GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμφύλιος...

Γράφει ο Θανάσης Ι. Νικολαΐδης thanikolaidi@hotmail.com ΗΤΑΝ φιλήσυχος και νομοταγής. Στα λίγα που του ζήτησε η «Πατρίς» ανταποκρίθηκε. Α...

Γράφει ο Θανάσης Ι. Νικολαΐδης
thanikolaidi@hotmail.com
ΗΤΑΝ φιλήσυχος και νομοταγής. Στα λίγα που του ζήτησε η «Πατρίς» ανταποκρίθηκε. Αθόρυβα, χωρίς ιδιαίτερο φανατισμό. Δε γεννήθηκε για τα μεγάλα. Το ‘νιωθε, το’ ξεραν οι δικοί του. Τα παιδιά, η γυναίκα του, οι γείτονες. Περίμενε να τελειώσει ο «συμμοριτοπόλεμος», να ξανασμίξουν οι άνθρωποι, να ζεσταθούν, ν’ αγαπηθούν και να μη ξανανιώσουν την αγωνία του θανάτου. Κι ούτε να ξανακούσει πια για σκοτωμένους. Να πηγαίνει στη δουλειά τη μέρα και να κοιμάται ήσυχος τα βράδια.
Να μη του τρυπάει, το σούρουπο, τ’ αυτιά η κραυγή «έρχονται οι αντάρτες», να’ ναι όπως πρώτα η ζωή του φτωχική και ήρεμη. Στην αυλή με τα γεράνια και τη βρύση, με τους φίλους, τις παρέες, τα γλέντια τους το Πάσχα, τις πρωτομαγιές.
Η...ατυχία του ήταν να’ χει μια όμορφη γυναίκα στο πλευρό του, μια σύζυγο αξιολάτρευτη, σύντροφο πιστή και τίμια, έναν άνθρωπο να μετριάζει τη δειλία του για χάρη της, να «καθαρίζει», αν...
 χρειαστεί, γι αυτήν και τα παιδιά του. Αυτή κι αυτά ο κόσμος του κι αν πρόσβαλλες τη γυναίκα του, ήταν σα να του έμπηγες μαχαίρι στην καρδιά. Παιδιά γνωρίστηκαν, παντρεύτηκαν κι αράδιασαν παιδιά. Δεν τους έσκιαζε η σκέψη πώς θα τ’ αναθρέψουν, δεν το φαντάστηκαν πως θα’ ρθει πόλεμος μεγάλος ανάμεσα στης γης τους ισχυρούς κι ύστερα άλλος, πιο μικρός, μα πιο σκληρός κι «αδελφικός».
ΜΙΑ μέρα του χτύπησαν άγρια την πόρτα και μπήκαν βλοσυροί άνθρωποι του Κράτους, «ηρακλείς» του Έθνους, προστάτες των «δικών» τους και τρόμος για τους «άλλους». Κάτι οσμίστηκαν κι ορμήσαν’ τα θεριά. Δεν τους κρατούσες, δεν τους τρόμαζες, ακόμα κι αν κρατούσες όπλο. Κάτι στο βλέμμα τους έβλεπες σαν σε κοιτούσαν κι όλο πιο άγρια έπεφτε η ματιά τριγύρω, μέχρι που καρφώθηκε στης γυναικός τα στήθια. Πρόσταξαν και στους δυο να’ ρθουν μπροστά τους και σήκωσαν την κάνη του όπλου. Απειλητική όσο οι μέρες το απαιτούσαν, όσο η ατιμωρησία το σήκωνε. Να δουν οι γειτόνοι και να τρομάξουν. Να πάρουν γεύση από κράτος που το’ χαν εκείνη τη στιγμή στα χέρια τους. Να πάρουν μάθημα σκληρό, να ξέρουν τι τους περιμένει σαν έρθει η σειρά τους. Για «έλεγχο» και «τσεκάρισμα», με τα δικά τους μέτρα και με του κράτους τη συναίνεση, αλλά χωρίς σφραγίδα και υπογραφές.
ΚΑΠΟΙΟΙ είχαν το ακαταδίωκτο. Από δεκαετίες στα κιτάπια των «καθαρών» δεν διέτρεχαν κίνδυνο για ελέγχους και εξευτελισμούς. Από χρόνια τους ξεχώρισε η πατρίδα. Αυτούς δίπλα της. Τους άλλους μακριά της. Κατέγραψαν το φρόνημα οι υπηρεσίες της και στοίβα οι φάκελοι. Απ’ τα χρόνια της Μικρασίας και του διχασμού. Οι αρχές είχαν το νου τους. Και τους ανθρώπους, γι αυτή τη δουλειά, και τα μέσα και, προπαντός, τη θέληση. Για λίστες αντιφρονούντων, με αξιοποίηση του υλικού χαφιέδων και κάθε λογής και βαθμίδας ρουφιάνων. Ήταν στα καθήκοντά τους. Να τρομάζει ο ένας τον άλλο, με κάποιους μόνιμα τρομαγμένους. Χρόνια τώρα το ίδιο παιχνίδι και, τελευταία, παράγινε. Στα δυο χωρισμένοι οι έλληνες, τα σπίτια, τα χωριά. Μια δύναμη τους κράταγε σε απόσταση, έτοιμους να πιαστούν και τώρα πιάστηκαν για τα καλά. Θα το πήγαιναν ως το τέρμα κι όταν η πλάτη του ενός θα’ τρωγε χώμα, ο άλλος θα’ στεκε στην κορυφή, αφέντης τροπαιούχος, για να μετράει το μπόι του με του αντιπάλου τον τρόμο.
ΑΡΓΟΤΕΡΑ, μετά το μακελειό, μπορούσαν οι ηττημένοι να «ανανήψουν», μα τι το’ θελες. Μια δήλωση και πολλές «υποχρεώσεις». Μετάνοια έμπρακτη και ανανέωση της πίστης στην πατρίδα και τους «νικητές». Λεύτερος, μα όχι και τόσο. Του’ χε μείνει η ρετσινιά, θα τον ακολουθούσε, θα’ πιανε και τα παιδιά του. Για να πορευτούν στη ζωή ως γόνοι χαρακτηρισμένου και μια δύναμη ανεπαίσθητη κι άλλοτε δυνατή να τους κρατάει τα χέρια δεμένα και την ψυχή πλακωμένη.
ΔΥΟ άτομα όλο κι όλο οι εισβολείς του μεσημεριού. Οι «δουλειές» γίνονται νύχτα, αλλά αυτοί προτίμησαν τη μέρα. Για έναν «έλεγχο». Κι αν κάτι στράβωνε, σε κανένα δεν θα δίναν’ λογαριασμό μετά την «επιχείρηση». Κανένας δεν θα τους ρωτούσε. Και βέβαια, δεν πήγαινε παραπέρα το μυαλό των παρακρατικών με τα κουμπούρια. Για ποιον να δούλευαν οι τρομοκράτες, τι να επεδίωκαν οι εντολείς; Δυνάμεις αφανέρωτες δεν άφηναν το αντάρτικο να σβήσει πριν έρθει το τέλος. Το κρατούσαν ζωντανό, ενισχύοντας τις δυο μεριές σε άνδρες και υλικό. Με τον τρόπο τους. Χωρίς να ψυλλιάζονται οι εμπόλεμοι το τέχνασμα. Με τη μύτη γεμάτη απ’ του μπαρουτιού την οσμή, να μην οσμίζεται το κόλπο και με το μάτι κολλημένο στον εχθρό πώς θα τον σκοτώσει. Όλα, για να γίνει κι ο «άλλος» τακτικός στρατός και να’ ναι η σφαγή πιο μαζική.
ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ τον ανθρωπάκο στη γωνιά, στέκονται μια ανάσα απ’ τη γυναίκα του και κάνει νόημα ο ένας στον άλλο πως ήρθε η ώρα του «ελέγχου». Για ψάξιμο σωματικό της καλλίγραμμης γυναίκας. Μη κρύβουν όπλα το σπίτι, μην είναι κι οι δυο τους «συμπαθούντες» (τους αντάρτες), μη κινδυνεύει η Πατρίς. Καμώθηκαν πως ερευνούν τους χώρους του σπιτιού για ό,τι ύποπτο και ενοχοποιητικό. Δεν βρήκαν τίποτα και ξαναστήθηκαν μπρος στην όμορφη γυναίκα. Το άγριο μάτι μαλακώνει πέφτοντας πάνω στα στήθια της κι η ματιά περνάει όλο το κορμί, για να ξανάρθει όπου ξεκίνησε. Ρίχνουν τ’ όπλο καταγής για να’ ναι ‘λεύτερα τα χέρια και να μαλακώσουν τη ματιά της, μια περιφρονητική ματιά στο ανθρωπάκι που’ χε ζαρώσει στη γωνιά κι αρχίζουν απαλά το ψάξιμο. Από τραμπούκοι ξανάγιναν άνδρες. Σωματική έρευνα για...όπλα! Μπορεί να τα’ χε στο κορμί της κολλητά και θα’ ταν ντροπή να μην τ’ ανακαλύψουν. Γι αυτό και χούφτωναν τα στήθια της κι όλο και χώνονταν το χέρι βαθύτερα στον κόρφο της. Έπρεπε να βγουν από κει μέσα με τη σιγουριά πως δεν υπάρχουν όπλα στο σπίτι, ούτε στο…κορμί της. Με την αίσθηση πως έκαναν το καθήκον τους, στα πλαίσια μιας αποστολής γεμάτης λαγνεία και…πατριωτισμό. Τα χέρια γλιστρούν πιο κάτω και η γυναίκα δείχνει να μη τους αντέχει άλλο. Τραβιέται λίγο πίσω, τινάζει απότομα τα χέρια τους από πάνω της, ρίχνει μια γρήγορη ματιά στον άντρα της που τον «κρατούσαν» και σκάει από θυμό. Αυτός κατάχλομος να μη βγάζει μιλιά. Και βλέπει τα βρωμόχερά τους να χώνονται στα στήθια της γυναίκας του. Τότε ξυπνάει μέσα του ο γίγαντας, οπλίζεται με θάρρος που του έλειπε, παίρνει το κουράγιο που δεν είχε και σπρώχνει με δύναμη τους αναιδείς που αιφνιδιάζονται και φεύγουν τρομαγμένοι μη μαθευτεί κι έχουν μπελάδες. Πριν φύγει πηδώντας απ’ το παράθυρο, πρόλαβε να τους «υποσχεθεί».
-Ορκίζομαι να σας πολεμήσω, μέχρι να πεθάνω.
ΟΡΜΗΣΕ στην αυλή και τράβηξε για το βουνό. Δεν είχε, από τότε, άλλο στο νου του παρά μόνο την εκδίκηση. Να σβήσει τη ντροπή ρίχνοντας αίμα πάνω της, βρώμικο αίμα, απ’ τις φλέβες των τραμπούκων. Να γίνει ένα με τους αντάρτες, να μοιραστεί την πείνα και τη δίψα τους, αλλά μια μέρα να σκοτώσει αυτούς που του μακέλεψαν την καρδιά.
ΜΕΤΑ τρεις μήνες μαθεύτηκε πως σκοτώθηκε σε συμπλοκή, λίγα μέτρα απ’ το σπίτι του. Τον βρήκαν ανάμεσα σε άλλους σκοτωμένους. Με γένια, τσαρούχια και φισεκλίκια. Δεν πρόλαβε να κάνει πράξη την υπόσχεσή του. Να φανεί πως έγινε θεριό το αδύναμο ανθρωπάκι, να βγει το θάρρος που έκρυβε η ραγισμένη του καρδιά.
ΔΕΝ το’ θελε η μοίρα να δει σκοτωμένους τους εισβολείς εκείνου του μεσημεριού, να βγάλει το μαχαίρι και να κόψει τα βρωμερά τους χέρια, να μείνουν δυο κουφάρια χωρίς χέρια.

18 σχόλια

  1. Έτσι μπράβο παλληκάρι μου αυτός είσαι.
    Να αναρτάς συνέχεια γιά μάυδες,γερμανοτσολιάδες,παοτζήδες,
    χίτες,σε γουστάρουμε πολύ.
    Υ.Γ. Γιά το πότε θα σε "μαζέψουνε" δεν ορκίζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φτανει ρε Νικολαίδη με τις παπαριές σου. Μας κούρασες.
    Ακόμα νομίζεις ότι οι πράκτορες του Στάλιν ήταν ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ. Όλοι σκατά ήταν και ΠΙΟ ΣΚΑΤΕΝΙΟΙ είναι οι τύποι που εκμεταλλεύονται την άγνοια του κοσμάκη για να κεφαλαιοποιήσουν τη δήθεν αντίσταση και τον εμφύλιο που οι ξένες δυνάμεις επιδίωξαν και ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ κομμουνιστές εκτέλεσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχα
    δηλαδη του ψαχουλευαν τη γυναικα και αυτος τους εσπρωξε και αυτοι ενω κρατουσαν οπλα φοβηθηκαν και φυγαν...

    και μετα αυτος πηδηξε απτο παραθυρο και εφυγε για το βουνο(και παρατησε και τη γυναικα του μονη)...εξοχο παραδειγμα ανδρειας

    να πηγαινει να κανει δηλαδη πλιατσικο σε αλλους χωριατες και να εξασκειται στο παιδομαζωμα

    τι να πω?στη τουαλετα το σκεφτηκες παλι αυτο το παραμυθακι ή στο ειπε κανεις?

    ελεος...οι αριστερουληδες ηδονιζονται με τα ψεματα που λεγε και ενας δικτατορας

    ε ρε μεταξας που σας χρειαζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαστε για τα πανηγύρια. Η πληροφόρηση του λαού γίνεται όπως και επί κατοχής ή επί χούντας. Όσοι διέθεταν ένα ραδιόφωνο κρύβονταν σε υπόγεια και σε κρύπτες για να μάθουν μια στάλα αλήθειας από τα ξένα ΜΜΕ. Δεν είναι υπερβολή. Σήμερα, όσοι διαθέτουν ένα PC και ξέρουν λίγα πράγματα από internet, στήνονται μπροστά στις οθόνες και ψάχνουν στα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και στα blogs για να....
    μάθουν μια στάλα αλήθειας. Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει και το διαδίκτυο, διαφορετικά θα ψάχναμε ακόμα σε ξένα ραδιόφωνα και σε δορυφορικούς σταθμούς για να μάθουμε τι συμβαίνει στη χώρα μας. Και πάλι όμως ο πολύς λαός μένει στο σκοτάδι και σε ενημερωτική νάρκωση από τα ντόπια ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Νικολαίδη,
    όσο ακριβείς είναι οι όροι "συμμοριτοπόλεμος", "εαμοβούλγαροι" κλπ, άλλο τόσο ακριβείς είναι και οι όροι "αδελφοκτόνος" ή "εμφύλιος" πόλεμος. Από πού και ως πού ήταν Έλληνες και αδέλφια οι ήρωες-αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης με τους δωσίλογους, γερμανοτσολιάδες και ταγματασφαλίτες; Ίδια ιδανικά είχαν; Ήμαρτον με την πλαστογράφηση της ιστορίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ααχαχαχαχαχαχαα
    σοβιετκο παραληρημα του ξεφτιλισμενου μπολσεβικου...
    ακριβως το αντιθετο εγινε.
    ηρθαν οι απελεθυερωτες μας εαμοβουλγαροι και καναν αυτα που περιγραφει ο σοβιετ στους ελληνες, οσους δεν πηγαιναν μαζι τους.
    πας μη αριστερος ισον φασιστας.
    ισχυει και μεχρι σημερα.
    ετσι και οι ελληνες ορκιστηκαν να πολεμησουν τους εαμοβουλγαρους κατακτητες συμαχωντας ακομα και με το διαβολο...
    ετσι και μεις σημερα οι ΜΗ αριστεροι , οι "φασιστες", ορκιζομαστε σε οτι εχουμε ιερο να πολεμησουμε τους αναρχοκομουνιστες αριστεριστες,την κοκκινη πανουκλα,τον υπαριθμον ενα θανασιμο και μισητο εχθρο της πατριδας μας, να ξεριζωσουμε μια για παντα τον καρκινο της αριστερας απο την ελλαδα.
    με λυσσασμενο ασβεστο μισος να κομματιασουμε ολα τα αριστερα κτηνη σημερα, συμαχωντας με τουρκους, με σκοπιανους και με ολους τους σαταναδες που υπαρχουν...

    μισος στο μισος της αριστερας!!!!
    βια στη βια της αριστερας!!!
    αριστεροι γουρουνια δολοφονοι εγκυων γυναικων!!!
    ετσι και ο ελληνικος λαος σημερα θα καψει ζωντανες τις μανες σας και τα παιδακια σας, τα σοβιετακια σας σταλινικα αποβρασματα....
    εμφυλιο θελετε εμφυλιο θα εχετε ξεφτιλισμενοι της μακρονησου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρέ Νικολαϊδη!

    Ήσουν από τους χειρότερους παιδαγωγούς που γνώρισαν ποτέ τα Γιαννιτσά. Ίσως και η Ελλάδα ολόκληρη.
    Αρχιτεμπέλης. Ανάξιος του μισθού που σου εμπιστεύθηκε η Πολιτεία και θέλεις να μας "παιδαγωγήσεις" με την ψευτοδημοσιαγραφία σου αρχιψωνάρα;
    Σε ξέρουμε πολύ καλά και θα σε περιγελάμε κάθε μέρα.
    Καλίτερα να κρύβεσε παλιοτόμαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η περιγραφή τού κόρφου,τού στήθους,
    αλλά καί εκείνο τό πιό βαθιά,είναι
    από ανάγνωσμα τού Marki de Sand?
    Ξεμωράθηκες Θανάση,ή παρευρισκόσουν?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ωωωχ
    εκπαιδευτικος ηταν ο "κυριος"?
    και μετα αναρωτιομαστε για τη καταντια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πόσοι θα φυλάνε τον λαοπρόβλητο, τον Σωτήρα, τον Μεσσία, τον ΟΗΕ.. χιχι
    στη ΔΕΘ ;
    - 5.000 αστυνομικοί !!!!

    ΠΟΣΟΙΙΙΙΙΙΙ..... !!!
    Τόσοι θα φυλάμε. Το ΣΚΥΛΟ,τον ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΟ,τον ΑΡΑΠΗ, τον ΡΑ ΤΑ ΠΛΑΝ

    μωρέ και 50.000 να το φυλάνε....
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
    ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ -ΔΟΥΝΟΥΤΟΥ.
    ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ
    ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ.
    ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπομονή...χουντομαλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αξιότιμε κύριε καραβανά, καλησπέρα. Με το αίμα ελλήνων έκανες οικογένεια, σπόυδασες παιδιά...
    Τέλος. Ντροπή σου. Λούφαξε.
    Αριστερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπουργειο Υγειας, Πρωτεινων και Πολυβιταμινων.
    Υπουργειο Υποδομων, Μεταφορων και Conn-x.
    Υπουργείο Γαλατος Αυγών Τουρκίας και Πρωινάδικων.

    Μου έφερε στο μυαλό και μια επιστημονική μελέτη – έρευνα του 2003, σύμφωνα με την οποία, η σωματική άσκηση διατηρεί ακμαίες τις πνευματικές και όχι μόνο ικανότητες των ηλικιωμένων”

    Που σημαίνει φίλτατε
    ΣΦΑΚΤΗ ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ
    το ποτήρι το σηκώνουμε και με τα δυο χέρια εναλλάξ για να γυμνάζονται αμφότεροι δικέφαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΗΚΩ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΣ ΠΙΣΩ ΣΟΥ
    -προίκα !!!!

    ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ θα ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ.
    ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ.

    ΙΔΡΥΘΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΘΕΙΑ ΒΡΕΦΗ ΜΕ ""ΖΙΒΑΓΚΟ"" ,ME ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ/ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ γΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΑ ΑΡΧΟΜΑΝΗ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΝ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΝ ΤΟΥΣ.
    ΕΠΙ 36 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕ, ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣE Under Ground ΑΡΧΕΣ KAI ΣΟΣΙΑΛ(Η)ΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

    Η 3η Σεπτεμβρίου 1974,
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΗ ΩΣ ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΔΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωχ Νικολαίδη,βλέπω πολύ σε παινεύουν κάτι Γιαννιτσιώτες που σε ξέρουν.
    Επιβεβαιώνουν εκείνους που σε θεωρούν "νούμερο".
    Εκπαιδευτικός ήσουν?
    Τώρα εξηγούνται όλα.
    Διότι ως τοις πάσι γνωστόν,ουδείς μωρότερος των ιατρών,εξαιρουμένων των διδασκάλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. οι τρεις άνδρες εγκατέλειψαν σχεδόν μαζί το σπίτι αφήνοντας την γυναικα μονη της. ο ήρωας της ιστορίας εξαφανίζεται πηδώντας από το παράθυρο, οι άλλοι δυο αγενείς φεύγουν αμέσως μετά και αυτοί για μην μπούν σε μπελάδες. συγκλονιστική σκηνή, μεγαλειώδης. ευτυχώς υπάρχει ο Νικολαΐδης που την διέσωσε για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι. Νικολαΐδη γράφε μας και αλλα τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπορεί κάποιος να πεί ότι την περίοδο του εμφύλιου πολέμου στην Ελλάδα οι τότε «αριστεροί» είχαν το δίκιο με το μέρος τους και φυσικά ως απόδειξη υπάρχουν ντοκουμέντα με αποκεφαλισμούς και φόνους από τους τότε ταγματασφαλίτες.
    Από την άλλη όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά με ανάλογους φόνους (διότι δεν ήταν θάνατοι στο πεδίο της μάχης, αλλά δολοφονίες γυναικόπαιδων μέσα στα σπίτια τους) από τους στρατευμένους στο ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ. Μόνο στην σφαγή του Μελιγαλλά ο Βελουχιώτης εκτέλεσε 1700 άτομα με φρικτό τρόπο.
    Όμως αυτό πού πρέπει να κάνουμε σήμερα και θα πρέπει να μας γίνει μάθημα, είναι ότι, πρώτον, δεν υπάρχει χειρότερο και πιο εξευτελιστικό πράγμα για έναν λαό και μια φυλή από έναν εμφύλιο πόλεμο.
    Δεύτερον, ότι πάντα, εδώ και αιώνες, οι «ξένοι» ήταν πάντα πίσω από κάθε εμφύλιο πόλεμο.
    Σήμερα θεωρώ ότι αυτό πού έχει σημασία, είναι εμείς οι νεοέλληνες πού αποτελούμε τον απλό λαό, να παραμείνουμε ενωμένοι και κυρίως να μην επιτρέψουμε στην διείσδυση των «ξένων» (βαρβάρων) ανάμεσά μας.
    Αυτή την περίοδο η μικρή μας Ελλάδα, αυτός το υπέροχος τόπος έχει δεχθεί εισβολή από δυόμισι (ίσως και παραπάνω) μετανάστες, οι οποίοι ασχέτως με τις προθέσεις τους και τους λόγους πού τους έφεραν στην χώρα μας, λυμαίνονται τον Εθνικό πλούτο, επιβαρύνουν κατά το διπλάσιο το κόστος περίθαλψης, τα έξοδα της δήθεν «δωρεάν» σίτισής τους, μας κοστίζει υπέρογκα ποσά, η εγκληματικότητα είναι εκτός ελέγχου και πέρα από κάθε πρόβλεψη και έξω από τα πλαίσια πού μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει εμείς οι Έλληνες και το κυριότερο είναι το πλήγμα πού δέχεται ο πολιτισμός μας, αφού οι περισσότεροι από τους μετανάστες έχουν κατώτερα πολιτισμικά πρότυπα, ανάλογα με αυτά πού συναντάμε στα βάθη της Αφρικής και της Ασίας.
    Μερικοί ίσως με κατηγορήσουν για ρατσιστή, αλλά στο σημείο πού έχουμε φτάσει σήμερα και όταν απειλείται η ζωή μου και όταν βλέπω τα μεγάλα κόμματα να αδιαφορούν για το μέλλον αυτού του τόπου, σπαράζει η καρδιά μου.
    Εντάξει αν αυτό ικανοποιεί μερικούς κουφιοκέφαλους, είμαι ρατσιστής…ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση