GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η αντεπίθεση του Δαλούκα...

Από τον Γιώργο Στεργιόπουλο http://www.sportsecrets.gr/    Το κεφάλαιο διαιτησία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και στα υπόλοιπα αθλήματα,...

Από τον Γιώργο Στεργιόπουλο
http://www.sportsecrets.gr/  
Το κεφάλαιο διαιτησία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και στα υπόλοιπα αθλήματα, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, αλλά μέχρι στιγμής οι αρμόδιοι το αντιμετωπίζουν με ελάχιστη σοβαρότητα. Καλώς ή κακώς ένας διαιτητής μπορεί να καθορίσει ηθελημένα ή από ανικανότητα το αποτέλεσμα μιας αναμέτρησης. Τι προβλέπεται σε μια τέτοια περίπτωση; Ποινή για τον εκάστοτε διαιτητή! Διορθώνεται όμως το όποιο σφάλμα του; Φυσικά και όχι! Έχουμε γράψει σε αυτό το blog την...
 πεποίθησή μας ότι σωστή διαιτησία μπορεί να υπάρξει μόνο με χρήση τεχνολογίας. Έχουμε μπει για τα καλά στον 21ο αιώνα, η επιστήμη έχει καταφέρει πράματα και θάματα, αλλά σε κάθε αγώνα που παρακολουθούμε το αποτέλεσμα επηρεάζεται έστω και λίγο από τον ανθρώπινο παράγοντα. Μέχρι να αποφασιστεί να λυθεί το θέμα, είμαστε αναγκασμένοι να ασχολούμαστε με διαιτητές και παράγοντες που «σφάζονται» με κοινό στόχο το «καλό» του ποδοσφαίρου.
Μετά τις «ιστορικές» δηλώσεις Μαρινάκη, περί εγκλήματος κατά της Ελλάδας (!!!), που διατύπωσε μετά το ματς Άρη - Παναθηναϊκού εξαιτίας της λανθασμένης απόφασης του διαιτητή Δαλούκα να καταλογίσει πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας τραγελαφικής εξέλιξης στο χώρο της διαιτησίας. Μιλάμε μάλιστα για τη διαιτησία του σημαντικότερου εγχώριου πρωταθλήματος!
Ο διεθνής διαιτητής Δαλούκας αυτοτιμωρήθηκε (!!!) με συνοπτικές διαδικασίες για μια κακή διαιτησία. Το αστείο είναι ότι τονίστηκε η μία λανθασμένη απόφαση, πάνω από τη συνολικά κακή διαιτησία στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Μπορεί όμως ένας διαιτητής από τα αγαπημένα παιδιά της ΚΕΔ, να εξοντώνεται επαγγελματικά εξαιτίας ενός παιχνιδιού; Ή να πούμε καλύτερα επειδή τον στοχοποίησε ένας μεγαλοπαράγοντας; Οι διαιτητές έχουν πάψει πια, σύμφωνα με το νέο πειθαρχικό κανονισμό, να παραπέμπονται αλλά ο Δαλούκας αποκλείστηκε από τους πίνακες πάντα βέβαια με δική του πρωτοβουλία!
Τέτοιες μεθόδους δεν χρησιμοποιούμε ως κράτος και ως δικαιοσύνη ούτε για τους δολοφόνους, το Δαλούκα όμως τον καταδικάσαμε χωρίς απολογία. Είναι απαραίτητο να θεσπιστεί πειθαρχικός κανονισμός που θα διακρίνει τις περιπτώσεις όπου υπάρχει δόλος από την πλευρά του διαιτητή από τις περιπτώσεις που οφείλονται σε απλή ανικανότητα.
Ο Δαλούκας ψάχνει το δίκιο του από την πλευρά του και καλά κάνει. Προσέλαβε δικηγόρο τον Κούγια και βάλλει κατά πάντων. Ο τρόπος με τον οποίο τιμωρήθηκε θυμίζει άλλες εποχές και καθεστώτα. Η επιστολή που έστειλε προς την ΕΠΟ συνοψίζει τις θέσεις του. Με δυο λόγια λέει ότι είναι πολύ καλό παιδί με καλή ανατροφή και αρχές, άριστα καταρτισμένος ως διαιτητής και πολύ καλός μαθητής στο σχολείο.
Αυτό που δεν μας λέει ο διαιτητής Δαλούκας είναι τι θεωρεί ότι έφταιξε και έκανε το στιγμιαίο λάθος με την υπόδειξη του πέναλτι και τα συνεχόμενα λάθη να σφυρίζει ό,τι του κατέβαινε στο κεφάλι στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Δαλούκας ισχυρίζεται ότι δεν είχε πρόθεση να αδικήσει κανέναν και προσωπικά έχω όλη την καλή διάθεση να τον πιστέψω. Όμως αν θεωρήσουμε ότι δεν υπήρχε πρόθεση, τότε τι απομένει για να αιτιολογηθούν τα λάθη; Μάλλον η ανικανότητα!

6 σχόλια

  1. Ο Δαλούκας εμφανίστηκε από το πουθενά στο χώρο της διατησίας ( μια κουμπαριά με τον αρχιδιατητή Βασσάρα ήταν αρκετή ).
    Διατήτευσε λίγα παιχνίδια αντικειμενικά και Πολλά ευνοώντας συγκεκριμένες ομάδες .
    Σύντομα απο μπατίρης που ήταν ( τον ζούσε η γυναίκα του ) γέμισε εκατομμύρια . Επιδεικτικά μάλιστα κυκλοφορύσε με Πόρσε !
    Η πλεονεξία του όμως τον πρόδωσε. Αλλοίωσε το αποτέλεσμα ενος αγώνα υπερ του ΠΑΟ , τον πήραν χαμπάρι και τον αποκεφάλισαν σαν διατητή.
    Σε όποια άλλη ευνομούμενη χώρα θα ήταν φυλακή΄. Αλλά εδώ στην ψωροκώσταινα δεν υπάρχει νόμος για τα λαμόγια γιαυτό βγαίνουν κι από πάνω και βγάζουν και γλώσσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΕ ΡΕ ΔΑΛΟΥΚΑ ΑΛΗΤΗ, ΚΟΠΡΕ! ΡΕ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΠΟΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δαλουκα την λαμογια σου την εκανες.εδωσες στον ΠΑΟ 3 βαθμους που δεν τους αξιζε...
    Αυτο που θελω απο σενα αν εισαι αντρας και τιμας τα παντελονια που φορας να απαντησεις στον (21 Οκτ.2010 10:18.00
    Ειναι αληθεια αυτα που γραφει για σενα...σε ζουσε οντως η γυναικα σου?εκανες περιουσια απο την σφυρικτρα?
    Εχεις αυτοκινητο Πορσε?
    Αν δεν απαντησεις θα πρεπει να τα βγαλεις τα παντελονια και να φορεσεις φουστανια...Και αφου εισαι καθαρος οπως λες,γιατι διαλεξες τον Κουγια για δικηγορο σου?
    Ξερεις ποσους εμπορους ναρκωτικων εχεις βγαλει απο τα καγκελα αυτος?
    ξερεις ποσο αιμα εχει ρουφηξει απο τους κατα καιρους πελατες τους?
    ξερεις οτι ηταν δικηγορος αυτου του μπατσου-δολοφονου?ξερεις ποσο βεβηλωσε την μνημη αυτου το παιδιου για να αθωωσει τον φονια-μπατσο?
    Αυτος πηρες για δικηγορο κυριε Δαλουκα ,τοσο πολυ αθωος νιωθεις λοιπον....εισαι τυχερος γιατι ζεις στην Ελλαδα...διαφορετικα θα σε ειχαν χωσει μεσα παρεα με τα αλλα καλοπαιδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΕΔΡΕ , ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗ ΣΟΥ ΚΛΑΣΕΙ Τ'ΑΡΧΙΔΙΑ Ο ΔΑΛΟΥΚΑΣ.ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΞΕΚΛΗΡΙΣΕ ΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΄Εχουμε και λέμε. Ευθυμιάδης…….. Τσαγκαράκης…… Ζωγράφος….. Ευθυμιάδης….. Κάκος……Καζναφέρης….. Ευθυμιάδης….. Καλόπουλος……Κουκουλάκης…….Καζναφέρης…..Χαραλαμπίδης…… Ζωγράφος….. Σπάθας…. Τσαγκαράκης….. Ευθυμιάδης……. Καλόπουλος….Καζναφέρης ……Κουκουλάκης….. Από δύο με τρεις φορές ο καθένας γιατί στις δύσκολες αποστολές τους βάζατε συνέχεια. Τώρα αν σας έφταιξε ο Δαλούκας και κάποτε του Γραφικού Νικόλα ο Δούρος και ακόμα περιμένει τηλέφωνο και γλείφει συνέχεια τον Κο πρόεδρο τι να σας πω. Γαύροι ήσασταν και γαύροι θα παραμείνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το να κυκλοφορείς με Πόρσε πράγματι είναι πρόκληση. Σκεφτείτε όμως των εκ Χανίων Τσαγκαράκη να λέει σε συναδέλφους του ότι στην γιορτή του ο Κος Πρόεδρος ( ξέρετε ποιος είναι ) του έστειλε για δώρο δέκα ξυστά και ως εκ θαύματος το ένα κέρδισε τότε 4.000.000 δραχμές. Χουυυυυυυυ ρε. Και ότι τη βίλα του την έκτισε με το μισθουλάκο του. Ξανά Χουυυυυυυυυ ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση