GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λιγότεροι φόροι - Περισσότερα έσοδα: Γίνεται!...

Από τον Παντελή Οικονόμου Βουλευτή Α Αθήνας, Μέλος του Π.Σ. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ότι ο πληθωρισμός «έφαγε στο κεφάλι» 5 ποσοστιαίες μονάδες από τι...

Από τον Παντελή Οικονόμου
Βουλευτή Α Αθήνας,
Μέλος του Π.Σ. ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ότι ο πληθωρισμός «έφαγε στο κεφάλι» 5 ποσοστιαίες μονάδες από τις αυξήσεις των έμμεσων φόρων αποδεικνύεται πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Οι αυξήσεις των τιμών σε είδη λαϊκής κατανάλωσης, για τον ίδιο λόγο, είναι ακόμα μεγαλύτερες. Πραγματικά, δεν πάει άλλο! Η πρόσφατη δήλωση του Πρωθυπουργού λοιπόν, με την οποία απέκλεισε νέες φορολογικές αυξήσεις, μπορεί να θεωρηθεί ως μια πρώτη νίκη του κινήματος κατά της ακρίβειας.
Η νίκη αυτή δεν ήρθε από μόνη της. Οι προσπάθειες - μέσα και έξω από την Βουλή για την προάσπιση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών ήταν πολλές και δύσκολες. Απέναντί μας δεν βρέθηκε μόνον, ούτε καν κυρίως, η τρόικα. Και πάντως, βρέθηκαν σίγουρα απέναντί μας η απάθεια και η...
 μοιρολατρία. Ο παραλυτικός συμβιβασμός με την παρακμή.
Ακριβώς επειδή τα τελευταία αυτά αντίξοα δεδομένα δεν είναι πρόσκαιρα (σε αντιδιαστολή με την επιτήρηση από τους ξένους δανειστές μας) η νίκη αυτή στην μάχη κατά της ακρίβειας κάθε άλλο παρά οριστική πρέπει να θεωρείται. Για να παγιωθεί ώστε, κυρίως, να γίνει αισθητή και στην λαϊκή τσέπη, απαιτείται η συνέχιση της προσπάθειάς μας. με ξεκάθαρες, πριν απ' όλα, επιδιώξεις. Στο πλαίσιο αυτό, διαφαίνεται, ως κατάλληλη βασική πολιτική, για το αμέσως προσεχές διάστημα, ο περιορισμός της έμμεσης φορολογίας. Με αποτέλεσμά της και την μείωση των τιμών και την αύξηση των δημοσίων εσόδων. Ασφαλώς η πολιτική αυτή υπαγορεύει και αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Ενδεικτικά μόνον, παραθέτω μερικές από αυτές :
1.Επανεκτίμηση των συντελεστών του ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Μειώσεις για είδη λαϊκής κατανάλωσης και ελεγχόμενη αυτόματη μετακύλιση κάθε μείωσης που συμφωνείται στις τιμές.
2.Εξομοίωση της φορολογίας πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, όχι όμως με εκτίναξη της πρώτης προς τα πάνω, αλλά με σύγκλισή τους σε κάποια ενδιάμεση τιμή. Και βέβαια, άμεση εισαγωγή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους ΕΚΑΣ και σε όσους, δηλώνουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας.
3.Ενίσχυση της μετοχικής θέσης του δημοσίου σε μεγάλες επιχειρήσεις, στρατηγικού, ούτως ή άλλως, ενδιαφέροντος, με υψηλές μερισματικές αποδόσεις, με κεφάλαια, πρωτίστως, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
4.Θωράκιση της δημόσιας περιουσίας από καταπατήσεις και λεηλασίες, διασφάλιση της είσπραξης των εσόδων και βελτίωση των αποδόσεων από την περιουσία αυτή.
5.Απόδοση του ΦΠΑ, από τις νέες επιχειρήσεις υποχρεωτικά και από τις παλαιές εθελοντικά και με κίνητρα, σε εβδομαδιαία βάση προς τα δημόσια ταμεία.
Οι πρωτοβουλίες αυτές ασφαλώς δεν είναι οι μόνες. Ασφαλώς και επιδέχονται βελτιώσεις. Ασφαλώς προϋποθέτουν σύνοδες δράσεις και σε διεθνές επίπεδο. Αποτελούν όμως αποδείξεις ριζοσπαστικού προσανατολισμού και ενεργητικής διάθεσης. Τις πιο πολύτιμες από όσες μαζεύουμε. Και γι ´αυτό ακριβώς, πρέπει να τις ζητήσουμε ανυποχώρητα.

28 σχόλια

  1. ΣΙΓΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΤΑ ΑΥΓΑ, ΣΙΓΑ.

    ΓΙΑ ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ - ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ -ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΝΕΤΑΙ...ΣΤΟ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ.

    ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΩΜΑΛΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ.
    ΠΟΥ Ο ΚΩΛΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ
    ΚΑΙ Η ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΣΑΣ
    ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΤΟ ΡΟΥΦΟΥΝΙ ΣΑΣ.

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ
    ΣΑΝ ΣΚΥΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ Ο Β ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ [ ΤΗΝ ΤΟΝ] ΡΑΜΝΟΥΝΤΑ.Η ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ ΑΝΤΑΛΛΑΧΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΜΝΟΥΝΤΑ. 98Ο ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ,ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ .ΟΣΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ , ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ . ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟ ΣΔΟΕ ΤΗΣ ΑΡΧΑΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ . ΜΕ ΜΑΙΜΟΥ ΦΕΚ, ΠΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΔΙΚΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΚΤΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ,ΓΙΑ ΠΙΟ ΣΚΟΠΟ.ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΠΡΟΒΑΤΑ. ΠΑΕΙ ΠΕΡΑΣΕ Η ΜΠΟΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΟΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ(*) που ισχυει για ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες πολιτες
    ΓΙΑΤΙ να μην ισχυει ΑΥΤΟΜΑΤΑ και για ολους τους πολιτικους;!
    Βουλευτες, Δημαρχους, συμβουλους κλπ.
    Γιατι ΔΥΟ μετρα και ΔΥΟ σταθμα; Ετσι θα γινει ΑΝΑΝΕΩΣΗ παντου!!
    Τι λετε;
    ______________________
    (*)(Δηλαδη να μην πολιτευεται ΚΑΝΕΙΣ περαν των 65 ετων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ!!ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΙΤΕ ΜΗΝΑ-ΜΗΝΑ ΜΕΡΑ-ΜΕΡΑ ΩΡΑ-ΩΡΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΑΔΕΙΑΖΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗ ΜΟΥΝΤΖΩΣΕΤΕ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΕΡΧΕΣΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΟΛΙ ΡΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΑΡΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!!ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ!!ΜΟΝΟ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΚΟΥΣ!!ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΑΛΗΡΙΣΟΥΜΕ(ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ Η ΩΡΑ, ΑΥΤΟ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ)ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ?ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΕΤΑ??ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΤΣΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!ΓΙΑΥΤΟ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ !! ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΨΗΦΟΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΑΣ!!ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
    -ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

    ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΗ
    ΝΑ Μ Η Ν Π Λ Η Ρ Ω Σ Ο Υ Μ Ε ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ
    ΚΑΙ ΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.
    Η ΛΑΜΠΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΕΣ
    ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
    ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.

    ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ 500.000 ΜΑΖΙ
    ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
    ΕΣΤΩ ΚΑΙ 100.000, ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ . . . .

    φιογκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ,ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΥΝΤΑΞΗ.ΕΙΣΑΣΤΕ ΔΙΑ ΒΙΟΥ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΜΑΤΑΙΟ ΚΟΣΜΟ ΑΔΕΙΑΖΕΙ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ.ΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΠΕΣ , Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΡΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κ. Οικονόμου αν είστε πραγματικός σοσιαλιστής , επαναφέρεται σας παρακαλώ τον κ. πρωθυπουργό στην τάξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παπασπυρο ολοκληρα 1440 λεπτα απεργια ρε μουτρο?

    τοσο ΣΚΛΗΡΗ απαντηση στο ΔΝΤ?

    λυπησου τους λιγο… ρε πουλημενο τομαρι

    αναλογως με το ενιαιο μισθολογιο θα κριθει και το μελλον σου γενικως….


    Η επόμενη θα είναι σε 2 χρόνια.
    Γιατί οι ηγεσίες των συνδικάτων
    δεν είναι πουλημένες.


    Υπάρχει συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Δημοσίου αύριο στις 11.00 στην Ομόνοια, και 10.00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσ/νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΤΕ.ΕΑΝ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ.Η ΦΘΗΝΕΙΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1. Πάμε στοίχημα οτι αν αύριο σε όλα τα προιόντα ο ΦΠΑ πέσει απο 23% σε 6% δεν θα υπάρχουν μειώσεις στις τιμές; Αφού ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί.
    2. Να την εξομοιώσουμε την τιμή κάπου στην μέση. Με το ναυτικό πετρέλαιο που απο εκεί θα γίνεται πιά όλη η λαμογιά θα τολμήσετε την εξομοίωση;
    3.Ξαναπιάσαμε τα σοσιαλιστικά τώρα που έρχονται εκλογές. Γιατί μετά τα κάνουμε γαργάρα.

    4.Χωρίς δασολόγιο και κτηματολόγιο ονειρευόμαστε ακόμα. Αυτό μετά απο δέκα χρόνια. Αποδόσεις σαν αυτές που έχει ο ΟΣΕ απο την μεγάλη ακίνητη περουσία του;
    5.Και ποιός θα πηγαίνει και θα στήνετε στην ουρά στην εφορία κάθε εβδομάδα; Κάποιος υπάλληλος, ο ιδιοκτήτης, ο λογιστής, κάποιος εθελοντής; Ποιός θα τον πληρώνει αυτόν η επιχείρηση που δεν έχει κέρδη; Εκτός αν μιλάμε πως θα είναι υπάλληλος της ΔΟΥ που θα πηγαίνει κάθε εβδομάδα σε όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής του και θα παίρνει αυτός τον ΦΠΑ οπότε αλλάζει το πράγμα.
    Μην τρέφετε αυταπάτες. Σε λίγο καιρό θα σας παρασύρει κι εσάς η αγανάκτηση του κόσμου και οι κομματικοί στρατοί που διορίσατε στο δημόσιο δεν θα είναι εκεί να σας προστατεύσουν γιατί τα ποντίκια εγκαταλείπουν πρώτα το καράβι οταν βουλιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είπε κι άλλα ο Steinbrück”

    Είναι έτοιμη η διαδικασία επιστροφής στην δραχμή?

    Ας παμε κατι μηνες πισω….
    τι φωναζαμε ολοι εδω ??? ….
    δηλ εμεις οι κοινοι ….θνητοι ειχαμε περισσοτερη και καλυτερη αντιληψη απο τον ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟ ΓΑΠ ???
    …ΝΑ τρεχουν τώρα τα Γαπασφαιρα γαποπαιδια… μαυρο φιδι που τους εφαγε…ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ.

    Λοιπόν,
    α)έρχεται αναδιάρθρωση. Χρεωκοπία δεν γίνεται γιατί οι χώρες δεν χρεωκοπούν,
    β) ομολογείται η αποτυχία μνημονίου και λοιπόν μηχανισμών,
    γ) ξεμπροστιάζονται γιατί βαδίζαν στα τυφλά, χωρίς σχέδιο, χωρίς τίποτα,
    δ) υπάρχουν κρυφές συζητήσεις (δραχμή?)
    ε)ξεμπροστιάζονται και για αυτές
    στ) στο βάθος εκλογές σύντομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν μου λέτε βρε παιδιά έκατσε κανένας να σκεφτεί ότι με τις παραιτήσεις των βολευτών για να κατέβουν για το δημαρχηλίκη ( Όπως φαίνεται αποδίδει περισσότερα από το βολευτηλίκη ) οι αντικαταστάτες τους όσοι είναι αυτοί από όλα τα κόμματα θα πρέπει σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής να εισπράξουν αμοιβές ενός χρόνου αναδρομικά. Μάλιστα εν μέσω τέτοιας κρίσεως δεν άλλαξαν αυτή τη διάταξη και έτσι κάθε αντικαταστάτης λαμβάνει για κάθε μήνα και για όσους μήνες ήταν στη βουλή αυτός που αντικαθιστούν τις αποδοχές του ( Λες και δούλευαν ). Για σκεφτείτε καμιά 50ριά καινούριοι βολεμένοι θα πρέπει να εισπράξουν περίπου 6.000 € επί 14 μήνες 84.000 € επί 50 νέο βολεμένους μας κάνουν 4.200.000 € εν μέσω κρίσεως. Τρίβουν τα χέρια τους οι νέο βολεμένοι που ίσως να είναι και περισσότεροι. Αυτή τη διάταξη την είχα επισημάνει από πέρσι και κάποιος δημοσιογράφος του MEGA το διάβασε και το σχολίασε στο πρωινό και ο MEGAS Καμπουράκης του απάντησε ΄΄ Ναι μωρέ ….. κάτι τέτοιο άστα τώρα ΄΄ Νομίζω ότι διαβάζει ο δημοσιογράφος το ιστολόγιο αυτό και θα τον ξαναρωτήσει αύριο να δούμε τι θα ξαναπαντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάποτε εκτελέστηκαν 6 σήμερα πρέπει 16 για να μη πω 160 !!!!! του ΔΝΤ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιώργο σε παρακαλώ κάτσε σπίτι, μην πας πουθενά και μην κάνεις δηλώσεις.

    Τις συχνές απουσίες του στο εξωτερικό υπερασπίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην ετήσια διάσκεψη για την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας. “Πώς μπορώ να σώσω τη χώρα μου, αν κάθομαι σπίτι μου; Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, ο αγώνας για δημοκρατία και δικαιοσύνη είναι παγκόσμιος“, είπε μεταξύ άλλων

    Γιώργο κάτσε σπίτι, άραξε σπίτι, βάλε βίντεο μέχρι τελικής πτώσεως, άμα πεινάσεις τηγάνισε κανένα αυγό, αλλά σε παρακαλώ μείνε μέσα.

    Κι άμα ακούσεις να χτυπάει το τηλέφωνο, να το κοιτάζεις και να μην απαντάς. Ο Παπ θα είναι με νέα πρόταση για φόρους σε κατοικίδια, στάνες κοτέτσια, κανό και ποδήλατα

    Από τότε πο άρχισες τα σούρτα-φέρτα μας έχει πάρει ο… Πάγκαλος παραμάζωμα. Αν χρειασθείς τίποτα πες του Δρούτσα να σου φέρει που γουστάρει και το shopping therapy.

    Κάτσε σπίτι μπας και ηρεμήσουν οι αγορές και αυτά τα σπράιτ, σπρίντερ, σπρεντ πως τα λένε.
    Γιώργο μου πηγαίνεις στους τοκογλύφους και δεν σε δανείζουν, πήγες 1,2, 1522 φορές δεν κάνετε χημεία τελείωσε.

    Μόνο στη θεια μου δεν δανείζουν οι τράπεζες που είναι 101 χρονών και θέλει καταναλωτικό για ανόρθωση στήθους.

    Κι άμα ρίξει και χιόνι θα πάμε Αράχωβα, Καϊμακτσαλάν, όπου γουστάρεις. Θα κανονίσουμε και συνέδριο για την πράσινη ανάπτυξη, θα φέρουμε και όλη τη σοσιαλιστική διεθνή άμα γουστάρεις, αλλά μείνε εντός.

    Εμφανίστηκαν και κάτι UFO στα αεροδρόμια, οπότε είναι και θέμα ασφάλειας.

    Και κυρίως δικής μας ανασφάλειας
    ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΕΣ ΟΛΟΥΣ...ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !
    ΙΚΑΟΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΜΠΛΕΞ.....ΜΑΛΑΚΑ ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Παντελης Οικονομου νομιζει οτι μας δουλευει ειναι ενα απο τα μαξιλαρακια του ΠΑΣΟΚ .
    Ολοι μαζι τα φαγαν τα λεφτα Μαυρακης ,Παπανδρεου ,Κοσκοτας,Κουτσογιωργας,Τσοχατζοπουλος,Τσουκατος,Μαντελης........
    Στην χωρα μας ακομη και οι τρομοκρατες ειναι ημιτασιον.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φερε πισω τα λεφτα ρε μαλακα που κλεψατε τοσα χρονια. Νομιζεις οτι εσυ θα γλειτωσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Παντελης Οικονομου νομιζει οτι μας δουλευει ειναι ενα απο τα μαξιλαρακια του ΠΑΣΟΚ .
    Ολοι μαζι τα φαγαν τα λεφτα Μαυρακης ,Παπανδρεου ,Κοσκοτας,Κουτσογιωργας,Τσοχατζοπουλος,Τσουκατος,Μαντελης........
    Στην χωρα μας ακομη και οι τρομοκρατες ειναι ημιτασιον.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οσο κουφο κι αν φαινεται ο γιωργος πασχει απο διαφορες ανθρωπιστικες-διεθνιστικες-παγκοσμιοποιητικες ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ που αν δεν τις εφαρμοσει ολες μεχρι τελους θα αυτοκτονησει.

    Απο νεαρη ηλικια εχει σχηματισει στο μυαλο του εναν κοσμο αγγελικα πλασμενο (συμφωνα με τα δικα του μετρα και σταθμα) και ανεκαθεν προσπαθουσε να αναρριχηθει στην εξουσια και να κανει το ονειρο του πραγματικοτητα!

    Ο ανθρωπος υποφερει!Βλεπει οτι δεν του βγαινουν τα ονειρα του και οσο περναει ο καιρος θα κανει περισσοτερες κινησεις απελπισιας!

    Παντα περηφανευοταν οτι ειναι ο μονος πολιτικος με ολοκληρωμενο οραμα και κοσμοθεωρια! Ηθελε να κανει την Ελλαδα μια μικρη αμερικη γιαυτο και αντιγραφει σε επιπεδο σχιζοφρενειας τον Ομπαμπα και αλλους αμερικανους προεδρους του παρελθοντος !

    500 παρατρεχάμενους έχει απο δίπλα του.. 200 Συμβούλους.. (1ενα(). ΕΝΑ ψυχίατρο δεν έχουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ ?

    Ο Ανδρέας τουλάχιστον...είχε απο δίπλα μόνιμα στον Στεφανή-τον τρελογιατρό.
    Αυτόν τον βλάκα ούτε τρελογιατροί δεν τον αναλαμαβάνουν !!!
    ΤΟΣΟ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. χα! χα! ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!
    ΧΑ!ΧΑΑ!ΧΑΑΑ!ΧΑΑΑΑΑΑΑΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΑΝΤΕΛΗ!!!!
    ΑΝΤΕ ΒΡΕΣ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΛΕΚΑΝΗ
    ΚΑΙ ΠΝΙΞΟΥ!!!!
    ΣΙΧΑΜΑ
    ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
    ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ ΑΝΔΡΑ!!!
    ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , ΤΥΠΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛ , ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ , ΛΑΟΣ , ΜΠΛΟΥ ΣΚΑΙ , ΖΕΡΒΟΥ .
    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (8-10-2010)
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ , ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ,
    ΠΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ .Ν .Τ . ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ , ΑΠΑΝΤΕΣ ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ .

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ .
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ .
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ Μ.Μ.Ε . ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΡΕΠΟΣ ?
    Ή ΜΗΠΩΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ 40%.
    ( ΓΕΡΜΑΝΙΑ 1948 ).
    Ή ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Συμφωνώ σε όλα με τον απο πάνω.Ειδικα στο θέμα ποιος θα είναι ο μακακας που θα πηγαινει καθε τοσο στην εφορια.
    Αλλα ξερω,ειναι μετρο κατα της ανεργιας ωστε να προσλαβουμε ουροστατες (δηλαδη αυτους που στεκονται στην ουρά,όχι ούρα -μουαχαχααχα-)και να συνεισφερουμε και στην καταπολεμηση της ανεργιας.
    Ρε Οικονομου...και σε ειχα και σε υπολειψει ρε γαμωτο.Αλλα εκλογες ερχονται τι αλλο να περιμενα κι απο σενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ειπε και κατι αλλο ακομα σοβαροτερο .. να αναθεωρησουμε λεει το μνημονιο επικαιροποιωντας το για το συμφερον και ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ!!!!ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΕ ΞΕΧΝΑΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ... ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟ ΔΩ ΠΛΕΥΡΑ -ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ - ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ.... ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΑΣ ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΕΙ Ο ΚΥΡ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΕ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΙΑ ... ΕΧΕΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ -ΟΤΙ ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ [νεοι σοσιαλιστες!!] ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΝΑΤΡΕΨΗ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΙΛΤΕΜΠΕΡΓΚ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο ΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ.. ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΕΙ... ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΕ.. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΕΤΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. βρε καραγκιοζη στις 6 μαιου το κολοχερο σου το σηκωσες και ειπες ναι???? αιντε παρατα μας τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΜΟΥ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ...
    ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΠΙΑ.

    ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    ΚΕΡΚΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η έξωση της Ελλάδας από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι ειλημμένη απόφαση.
    Τα πρώτα μέτρα ήδη άρχισαν να τα παίρνουν.
    Στόχος είναι πρώτα-πρώτα ο περιορισμός των μετρητών και των αναλήψεων.
    Ήδη το όριο για συναλλαγές με μετρητά έπεσε στα 1500 ευρώ με προοπτική να πέσει στα 300.
    Οπως ακριβώς στο corralito της Αργεντινής, αλλά πονηρά και με δικαιολογίες.
    Στη συνέχεια, και με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής, η Ελλάδα θα περάσει στο ηλεκτρονικό χρήμα, οπότε με το πάτημα ενός κουμπιού όλη η χώρα θα μπορεί να αλλάξει νόμισμα.
    Ούτε τυπώματα στο Χολαργό που θα μπορεί να τα πάρει χαμπάρι ο πολίτης, ούτε μεταφορές νέου νομίσματος, ούτε μεταβατικές φάσεις. Με το πάτημα ενός κουμπιού.
    Και φυσικά μετά θα επακολουθήσει πληθωρισμός τύπου Βαιμάρης, πλιάτσικο και ξεπούλημα.
    Θυμηθείτε το αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση