GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έπος του ’40. Το θαύμα...

Του Θανάση Ιωσ. Νικολαΐδη thanikolaidi@gmail.com 20ός αιώνας! Δυο πόλεμοι που άλλαξαν την πορεία του κόσμου. 1940. Θύελλα στην Ευρώπη. Α...

Του Θανάση Ιωσ. Νικολαΐδη
thanikolaidi@gmail.com
20ός αιώνας! Δυο πόλεμοι που άλλαξαν την πορεία του κόσμου.
1940. Θύελλα στην Ευρώπη. Αλλάζει η μοίρα των λαών της.
28 Οκτώβρη 1940. «Αυτός ο λαός ο μικρός ο Μέγας…».
ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ. Για το θαύμα. Για του φασισμού το σκάλωμα στις Πίνδου τις βουνοκορφές. Μέρα χαράς κι ας μας γνέφουν οι ψυχές των πατεράδων και των παππούδων μας. Έτσι νιώθει η Ελλάδα των μεγάλων θυσιών. Για τους νεκρούς της, για τους ζώντες και «προκινδυνεύσαντας». Από αιώνες, χωρίς να σκυθρωπιάζει για το χαμό τους, για τη μοίρα της. Δίπλα σε φέρετρα και εκατόμβες. Μόνο που κάπου - κάπου σφουγγίζει ένα δάκρυ της. Για την προδοσία. Μόνο αυτήν δεν αντέχει.
ΜΕΓΑΛΗ ώρα εκείνη του ’40. Και ήταν γραφτό μας, πάλι, να στηρίξουμε Συμμάχους. Λίγο πριν, μας είχανε φορτώσει της Μικρασίας τη συμφορά και είχαν σφυρίξει αδιάφορα για δρομολογημένα κινήματα, μέχρι τη δικτατορία του ’36.
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ιδεολογικής αντιπαράθεσης των δυο κόσμων οι δεκαετίες του μεσοπολέμου, δεν θ’ άφηνε τους λαούς να μονοιάσουν, μετά τον Α’ Πόλεμο και να...
 ζήσουν ειρηνικά. Ξανά οι λαοί δεμένοι στ’ άρματα, αντικριστά, δεν θα άντεχαν μόνο σε λόγια. Και ήταν σαφή τα λόγια των Μεγάλων. Μόνο τα σχέδια δεν ήταν. Δύση κι Ανατολή τέντωναν το σχοινί, μέχρι να βγει κάποιος να περπατήσει πάνω του, κατά τη φορά που συνέφερε στον καθένα. Γι αυτό καμώθηκε η Δύση πως δεν είδε το έκτρωμα του φασισμού γεννημένο στις δεκαετίες του μεσοπολέμου κι έγινε τροφός και μαιευτήρας του Χίτλερ. Το ίδιο κι η Ανατολή, που τον είδε για ασπίδα και δόρυ της, εάν και όταν ο φανατισμός της ιδεολογικής αντιπαράθεσης κατέληγε σε «εν θερμώ» αναμέτρηση. Το «τερατάκι» γεννήθηκε στη θαλπωρή του κομμουνισμού και του αντικομμουνισμού κι όταν ανδρώθηκε εγκαταλείποντας τις «φασκιές», ήταν αργά για τους Μεγάλους. Το ανέχτηκαν, το προστάτεψαν στη σκιά τους, το γιγάντωσαν με την απραξία τους, του πρόσφερε καθένας τον δαυλό για να αφανίσει τον αντίπαλο.
ΠΑΝΩ στης Ευρώπης τη μπαρουταποθήκη το φυτίλι, απλωμένο απ’ τη διεθνή διπλωματία των ισχυρών κι ο Χίτλερ δεν άργησε να το ανάψει. Κι ήταν βαρύ το τίμημα για τους λαούς που βρέθηκαν στη δίνη της μεγαλύτερης σύγκρουσης των αιώνων. Δάκρια, αίμα και εκατόμβες, το ατσάλι των όπλων κόντρα στο ατσάλι των κτιρίων κι η μοίρα του κόσμου ν’ αλλάζει φορά με τη συντριβή του φασισμού.
Ευρώπη, Βαλκάνια
Ο ΠΡΩΤΟΣ παγκόσμιος Πόλεμος κουβαλούσε το σπέρμα του δεύτερου. Ήταν φυσικό να ζητά διέξοδο μέσω της λωρίδας του Δάντσιχ η πολυάνθρωπη, ηττημένη και ασφυκτιώσα, μεταπολεμικά, Γερμανία. Το αφύσικο ήταν να της το αρνούνται πεισματικά οι Μεγάλοι που διαφέντευαν τον κόσμο. Να, λοιπόν, η αφορμή που σκέπαζε τις αιτίες κι ο πόλεμος ήταν θέμα μεθόδευσής του. Με συμμαχίες, προσχωρήσεις, προσαρτήσεις, άξονες και κατακτήσεις... Με ανίερες συμμαχίες και άλλες, γνήσιες, που οι ρίζες τους κρατούσαν απ’ τα βάθη της ιστορίας των λαών. Με τα προϊόντα της γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας να αξιοποιούνται στα πειθαρχημένα χέρια των κατασκευαστών τους. Με θηριωδίες και αγριότητας, που ωστόσο, η μεταπολεμική προπαγάνδα των νικητών θέλει να βαραίνουν ετεροβαρώς τους ώμους των ηττημένων.
ΤΑ Βαλκάνια, τότε, κουβαλούσαν τη μοίρα του κόσμου. Στίβος ανάπτυξης του Πολέμου και βαρύκεντρο της γεωγραφικής του κατανομής, πέρασμα για την Αφρική του Ρόμελ και για την Αιθιοπία του Μουσολίνι, συνθλίβονταν ανάμεσα στον πολεμικό Βορρά και Νότο. Το ίδιο αποδυναμωμένο, θνησιγενές και ανενεργό περίμενε και το «Σύμφωνο Βαλκανικής Συνεννόησης του ‘34», το γνωστό Βαλκανικό Σύμφωνο, που το υπονόμευαν ταυτόχρονα οι Μεγάλοι. Απ’ τη μια η φασιστική Ιταλία και η Χιτλερική Γερμανία για πέρασμα στη Μεσόγειο πριν κατακτήσουν τον κόσμο, κι απ’ την άλλοι οι ΑγγλοΓάλλοι, που επεδίωκαν να του προσδώσουν αντιΣοβιετική κατεύθυνση. Την ιδέα που είχαν συλλάβει οι ηγέτες του φασισμού και είχαν σχεδιάσει τα επιτελεία τους θα την πραγμάτωναν Ιταλοί εισβολείς και θα την ολοκλήρωναν Γερμανοί επιδρομείς. Με «κεραυνοβόλο Πόλεμο» που θα επέτρεπε στον Μουσολίνι «…να πιει τον καφέ του στην Ακρόπολη». Και τον Χίτλερ να «…μαθαίνει απ’ τις εφημερίδες» την κατάληψη της Ελλάδας, καθώς σημειώνει ο Τσιάνο (ΥΠΕΞ της φασιστικής Ιταλίας) στο ημερολόγιό του και εκμυστηρεύεται στον Ντούτσε. Αδύναμη, υπολόγισαν, η Ελλάδα και απροετοίμαστη πολεμικά, απομονωμένη διπλωματικά και με δυσαρεστημένο το λαό της απ’ τα «έργα» της Μεταξικής δικτατορίας, θα «παραδώσει», με τις πρώτες τουφεκιές.
ΔΕΝ είχαν υπολογίσει στην ελληνική ψυχή. Κι ούτε θα’ χαν διαβάσει την Ιστορία του λαού μας, βγαλμένη απ’ τα βάθη των αιώνων. Δεν είχαν ακούσει για «τριακόσιους του Λεωνίδα» κι ούτε φαντάστηκαν Αντίσταση και «Πολυτεχνεία». Κι άπλωσαν τις μεραρχίες τους οι Ιταλοί, εξοπλισμένες με σύγχρονα πολεμικά μέσα και 10.000 άνδρες της 9ης Στρατιάς, στην Αλβανία. Απ’ τον Καλαμά μέχρι την Πρέσπα, απέναντι σε 2 ελληνικές μεραρχίες, μια ταξιαρχία πεζικού κι ένα μικτό απόσπασμα, συνολικά 35.000 άνδρες. Αναλογία 1:3.
ΠΑΡΑ τον ύπουλο τορπιλισμό της «Έλλης» τον 15/Αύγουστο στην Τήνο και την επίθεση στο Γράμμο, παρά τις καταλήψεις ελληνικών φυλακίων και απαγωγές φρουρών, παρά τη βαθιά διείσδυση της μεραρχίας των Αλπινιστών «Τζούλια» στην Ήπειρο για κυκλωτική κίνηση στα ελληνικά μετόπισθεν, τ’ όνειρο θάφτηκε στις κορφές της Πίνδου. Απ’ τα «παιδιά της Ελλάδας παιδιά» και του «Δαβάκη τα’ άξια παλικάρια».
Ήρωες και «κουραμπιέδες»
ΧΑΡΑΜΑΤΑ και το τελεσίγραφο δεν σήκωνε αναβολές και ψηλαφίσεις προθέσεων του εχθρού. Και τότε, ξυπνάει ο γίγαντας και ξεδιπλώνει τις αιώνιες αρετές του αυτός ο λαός «ο μικρός ο μέγας». Ορθώνει τα στήθια του στις στη σιδερόφραχτη μηχανή του Μουσολίνι και πάει μπροστά, «με το χαμόγελο στα χείλη». Δεξιοί κι αριστεροί γίνονται ένα, στη βάση, ποιος να σκαρφαλώσει στο τραίνο για το μέτωπο. Ακροναυπλιώτες ζητούν να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή το φασισμό. Το αίτημά τους χάνεται στη ζόφο της δικτατορίας και στο πείσμα των δικτατόρων. Ωστόσο, ποτέ δεν πάει το καλό μονάχο. Έρχεται του κακού το δηλητήριο να το πικράνει, να κάνει το άσπρο μαύρο, να ρίξει σε χρυσές της Ιστορίας σελίδες μελάνι μαύρο να τις θολώσει, για να ζει της προδοσίας το σπέρμα. Μερίδα της ολιγαρχίας διανθισμένη από γόνους της ντόπιας αριστοκρατίας, με οικοσκευή, χρυσαφικά, γκουβερνάντες, πεθερές και υπηρέτριες περιμένει στο λιμάνι του Πειραιά, έτοιμη για φευγιό σε τόπο ασφαλή. Για να γλιτώσει το τομάρι και τα πλούτη, να τα’ αυγατίσει κι αργότερα να ξαναμοιραστεί πόστα, μεταπολεμικά. Αλλάζοντας στολή, φωνή και «ιδεολογία». Αυτοί απουσίαζαν, την ώρα που φτωχόπαιδα του λαού, νέοι, άνδρες και λεβεντόγεροι σπεύδουν για να φορέσουν το χακί, ακούγοντας τη φωνή της καρδιάς και στης Πατρίδας το κάλεσμα. Με της Παναγιάς το φυλαχτό στον κόρφο, τα’ όπλο στο χέρι και την πατρίδα στης ψυχής τα τρίσβαθα. Με τον όρκο να γυρίσουν απ’ το μέτωπο «στεφανωμένοι απ’ της νίκης τα κλαριά». Έχουν ν’ αντισταθούν σε δυνάμεις υπέρτερες κι ας λείπει απ’ τους Ιταλούς η πίστη για τη νίκη. Πίσω τους, έρχεται αρωγός η σιδερόφρακτη στρατιά του Χίτλερ, που θ’ αποτελειώσει ό,τι με τη δειλία τους οι Ιταλοί παράτησαν στη μέση.
ΚΙ είναι το Μέτωπο σκληρό. Βαρύ το χιόνι, το βόλι καυτερό στα στήθια κι άγρια η καρδιά. Πού τόση ψυχή κι αντρειοσύνη; Πώς τόσο κουράγιο στα κρυοπαγήματα κι ολόρθο το κορμί στο θάνατο αντίκρυ; Γιατί με το «Αέρα!» τρέχουν τσούρμο Ιταλοί με σηκωμένα χέρια και πίσω τους φαντάρος με «εφ όπλου λόγχη» να τους κουμαντάρει; Γιατί να παρατάνε το τουφέκι σκύβοντας στου εχθρού τη λαβωματιά να τη γιατρέψουν; Αυτό, μόνο της Ιστορίας το γύρισμα πίσω θα μας το πει, με των προγόνων τα έργα. Συνέχεια είναι φυσική στο χρόνο και στον κόσμο κι όποιος κατάλαβε…
ΑΥΤΟ ήταν το «ΟΧΙ» του λαού μας. Για την Πατρίδα, αλλά και για τους Συμμάχους. Για την τιμή μας, αλλά και για τα συμφέροντά τους. Για τους Άγγλους που υπέθαλψαν την Αντίστασή μας, για να’ ναι μακριά τους το θέατρο του Πολέμου. Κι όταν αρνήθηκε ο Μεταξάς να αντισταθεί «…με τους ακρωτηριασμένους απ’ τα κρυοπαγήματα στο Αλβανικό Μέτωπο…», η αγγλική διπλωματία δεν του το συγχώρεσε. Πεθαίνει ξαφνικά ο Μεταξάς (29/1/41), λίγο πριν εκδηλωθεί η Γερμανική επίθεση, με νέο τελεσίγραφο, στον Κορυτζή, αυτή τη φορά. Κι αρχίζει μια νύχτα ατέλειωτη για την Πατρίδα μας, νύχτα παγερή, αφέγγαρη, νύχτα σκληρή. Μέχρι να βγουν οι πρώτες αχτίδες της Αντίστασης για να ζεστάνουν τις καρδιές. Μέχρι να δείξει το δρόμο ο Γλέζος και ο Σιάντας, να γίνουν κραυγή τα τυμπανισμένα πτώματα, να σκίσει τον αγέρα των Μαυροσκούφηδων του Άρη ο καλπασμός.
ΣΥΝΤΡΙΒΗ του φασισμού, απελευθέρωση και μεταπολεμική «μοιρασιά». Ξανά η Ελλάδα μόνη στη γωνιά κι ούτε μια λέξη αναγνώρισης για τη θυσία της. Αντίθετα. Δεκεμβριανά και Βάρκιζα, Εμφύλιος και Μακρονήσια. Είναι η ανταμοιβή στο βωμό των συμμαχικών συμφερόντων και στους κανόνες της εγγλέζικης πολιτικής.
ΗΡΘΑΝ οι μνήμες σήμερα στο νου. Ναύλωσε η σκέψη άρμα φτερωτό και πάει να φέρει της Ιστορίας τον πάπυρο, χρυσό και τυλιγμένο. Μα, πριν τον ξεδιπλώσει ονόματα ηρώων για να δούμε, να κάψουμε θυμίαμα ιερό. Τους θέλουμε ‘δώ δίπλα μας, να δούμε τη θωριά τους, την κοψιά, το φτιάξιμό τους. Να δούμε την Πατρίδα μας με τα δικά τους μάτια-τόση ανάγκη το’ χει να χτυπήσουν οι καρδιές γι αυτήν. Κι ίσως τότε βγουν απ’ τον λήθαργο αυτά που μας ενώνουν, ίσως φανούν προαιώνιες αρετές. Εκείνες που κράτησαν ζωντανή την Ελλάδα μας, πλάστρα, πηγή και φωτοδότρα στα σκοτάδια της ανθρωπότητας.

13 σχόλια

  1. ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΦΩΝΗΣΕ. ΖΗΤΩ Η ΤΡΟΙΚΑ! ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!ΖΗΤΩ ΟΙ ΝΕΟΓΕΡΜΑΝΟΙ!!
    ΝΤΡΟΠΗ!ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΕΝΘΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΚΡΥΦΟΥΣ Η ΦΑΝΕΡΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι άγγλοι μοναρχικοί προκάλεσαν (ύστερα από 500 χρόνια αλληλοσφαγών και γενοκτονιών σε όλη τη Γη...), ΚΑΙ τους 2 παγκόσμιους πολέμους. Εκβιάζοντας με το παρελθόν του, έσπρωξαν τον ανισόρροπο Χίτλερ να καταστρέψει την Ευρώπη, ώστε να την κυριέψουν εύκολα (και αυτός ΔΕΝ αιχμαλώτισε τα 300.000 ξαδέρφια του στην Δουνκέρκη, ΔΕ βοήθησε τον Ρόμελ, ΔΕΝ κατέλαβε τη Μάλτα...), και έβαλαν μάλιστα τον δουλοπρεπή Μεταξά το 1937 να σφάξει ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ κατσίκια, ώστε, στέλοντας τα δέρματα στους ναζί για άρβυλα, να διαλύσουν και την ΙΕΡΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ των Ελλήνων, που τους είχε σώσει ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ φορές, και που τώρα την ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ όλοι οι “ειδικοί”...
    Αλλά οι άγγλοι ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΑΝ τόσο από τους ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ Έλληνες, όσο και από τους άλλους καραδοκούντες δολαριανούς ξαδέρφους στους (που παγίδευσαν τον Χίτλερ και τον έφεραν στα Βαλκάνια για να φθαρεί πιο πολύ η Ευρώπη, αφού εξόπλιζαν και τον άλλο ομοϊδεάτη τους κανίβαλο Στάλιν), με τελικό αποτέλεσμα να παραδώσουν τη συνταγή της αυτοκαταστροφής και τις αποικίες τους στο Μανχάταν, που τώρα ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ γιατί μένει, επιτέλους, ΧΩΡΙΣ ΚΑΥΣΙΜΑ μέσα σε ΑΥΤΗ τη δεκαετία!
    Έχει ο καιρός γυρίσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους έως τον Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν συνολικά 180 δις!!!
    Το ΑΕΠ της χώρας ήταν 250 δις (κατ’άλλους 240, κατ’αλλους 260). Τέλος πάντων- το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν αρκετά πιο κάτω από το 100%!!!
    Η παράταξη της φαυλοκρατίας και της λαμογιάς, η Δεξιά- αυτή η ίδια που έσπευσε αμέσως να καταργήσει το νόμο Πεπονή, για να βάλει τα δικά της παιδιά,
    μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές της θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 120 δις !!!!!


    Παρατηρητής

    ΔΕΞΙΟΙ= ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ..ΑΜΩ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΝΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΑΛΙ. ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν τελείωσε ο Β παγκόσμιος πόλεμος και ο κόσμος πανηγύριζε στις πλατείες των πρωτευουσών της Ευρώπης ,
    ο ΜΠΡΕΧΤ είχε πει.

    « ΜΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΤΕ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ. ΓΙΑΤΙ Η ΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΓΕΝΝΗΣΕ ΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΟΡΓΑΣΜΟ »

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε αυτους τους ανθελληνες προδοτες βροντοφωναξουμε τα ΟΧΙ μας:

    «Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας… Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα… Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ‘60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…».


    Νίκος Παπανδρέου (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ – Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004)

    Προς διαμαρτυρομενους πασοκους, η επιστολη ειναι γνησια, την εχει επιβεβαιωσει η παραληπτης.


    - Αυτος ο τιποτενιος τεμπελης,
    ο "μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά", απο τη στιγμη που ανελαβε ο ξευτιλισμενος αδερφος του την "ηγεσια" "αυτής της καταραμένης χώρας", πεταει με τα λεφτα του Ελληνικου λαου συμμετεχοντας δηθεν σε κλεισιμο συμφωνιων για επενδυσεις, συνοδευομενος απο μια αλητοπαρεα τεμπεληδων.

    ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ, ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΣΤΙΣ 7/11.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τότε υπήρχαν ακόμη Ελληνες, φιλότιμο, αγάπη για την Πατρίδα, ιδανικά, γενναιότητα και αυταπάρνηση, εθνική υπερηφάνεια.
    Τα χρόνια που κύλισαν από τότε σίγα σιγά και δυστυχώς όλα τα παραπάνω αρχισαν να θεωρούνται περίπου γραφικά και αναχρονιστικά. Ετσι όλα τα χάσαμε και φτάσαμε στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα.
    Και αναρωτιέμαι υπάρχει καιρός για ένα ακόμα μεγάλο ΟΧΙ ?
    Νομίζω πως ναι αρκεί να πιστέψουμε ότι ακόμα υπάρχει πατρίδα ακόμα υπάρχουν Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού του ελληνικού λαού

    Ένα οργανωμένο επικοινωνιακό σχέδιο εκφοβισμού του ελληνικού λαού, έχει βάλει μπροστά η κυβέρνηση με αποκορύφωμα τις εκλογές. Ο τρόμος της μεγάλης ήττας ήταν αυτός που έβγαλε και τον Γ. Παπανδρέου στα κανάλια, αλλά σειρά παίρνουν πλέον υπουργοί και εφημερίδες προσκείμενες στην κυβέρνηση.

    Το σχέδιο προβλέπει συνεχή πίεση στον κόσμο με ειδήσεις τύπου «δεν θα πάρουμε την τρίτη δόση του δανείου», «θα χρεοκοπήσουμε άμεσα», «θα χάσουμε τις καταθέσεις μας», «οι μεταρρυθμίσεις θα κολλήσουν και το ΔΝΤ θα μας αφήσει ξεκρέμαστους», «θα υπάρξει έκρηξη στο έλλειμμα και το χρέος», θα κλείσουν τράπεζες», «θα ληφθούν πολύ σκληρά μέτρα».

    Αυτά κι άλλα πολλά θα συμβούν αν… δεν ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ.

    Είναι το κλασσικό κόλπο του φόβου πριν τις κάλπες. «Ψηφίστε μας για να μη συμβούν όλα αυτά», θα είναι το βασικό «κρυφό» σύνθημα του ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τον κόσμο, να ξεχάσει ότι ψηφίζει για να διαμαρτυρηθεί, κατά του Μνημονίου, κατά της οικονομικής κι όχι μόνο υποδούλωσης.

    Ο κόσμος, όμως, ακόμη κι αν δε θέλει να διώξει την κυβέρνηση οφείλει να ψηφίσει για να αλλάξει ρότα. Να ψηφίσει για να ανατραπεί η πολιτική του Μνημονίου καιτης Τρόϊκας.

    Το «μπέρδεμα» σχετικά με το ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα, είναι το βασικό κόλπο. Η θολούρα πριν τις κάλπες, το σχέδιο για να περάσει η κυβερνητική πολιτική.

    Ακόμη και οι διαρροές περί ενόχλησης της Τρόϊκας ή του Ντ. Στρος Καν για τις πιθανές πρόωρες εθνικές εκλογές είναι μέσα στο οργανωμένο σχέδιο.

    Σε λίγο θα σας ξαναπούν.
    - θα σας διορίσουμε.
    - θα σας χαρίσουμε τα χρέη
    - θα φάτε καλάααααααα "λεφτά Υπάρχουν"....
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΤΡΑΓΙΚΟΙ
    ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ.
    ΜΕ ΜΟΝΟ ΟΡΑΜΑ. ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νικολαίδη πάλι μαλακίες γράφεις και με σαλτάρεις χρονιάρα μέρα.
    Ο γερμανοιταλικός φασισμός από την μιά γράφεις και σύμφωνοι.
    Και από την άλλη τι?
    Γιατί δεν γράφεις και γιά τον κομμουνιστικό φασισμό,το στυγνό καθεστώς που συνήθη πρακτική είχε την εξόντωση του αντιφρονούντα με τις μαζικές εκκαθαρίσεις του πατερούλη Στάλιν,και την πλήρη στέρηση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων ανθρώπων και λαών,με εξαναγκασμό τους στην πλήρη εξαθλίωση?
    Οι άγγλοι μας έσυραν στον εμφύλιο.Και ο πατερούλης Στάλιν τι έκανε με τους εδώ ινστρούχτορες του Ζαχαριάδη κλπ?Αμέτοχος στην εθνική μας τραγωδία ήταν?
    Στο έχω ξαναγράψει,όσο γράφεις με τον φανατισμένο και διχαστικό λόγο σου,τόσο θα τρως τισ φάπες και τις τάπες σου μέσα από τις απαντήσεις μας.
    Άντε περαστικά και καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Νικολαΐδης είναι φίλος μου, γράφει επώνυμα κι έχει...χεσμένες τις σκουλικαντέρες σαν κι εσένα.
    Βράσε στο ζουμί σου, ψυχανώμαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τό πιό αληθινό πού έγραψες,είναι
    η δίοδος τού Δάντσιχ.
    Είναι γεγονός!!
    Αφετηρία πολέμου,στραγγαλισμένου
    Έθνους.
    Μετάαα,φυσικά -καί καλώς- έχασαν.
    Από πίσω άφησαν καί 150 εκατομύρια
    νεκρούς.Οί 15 είναι Γερμανοί,40
    είναι οί Ρώσοι.Εκεί οί αριθμοί
    δέν...μετράνε.
    Σάν ζώα τούς έστελνε ο πατερούλης.
    Παιδιά 17χρονα από τή Σιβηρία.
    Μετά τόν μημήθηκε ο Χίτλερ.
    Όταν οί κόκκινοι έφθαναν στό
    Βερολίνο.
    750.000 νεκροί οί Έλληνες.
    Στόν εμφύλιο.
    Κυρίως.
    Μεγάλο Ιστορικό θέμα καί δέν μπορώ
    νά τό διαχειριστώ τώρα.
    Χρόνος καί σελίδες....πάπαλα...
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 28 Οκτ 2010 7:10:00 μ.μ.

    Μόνο να βρίζετε ξέρετε όταν κάποιος εκφράσει άποψη διαφορετική από την δική σας,γνωστό το ύφος και το ήθος σας φασιστοειδή αριστεροανθρωπάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση