GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Όλι Ρεν επικαλείται γνωστά δομικά προβλήματα...

...της ελληνικής οικονομίας για να δικαιολογήσει την αστοχία εκτιμήσεων της τρόικας για πληθωρισμό και ανεργία Tης Όλγας Σαράφη Έμμεση α...

...της ελληνικής οικονομίας για να δικαιολογήσει την αστοχία εκτιμήσεων της τρόικας για πληθωρισμό και ανεργία

Tης Όλγας Σαράφη

Έμμεση αλλά και σαφής παραδοχή αδυναμίας ασφαλών εκτιμήσεων και μακροοικονομικών προβλέψεων από την τρόικα λόγω των...
σοβαρών δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών της χώρας προκύπτει από την απάντηση του Επίτροπου Rhen σε πρόσφατη ερώτηση σχετικά με το θέμα της αξιοπιστίας προβλέψεων της τρόικας για θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, όπως ο πληθωρισμός και η ανεργία, μετά από τη δημόσια αναθεώρηση των εκτιμήσεων αυτών εκ μέρους της τρόικας,Πιο συγκεκριμένα ο κ. Rhen αφού τάσσεται υπέρ "σαρωτικών οικονομικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων με αυστηρούς όρους", αποδέχεται εμμέσως ότι οι εκτιμήσεις της τρόικας για την πορεία του πληθωρισμού στην Ελλάδα δεν επιβεβαιώθηκαν.
"Όλες οι μακροοικονομικές προβλέψεις και προβολές ενέχουν κινδύνους", αναφέρει ο κ. Rhen. Στην απάντησή του αναλύει τους λόγους που οδήγησαν στην εσφαλμένη εκτίμηση της τρόικας για την πορεία του πληθωρισμού. Αναφέρει ο κ. Rhen:

" - Λόγω εμπροσθοβαρών μεγάλων αυξήσεων της έμμεσης φορολογίας, οι οποίες μετακυλίστηκαν σε όλο τους σχεδόν το ύψος στο επίπεδο των τιμών, αυξήθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο το ποσοστό πληθωρισμού τιμών καταναλωτή. Ως εκ τούτου, κατέστη αναγκαία η προς τα άνω αναθεώρηση του προβλεπόμενου ποσοστού πληθωρισμού για το 2010.
  - Ο υψηλός βαθμός μετακύλισης των αυξήσεων των έμμεσων φόρων στις τελικές τιμές μαρτυρεί έλλειψη ανταγωνισμού και την παρουσία δομών ολιγοπωλιακής αγοράς στην ελληνική οικονομία "
Σημειώνεται ότι ο κ. Rhen αποφεύγει να δώσει απάντηση για τη σοβαρή απόκκλιση των εκτιμήσεων σχετικά με την πορεία της ανεργίας, που κυριολεκτικά καλπάζει στη χώρα μας.

6 σχόλια

  1. Τυχαίο; δε νομίζω !

    Το 11 θα είναι μια δύσκολη χρονιά,
    θα ακολουθήσουν 8 χρόνια λιτότητας
    και θα πάρετε σύνταξη στα 88.
    Όλο μαζί; 11888. Τυχαίο; δε νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. salta gamhsoy re alhth tokoglyfe-lamogio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΑ ΜΠΕΙ.ΣΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ Ο ΘΕΜΟΣ
    Ο ΑΛΗΤΗΣ ......μπα!! ΕΧΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ
    ΠΟΙΟΣ ΓΑΜΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
    πασοκ είμαστε, ότι θέλουμε κανουμε..

    19 (δεκαεννέα) μήνες ποινή φυλάκισης στο Θέμο, για την περίφημη ιστορία με Ζαχόπουλο, Τσέκου, dvd κτλ.
    Είναι τόσο, μα τόσο περιττό να πούμε πως ο «Πρώτος Θέμας» δε θα εκτίσει ούτε μία ώρα πίσω από τα κάγκελα… Βάζω στοίχημα πως θα επικαλεστεί και πρόβλημα υγείας, προκειμένου να μην εφαρμοστεί ντιπ η ποινή, αν δεν το έχει κάνει ήδη.

    Σε λίγο καιρό το θέμα θα ξανα-ξεχαστεί και θα συζητάει με το Μάκη Ψωμιάδη τις… ωραίες μέρες τους στη φυλακή. Αν όμως, λέω αν, σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και τον δούμε χειροπόδαρα στην ψειρού;
    Πως θα είναι άραγε εκεί τα πράγματα για το Θέμο ;

    ΘΑ ΤΟΝ ΓΑΜΑΝΕ Ή ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΕΙ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κλείδωσε” το νέο Μνημόνιο για δέκα (τουλάχιστον) χρόνια”

    1.
    Επώνυμος says:
    10/10/2010 at 09:57

    Τα πράγματα είναι απλά: Δεν υπάρχει πολιτική βούληση από αυτή την κυβέρνηση για να είμαστε έξω από ένα Μνημόνιο. ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΕ μέσα σε κάποιο Μνημόνιο. Γι’ αυτό δεν θα βγούμε ποτέ από το Μνημόνιο, όσο είναι αυτή στην κυβέρνηση.
    Είναι πολιτική τους επιλογή.

    Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση, αν θέλουμε να βγούμε από το Μνημόνιο, αν θέλουμε να βγούμε από το γύψο.

    Πολύ απλά.

    Πιό απλά δεν γίνεται.
    Εκτός αν ξέρει κανείς την γλώσσα των ζώων και μας την μάθει,
    για να συνενούμαστε με ακόμα ΠασοκολάοΝτοριανά ΖΩΑ του κεράτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το δούλεμα συνεχίζεται…

    Δύο αυθεντικοί –θέλω να πιστεύω– ερμηνευτές της ρητορικής του Γιώργου Παπανδρέου, οι υπουργοί Χ. Παμπούκης και Γ. Πεταλωτής, έριξαν πριν από λίγες μέρες περισσότερο φως στην περίφημη προεκλογική ρήση του πρωθυπουργού «λεφτά υπάρχουν».

    Και οι δύο, σε τηλεοπτική εμφάνιση ο υπουργός Επικρατείας και στο πρες ρουμ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ισχυρίστηκαν ότι όταν ο Γ. Παπανδρέου εκφωνούσε αυτή την υπόσχεση δεν αυταπατάτο, ούτε εψεύδετο, ούτε καν αγνοούσε,
    απλώς εννοούσε κάτι άλλο !!!

    Το βαθύτερο νόημα λοιπόν, κατά τους δύο υπουργούς, του «λεφτά υπάρχουν» ήταν «τι να έγιναν άραγε τα λεφτά που έπρεπε να υπάρχουν, τα λεφτά που δυνητικά υπάρχουν, τα λεφτά που χάθηκαν από τη Ν.Δ…».
    Εννοείται ότι αναμένουμε με πρώτη ευκαιρία μια νέα τοποθέτηση του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος ίσως δώσει οριστική απάντηση στο "αίνιγμα" .
    Της ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση