GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η τρίτη ηλικία...

Του Σταύρου Λιλόγλου ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ   "Η Τρίτη Ηλικία είναι ο ακούραστος συμπαραστάτης μας στο...

Του Σταύρου Λιλόγλου
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ  

"Η Τρίτη Ηλικία είναι ο ακούραστος συμπαραστάτης μας στον καθημερινό αγώνα μας για επιβίωση".
Η γενιά που σήμερα αποτελεί την Τρίτη Ηλικία είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι γονείς μας, οι γιαγιάδες, οι παππούδες μας, πρόσωπα αγαπημένα από το συγγενικό ή το φιλικό μας περιβάλλον.
Η ευθύνη μας απέναντι στην πολυσήμαντη προσφορά τους είναι μεγάλη. Για αυτό οφείλουμε όλοι μας να τους αγκαλιάσουμε με ζεστασιά και αγάπη αποδεικνύοντας ότι αναγνωρίζουμε την πολυετή και πολυσήμαντη παρουσία τους. Σε μία περίοδο που οι ηλικιωμένοι διακατέχονται από πλήρη απογοήτευση προς την Πολιτεία μετά την μείωση των συντάξεων τους, οφείλουμε να τους αποδείξουμε ότι δεν αδιαφορούμε για τα προβλήματα και τις αγωνίες τους.
Χρέος μας είναι να...
 αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τους εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή διαβίωση, ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία, παρέχοντας υψηλές υπηρεσίες υγείας και φροντίδας, προστατεύοντας τον θεσμό των ΚΑΠΗ και αγκαλιάζοντας τους με ειλικρινές ενδιαφέρον.
Η Τρίτη Ηλικία είναι ο ακούραστος συμπαραστάτης μας στον καθημερινό αγώνα μας για επιβίωση, είναι το απάγκιο μας στις δύσκολες στιγμές που γονατίζει η λογική και χάνεται η πίστη στον εαυτό μας, είναι οι άδολοι καθοδηγητές μας στις επιλογές που κάνουμε, είναι ο καθρέφτης του μέλλοντος μας.
Είμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε. Αναγνωρίζουμε την προσφορά τους και τους καταθέτουμε το σεβασμό μας.
Το βέβαιο είναι πως πάντα θα είμαστε δίπλα τους.
Ανθρώπινα, αληθινά και με αγάπη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Σταύρος Λιλόγλου, είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής και δημοσιογράφος της "ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ", έχει διατελέσει προπονητής του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ στο τμήμα μπάσκετ, Άμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης του Παν/μιου Αθηνώνκαι είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου-Δραπετσώνας με τον συνδυασμό "ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ", του Λουκά Τζανή.

1 σχόλιο

  1. Όταν το 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή υπέγραφε, παρόντος του Προέδρου της Κίνας Χου Τζιντάο, την 35ετή συμφωνία παραχώρησης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένος Πειραιώς με την κινεζική κρατική εταιρεία Κόσκο, το ΠΑΣΟΚ τάχθηκε με όλες του τις... δυνάμεις εναντίον αυτής της συμφωνίας, αλλά και κάθε άλλης που θα προέβλεπε την παραχώρηση ελληνικών κρατικών εταιρειών σε ξένους.


    Η ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ έλεγε χαρακτηριστικά:

    “Σε μια στιγμή που σε όλες τις χώρες γίνονται συζητήσεις για τη διατήρηση ή την ένταξη εθνικών υποδομών στον έλεγχο του κράτους, στην Ελλάδα η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει τις τηλεπικοινωνίες σε μια γερμανική εταιρεία, την Ολυμπιακή Αεροπορία σε Άραβες και τα λιμάνια σε μια κινεζική κρατική εταιρείας”.

    Σήμερα, η Ολυμπιακή ανήκει σε ελληνικό επενδυτικό όμιλο, ενώ η κυβέρνηση ανήγγειλε με υπερηφάνεια την παραχώρηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στους Άραβες του Κατάρ. Σήμερα η πολιτική αυτή παρουσιάζεται ως σωτήρια για την οικονομία, ενώ τότε, η Αντιπολίτευση υπονόμευε με κάθε μέσο τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης Καραμανλή.

    Και η περίπτωση της Κόσκο αναδεικνύει την πολιτική υποκρισία του κυβερνώντος κόμματος, που ενώ τότε χρησιμοποίησε όλα τα μέσα, κυρίως συνδικαλιστικά, για να υπονομεύσει τη συμφωνία με την Κίνα, σήμερα εμφανίζεται σχεδόν ως ο εμπνευστής της συμφωνίας με το Πεκίνο. Ευτυχώς όμως οι παροικούντες τη ναυτιλιακή Ιερουσαλήμ γνωρίζουν την πραγματικότητα και τη στάση του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση