GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Κερδίσαμε την πρώτη "μ-Ά-χη"!‏»...

Από το http://freeapog.blogspot.com/ Η Δικαιοσύνη εισάκουσε τη φωνή των απλήρωτων και υπό την απειλή της πτώχευσης εργαζομένων της “Απογ...

Από το http://freeapog.blogspot.com/
Η Δικαιοσύνη εισάκουσε τη φωνή των απλήρωτων και υπό την απειλή της πτώχευσης εργαζομένων της “Απογευματινής” και απέρριψε το αίτημα της “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ” για έκδοση Προσωρινής Διαταγής που δεν θα επέτρεπε πλέον ούτε καν την προσπάθεια είσπραξης των χρημάτων μας, με κατασχέσεις ή άλλους νόμιμους τρόπους. Με δυο λόγια πετύχαμε μία μεγάλη δικαστική νίκη, ουσιαστική και ηθική. Η θετική έκβαση αυτής της πρώτης μάχης αλλάζει τα δεδομένα και μας γεμίζει ελπίδα.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ”, ενόψει της εκδίκασης στις 2 Φεβρουαρίου 2011 της αίτησης πτώχευσης που...
 έχει καταθέσει, έχει ζητήσει τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων ώστε να μην επιτρέπεται στους πιστωτές της (δηλαδή στους εργαζόμενους) η διεκδίκηση των χρημάτων τους με όλους τους νόμιμους τρόπους. Το δικαστήριο για τα ασφαλιστικά μέτρα έχει ορισθεί για τις 17 Δεκεμβρίου και χθες Τρίτη 23 Νοεμβρίου συζητήθηκε το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής.
Οι εργαζόμενοι, διά των δικηγόρων μας, ασκήσαμε Κύρια Παρέμβαση, ζητώντας από το δικαστήριο να μην δώσει προσωρινή διαταγή υπέρ της επιχείρησης, προσκομίζοντας στοιχεία, που προέκυψαν από νομική και δημοσιογραφική έρευνα και τα οποία αποδεικνύουν ότι η εταιρεία “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ”, παρόλο που έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης, εξακολουθεί να πληρώνει όλους τους πιστωτές της, με μόνη εξαίρεση εμάς τους εργαζόμενους! Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι στόχος της διοίκησης της επιχείρησης με την αίτηση πτώχευσης είναι να εξοντώσει οικονομικά τους εργαζόμενους, προκειμένου να αποχωρήσουμε οικειοθελώς και να παραιτηθούμε από τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις που νόμιμα δικαιούμαστε. Δηλαδή να μας πετάξει στο δρόμο. Γι’ αυτό με την Κύρια Παρέμβασή μας και ενάντια στην Αίτηση Πτώχευσης και εναντίον της χορήγησης Προσωρινής Διαταγής εκφράσαμε την άποψη ότι δεν πρέπει να δοθεί προσωρινή διαταγή, η οποία θα επέτρεπε στην επιχείρηση αυτή τη μεθόδευση, αποκλειστικά εις βάρος των εργαζόμενων.
Το δικαστήριο εξέτασε προσεκτικά όλα τα νομικά δεδομένα και εξέδωσε σήμερα την απόφαση του: Το αίτημα ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ . Και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί, ετοιμαζόμαστε με αισιοδοξία για την επόμενη νομική μάχη και τα επόμενα βήματα μας.
Η νίκη μας αυτή έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, δεδομένου ότι συνήθως όταν ζητείται μία τέτοια προσωρινή διαταγή το δικαστήριο τη δίνει, με το σκεπτικό ότι σύντομα ακολουθεί η δίκη (εν προκειμένω στις 17.12) . Είναι προφανές ότι το Δικαστήριο πείστηκε τόσο πολύ από τα συντριπτικά επιχειρήματά μας , που ούτε αυτή την «περίοδο χάριτος» των 20 ημερών δεν έδωσε στην επιχείρηση… Και βέβαια σε όλη αυτήν την ιστορία αναδεικνύεται το πρωτοφανές : να κάνουν πλέον ασφαλιστικά μέτρα όχι οι εργαζόμενοι τα δικαιώματα των οποίων απειλούνται, αλλά η εργοδοσία ώστε να μην επιτραπεί στους εργαζόμενους να προχωρήσουν νόμιμα στις διεκδικήσεις τους !!!.
Το γεγονός ότι το δικαστήριο στην προκειμένη περίπτωση αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα της “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ” οφείλειται στο ότι τα στοιχεία, που προσκομίσαμε οι εργαζόμενοι δια των δικηγόρων μας, αποδεικνύουν ότι η πρόθεση της επιχείρησης είναι -αν μη τι άλλο- ύποπτη. Οι εργαζόμενοι όμως έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, και με δεδομένο ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας, είμαστε βέβαιοι πως η νίκη θα είναι δύσκολη, αλλά θα είναι δική μας.
Εργαζόμενοι στην "Α"

5 σχόλια

  1. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΒΑΘΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ..ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ..ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ..ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΚΟΥΒΑΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΡΕΤΣΙΝΙΕΣ...ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕ..ΟΥΣΤ ..ΓΑΛΑΖΙΑ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΦΙΑ..ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοι οι αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια) θα ξεσκισουν το δανειο του ΔΝΤ, θα κλεψουν τα δικα μας λεφτα και μετα θα την κανουν ομορφα και ωραια!! (κ. Τζων)

    ΟΧΙ, ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ!!! ΟΜΟΡΦΑ ΚΙ ΩΡΑΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΚΑΙ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΣΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ!!!!

    ΘΑΥΜΑΖΩ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΟΥ («αλητες της αλητοσυμμοριας πασοκ(σκυλια)»), ΒΡΩΜΕΡΟ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ ΕΡΠΕΤΟ κ. Τζων.

    ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ, Ο ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΗΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΟΥ, ΠΟΣΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΡΦΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕ Η Ο.Π.Λ.Α., ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΝΕΙΜΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΩΤΗ, ΚΡΥΒΟΤΑΝ ΜΕΣ ΣΤΗ ΚΟΜΜΑΝΑΤΟΥΤΡ, ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΟΥ Ή ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΙ ΕΓΛΥΦΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΗΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ, ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???
    ΟΧΙ ΕΝΑΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΛΙΓΑΛΑΔΕΣ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ, ΒΡΩΜΕΡΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!

    «Ενα Παπαδοπουλο χρειαζομαστε να βαλει καποια ταξη..
    Συλληψη και αμεση εκτελεση τους
    μπασταρδους...» (κ. Τζων)


    Α, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΗ ΧΟΥΝΤΟΠΟΥΤΑΝΑ ο κ. Τζων μας… ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ!!!

    Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΟ ΚΩΘΩΝΙ, ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ, ΕΓΙΝΕ ΛΟΓΩ ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ, ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Ή ΕΣΑΤΖΗΣ), ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΚΙ ΑΓΑΜΗΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞ, ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΑΙ, ΔΙΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΣΠΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΦΤΕΡΝΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΜΕ ΒΕΡΓΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΓΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΔΙΣΜΟ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΕΡΑΤΑ!!

    ΟΥΣΤ, ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!

    ΠΑΝΤΑ ΘΑ'ΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΤΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μερικοί αχρείοι δεξιοί δεν θέλουν να καταλάβουν ή μάλλον κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ότι το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας, δεν είναι η ύπαρξη ή μη και το ύψος του δημοσίου χρέους (γιατί και το να μην έχεις καθόλου χρέος δείχνει στασιμότητα, νέκρα, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές) κατά τις προηγούμενες δεκαετίες μέχρι και σήμερα, αλλά η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ- ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑΣ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΟ???

    Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα, κύριοι!!

    Κάθε σώφρονα κυβέρνηση φροντίζει να ελέγχει το χρέος της, για να μην της ξεφύγει !!!
    Κοιτά όσο είναι δυνατόν να το κρατά σε επίπεδα κάτω του 100% του ΑΕΠ και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, για να μπορεί να υποστηρίζει το χρέος της.
    Το Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν 180 δις!!
    Το ΑΕΠ της χώρας την ίδια περίοδο ήταν 240 δις!!
    Υπολογίστε μόνοι σας τί ποσοστό επί του ΑΕΠ ήταν το δημόσιο χρέος!!!

    Καμιά προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν άφησε να της ξεφύγει ο έλεγχος του χρέους.

    ΚΑΜΙΑ!!!!

    Ούτε του Α. Παπανδρέου, ούτε του Κ. Μητσοτάκη, ούτε του Κ. Σημίτη!!!

    Και ήρθε ο μπουχέσας της Ραφήνας μέσα σε 5 χρόνια ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    Εύχομαι μόνο τα πράγματα να μην είναι ΜΗ-ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ!!!!

    ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΟΤΑΝ ΛΕΩ:

    ΔΕΞΙΟΙ- ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!


    Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.ΟΜΩΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ.ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ,ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ,ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ,ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΕΤΟ .ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ,ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΕΧΑΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ,ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ.ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ.ΓΕΟΜΑΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να καταλάβετε τι γίνεται, διαβάστε το σημερινό κεντρικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας. Την απαίτηση για μείωση αποδοχών, την επέβαλαν στην τρόικα, οι μεγαλοεκδότες, οι τραπεζίτες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

    Πχ μεγαλοεκδότης εφημερίδος, τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού, στο κύριο άρθρο σήμερα, κατηγορεί την Κατσέλη, που αντέδρασε στην Τρόικα, για την μείωση αποδοχών και καλεί τον GAP, να την πετάξει.

    Την ίδια ώρα, ζητάει από τους εργαζομένους του καναλιού και του ραδιοφώνου του, νέες ατομικές συμβάσεις, με μείωση αποδοχών 10%.

    Αυτοί κυβερνάνε, οι άλλοι είναι τα πειθήνια όργανα.

    TOYΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
    ΣΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - PRESS..

    ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΑΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΤΕ...
    ΚΤΗΝΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση