GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε λίγο τα ΤΑΞΙ θα κινούνται μόνα τους, χωρίς πελάτες...

Από το http://whitetoweraris.blogspot.com/    Δώρο 5 ευρώ ανά διαδροµή κάνει στους ιδιοκτήτες των ταξί πρωτοφανής απόφαση του υπουργείου...

Από το http://whitetoweraris.blogspot.com/  
Ταξί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η κούρσα από το Σύνταγµα θα κοστίζει πλέον 35 ευρώ
Δώρο 5 ευρώ ανά διαδροµή κάνει στους ιδιοκτήτες των ταξί πρωτοφανής απόφαση του υπουργείου Υποδοµών, Μεταφορών και Δικτύων, η οποία ουσιαστικά καταργείτο ταξίµετρο και επιβάλλει στάνταρ χρεώσεις ειδικά για τις διαδροµές από το κέντρο της Αθήνας µέχρι το Αεροδρόµιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»!
Με απόφαση του υφυπουργού Υποδοµών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια, η οποία ανακοινώθηκε παραµονή των Θεοφανίων και θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου, το... σταθερό τιµολόγιο κοµίστρων από και προς το Αεροδρόµιο θα είναι πλέον 35 ευρώ το διάστηµα από τις 5 το πρωί έως τις 12 τα µεσάνυχτα (µονή ταρίφα) και 50 ευρώ από τα µεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί (διπλή ταρίφα).
Σήµερα, για µια κούρσα από το Σύνταγµα µέχρι το Αεροδρόµιοο επιβάτης πληρώνει περίπου...
 30 ευρώ. Σηµειώνεται ότι η διαδροµή από την Πλατεία Συντάγµατος µέχρι το Αεροδρόµιο (µέσω Αττικής Οδού µε είσοδο από τη Λεωφόρο Κατεχάκη) είναι 31,6 χλµ. Η χιλιοµετρική αποζηµίωση µε τη χρήση µονής ταρίφας (0,68 ευρώ) διαµορφώνεται σε 21,48 ευρώ.
Στο ποσό αυτό αν προστεθούν η πτώση σηµαίας (1,19 ευρώ), η ειδική αποζηµίωση των ταξί προς το Αεροδρόµιο (3,84 ευρώ), τα διόδια της Αττικής Οδού (2,80 ευρώ) και το κόστος µεταφοράς µιας βαλίτσας άνω των 10 κιλών (0,40 ευρώ), προκύπτει τελικό κόστος 29,718 ευρώ. Από τις αρχές του επόµενου µήνα το κόστος για την ίδια διαδροµή θα ανέβει στα 35 ευρώ! Πάντως, δεν είναι µόνο η αύξηση των 5 ευρώ που επιβάλλεται µέσω της υπουργικής απόφασης. Προκαλούνται και άλλα προβλήµατα, δεδοµένου ότι στην απόφαση του κ. Βούγια δεν διευκρινίζεται τι θα ισχύει αν στο µέσον της διαδροµής ο πελάτης ζητήσει αλλαγή προορισµού. Για παράδειγµα, δεν διευκρινίζεται πώς θα τιµολογηθεί ο πελάτης που θα ξεκινήσει από το Αεροδρόµιο µε προορισµό το Σύνταγµα µε προσυµφωνηµένο κόµιστρο 35 ευρώ, αλλά στην πορεία θα ζητήσει να µεταβεί π.χ. στην Κηφισιά ή στον Πειραιά.
Σηµειώνεται ότι στο νέο τιµολόγιο από και προς το Αεροδρόµιο περιλαµβάνονται ο ΦΠΑ, η πτώση της σηµαίας, τα πρόσθετα του αεροδροµίου και αποσκευών και τα διόδια της Αττικής Οδού. Επίσης, καθορίζονται οι διαδροµές για τις οποίες θα ισχύει, που πρέπει να είναι εντός του µικρού δακτυλίου.

5 σχόλια

  1. Μπα μην το λες,κανεις δεν πληρωνει 30 ευρω,ειδικα οι τουριστες αλλα και οι ελληνες,εχουν κανει κολπα οι κυριοι και χρεωνουν την βαλιτσα ενα ευρω το κοματι οταν πρεπει να ειναι 0.30 σεντς,βαζουν και αυτο βαζουν και το αλλο και βγαινει πανακριβο το ταξιδι απο αεροδρομιο ως συνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την Μυτιλήνη στην Αθήνα πληρώνω 75 με 80 ευρω το αερ. εισητήριο και οι ταξιτζήδες της Αθήνας θέλουν 35 ευρώ για να με πανε απο το αεροδρόμιο στο κέντρο ! Ληστεία κανονική ! Ποτέ πια ταξι ! Μετρο και λεωφορείο . Ασε που τα Ταξι είναι βρώμικα και οι Ταξιτζήδες σε κλέβουν κι απο πάνω . Αλλοίμονο στους κακόμοιρους τους τουρίστες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τέλος της κίτρινης φυλής φθάνει.
    Ταξιτζήδες φροντίστε από τώρα αλλαγή του επαγγέλματός σας.
    24 ώρες να δουλεύετε μεροκάματο δεν θα βγάζετε.

    Ας βγουν λοιπόν οι παλαμοκτυπάδες σας και να ζητωκραυγάσουν τον πινόκιο, τον Ηρώδη και τους Ιανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΘΑΡΧΙΔΟΣ11 Ιαν 2011, 10:32:00 π.μ.

    Εδω ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ και αυτοι ... νομοθετουν!!!!!

    Αφου ΥΠΑΡΧΕΙ το ταξιμετρο (ακομα....)

    ΓΙΑΤΙ αυτη η "ρυθμιση";!
    Πολυ σωστα ερωτας, αρθρογραφε, τι γινεται εαν καποιος θελει να παει αλλου απο το αεροδρομιο και οχι αναγκαστικα Συνταγμα!!!
    Αυτο ΔΕΝ το σκεφτηκε ο ... νομοθετης
    η καλυτερα
    δεν του το ειπαν οι κολλητοι του που το εισηγηθηκαν.
    Αληθεια αυτος που υπεγραψε αυτο τον νομο, ΓΝΩΡΙΖΕΙ τι υπεγραψε;

    Αν οχι, η παραιτηση του ειναι το λιγοτερο
    Αν γνωριζει ομως, τοτε προκειται
    περι μεγαλου, πολυ μεγαλου ............
    τα υπολοιπα δικα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O φίλος Χάρης (11:19), έχει απόλυτο δίκιο.
    Ήταν καιρός να μπει ένα όριο στην ασυδοσία ορισμένων οδηγών ταξί, οι οποίοι κατάκλεβαν τους τουρίστες και προσπαθούσαν να κάνουν το ίδιο και στους Έλληνες:
    Μιά νύχτα που κατέβηκα στο Σύνταγμα από το αεροδρόμιο με το εξπρές, οδηγός ταξί που έκανε πιάτσα στην Όθωνος μου ζήτησε 25 Ευρώ μόλις φτάσαμε στην Πλατεία Βικτωρίας!
    Χρειάζεται πολύ αυστηρός έλεγχος, και όχι μόνο από και προς το αεροδρόμιο: Όταν με Γάλλους φίλους προσπαθήσαμε να πάμε με ταξί από την Ακρόπολη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, μας ζήτησαν πάλι 25 Ευρώ! Τα 25 είναι η ταρίφα φαίνεται.

    Η πλάκα είναι, ότι θα ακούσουμε τους οδηγούς ταξί να κλαίγονται: ''Άμα πέσουμε σε κίνηση;'',''Αν εκείνο;'',''Αν το άλλο;'', διότι με τέτοιες λαμογιές σίγουρα θα τους φαίνονται ελάχιστα τα 35 γιά το αεροδρόμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση