GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Κυριακή των Παθών...

Του Δημήτρη Συρμάτση http://www.spnews.gr/ Για όσους δεν είναι «μυημένοι», ενημερώνω ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα κατάθεσης των ψηφ...

Του Δημήτρη Συρμάτση
http://www.spnews.gr/

Για όσους δεν είναι «μυημένοι», ενημερώνω ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα κατάθεσης των ψηφοδελτίων για τις εκλογές του Νοέμβρη στο Πρωτοδικείο.
Αυτές τις μέρες, με αποκορύφωμα την σημερινή είναι πραγματικά των … Παθών για τους υποψηφίους δημάρχους. Το στομάχι είναι σφιγμένο, που δεν κατεβαίνει ούτε πορτοκαλάδα, το ένα τσιγάρο ανάβει, το άλλο σβήνει και το κινητό είναι μόνιμα σε...
φορτιστή είτε στο γραφείο είτε στο αμάξι.
«Πρέπει να κλείσει το ψηφοδέλτιο» είναι η ατάκα με όποιον υποψήφιο συνομίλησα αυτές τις μέρες. Και μην θεωρήσετε ότι είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Πάντα το τελευταίο ΣΚ καταγράφονται περιστατικά, που για μερικούς βρίσκονται στην σφαίρα της φαντασίας αλλά για άλλους που το ζουν, θυμίζουν τραγέλαφο.
Ακόμα και στις παρατάξεις που έχουν συμπληρωμένο το 80%, πάντα οι 5-10 κενές θέσεις μπορούν να φέρουν ανακατατάξεις. Μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής, που μπορεί να μην φέρει χαρά σε συνυποψηφίους, ένα καλύτερο deal με άλλο δήμαρχο, μεταγραφές της ύστατης ώρας κλπ. Το τηλέφωνο των υποψηφίων μπορεί να χτυπήσει όποια ώρα της ημέρας. Ακόμα και μαύρα μεσάνυχτα.
Υπάρχουν όμως και κακές στιγμές. Όπως η πίεση σε υποψήφιους που φτάνει σε ακρότητες. Για παράδειγμα:
Στέλεχος του κόμματος τηλεφωνεί και απειλεί να μην μπουν στο ψηφοδέλτιο του αντιπάλου
Ισχυρός πολιτευτής, τάζει σε γονιό με ΑΜΕΑ, ότι αν μπει στο ψηφοδέλτιο του «δικού του» το παιδί του θα μπει στο καλύτερο ίδρυμα της πρωτεύουσας.
Υποψήφιος που κατεβαίνει στην περιφέρεια, χτυπάει τον «ομόσταυλό» του στο δήμο και του κόβει υποψηφίους.
Υποψήφιοι για να γλιτώσουν την πίεση του τελευταίου ΣΚ, αποφασίζουν να υπογράψουν και να πάνε διήμερο σε κοντινή περιοχή, με κλειστό κινητό και ενίοτε με το λογαριασμό πληρωμένο από τον συνδυασμό.
Όλα μέχρι σήμερα το βράδυ. Ότι υπογραφή «πέσει», «έπεσε». Από δω και πέρα, υπάρχει μόνο η πειθώ του κόσμου. Και η πόλωση βεβαίως, βεβαίως. Αλλιώς, πώς να ξεπεράσεις την αποχή που αγγίζει το 40 %;;

2 σχόλια

  1. Πασοκ

    Δημόσια έκκληση
    προς Νικο Παπανδρεου
    Αντρικο Παπανδρου
    Σοφια Παπανδρεου
    Μαργαριτα Παπνδρεου

    Κυριοι Κυριες

    Εσεις τα σεβαστα παιδια του Ανδρεα Παπανδρεου πρεπει να προστατεψετε τον αδερφο σας απο τους ανικανους και προδοτες που εχει διπλα του

    και τον κοροιδειυν και τον εκθετουν
    Ειναι οι δεξιοστροφοι Μπαμπουκης Χαρης, Γερουλανος , Ραγκουσης Γιαννης κλπ.

    οι οποιοι λενε στο Γιωργο Πανδρεου να κανει τα αντιθετα που πρεπει να κανει και τον γελοιποιουν.

    Στοχος τους ειναι η μετα-Παπανδρεου εποχη (να τον "τελειωσουν" δηλαδη) και η αναληψη της ηγεσιας του Πασοκ απο τους ιδιους και τα τσιρακια τους!

    Οι ιδιοι εβαλαν σκοπιμως ανικανους στα ψηφοδελτια των Περιφερειακων και Δημοτικων εκλογων με στοχο να χασειο το Πασοκ και να αποσταθεροποιηθει ο Γιωργος Παπανδρεου!

    Βλεπετε σχετικα κατωτερω:

    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΑ

    12 Οκτ 2010 10:36:00 μ.μ.
    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Πασοκ


    Ο Σγουρος εχει χασει απο τα αποδυτηρια αν δεν βαλει στις λιστες τον δρ Κουτσουκο

    αν δεν πατησει ποδι στα δεξιοστροφα φλωρια της Ιπποκρατους που γραφουν τους λογους του Γιωργου και τον γελοιοποιουν με τις μαλακιες που λεει και εντος και εκτος Ελλαδας

    Εχει δικιο ο δρ Κουτσουκος που ειπε οτι δεν ειπε ο Γιωργος οτι "η Ελλαδα ειναι χωρα διεφθαρμενη" αυτο το ειπαν τα πουσταρια που εχει διπλα του και του υπαγορευουν τι θα πει και τι οχι!

    Ειναι αυτοι που του προτειναν το ΔΝΤ ως τη μοναδικη λυση ενω υπηρχε και ο εσωτερικος δανεισμος απο τα 320 δις καταθεσεις των Ελληνων αλλα και αλλες λυσεις!!

    Τους γνωριζουμε και μας γνωριζουν και συντομα θα κυκλοφορησουν και "στριγκακια" απο τις "διπλωματικες αποστολες"....!!!

    Αυτοι θελουν να χασει ο Γιωργος για να θεσουν θεμα ηγεσιας και δεν ειναι οι Βενιζελικοι αλλα οι δηθεν "κολλητοι" του Γιωργου!!

    Μονο ο δρ Κουτσουκος μπορει να δωσει ζωη στο Πασοκ και να μας βγαλει απο το ΔΝΤ γιατι καποιοι δεν θελουν να βγουν γιατι περνουν ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΙΖΕΣ!!

    Αυτα για την ωρα!!

    Μανωλης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΨΕΜΑΤΑ.

    ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΛΑΟ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.

    ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΓΑΠ.

    ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ.
    ````````````````````````````````````

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση