απαντηθεί το αίτημα εξ ολοκλήρου.
  • 1-4-2010 Με καλούν από την Τράπεζα να επιστρέψω το πρώτο έγγραφο για να μου δώσουν την πλήρη απάντηση και συμβαίνει το εξής καταπληκτικό! Παρουσία πελατών και γνωρίζοντας την ιδιότητά μου ο διευθυντής μου αρπάζει από τα χέρια το χαρτί και μου εύχεται «Καλό Πάσχα». Ακριβώς έτσι κι επικαλούμαι το video της Τράπεζας. Αμέσως επικοινωνώ με τα κεντρικά των Αθηνών και της περιφέρειας στη Λάρισα, όπου ζητούν από το διευθυντή να μου επιστρέψει το έγγραφο που μου απέσπασε, αλλά ο διευθυντής στην τελευταία μου επίσκεψη (2 βδομάδες πηγαινοερχόμουν), μου είπε ότι αυτός είναι η Εθνική Τράπεζα!!!
  • 27-4-2010 Ενημερώνω εγγράφως τον Φορέα Εξυπηρέτησης Πελατείας στην Αθήνα και περιμένω τη γραπτή απάντησή τους για να απευθυνθώ στον Τραπεζικό Διαμεσολαβητή.
  • 14-5-2010 Επικοινώνησα με το άτομο που χειρίστηκε την υπόθεσή μου και μου είπε, ότι μου έστειλαν την απάντηση, αλλά μέχρι σήμερα δεν έλαβα τίποτα. Μου είπε επίσης,ότι η αίτησή μου ήταν σωστή κι αν ήθελε να με δυσκολέψει ο διευθυντής το μόνο που μπορούσε να ζητήσει ήταν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
ΕΡΩΤΩ:
1.Αυτά που μου απάντησαν από την Αθήνα 2,5 μήνες μετά δεν τα γνώριζαν στη Σκιάθο;
2. Η αίτησή μου ήταν ορθή και πλήρης για να δοθεί απάντηση στο «αν υπάρχει», αλλά ελλιπής για το «αν υπήρχε»;
3. Γιατί δεν ρωτήθηκε ο δικηγόρος της τράπεζας στη Σκιάθο ή μήπως ρωτήθηκε;;;
4. Γιατί παρ’ όλο που του ζήτησαν να μου επιστρέψει το χαρτί (έχω επικυρωμένο αντίγραφο) δεν το επέστρεψε;
5. Θα υπάρξει ποινή ή επίπληξη στον διευθυντή για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του; (αν και δεν έχει δικαιολογία με όσα μεσολάβησαν).

2.5 μήνες μετά, βρίσκομαι ακριβώς στο ίδιο σημείο με την 1η Μαρτίου που κατέθεσα την αίτησή μου με δύο διαφορές:
α)έχω πληρώσει για απάντηση που δεν έλαβα και
β)πρέπει να εξηγώ σε κάθε συμπολίτη μου τι είδους χαρτί μου άρπαξε από τα χέρια ο διευθυντής!!!
Σήμερα υπάρχουν στη Σκιάθο άλλες δύο δημόσιες διαθήκες που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη. Η μία αφορά το κτίριο (τι ειρωνία) της Εθνικής τράπεζας, αφού ο δικηγόρος ξέχασε να κάνει αποδοχή κληρονομιάς! Ο κληροδότης φίλος του κουμπάρου μου πέθανε το 2001..... σου λέει τίποτα η χρησικτησία; Όσοι ξέρουν την υπόθεση και γνωρίζουν και τα άτομα λένε ότι τα χρήματα υπήρχαν και τα εκταμίευσαν, αφού όλοι έχουν πρόσβαση στην τράπεζα. Ο δικηγόρος έχει υπογράψει ως εγγυητής σε γραμμάτια του αδερφού του για οφειλές στο Δήμο, τα χρήματα δεν πληρώθηκαν και σήμερα βρίσκονται στη δικαιοσύνη. Το ποσόν μετά τη ρύθμιση είναι περίπου 500.000 ευρώ! Ο έτερος αδελφός του δικηγόρου και πρώην δήμαρχος έχει εμπλακεί σε οικονομικά σκάνδαλα και ο ίδιος ο Νάκος ζήτησε να παραιτηθεί από τη Δημαρχεία. Ίσως το θυμάσαι.... Σε λίγο καιρό περνάει κακουργιοδικείο.
Μη έχοντας λάβει ούτε σήμερα τη γραπτή απάντηση από τον Φορέα Εξυπηρέτησης Πελατείας της Εθνικής Τράπεζας, τηλεφώνησα και ζήτησα: α) να μου σταλεί η απάντηση με φαξ και β) να πληροφορηθώ αν έχει ενημερωθεί ο διευθυντής του υποκ/τος στη Σκιάθο, γιατί η αίτησή μου εκκρεμεί ακόμη (δεν είναι απάντηση το επικυρωμένο αντίγραφο, ούτε η απόδειξη πληρωμής).
Μου έστειλαν, λοιπόν, την απάντηση σήμερα με φαξ και μου είπαν, ότι έχουν απαντήσει και γραπτώς στις 10-5-2010, αλλά ξέχασαν να στείλουν κοινοποίηση στη Σκιάθο και θα επικοινωνούσαν με τον Διευθυντή της Τράπεζας εντός της ημέρας. Ενώ, όμως, στην προηγούμενη επικοινωνία είπαν, ότι με κάποιο επίσημο χαρτί θα αποδείκνυα τη γονική μέριμνα, σήμερα μου είπαν ότι ο διευθυντής του κάθε καταστήματος αποφασίζει! Ο διευθυντής στη Σκιάθο ζητά να γράψω στην από 1-3-2010 αίτησή μου, ότι ασκούμε τη γονική μέριμνα, αλλά ούτε το πρώτο έγγραφο θα επιστρέψει, ούτε έρευνα για το «αν υπήρχε λογαριασμός» θα κάνει!
ΕΡΩΤΩ:
α) Γιατί να προσθέσω αυτό που ζητούν στην αίτηση; Ήταν τόσο μεγάλο λάθος που μου απάντησαν έστω και κατά το ήμισυ, για να συμβούν όλα αυτά;
β) Ακόμα κι αν ενήργησαν λανθασμένα και δεν υπήρχε δόλος, έπρεπε να εξηγήσουν και να ζητήσουν περισσότερα στοιχεία (είχαν και χρόνο και δικηγόρο) για να μου δώσουν την απάντηση. Ποιά είναι τα καθήκοντα του διευθυντή;
γ) Η τράπεζα λειτουργεί με εσωτερικό κανονισμό και υπάρχουν έτοιμες «Αιτήσεις Έρευνας Περιουσιακών Στοιχείων» που όφειλαν να μου δώσουν να συμπληρώσω. Μετά από 2.5 μήνες και τη διαμεσολάβηση Αθήνας και Περιφέρειας, δικηγόρων και προϊσταμένων μου απαντούν σήμερα να πάω στο υποκ/μα της Σκιάθου, για να μου πει ο διευθυντής τι θέλει………… Και γιατί δεν το έλεγε τόσο καιρό;;
δ) Στη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία είχα την εντύπωση, ότι απαξιώνουν τον Τραπεζικό Διαμεσολαβητή. Μήπως, στο μεγάλο αυτό χρονικό διάστημα έχουν καλύψει τυχόν παρανομίες;
Η απάντηση που έλαβα με φαξ, ουδόλως απαντά στη διαμαρτυρία μου, αλλά με στέλνει να ενημερωθώ από την Εθνική Τράπεζα Σκιάθου. Αυτό το έχω κάνει μήνες πριν και περιμένω την απάντηση!!! Νομίζω, ότι δεν έχω το δικαίωμα να σιωπώ άλλο σε βάρος του παιδιού μου.
*(http://www.facebook.com/profile.php?id=100001150569261#!/profile.php?id=100001405969806&ref=ts)

3 σχόλια

  1. Εγω δεν βλεπω κανενα αστυνομικο μυστηριο. Βλεπω μια τυπικη αντιδικια για κληρονομικα θεματα, και δεν καταλαβαινω γιατι ο αναρτησας περιμενει να λαβει συμβουλες απο ενα μπλογκ για ενα θεμα που δεν αφορα κανεναν αλλον εκτος απο εκεινον. Πας σε εναν δικηγορο, προσφευγεις στα δικαστηρια, τελος. Μπορειτε να φανταστειτε τα μπλογκ να γεμιζουν απο προσωπικες υποθεσεις και αντιδικιες, που ο καθενας θα θελει να τις κοινοποιησει? Προσωπικα βαρεθηκα, δεν διαβασα ουτε ως τη μεση και δεν βρηκα και το λογο να το κανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόδημος Ζαγορίσιος14 Αυγ 2010, 9:26:00 μ.μ.

    Πρέβεζα: "τα γαλάζια τζάκια" καίνε Στέργιο Γιαννάκη
    Φανερά δυσαρεστημένες οι παραδοσιακές δεξιές οικογένειες της Πρέβεζας με την απόφαση της ομάδας Μιχαλολιάκου για την επιλογή του κ. Στέργιου Γιαννάκη ως επικεφαλής του νεοδημοκρατικού ψηφοδελτίου.
    Θεωρούν μεγάλη προσβολή την περιθωριοποίησή τους από το κόμμα προς χάριν μιας ομάδας πολιτικών φαντασμάτων και ερμαφρόδιτων ιδεολογικά προσώπων που “λανσάρισαν” την εν΄λόγω υποψηφιότητα.
    Οι δεξιοί Πρεβεζάνοι παράγοντες θεωρούν πως ο υποψήφιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να διοικήσει την Πρέβεζα και κυρίως δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει τους παραδοσιακούς αγωνιστές του κόμματος ,αφού ο ίδιος κατατάσσει τον εαυτό του στην όψιμη οικονομική “ελίτ” της πόλης και προτάσσει μια νεόπλουτη φιλοσοφία ως μοναδικό υποτιθέμενο πολιτικό προσόν!
    Άριστοι γνώστες του δεξιού πολιτικού παρασκηνίου και της μικρής κοινωνίας της Πρέβεζας αποφάσισαν να αντιδράσουν και να προστατεύσουν το πολιτικό τους γόητρο που βάλλεται από την ομάδα των γνωστών-αγνώστων.
    Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή εξετάζονται

    οι παρακάτω περιπτώσεις:

    1. Η συγκρότηση ενός νέου κεντροδεξιού ψηφοδελτίου στο οποίο αν χρειαστεί θα επιστρατευτούν και τα πιο “βαριά” ονόματα των παραδοσιακών δεξιών οικογενειών.
    2. Η συμμετοχή ενός ή δύο δυνατών στελεχών σε άλλο ψηφοδέλτιο.
    3. Η ομαδική αποχή στον 1ο γύρο καιαν χρειαστεί στον 2ο γύρο -εξέλιξη που θεωρούν σχεδόν απίθανη- οργανωμένη γραμμή "μαυρίσματος".

    Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν πολύ σύντομα σε προγραμματισμένη σύσκεψη των δεξιών τζακιών της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΗ ΚΥΡΙΑ .

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ.


    ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ Σ'ΕΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΜΕ "ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ" ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΛΟΓΑΡΓΙΑΣΜΟΥ.

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση