GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Δημοκρατία, ό,τι εκφυλίζεται στο τέλος την απειλεί...

Toυ Δημήτρη Αβραμόπουλου http://www.aixmi.gr/ H  μεταπολίτευση έκλεισε τον κύκλο της, κατά τρόπο που επιβεβαιώνει όσα έγκαιρα είχαμ...

Toυ Δημήτρη Αβραμόπουλου
http://www.aixmi.gr/

H  μεταπολίτευση έκλεισε τον κύκλο της, κατά τρόπο που επιβεβαιώνει όσα έγκαιρα είχαμε επισημάνει και που αν το πολιτικό μας σύστημα είχε καλλιεργήσει «εθνική λογική», πολλά από αυτά που βιώνουμε σήμερα θα είχαν αποφευχθεί. Οι πολίτες νιώθουν στην καθημερινότητά τους την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια, το φόβο. Εν τούτοις, από το ‘74 και μετά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι εμπεδώσαμε τη Δημοκρατία. Δεν την ισχυροποιήσαμε, ωστόσο, θεσμικά και η χαλαρότητα που τη συνόδευσε, την κατέστησε δέσμια της κομματοκρατίας, της γραφειοκρατίας, των συντεχνιών.
Την ίδια στιγμή, και οι θεσμοί του κράτους αποδυναμώνονταν και όταν αυτό χρειάστηκε να ...
αποδείξει το λόγο ύπαρξής του, γονάτισε.
Λίγες οι περιπτώσεις, όπου κρατήθηκε όρθιο μπροστά σε κρίσεις. Και αυτό, οφειλόταν περισσότερο σε ικανότητες αυτοσχεδιασμού, κάποιων λειτουργών, κυβερνητικών ή κρατικών, και λιγότερο στο σχεδιασμό, στην επιτελική οργάνωση και στην προνοητικότητα.
Φυσικές καταστροφές, κοινωνικές και πολιτικές κρίσεις, σκάνδαλα και βέβαια, η ίδια η οικονομία μας, εκεί που οδηγήθηκε, το επιβεβαιώνουν.
Παρόλα αυτά, η Δημοκρατία λειτουργεί και πέραν των αδυναμιών αυτών έχουμε χτίσει μία πολιτεία, που διασφαλίζει τα δημοκρατικά και ατομικά δικαιώματα. Σε αυτόν τον τόπο, περισσότερο από αλλού στον κόσμο, μπορούμε να εκφραζόμαστε άφοβα και ελεύθερα.
Δεν χρειαζόμαστε, σαν κοινωνία, «οάσεις ασφάλειας» των ιδεών μας. Προς τι λοιπόν, το πανεπιστημιακό άσυλο;
Όλοι πλέον αναγνωρίζουμε ότι ξέφυγε από το σκοπό του και περισσότερο προσφέρεται σαν χώρος προστασίας της ανομίας και της απείθειας, παρά στη διασφάλιση της διακίνησης των ιδεών, την οποία οφείλουμε να προστατεύουμε, ως κόρην οφθαλμού.
Εγγυητές και θεματοφύλακες γι’ αυτό, η ακαδημαϊκή κοινότητα και οι ίδιοι οι φοιτητές μας, που γεννήθηκαν και αναπτύσσονται σε ένα περιβάλλον δημοκρατίας και μπορούν να εκφράζονται χωρίς κανείς να έχει το δικαίωμα ή τη δυνατότητα, να τους στερήσει την ελεύθερη σκέψη και τον ελεύθερο λόγο.
Στη Δημοκρατία ό,τι εκφυλίζεται, στο τέλος την απειλεί.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το διακύβευμα της εποχής μας είναι όχι να επανιδρύσουμε αλλά να χτίσουμε τη νέα ελληνική πολιτεία. Το χτίσιμο αυτό στις ίδιες εθνικές βάσεις, που θεμελιώθηκε το μεταεπαναστατικό κράτος μας, προϋποθέτει και τις ιδέες, όσο και την τόλμη να γκρεμίσουμε ό,τι το σαθρό υπάρχει. Για να έχει αντοχές η νέα ελληνική πολιτεία στις δοκιμασίες που οι καιροί της επεφύλαξαν.
Ο Έλληνας πολίτης είναι έτοιμος και περιμένει να ακούσει και να δει τις νέες προτάσεις που οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να καταθέσουν. Και μας κρίνει όλους δίκαια και αυστηρά. Γιατί πέραν από την ατομική μας άποψη και κρίση, η γενιά μας κρίνεται και για τη συλλογική της στάση, της οποίας η χρυσή τομή βγαίνει μέσα από την εθνική συνεννόηση.

26 σχόλια

  1. Μιλανε ολοι μιλανε και οι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Στη Δημοκρατία ό,τι εκφυλίζεται, στο τέλος την απειλεί".


    -----------------------------------
    Ακριβώς Δημήτρη Αβραμόπουλε,ακριβώς.
    Οι αλήτες οι πολιτικοί εκφυλίστηκαν και απειλούν την δημοκρατία.
    Ποιά δημοκρατία θα μου πεις,την δημοκρατία των καναλαρχών,των μεγαλοεργολάβων....και των
    (λαθρο)μεταναστών?
    ΚΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εννοείτε ότι οι πολιτικοί απειλούν τη δημοκρατία; Διότι αυτό είναι το οποίο έχει εκφυλιστεί μαζί με τα παρελκόμενα του, φυσικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΑΒΟΣ Η ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΡΕΛΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ?ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΡΩΓΕΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΡΕΛΛΙΤΣΑ?ΔΕΝ ΤΗ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σωστά ο Δημήτρη αλλά επειδή εγώ δεν έχω κάνει Υπουργός, δεν μας λές με εκείνα τα εμβόλια τι έγινε και ποιοί τα τσέπωσαν τα φράγκα.
    Επίσης το πολιτικό "μόρφωμα" το οποίο υπηρέτησες δεν γίνεται να ξαναχτιστεί από ίδια μαστόρια γιατί αποδείχθηκε σαθρό και επικίνδυνο. Ασε θα αναλάβουμε εμείς να σας τκτοποιήσουμε κατά όπως σας πρέπει εσάς τους παλιούς και μετά θα χτίσουμε το πολιτικό σύστημα με ISO και με πιστοποιητικά.

    Καληνύχτα Δημήτρη και
    Καλή Τύχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε οχι ρε παιδια, μεχρι και το μετακινουμενο μπλειζερ φιλοξενησατε???
    Τι να μας πει ο "απολυτως τιποτα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΗ,ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΦΗ,ΤΥΦΛΗ , ΜΕ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΑΝΑΠΗΡΗ.ΚΑΤ΄ΕΠΙΦΑΣΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ΄ΕΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΛΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ.ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΒΕΒΗΛΩΝΕΙΣ.
    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ,ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΟ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο
    ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΑΣΙΣΜΟΣ.ΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ.ΟΙ ΕΡΜΑΦΡΟΔΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΣΥ ΤΩΡΑ Η ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ ΕΧΕΙΣ Η ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΟΣ ΕΙΣΑΙ.ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ Τ Ι Π Ο Τ Α ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάλιστα κ. Αβραμόπουλε!!!!

    Με περίτεχνα διατυπωμένες προτάσεις και δήθεν βαθυστόχαστα λόγια (δηλαδή φρου-φρου και αρώματα), έχεις το θράσος να μας εξηγείς εκ των υστέρων πώς λειτουργεί η Δημοκρατία μας χωρίς καμία ντροπή. ΑΙΣΧΟΣ !!!!! αλλά και ΑΝΟΗΣΙΑ μεγάλη εκ μέρους σου.
    Γιατί από την πολύ σου εξυπνάδα, παραδέχεσαι με το κείμενο αυτό ότι και εσύ αλλά και πολλοί άλλοι σαν και σε σένα, αποτελείτε ΑΠΕΙΛΗ της Δημοκρατίας μας γιατί αποτελείτε σαφέστατα εκφυλιστικά φαινόμενα.
    Μετά από τόσα χρόνια μας έχετε φέρει σε αυτή την κατάσταση και συνεχίζετε να μας λέτε την καρα μέλα ότι ο λαός σας κρίνει δίκαια και αυστηρά κλπ. Λόγια του αέρα και της ψηφοθηρίας, όπως το άλλο που είπες ...ότι τελείωσες το έργο σου στο Υπουργείο Υγείας!!
    Αν είχες στοιχειώδες φιλότιμο θα ζητούσες συγγνωμη από τους ψηφοφόρους σου, θα τους συνιστούσες να προσέχουν ποιούς ψηφίζουν και μετά από την παραίτηση σου από τα κοινά θα πήγαινες στο Ελληνικό να κάνεις παρέα με τον.... αδερφό σου τον Μπαρούτσα.
    ΥΓ. Ο θεσμός του ασύλου θα πρέπει να εφαρμόζετε για περιπτώσεις σαν εσένα και όλους τους ομοίους σου που ευθύνεστε για το χάλι μας.
    ΝΤΡΟΠΗ σου, ξεφτίλα!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τό' φερες από δώ τό' φερες από κει στο τέλος το ξεφούρνισες. Το Άσυλο ρε σού' φαγε τα μπίζα; τόσα χρόνια στο κουρμπετι εσύ τί έκανες για να το σέβεται ο κάθε μαλάκας;

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο Δημητρακη,...
    τέτοιες εποχές να μας λές ...τέτοια αστεία για να γελάει τι χειλάκι μας.
    Είναι σίγουρο πλέον με αυτά που γράφεις ότι είσαι απειλή για την Δημοκρατία.
    Είσαι πολύ ξύπνιος τώρα τελευταία και μάλλον χρειάζεσαι ...άσυλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενωμένοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά εγκλήματα της κυβέρνησης Παπανδρέου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. kala na pathi o ellinas ton evgale dimarxo takane mantara ton kanane ypourgo takane mpaxalo tora antiproedros kali tixi Samara me aftous pou exis se vlepo prothipourgo meta apo tianta xronia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ασπαιτε

    Καλα νεα

    Ο υφυπουργος κ.Παναρετος Γιαννης διαταξε να γινει ΕΔΕ για την απατη Ευανθια Μακρη Μποτσαρη και τα παρεπομενα

    Ας δουμε αν τελικα αν ο Γιαννης Χρυσουλακης ο Προεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ κανει την ΕΔΕ.

    Παντως η κ. Μποτσαρη τα εχει βαψει μαυρα γιατι νομιζε οτι θα ξεφυγει απο τον Δρ Κουτσουκο αλλα ΔΕΝ...

    Ελενα Πασπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μάλιστα, έχει άποψη και ο αποτυχημένος ,δήμαρχος, αρχηγός κόμματος, υπουργός, δελφίνος.
    Πήγαινε σπιτάκι σου καλύτερα και άσε την πολιτική για πιό ικανούς και κυρίως για πατριώτες, Δημητράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Σε αυτόν τον τόπο, περισσότερο από αλλού στον κόσμο, μπορούμε να εκφραζόμαστε άφοβα και ελεύθερα."
    Που να εκφραστούμε ελεύθερα Δημητράκη που τα κανάλια μας φιμώνουν και προβάλλουν μόνο την προπαγάνδα τους ?

    "Εν τούτοις, από το ‘74 και μετά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι εμπεδώσαμε τη Δημοκρατία."
    Για ποιά δημοκρατία μιλάς Δημητράκη για την "δημοκρατία" των αρχηγών των κομμάτων που "διορίζουν" τους βουλευτές στα ψηφοδέλτια, και την δημοκρατία, της μιάς εξουσίας σε περιτύλιγμα τριών εξουσιών ? Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική έχουν γίνει ένα κουβάρι.


    "Το χτίσιμο αυτό στις ίδιες εθνικές βάσεις, που θεμελιώθηκε το μεταεπαναστατικό κράτος μας"
    Λάθος μέγα Δημητράκη. Το χτίσιμο πρέπει να γίνει αφού φύγουν και τα θεμέλια ακόμη από το "σύστημα" που δομήσατε εσείς η "γενιά του Πολυτεχνείου". Αυτό το μετεπαναστατικό τι σημαίνει ότι δηλαδή είχαμε επανάσταση το 1974 ? Γειά σου ρε επαναστάτη Δημητράκη !!!

    "Για να έχει αντοχές η νέα ελληνική πολιτεία στις δοκιμασίες που οι καιροί της επεφύλαξαν."
    Όχι Δημητράκη τις δοκιμασίες δεν τις επεφύλαξαν οι καιροί, αλλά τις προκάλεσαν οι κλοπές δημόσιου πλούτου από την συντεχνία των πολιτικών.


    "Ο Έλληνας πολίτης είναι έτοιμος και περιμένει να ακούσει και να δει τις νέες προτάσεις που οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να καταθέσουν."
    Αυτό είναι το καλύτερο ανέκδοτο που άκουσα εδώ και χρόνια. Τόσα χρόνια είδαμε που μας έχουν οδηγήσει οι προτάσεις που κατέθεσαν οι "πολιτικές δυνάμεις" δεν θέλουμε και άλλες προτάσεις, ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε κρατείστε τις για τον εαυτό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν διαβασα τιποτα απο τα γραφομενα του κ.Τιποτα εξαλλου τι μας μας πει ενα τιποτα, μια τρυπα στο νερο. Διαβασα μονο τα σχολια και συμφωνω. Οταν ειδα τον τιτλο και το ονομα τιποτα, μου ηρθε συνελληνες... να γελασω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ...

    Ο ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΡΙΚΟΣ ΣΕ ΓΗΡΕΥΕΙ.ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ...

    ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΡΝΑΓΑΝΕ ΥΠΟΠΤΑ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΛΗΤΟ ΦΩΤΑΚΗ ΣΟΥ...

    ΑΙ ΧΑΣΟΥ ΡΕ ΝΤΕΝΕΚΕ ΞΕΓΑΝΩΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ηθελα να ερωτουσα τον ατσαλακωτο δημητρη:

    ΕΑΝ μονος σου εγραψες ολο αυτο το κατεβατο
    και ΔΕΝ σου το υπαγορεψαν
    τοτε μπραβο σου!!

    δειχνει οτι το μυαλουδακι σου ειναι εν κινησει
    ...

    ομως τωρα ειναι αργα για να μας μιλησεις.
    δ ε ν
    μας πειθεις!!

    σε ειδαμε στην πραξη κι εσενα

    ........


    αντε κανε καμια δουλεια
    η δεν ξερεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Άντυ Γουόρχωλ σέ φωτογράφισε,
    ή έτσι διαλογίζεσαι επί 3ωρο κάθε
    ηλιοβασίλεμα?
    Δήθεν,δήθεν,δήθεν ξαναμαναμεταδήθεν
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ακου ποιός μιλάει!!!!
    Ελεος, Ρε δεν έχεις τσίπα????
    Αλλα τί ρωτάω τώρα ε?
    Ποιός την έχασε για να την βρεις εσύ
    Σα δε ντρεπόμαστε λεω!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Αβραμοπουλος ειναι το χαρακτηριστικο παραδειγμα του καιροσκοπου αναρριχητη. Χρησιμοποιησε τους καλους τροπους, τη σεξουαλικοτητα του, καποια προσοντα του τελοςπαντων για να χωθει σφηνα στα πολιτικα τζακια αλλα ο σκοπος του δεν ηταν ποτε να προσφερει το παραμικρο.
    Ενας χαμαιλεων που ενδιαφεροταν μονο για την παρτη του κα δεν εδινε την παραμικρη σημασια για την πατριδα. Δυστυχως υπηρξε η απολυτη απογοητευση για ολους μας.
    Ο απολυτος Δηθεν, το απολυτο Τιποτα..
    Καταχρεωσε τον Δημο Αθηναιων για την αυτοπροβολη του, την κοπανησε απο το Τουρισμου οταν ειδε οτι ηταν ανημπορος να κανει το παραμικρο. Βολεψε κοσμο και κοσμακη σαν Υπουργος Υγειας, εκανε αισχη στο Θρυασιο και στο Ε.Ντυναν, μας φεσωσε με τα εμβολια.
    Εκπροσωπει ακριβως τους πολιτικους που μας εφεραν εδω που φτασαμε.
    Και φυσικα εχει το θρασος να θελει βγαζει την ουριτσα του εξω, σαν να ηταν αμετοχος σε ολα.
    Ξεφτυλα και καταντια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ESY TOULAXISTON DEN PREPOI NA MILAS KATHOLOU GEITY EXEIS TIN FOLEIA SOU XES..NEI.OLLOI XERON TIS LAMOGES TON NOSOKOMEION AN EXEIS FILOTIMO PREPOI NA TIN KOPANISIS SIGA SIGA.TPO PARELTHON SOU EINE POLLY KAKO.
    EXEIS TO THRASSOS NA MILAS GIA DHMOKRATEIA!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πως σε είχε πει η ντυμένη γαλοπούλα; Ο κ. ΤΙΠΟΤΑ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν θα χρησιμοποιήσω κάποιο βαρύ χαρακτηρισμό για το μηδενικό που ονομάζεται Αβραμόπουλος, θα τον αποκαλέσω με αυτό που πραγματικά τον χαρακτηρίζει... Βλάκας. Ο άνθρωπος είναι πράγματι ηλίθιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η μόνη κληρονομιά που άφησες σαν δήμαρχος και υπουργός είναι η φοβερή πλακόστρωση των πεζοδρομίων (ποιος ξέρει πόσα φάγατε από τα υλικά όπου κάθε 10 πλάκες, οι 11 είναι σπασμένες), τα κάγκελα στις λεωφόρους, και οι ταμπέλες με το όνομά σου διάσπαρτες μέσα στην πόλη.
    Αρχιψώνιο, μηδενικό, άχρηστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση