GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κανείς δεν αγαπά την Άννα...

Του Κωνσταντίνου Μάντη Φιλόλογου http://www.alfavita.gr/    Αγαπητή Άννα, η λύση που μοιάζει ευκολότερη δεν είναι πάντα και η καλύτερη. ...

Του Κωνσταντίνου Μάντη
Φιλόλογου
http://www.alfavita.gr/
  
Αγαπητή Άννα, η λύση που μοιάζει ευκολότερη δεν είναι πάντα και η καλύτερη.
Η λύση που επέλεξε η Υπουργός για να καλύψει τα κενά από τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών ήταν η αύξηση των μαθητών ανά τμήμα. Λύση που δείχνει αφενός άγνοια για τις συνθήκες διδασκαλίας που θα δημιουργηθούν κι αφετέρου αδιαφορία για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η τακτική στους μαθητές.
Το ζητούμενο πάντοτε, ήταν να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα, ώστε να μπορεί το μάθημα να γίνεται πιο αποτελεσματικά και με...
 περισσότερη μέριμνα για κάθε μαθητή χωριστά. Κι ενώ θα περίμενε κανείς, από τις προεκλογικές δηλώσεις της Υπουργού, ότι θα προχωρούσε προς αυτή την κατεύθυνση, τελικά διαπιστώνουμε ότι είναι αποφασισμένη να δημιουργηθούν τμήματα των είκοσι επτά μαθητών τουλάχιστον.
Δημόσια καλύπτει τις προθέσεις της κάτω από ένα νεφελώδες συν 10% αλλά στην πράξη οι οδηγίες της ήταν σαφείς και απόλυτες: συμπτύξεις τμημάτων με κάθε κόστος. Οι διευθυντές, φυσικά, ακολούθησαν κατά γράμμα τις εντολές της Υπουργού, αφού δουλεύουν για λογαριασμό της, αλλά επί της ουσίας... κανείς δεν αγαπά την Άννα!
Θα περιμέναμε από την Υπουργό να παλέψει για την Παιδεία, και να μη δεχτεί κανέναν περιορισμό στις δαπάνες για την εκπαίδευση των νέων. Θα περιμέναμε από την Υπουργό να πάρει το μέρος των μαθητών και να αγωνιστεί για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων μαθημάτων.
Αντιθέτως, η Υπουργός πρωτοστάτησε στις περικοπές δαπανών, θέλοντας να δείξει πόσο αποτελεσματικά μπορεί να μειώσει τα έξοδα του Υπουργείου της. Τα έξοδα όμως αυτά, θα επιβαρύνουν τελικά τους γονείς, εφόσον τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι πια μονόδρομος.
Κυρία Διαμαντοπούλου, ας μη γελιόμαστε με ασάφειες και υπεκφυγές, ουσιαστικό μάθημα με 25 + 10% μαθητές, ουσιαστικό μάθημα με 27, 28 ή 30 μαθητές δεν μπορεί να γίνει.
Είναι προτιμότερο να δηλώσετε ευθαρσώς πως εργάζεστε πυρετωδώς για να δείξετε πόσο άξια (στις περικοπές) Υπουργός είστε και όχι να λέτε διαρκώς πως βάζετε πρώτα το μαθητή.
Με φόβο για το τι άλλο μας περιμένει, καθώς θα συνεχίζετε τον αγώνα υπέρ των περικοπών...

17 σχόλια

  1. Λαέ της Ελλάδος, η Ελληνική Παιδεία διαλύεται.
    Όλοι πρέπει να κινηθούμε να φύγουν από την εξουσία αυτοί οι επικίνδυνοι, θα γίνουμε ξένοι στον τόπο μας ή θα μας αναγκάσουν να ξενιτευτούμε χωρίς επιστροφή.
    Όταν ο κόσμος έφευγε επί δεξιάς επέστρεφε, επί σοσιαλΗστών η ξενιτειά θα είναι χωρίς επιστροφή.
    Ψάχνω για δουλειά στο εξωτερικό, εδω τώρα πεινάμε. Μας τα πήραν όλα οι ληστές.
    Διάβασα μια κυρία, που διαμαρτύρεται, ότι της ζήτησαν από κάποιο ιδιωτικό σχολείο 90 ευρώ για την στολή παρελάσεως και πληρώνει 800 ευρώ για το σχολικό.
    Τα δικά μου πάνε σε δημόσιο και με τα πόδια, γιατί δεν έχουμε. Άμα δεν έχει, ας τα στείλει και εκείνη σε δημόσιο και με τα πόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαράντα τρία [43], καλά διαβάσατε δουλειάς με πραγματικά ένσημα και ήρθα οι φωστήρες και επιχορηγούνται με την αφαίρεση των πληρωμένων αποδοχών, τόσο των δικών μου όσο και των λοιπών συνανθρώπων μου.
    Μαυρίστε τους κλέφτες του δημοσίου χρήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΟΛΟΓΕ,ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ,ΕΚΑΝΑΜΕ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΤΑΞΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΑΝ 70 ΚΑΙ 80 ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΜΑΘΑΙΝΕ,ΟΙ ΔΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΟ,ΟΥΤΕ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΨΥΛΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΑΣ,ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΤΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΤΟ ΔΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΑΡΕΡΓΟ.ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ.ΕΝΑΣ ΠΑΛΑΙΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 30. Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ 2006-07 ΗΤΑΝ ΣΑΦΗΣ : ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ 30. ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΥΣΙ 119 ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΝΑΝ 4 ΤΜΗΜΑΤΑ. ΜΕΧΡΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΖΗΤΗΜΑ 1ΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ; ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ. ΤΕΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ////////////////////////////////////

    Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έκανε ήδη το ΠΑΣΟΚ στην Παιδεία μας είναι
    η , αντίθετη με το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος , αναίρεση του εθνικού χαρακτήρα της παιδείας μας.

    /////////////////////////////////////

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άμα πάρουν οι αρμόδιοι πίσω τα κλεμμένα, λεφτά θα υπάρχουν για καθηγητές και λοιπούς μισθωτούς και συνταξιούχους.
    Λοιπόν, να μεριμνήσει η κυβέρνηση να έλθουν πίσω τα κλεμμένα και αν δεν μπορεί, να φύγει να έλθουν άλλοι πιο ικανοί.
    Μαυρίστε όλους τους άχρηστους στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναγνώστες να θυμάστε, κόψανε τους μισθούς, συντάξεις, επιδόματα εορτών, για να αγοράσουν μερσεντές.
    Μαυρίστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και πότε νομίζεις ότι νοιάστηκε η κκ. Διαμαντοπούλου για την Παιδεία. Για το πολιτικό της προφίλ και μόνο νοιάζεται. Αλλά και οι καθηγητές με τα ιδιαίτερα και την πλήρη ανικανότητα τους για διδασκαλία μήπως είναι καλύτεροι? Οι περισσότεροι νοιάζονται πιο πολύ για τα ιδιαίτερα παρά για το σχολείο. Είμαι σίγουρος στο ότι εάν βάλουμε όλους τους εκπαιδευτικούς Λυκείων να δώσουν εξετάσεις στο αντικείμενό τους οι μισοί θα κοπούν. Αφού πολλοί απ’ αυτούς δεν το κάνουν επειδή το αγαπούν αλλά λόγω επιβίωσης και για την μονιμότητα. Οπότε ξε-βρωμίστε την εκπαίδευση πρώτα με το να καταγγείλετε και να διώξετε τους ανίκανους και επίορκους εκπαιδευτικούς και μετά θα έρθει και η ώρα της ‘πολιτικάντησας’ να πάρει ‘πόδι’ από την παιδεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΠΩΣ ΕΔΩ....καλή μου ?

    Το θέμα δεν είναι να κάνουμε παιδεία, το θέμα είναι να κάνουμε τζίρο στη Microsoft. Να πουλήσουμε κομπιούτερ στους χιμπατζήδες.
    Να τα βάλουμε στα σχολεία, να φωτογραφηθούμε μαζί τους και να τα κλειδώσουμε για να εχουν και οι αραχνούλες σπίτι, οικολόγοι μου.
    Και τι ωραία κατανομή εργασίας που έχουμε.
    Η δεξιά κάνει τζίρο στις πολυεθνικές και οι αριστερά φτιάχνει χιμπατζήδες.
    Η τωρινή κυβέρνηση τα κάνει αμφότερα


    Η απάντηση στις αντιφάσεις που επισημαίνει το κεντρικό άρθρο μεταξύ της παρουσίασης του νέου ψηφιακού σχολείου και της υπόλοιπης άθλιας πραγματικότητας στην εκπαίδευση σε ελλείψεις προσωπικού και υποδομών είναι η εξής: ΕΣΠΑ 2007 – 2013. Το πρόγραμμα του ψηφιακού σχολείου χρηματοδοτείται κατά 75% από κοινοτικά κονδύλια.
    Φυσικά αυτά τα κονδύλια δεν είναι ανεξάντλητα και δεν θα δίνονται επ’άοριστον.
    Για το αν το ψηφιακό σχολείο θα είναι βιώσιμο και μετά το πέρας του προγράμματος χρηματοδότησης από την Ε.Ε δεν γνωρίζω αν πολυενδιαφέρει το αρμόδιο υπουργείο.
    Αν κρίνουμε απο το πρόγραμμα της Προσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και
    από το που και το πως εφαρμόζεται πλέον, αφού ολοκληρώθηκε η χρηματοδότησή του από το Γ΄ΚΠΣ, μπορούμε να βγάλουμε τα συμπαράσματα μας.

    Αν και τώρα πια.....Εδώ ψωμολισάει κόσμος τα pdf μας μάραναν.
    Της Ψηφιακής παράγκας.


    On line σχολείο = η χαρά του παιδεραστή.
    Η κυβέρνηση ανοίγει αυτό το “κλειστό” χόμπυ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. to ma8ima to ekane o Koylaidis
    leme tora

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. OI APOYSIES POSES EINAI ANOYLA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διευθυντής Γυμνασίου: “Μεγαλύτερη ανοησία από τα notebooks, που έδωσαν στα παιδιά δεν έχει γίνει.

    Αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα με τις απόπειρες κλοπής, τα παιδιά όλη μέρα, βρήκαν τρόπους να ανταλλάσουν μηνύματα, φωτογραφίες κτλ,κτλ.

    Στα διαλλείματα, όλα τα παιδιά σε μιά γωνιά το κάθε ένα με ένα notebook και από πάνω του εκείνα που δεν είχαν να μπαίνουν στο internet”.

    Ερώτηση:Όταν μπουν στα σχολεία οι διαδραστικοί πίνακες, που κοστίζουν αρκετά χρήματα, και αρχίσουν οι καταλήψεις, πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για να ξηλωθούν ή να καταστραφούν ;
    Πόσα θα πληρώσουμε πάλι ;
    Απορίες, ενός πατέρα….........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επειδή πλέον μου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι, θέλω να ξεκαθαρίσω στο Υπουργείο Παιδείας τα εξής:

    Δεν είμαι θρήσκος, δεν πατάω ποτέ σε εκκλησία και το αν πιστέυω κάπου και που είναι προσωπική μου υπόθεση.
    Επίσης δεν είμαι εθνικιστής, ξέρω πως η ιστορική αλήθεια είναι κάτι σχετικό και δεν ονειρεύομαι ούτε να φτάσω στην Κόκκινη Μηλιά ούτε ένα νέο Μ. Αλέξανδρο.

    Όμως, είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ.

    Και η πατρίδα μου, το Εθνος μου, έχει και θρησκεία και ιστορία.

    Και απαιτώ τα παδιά μου να τα διδαχτούν κα τα δύο όπως τα διδάχτηκα εγώ και μετά, όταν μεγαλώσουν, να βγαλουν τα συμπεράσματά τους.

    Τα Θρησκευτικά προαιρετικό μάθημα???????????

    Τώρα??????????

    Κάποτε το υποστήριζα κι'εγώ αυτό, τώρα όμως, είμαστε περικυκλωμένοι από φανατικούς αλλόθρησκους, υπέρμαχων θρησκειών που υποστηρίζουν το λιθοβολισμό λόγω μοιχείας, τα μάγια, και ξέρω'γω τι άλλο.

    Και έχουν απαιτήσεις, να φτιαχτεί τέμενος κτλ...

    Εχω όμως και εγώ απαίτηση, στο σχολείο του παιδιού ΜΟΥ να διδάσκεται η επίσημη θρησκεία του κράτους ΜΟΥ.

    Αμ το άλλο???

    Εξαφανίζει τη Νεώτερη Ελληνική Ιστορία και στη θέση της θα διδάσκεται η Ευρωπαική???????????????

    Είμαστε σοβαροί???????????

    Να τις αφήσει και τις δύο ως έχουν!!!

    Είναι απαράδεκτο!

    Και τελευταίο και σοβαρότερο, τα Αρχαία Ελληνικά.

    Σα μαθητής ποτε δεν τα γούσταρα, για ευνόητους λόγους.

    Μου έμειναν όμως πολλά πράγματα, είμαι σαρανταπεντάρης και ακόμα τα θυμάμαι.

    Και δε είναι τυχαίο ότι τα Αρχαία μας διδάσκονται στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

    Και τα κάνει μάθημα επιλογής?????????

    Αυτό λέγεται ΞΕΦΤΥΛΑ!!!

    Τάχα μου για να "ελαφρύνει" το πρόγραμμα????

    Να το ελαφρύνετε αλλιώς, η και καθόλου.

    Κι'εμείς τότε λιώναμε στο διάβασμα και για βόλτα καθημερινές ούτε λόγος, δεν πάθαμε τίποτα!

    Τα αρχαία είναι το είναι μας, η κλασσική μας παράδοση, μάθημα που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

    Και ο συνδυασμός αυτών των τριών "χτυπημάτων", αρχαία, ιστορία και θρησκεία, καθόλου μα καθόλου δε μ'αρέσει.

    Είπαμε να είμαστε "μοντέρνοι" αλλά αυτό το λένε ισοπέδωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ψηφιακή παράγκα.. Μπίλντεμεργκ !!!


    Το αμερικανοβλαχομπαρόκ «χάι τεκ» σε όλο του το (αποκρουστικό) μεγαλείο….


    On line σχολείο = η χαρά του παιδεραστή.
    Η κυβέρνηση ανοίγει αυτό το “κλειστό” χόμπυ.


    Συνάδει προς τις «ευρωπαϊκές αξίες» όμως:
    ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Κόμμα παιδεραστών (με δικαστική απόφαση….)
    προς προς δόξαν της …ελευθερίας της έκφρασης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΝΑ
    ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ?
    ΟΥΤΕ ΤΟ 5% ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
    ΚΑΙ
    ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
    ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΧΤΥΠΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 75% ΩΣ ΚΑΙ 80%..
    ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΑΝΝΑ?
    ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΙΚΙΑ?
    ΕΕΕ
    ΣΤ'ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙ ...
    ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κ. Διαμαντοπούλου, ίσως δεν γνωρίζετε ή ξεχάσατε, ότι η καρέκλα που κάθεστε ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ.
    Σας την έδωσε ο Ελληνικός Λαός ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, με την υποχρέωση να διοικήσετε σωστά.
    Υπάρχει και η αποχώρηση με το κεφάλη ψηλά ή με κάτω το κεφάλι και απαξιωμένη.
    Αυτά μην τα ξεχάσετε θα τα βρείτε μπροστά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ερώτηση:
    Όταν μπουν στα σχολεία οι διαδραστικοί πίνακες, που κοστίζουν αρκετά χρήματα, και αρχίσουν οι καταλήψεις, πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για να ξηλωθούν ή να καταστραφούν ;
    Πόσα θα πληρώσουμε πάλι ;
    Απορίες, ενός πατέρα….........

    9 Οκτωβρίου 2010 2:13 μ.μ.

    Απάντηση:
    Εχετε δικιο ως προς το οτι τα γαϊδουρια δεν χρειαζονται χαϊμαλια αλλα καπιστρι.
    Παρα πολλοι Ελληνες μαθητες βρισκονται σε πρωτογονο επιπεδο και συμπεριφορας και γνωσης.
    Οι μισοι περιπου επρεπε να βρισκονται μια η δυο ταξεις παρακατω.
    Αλλα ο λαϊκισμος στην Ελλαδα δεν εχει ορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση