GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελλάδα: από πείραμα, παράδειγμα προς μίμηση...

Του Δημήτρη Γιανακόπουλου Το πείραμα της διεθνούς οικονομικής ελίτ , πέτυχε στην Ελλάδα. Ο λαός μη αντιδρώντας ουσιαστικά και οργανωμένα στ...

Του Δημήτρη Γιανακόπουλου
Το πείραμα της διεθνούς οικονομικής ελίτ, πέτυχε στην Ελλάδα. Ο λαός μη αντιδρώντας ουσιαστικά και οργανωμένα στην φτωχοποίησή του, έδειξε να αποδέχεται την «αμαρτία» του, την θεραπεία του και τα μέτρα εξυγίανσης της κοινωνίας του. Αμάρτησε για το ψωμί του, για το σπίτι του, για το αμάξι του και για το ρουσφέτι του. Έπρεπε να πληρώσει! Είχε χρέος από τον μισθό και την σύνταξή του, αλλά και μέσω της ανεργίας του να πληρώσει τα χρέη που ενθυλάκωσαν άλλοι: το ένα τρίτο των ευημερούντων πολιτών, που τόσα χρόνια μέσα στη διαπλοκή του δικομματισμού σπαταλούσε και συσσώρευε. Ένα μέρος αυτών των συσσωρευμένων πόρων με την μορφή του ευρώ έκανε φτερά, με τις πλάτες της κυβέρνησης ασφαλώς, στο εξωτερικό, δείχνοντας πρώτοι αυτοί πόσο εμπιστεύονται την κυβέρνηση και το ΔΝΤ. Κακώς, πάντως, δεν εμπιστεύονται την κυβέρνησή μας, οι ευημερούντες συμπολίτες μας. Το γεγονός ότι τα δύο τρίτα της κοινωνίας την ανέχονται, θα έπρεπε να τους ενθαρρύνει να αξιοποιήσουν τον νόμο της αδιάφθορης κυβέρνησής μας, ο οποίος...
 επιτρέπει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και να φέρουν τα λεφτά τους πίσω στη χώρα! Αυτό όμως είναι προσωπικό ζήτημα και δεν θα ήθελα να επιμείνω!
Άλλωστε, η κρίση στην χώρα, στο επίπεδο των ατομικών συμπεριφορών προσεγγίζεται ή σε εκείνο της δομής του καπιταλισμού. Άλλη δομή επί της οποίας να αναπτύσσονται και να απεικονίζονται οι σχέσεις εξουσίας, δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί από τα κόμματα και το ευρύ κοινό. Τα ΜΜΕ καλά κάνουν και δεν ψάχνουν, διότι θα ήταν τραγικό να βρουν τον εαυτό τους, δηλαδή τα αφεντικά τους, μέσα σε αυτή τη δομή ως τους βασικούς actors που προνοούν για την συντήρηση και την αναπαραγωγή των σχέσεων εξουσίας στην χώρα. Τότε θα καταλάβαινε κανείς και την πολιτική φύση του ελληνικού πειράματος και πώς αυτό συστήνει νέες σχέσεις και μια νέα δομή μέσω της βίαιης αναδιανομή – της πιο βίαιης στην Ελλάδα μετά τον πόλεμο - που επιχειρείται αυτή την περίοδο, δίχως, σύμφωνα με την κοινή γνώμη, να «ανοίξει μύτη», ξεχνώντας τους νεκρούς στην Τράπεζα, καθώς κανέναν δεν συμφέρει αυτή η υπενθύμιση.
Το πείραμα στην Ελλάδα, λοιπόν πάει καλά, βρίσκεται υπό έλεγχο, επιτυγχάνοντας να διασκεδάσει τα βαθειά αίτια (εσωτερικά και εξωτερικά) που προκάλεσαν την κρίση και της έδωσαν την σημερινή μορφή, δημιουργώντας παράλληλα ένα νέο πρότυπο ηγεσίας κι ένα νέο πρότυπο σχέσεων μεταξύ κυβερνήσεων και εκλογικού σώματος. Οι νέες αυτές σχέσεις συγκροτούν μία νέα κυβερνητική δομή, που απομακρύνει ακόμη περισσότερο τον λαό από τις αποφάσεις που λαμβάνονται εξ ονόματός του.
Πλέον ο κάθε «δημοκρατικά» εκλεγμένος κυβερνήτης μπορεί να σκίζει μπροστά στα μούτρα του λαού το κοινωνικό συμβόλαιο που υπέγραψε προεκλογικά και να το αντικαθιστά με κάθε είδους μνημόνια, που το ρεαλιστικό συμφέρον του καθεστώτος που τον στηρίζει, κρίνει ότι το εξυπηρετούν.
Ε, αφού το πείραμα πάει καλά έχει απόλυτο δίκιο το ΔΝΤ που θεωρεί ότι η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης και γιατί όχι, του κόσμου. Αν όλοι οι λαοί συμπεριφερθούν όπως ο ελληνικός, τότε ασφαλώς τα πράγματα για την διεθνή πολιτικοοικονομική ελίτ απλουστεύονται και οι στόχοι της παγκόσμιας διακυβέρνησης υπό την ηγεμονία τους, μοιάζει να βρίσκονται πιο κοντά παρά ποτέ. Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα το πρότυπο της αναδυόμενης νέας ηγεσίας στον κόσμο. Αν όλοι οι λαοί του κόσμου δεχτούν με τόση ευκολία την φτωχοποίησή τους και τον εθνικό τους διασυρμό, τότε το έργο της νέας παγκόσμιας τάξης θα περιοριστεί στην διευθέτηση διαφορών των επιμέρους τοπικών ελίτ και των διαφορετικών πόλων εξουσίας στον κόσμο. Νομιμοποίηση στις επιμέρους ηγεσίες θα προσφέρεται αποκλειστικά από το διεθνές κέντρο ηγεμονίας και τα ΜΜΕ που ελέγχει και όχι από το εκλογικό σώμα, το οποίο, απομακρυνόμενο από τις αποφάσεις, θα εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο αδιάφορο για πολιτική συμμετοχή.
Όλα τούτα, φαντάζομαι, ότι αυτές τις ώρες ακούγονται παράταιρα εν μέσω του προεκλογικού θορύβου που επικρατεί στην χώρα. Πολιτικός διάλογος δεν υφίσταται και ο πολιτικός λόγος μοιάζει να μην λαμβάνει υπόψη του το νέο περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η κρίση. Κούφια λόγια, υποσχεσιολογία του παλιού γνώριμου τύπου σε συνδυασμό με αντικαπιταλιστική ιστορία, εθνικιστικές κορώνες και νέα διλήμματα αυτών που ξαφνικά ανακάλυψαν την ανάγκη εφαρμογής σκληρών αντιλαϊκών πολιτικών στην ευρωζώνη, ενώ πριν από ένα χρόνο ευαγγελίζονταν την επαναδιαπραγμάτευση του Συμφώνου Σταθερότητας. Απίθανες γελοιότητες! Σε λίγο Έλληνες υπουργοί θα απαγορεύεται να συμμετέχουν στα συμβούλια της ΕΕ, καθώς η χώρα θα τιμωρείται ως παραβάτης των οικονομικών κανόνων καλής συμπεριφοράς και οι ίδιοι θα επιχαίρουν επιπλέον, θεωρώντας ότι είναι μία δίκαιη τιμωρία την οποία πρέπει να υποστούν για να εξαγνιστεί το κυβερνητικό κορμί της Ελλάδας από τις αμαρτίες παρελθόντων ετών. Δεν αποτελεί τρέλα, είναι η νέα μορφή αντίληψης των εξουσιαστικών σχέσεων, που καθιστά το δημοκρατικό φαινόμενο μια κακόγουστη φάρσα.
Η Ελλάδα είναι το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση για όλους αυτούς που αποφάσισαν πριν να προχωρήσει η πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, να γίνουν σοβαρά βήματα οπισθοδρόμησης της δημοκρατίας. Αυτό θα έπρεπε να προβληματίζει τους πάντες στη ήπειρό μας και ιδιαίτερα τους Έλληνες, μα πιο πολύ όλους εμάς που υποστηρίξαμε με θέρμη τα προηγούμενα χρόνια τον ευρωπαϊσμό. Δίχως δημοκρατία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελέσει ένα νέο αυταρχικό παράδειγμα για τον κόσμο. Αν κάποιοι από εσάς προβληματίζονται πλέον στα σοβαρά για το αν έπρεπε η χώρα να ενταχθεί στην ευρωζώνη, φαντάζομαι ότι σε λίγο θα αναρωτιούνται τι δουλειά έχουμε στην ΕΕ. Αυτό ερώτημα θα μπορούσε να μεταβάλει ριζικά όλες τις πολιτικές προσεγγίσεις αυτής της περιόδου στην χώρα και να συμβάλει στην αλλαγή του πολιτικού λόγου και της πολιτικής πρακτικής όσων δεν έχουν ταυτίσει τα συμφέροντά τους με αυτά του καθεστώτος.

14 σχόλια

  1. Eiμαστε αξιοι της τυχης μας και θα ακολουθησουν και τα επομενα και τα μεθεπομενα μετρα κι εμεις θα κοιταμε το ταβανι μην πεσει ο σοβας και μας πλακωσει,ευνουχοι και ειλωτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνο που τα δάνεια τα ενθυλώκωσαν όλοι κι όχι μόνο οι λεγόμενοι έχοντες. Από που ο Ανδρέας έδωσε το 1981 60% αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις; Ο Λάτσης τα πήρε αυτά η ο Βαρδινογιάννης; Και δοθήκαν από δανεικά. Που τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε. Σταματήστε λοιπόν ορισμένοι να γεμίζετ τα μαυλά του κόσμου με σκατά. Κι αντικρύστε επι τέλους την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πάνε καλά και αναβάλλουν τα νέα μέτρα για μετά τις εκλογές.

    Δεν πρόκειται να ληφθούν επιπλέον μέτρα, ούτε θα υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές.

    Μιλώντας σε ημερίδα για νέους επιχειρηματίες που διοργανώνει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε: «Ό,τι και να γίνει δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων. Καμία αύξηση φορολογικών συντελεστών πέραν όσων έχουμε δεσμευτεί».

    Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Μήπως οι διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού, ότι δεν θα θιγούν μισθωτοί και συνταξιούχοι, ισχύουν μόνο μέχρι και τις εκλογές;

    Διότι τα μηνύματα που έρχονται, από όλες τις πλευρές, δείχνουν ότι προγραμματίζεται η λήψη νέων επώδυνων μέτρων.

    Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η επίσκεψη της Τρόικας έχει προγραμματιστεί για μετά τις εκλογές, ενώ η ανακοίνωση της πορείας των δημοσιονομικών μεγεθών- μόνο για την Ελλάδα- απ΄ ό,τι ακούγεται, θα αργήσει.

    Δεν θα γίνει, δηλαδή, τις επόμενες μέρες, αλλά και αυτή θα αναβληθεί για αργότερα».

    _____________το καινούριο σύνθημα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ :’ ΒΑΡΑΤΕ ΜΕ ΑΝΕΛΕΗΤΑ – Μ’ΑΡΕΣΕΙ’!!! χα,χα,χα,

    To δεδομένο είναι πως ο απατεώνας δε φοβάται ότι θα χάσει κάτι σε προσωπικό επίπεδο κι έτσι δε θα διστάσει να πει οποιοδήποτε ψέμα όσο χοντρό και αν είναι.

    Τον φυλάνε «χίλιοι Εβραίοι-μύριοι Εβραίοι»,η φαμίλια έκανε τη μπάζα της με το Τ3-Τ10, και τώρα είναι σε διατεταγμένη αποστολή αφελληνισμού και ξεπουλήματος της χωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΕ ΔΥΟ ΜΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΣΥΧΓΡΟΝΟΣ "ΕΦΙΑΛΤΗΣ " ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ !!
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. DHMIOYRGHMA TOY PASOK (ΠΑνελλήνιο Σάπιο Ολοκληρωτικό Κίνημα=ΠΑΣΟΚ )

    ΄ΠΑνελλήνιο Σάπιο Ολοκληρωτικό Κίνημα .

    ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τις ΕΛληνικες Τραπεζε που εχουν πτωχευσει κανεις δεν μιλαει !!! Ουτε μεσα στη Βουλη στην εν λογω συζητση.

    Ρε ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΔΡΑΚΟΙ, ποιος θα φερει τα $$ του εαν δεν εξασφαλισει το “ρισκο” μιας Ελληνικης Τραπεζας?? Για μαλακες ψαχνετε ??
    Οι δικες μας δεν εχουν σαλιο.
    Καμια !!!!

    Ποιες επενδυσεις ? Θα αναλαβει το “ρισκο” δικη του Τραπεζα ?? οταν οι ντοπιες κανουν αναχρηματοδοτησεις ληξηπροθεσμων δανειων ?? και πετανε τη μπαλλα στην κερκιδα ??

    ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ κ ΠΑΜΠΟΥΚΗ. Τι προβλεψεις εχει κανει ??

    *** εκτός απο τις μίζες ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακόμα μερικοίδεν μπορούν να χωνέψουν την τραγική πραγματικότητα γι'αυτό και γράφουν ό,τι τους κατέβει.
    Το κράτος για δεκαετίες δανειζόνταν πέρα απ'τις δυνατότητες της Ελληνικής οικονομίας. Ολη η κοινωνία ζούσε με δανεικά. Μας έκαναν να πιστέψουμε πως είμασταν πλούσιοι. Καταλάβετέ το.Ενώ τα λευτά ήταν ξένα.
    Γιατί αγαπητέ μου δεν έβγαινες τότε να καυτηριάσεις το έγκλημα που γινόνταν και έρχεσαι τώρα και αναπτύσσεις θεωρίες συνωμοσίας και τρέλλας?
    Προφανώς τώρα θα κάνουν ό,τι θέλουν οι δανειστές. Όταν χάνεις την οικονομική σου αυτοδυναμία, χάνεις και την πολιτική σου αυτοδυναμία. Απλά πράγματα. Και γι αυτό οι ξένοι φταίνε? Σταματήστε να παραμυθιάζετε τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα νέα μέτρα

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα μέτρα που αναβλήθηκαν για μετά τις εκλογές είναι, μεταξύ άλλων:

    1. Αύξηση του ΦΠΑ από 11 σε 13%, ή 23 σε 25%, ανάλογα με την κατηγορία που επιλεγεί τελικά.

    2. Εξίσωση προς τα κάτω των δημοσίων υπαλλήλων με τον ιδιωτικό τομέα.

    3. Αύξηση 13,6% στα τιμολόγια; της ΔΕΗ (απο 1/1/2011)

    4. Αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

    5. Αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

    ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ…..ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ…..

    Ο Παπανδρέου είναι καθέξη ψεύτης: όλα όσα θα γίνουν περιγράφονται στο μνημόνιο με απόλυτη σαφήνεια μέχρι το 2013, οπότε λήγει η δανειακή σύμβαση!
    Εξίσου ψεύτης είναι και ο Χαρτογιακάς Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μιλάει για ανάπτυξη από το 2012 και έπειτα, την ίδια στιγμή που στο μνημόνιο αναμένεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους ύφεση…

    Όλοι λοιπόν στις κάλπες εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης που πέρασε από τον τόπο: η χαμένη
    ψήφος λόγω “αποχής” είναι δώρο
    υπέρ των δυναστών μας!
    Όχι Αποχή.
    Ναι στη συμμετχοή και στο χωρίς έλεος “μαύρισμα” των αυτοπροσδιοριζόμενων “νεο-πατριωτών”!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιός Λαός να αντιδράσει ποιοί Ελληνες αυτοί που ακόμα και τώρα τρέχουν χειροκροτητές και κλακαδόροι στις προεκλογικές συγκεντρώσεις αυτών που μας εφτασαν σε αυτό σημείο φτωχιας και ανέχειας?
    Αυτοί που αγγάλιαζαν και χειροκροτούσαν τον ρίψασπη Καραμανλή στην Θεσσαλονίκη?
    Αυτοί που ακόμα ονειρεύονται τις μέρες διακυβέρνυσης του Ανδρέα Παπανδρέου του πρωτεργάτη και θεμελιωτή της δεινής κατάστασης που βιώνουμε τώρα?
    Αυτοί που τρ'εχουν στα κανάλια χάχες, γλάστρες, παίκτες ριάλιτυ και κλακαδόροι δημοσιογράφων και παρουσιαστών που εργολάβικά έχουν αναλάβει την τύφλωση και την παραπληροφόρηση ενός λαού χαμένου και παραπέοντα?
    Για ποιό ελληνικό λαό μιλάτε φίλτατε δεν υπάρχει πλέον κατόρθωσαν να τον αφοπλίσουν καθοστώντας τον ανενεργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πασοκ

    ΣΓΟΥΡΕ

    ΜΕ ΤΟΝ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ
    ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕΣ ΜΕ 67%

    ΤΩΡΑ
    χωρις δρ Κουτσουκο


    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ
    ΤΑ ΦΛΩΡΙΑ ΤΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ

    ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ

    ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ!!

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    Πανος Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πασοκ

    Μνημονιο

    Το γεγονός όμως ότι στη δανειακή σύμβαση εφαρμόζεται το αγγλικό δίκαιο σε συνδυασμό με την ελληνική παραίτηση από την ασυλία εκτέλεσης μπορεί να οδηγήσει σε αναγκαστική εκποίηση δημόσιας περιουσίας ανυπολόγιστης αξίας.

    Μπορει ή όχι μια Ελληνικη Κρατική τραπεζα να παει στην Ευρωπαικη Κεντρικη Τραπεζα και να δανειστει με επιτοκιο 1% ?

    Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΕΙΠΕ: ΝΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΘΗΚΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ 110 ΔΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ 110 ΔΙΣ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 1,2% ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ??

    ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟς ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΗΛΙΩΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΕΞΟΔΟ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑς ΑΠΟ δντ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!!

    Τοννυ Πασοκ

    20 Οκτ 2010 5:57:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πασοκ

    Αν το Πασοκ χασει την Αττικη και πολλους Δημους καποιοι πρεπει να πληρωσουν ελεγε σημερα το μεσημερι ο Δρ Κουτσουκος στην Μηλιωνη

    Και μετα τις εκλογες τα ιδια με την Ισπανια θα γινουν και στην Ελλαδα: ανασχηματισμος και καρατομηση των υπευθυνων

    και θα φυγουν οπως οι πολιτες επυθυμουν οι:
    Παπακωσταντινου
    Γερουλανος
    Τσοκλη
    Παμπουκης
    Ραγκουσης
    Ntalara

    Αυτα για την ωρα!!

    Χαρης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πασοκ

    Αν το Πασοκ χασει την Αττικη και πολλους Δημους καποιοι πρεπει να πληρωσουν ελεγε σημερα το μεσημερι ο Δρ Κουτσουκος στην Μηλιωνη

    Και μετα τις εκλογες τα ιδια με την Ισπανια θα γινουν και στην Ελλαδα: ανασχηματισμος και καρατομηση των υπευθυνων

    και θα φυγουν οπως οι πολιτες επυθυμουν οι:
    Παπακωσταντινου
    Γερουλανος
    Τσοκλη
    Παμπουκης
    Ραγκουσης
    Ntalara

    Αυτα για την ωρα!!

    Χαρης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση