GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ακροδεξιός ηγέτης της Σουηδίας...

Ο Τζίμι Όκεσον είναι ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος των "Σουηδών Δημοκρατών" που μπαίνει για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο. Σύμφων...

Ο Τζίμι Όκεσον είναι ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος των "Σουηδών Δημοκρατών" που μπαίνει για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα, ο συνασπισμός της κεντροδεξιάς εξασφαλίζει ποσοστό 49,2% και 172 έδρες από τις 349 της Βουλής, δηλαδή τρεις λιγότερες από τις απαιτούμενες για απόλυτη πλειοψηφία.
Ο αριστερός συνασπισμός «Κόκκινων-Πράσινων» υπό τη Μόνα Σαλίν πήρε 43,7% και 157 έδρες και οι "Σουηδοί Δημοκράτες" του Τζίμι Όκεσον 5,7% των ψήφων και 20 έδρες.
Τόσο η παραδοσιακή δεξιά όσο και η αριστερά έχουν αποκλείσει πάντως...
 το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα αυτό, το οποίο ο απερχόμενος πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελτ έχει χαρακτηρίσει «ξενοφοβικό και λαϊκίστικο» ενώ ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Πρασίνους, οι οποίοι συμμετέχουν στον συνασπισμό των Σοσιαλδημοκρατών, προκειμένου να εξασφαλίσει πλειοψηφία.
Οι Πράσινοι, δια στόματος του ηγετικού στελέχους τους Μαρία Βέστερστράντ, απάντησαν όμως ότι  «θα είναι δύσκολο για εμάς, μετά από αυτή την προεκλογική εκστρατεία, να κοιτάξουμε τους ψηφοφόρους μας στα μάτια και να τους πούμε ότι θα συνεργαστούμε με αυτή την κυβέρνηση».
Το αποτέλεσμα αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι κυριάρχησαν στην πολιτική σκηνή της Σουηδίας τα 63 από τα 80 τελευταία χρόνια και θεωρούνται οι θεματοφύλακες του φημισμένου σουηδικού κράτους πρόνοιας.

3 σχόλια

  1. Ψηφίστε ξανά και πάλι , το ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μίχας και λοιπούς λαοπλάνους λαμόγια και βλέπω τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους δημοσίους υπαλλήλους και των ΔΕΚΟ , με μισθούς από 300 -900 ευρώ και να ξεπουλάτε την περιουσία σας , όσο , όσο για να μπορέσετε να ζήσετε , και στη συνέχεια όταν σας τελειώσουν τα ευρώ σας , να ψάχνετε τα σκουπίδια για να βρείτε κάτι χρήσιμο .
    Αν σας αρέσει ο αυριανός σας τρόπος της ζωής που θα έχετε , ξαναψηφίστε τους χαϊβάνια νεοέλληνες της καρπαζιάς , γιατί για καρπαζιές σας έχουνε αυτοί που τους ψηφίζεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο, μπράβο και ξανά ΜΠΡΑΒΟ στους Σουηδούς που μετά τους Γάλλους, τους Αυστριακούς, τους Ολλανδούς κι άλλους έβαλαν την ακροδεξιά στο κοινοβούλιο. Μήπως επιτέλους ήρθε της Ελλάδας; Μη μου πείτε ότι η Ελλάδα έχει ακροδεξιά στη Βουλή. Ποιος, ο κωλοτούμπας ο Καρατζαφέρης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση