GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεύτερος πατέρας ο μάνατζερ...

Από το http://www.acadimies.gr/    Συνέντευξη του μάνατζερ Αχιλλέα Χατζηνικολάου Στην Δώρα Ιωακειμίδου    Την ώρα που χιλιάδες παι...

Από το http://www.acadimies.gr/  
Συνέντευξη του μάνατζερ
Αχιλλέα Χατζηνικολάου

Στην Δώρα Ιωακειμίδου
  
Την ώρα που χιλιάδες παιδιά κατακλύζουν τις ακαδημίες, έχοντας όλο και λιγότερες ευκαιρίες να κερδίσουν τα προς το ζην κάνοντας το χόμπι τους επάγγελμα, οι μάνατζερ αναλαμβάνουν δράση «Η απαίτηση των παραγόντων για άμεσα αποτελέσματα από τις υποδομές, η υποταγή των προπονητών σε έμπειρους παίκτες, οι πολλοί ξένοι τεχνικοί και τα παιχνίδια των απανταχού ατζέντηδων, εμποδίζουν τα Ελληνόπουλα να αναδειχτούν, τουλάχιστον στην χώρα μας. Πάντα όμως υπάρχει και η πιθανότητα του εξωτερικού», αναφέρει στο acadimies.gr ο μάνατζερ Αχιλλέας Χατζηνικολάου, o οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για την δική του σχέση με τον χώρο της διαμεσολάβησης. Παράλληλα, έδωσε σημαντικές συμβουλές στο τι θα πρέπει να προσέχουν οι γονείς, πριν...
 εμπιστευτούν τις τύχες των παιδιών τους σ’ έναν άγνωστο.
 «Ενας παίκτης, όσο ταλέντο κι αν έχει, αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να προσλάβει ατζέντη. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ο μάνατζερ δεν είναι μόνο υπεύθυνος για την η μεταγραφή. Είναι σύμβουλος τόσο για το παιδί όσο και για τους γονείς τους και μπορεί μέσω της γνώσης και της εμπειρίας του να διαμορφώσει το προφίλ του παίκτη και να του σταθεί σε κάθε δυσκολία, σαν δεύτερος πατέρας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αχιλλέας Χατζηνικολάου, στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που ακολουθεί:
-Εσάς τι σας ώθησε να γίνετε μάνατζερ παικτών; Πώς αρχίσατε να ασχολείστε;
«Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο ήταν το κίνητρο, η οποία άρχισε από νηπιακή ηλικία με αφορμή την ιδιότητα του πατέρα μου, Ασημάκη Χατζηνικολάου. Διετέλεσε εκφωνητής στον σταθμό του Μονάχου και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην Γερμανία. Όταν ήρθα στην Ελλάδα πριν από 20 χρόνια, αρχικά ασχολήθηκα κι εγώ με την αθλητική δημοσιογραφία, αλλά μετά από διάφορες συγκυρία συνεργάστηκα με μεγάλο γραφείο διαμεσολάβησης.
-Πόσα χρόνια είστε στον χώρο;
«Φέτος συμπληρώνω 16 χρόνια, έχοντας αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες από την διαμεσολάβηση επαγγελματιών παικτών, τις οποίες προσπαθώ να εντάξω στην νοοτροπία των εν δυνάμει επαγγελματιών».
-Υπάρχουν παίκτες που θεωρείτε πως είναι το πιο ακριβό περιουσιακό σας στοιχείο για το μέλλον;
«Ο κάθε παίκτης έχει την δική του αξία. Προσωπικά είναι σπουδαίο να βοηθήσεις ένα νεαρό παιδί γεμάτο όνειρα, να κάνει μεγάλη καριέρα και αυτός ο παίκτης μετά να αναφέρει ότι αυτός που με βοήθησε και μου στάθηκε είναι ο Αχιλλέας. Η ανακάλυψη και εξέλιξη του νεαρού παίκτη σαφώς και αποτελούν την μεγαλύτερη ηθική ανταμοιβή για μένα προσωπικά».
-Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να γίνει η δουλειά ενός μάνατζερ αθλητών επικερδής;
«Το πιο ιδανικό είναι να σε πιστέψει, να σε εμπιστευτεί το σύνολο των παικτών σου. Αν είσαι κοντά στο παιδί και ασχολείσαι προσωπικά μαζί του, σίγουρα αυτό αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για τον μάνατζερ. Είναι σημαντικό να σε νιώθει το παιδί σαν δεύτερο πατέρα»..
- Ποιο είναι το καλύτερο deal της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας;
«Μέσω της προηγούμενης μου συνεργασίας, με τους Μιχάλη Κωνσταντίνου και Γιάννη Παπαδόπουλο».
-Ποια μεταγραφή/συμφωνία σάς δυσκόλεψε περισσότερο και γιατί;
«Κάθε μεταγραφή έχει τις ιδιαιτερότητες της. Οσο πιο μεγάλο το όνομα του παίκτη τόσο ευκολότερη η μεταγραφή. Στα παιδιά όμως, είναι αρκετά πιο δύσκολα τα πράγματα καθώς ακόμη δεν έχουν κάνει μεγάλη καριέρα να παρουσιάσουν και να αναζητούν μέσα από τον διαμεσολαβητή τους να τα προωθήσει σε επαγγελματική ομάδα».
-Είναι αλήθεια πως η σχέση μεταξύ μάνατζερ, γονιών και παιδιών/ παικτών είναι αρκετά πολύπλοκη. Πως κρατάτε την ισορροπία;
«Η σχέση είναι ιδιαίτερη. Πρέπει οι γονείς να καταλάβουν με ποιον έχουν να κάνουν, να μάθουν ποιος είναι ο άνθρωπος που θα συνεργαστούν για το παιδί τους, και να τον εμπιστεύονται. Αν δεν εμπλέκονται στην δουλειά του και υπάρχει αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης, όλα θα πάνε καλά»
-Πιστεύετε ότι ένας ταλαντούχος παίκτης χρειάζεται να προσλάβει μάνατζερ, ώστε να τον αναλάβει για να γίνει επαγγελματίας και να παίξει σε υψηλό επίπεδο;
«Ναι, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Γιατί ο μάνατζερ δεν είναι μόνο υπεύθυνος για την η μεταγραφή. Είναι σύμβουλος στο παιδί και διαμορφώνει το προφίλ του. Είναι καθημερινά δίπλα του ακόμη και στα πολύ προσωπικά ζητήματα. Ο ρόλος του είναι να παρεμβαίνει στο έργο του προπονητή έχει παρεξηγηθεί, καθώς ο παίκτης είναι αυτός παίζει ποδόσφαιρο, και κανένας άλλος».
-Τι χρειάζεται να προσέξουν οι γονείς, πριν εμπιστευτούν το παιδί τους σε έναν μάνατζερ;
«Πριν εμπιστευτούν το παιδί τους στα χέρια ενός μανατζερ, καλό είναι να έχουν πρώτα συνομιλήσει μαζί του εκτενώς τόσο οι ίδιοι όσο και το παιδί. Να έχουν συμφωνήσει στον τρόπο συνεργασίας τους και στην συνέχεια να παρακολουθούν την ποδοσφαιρική του εξέλιξη. Το σημαντικό είναι ο μάνατζερ να ασχολείται σοβαρά με το παιδί, γεγονός που δυστυχώς δεν γίνεται συχνά, και φυσικά να προασπίζεται τα συμφέροντα τόσο του παιδιού όσο και της ομάδας του».
-Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής των παικτών που αναλαμβάνετε;
«
Η ηλικία, οι ικανότητες, το ταλέντο, τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά ακόμα και η μόρφωση, ο χαρακτήρας και η οικογενειακή κατάσταση του ποδοσφαιριστή. Είναι επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο, η χημεία που αναπτύσσεται μεταξύ παίκτη και μάνατζερ».
-Ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος του μάνατζερ ανήλικων παικτών; «Ο μάνατζερ είναι ένα πρόσωπο το οποίο αναζητά εργασία και διαπραγματεύεται τους επαγγελματικούς όρους για έναν ποδοσφαιριστή. Στα ανήλικα παιδιά όμως υπάρχει μία διαφορά, καθώς προσπαθεί να τα αναδείξει ποδοσφαιρικά και παράλληλα να διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, τον τρόπο ζωής και διατροφής τους, την συμπεριφοράς με τους συμπαίκτες τους, με τους φίλους τους, από μικρή ηλικία».
-Τι ακριβώς κάνει ένας μάνατζερ νεαρών παικτών, όταν τους αναλάβει;  Υπογράφεται κάποιο συμβόλαιο;
«Σύμφωνα με τους νόμους της FIFA πρέπει να υπογράψουμε συμβόλαιο εκπροσώπησης έως και δυο έτη. Άνω των δύο ετών απαγορεύεται. Προσωπικά, στα ανήλικα παιδιά δεν υπογράφω κανένα συμβόλαιο, και θεωρώ πως η συνεργασία μας είναι καθαρά θέμα εμπιστοσύνης. Ποια η χρησιμότητα του συμβολαίου αν δεν υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη και εκατέρωθεν σεβασμός;».
-Ορισμένες ομάδες δεν επιτρέπουν στα παιδιά να έχουν μάνατζερ. Τι λέτε για αυτό;
«Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να απαγορεύσεις στους ποδοσφαιριστές να διαθέτουν νομικό και οικονομικό σύμβουλο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τα σωματεία και η ομοσπονδία το ρόλο αυτό.
-Λέγεται ότι αυτό που πρέπει να κάνει η FIFA στην Ελλάδα, είναι να θεσπίσει σοβαρές εξετάσεις και να απαιτεί από τους υποψηφίους να διαθέτουν πτυχίο Πανεπιστημίου σχετικό με τα νομικά ή οικονομικά. Τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τι στη Γερμανία ή γενικότερα στις χώρες που δραστηριοποιείστε;
«Είναι γνωστό πως υπάρχει θέμα συζήτησης για την παγκόσμια αδειοδότηση των μάνατζερ. Και Έχει αναφερθεί εδώ και καιρό ότι η FIFA σταματάει, από τη νέα περίοδο, 2011-12 να εκδίδει άδειες για μάνατζερ παικτών ποδοσφαίρου. Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι οι μάνατζερ ευθύνονται για πολλά αρνητικά φαινόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου και πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αντιμετωπιστούν».
-Ποιες προϋποθέσεις χρειάζονται για να γίνει κάποιος μάνατζερ;
«Για να γίνει κάποιος μάνατζερ ποδοσφαιριστών πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις και να περάσει από μια γραπτή εξέταση σχετικά με τους κανονισμούς της FIFA και της οικείας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Αυτά προβλέπονται από τον κανονισμό που έχει εκδώσει από το 2001 η ίδια η FIFA. Συγκεκριμένα, πρέπει να περάσει μια εξέταση διάρκειας 90 λεπτών απαντώντας σε 20 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, εκ των οποίων 15 είναι ερωτήσεις στον κανονισμό των μεταγραφών της και οι 5 στην οικεία ΕΠΟ.
Για να πετύχεις πρέπει να έχεις σωστά 14 απαντήσεις.
Στη συνέχεια, πρέπει να ασφαλιστείς σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία ή να καταθέσει εγγυητική επιταγή ύψους 100 χιλιάδων Ελβετικών φράγκων σε Ελβετική τράπεζα, ώστε να εξασφαλιστούν οι ποδοσφαιριστές και οι ομάδες από τυχόν λανθασμένους χειρισμούς του. Στην Ελλάδα προϋπόθεση για να συμμετέχεις στις εξετάσεις αποτελεί το παράβολο 2.000 ευρώ, ενώ στην Γερμανική Ομοσπονδία απαιτούνται μόλις 250 ευρώ!».
- Εσείς σε ποιες χώρες δραστηριοποιείστε και σε ποιους παίκτες απευθύνεστε;
«Κυρίως στην Κεντρική Ευρώπη, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο Ελβετία, Ολλανδία και στην Κύπρο».

Απελευθερώνεται το επάγγελμα των μάνατζερ
Στην κατάργηση του υπάρχοντος συστήματος αδειοδότησης των διαμεσολαβητών μετεγγραφών μέσα στον επόμενο χρόνο, προσανατολίζεται η FIFΑ. Όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η αγγλική ομοσπονδία έχει ήδη ενημερώσει τους ατζέντηδες των ποδοσφαιριστών για τις προθέσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας, τονίζοντας πως είναι πολύ πιθανό τα κριτήρια που απαιτούνται αυτή την στιγμή να μην ισχύουν από τον Οκτώβριο του 2011. Η κίνηση αυτή αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, αν υπολογίσει κανείς πως μπορεί να ανοίξει την… πόρτα και σε ασυνείδητους που μπορούν να προκαλέσουν χάος στους συλλόγους και στους ποδοσφαιριστές.
-Γνωρίζετε τις αλλαγές;
«Και βέβαια υπάρχουν συζητήσεις για το θέμα της διαμεσολάβησης παικτών. Θα χρειαστεί όμως να περιμένουμε τις εξελίξεις μετά το συνέδριο της FIFA που θα γίνει το καλοκαίρι του 2011».
- Επισημαίνοντας την βελτιωμένη εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου στα μάτια των Ευρωπαϊκών συλλόγων, αλλά και την σημασία του σκάουτινγκ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, πιστεύετε ότι υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία στο να δουλέψουν τα Ελληνόπουλα έξω;
«Όχι, γιατί δυστυχώς το όνομα του Έλληνα ποδοσφαιριστή δεν είναι το καλύτερο. Εκεί εμπιστεύονται περισσότερο παιδιά της πρώην Γιουγκοσλαβίας, παρά από την Ελλάδα…».
- Το μεγαλύτερο ζήτημα που προκύπτει διαρκώς είναι η ποδοσφαιρική μας παιδεία. Σύμφωνα με την εμπειρία σας, πιστεύετε πώς έχουμε κάνει βήματα μπροστά, ειδικότερα στα τμήματα υποδομής;
«Αν συγκρίνω με το τι συνέβαινε πριν από 15 χρόνια, θεωρώ πως έχουν γίνει κάποια βήματα μπροστά. Ομως απέχουμε πολύ στο να φτάσουμε στον τρόπο λειτουργίας των ευρωπαϊκών συλλόγων».
Το μυστικό της επιτυχίας ενός μάνατζερ είναι, εκτός από την εμπιστοσύνη με την οποία θα πρέπει να περιβάλλεται τόσο από τον ποδοσφαιριστή, όσο και τους γονείς του, να κρατά τις αποστάσεις και τις ισορροπίες με όλους τους παίκτες και τους συλλόγους που συνεργάζεται.
Το να ερευνάται διαρκώς εάν οι μάνατζερ συμπεριφέρνονται σύννομα είναι αδύνατο. Ίσως θα ήταν καλύτερο να συνηθίσουμε στην ιδέα που υποστηρίζεται από κάποιους ότι βασικός τους ρόλος είναι να βλέπουν στο μέλλον και να μπορούν να εντοπίσουν τους μεγάλους παίκτες...
 Αποκλειστικά για το acadimies.gr

4 σχόλια

  1. Κύριε Χαντζηνικολάου,εγώ Προσωπικά το μόνο που θα έδινα σαν Συμβουλή στους πατεράδες νέων ποδοσφαιριστών, είναι να στέλνουν τα παιδιά τους ναι, αλλά για πολύ λίγο, δηλαδή ένα δύο τρία πέντε χρόνια το πολύ,και γιατί αυτό,για να σκληραγωγηθεί,να δέσει και για την αποφυγή ναρκωτικών τσιγάρου.κ.λ.π.Σε καμία περίπτωση παρά πέρα. Γιατί είμαι Χαροκαμένος το λέω,μακρυά τα παιδιά σας πατεράδες,το ποδόσφαιρο σήμερα-χθες είναι μαφία,το τι γίνετε μόνο αν το υποστείς καταλαβαίνεις-νιώθεις, εδώ όποιος θέλει γελάει.Εκτός από υποψήφιο θύμα ποδοσφαιριστή-πατέρα,γιατί όποιος γελάσει, ειδικά πατέρας θα τα φάει στη μάπα στην πορεία,αν προκληθώ θα απαντήσω,λεπτομερώς και μόνο για την προστασία των νέων παιδιών.-Κώστας Τσιαφίτσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελληνική Κυβέρνηση και το Πασόκ, Η Νέα Δημοκρατία, Το Κουμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Το ΛΑΟΣ, Ο ΣΥΡΙΖΑ, Η Δημοκρατική Αριστερά, ΟΙ Οικολόγοι Πράσινοι, Η Δημοκρατική Συμμαχία, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΚΥΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ των Φαρμακοποιών να μην μειωθεί το ποσοστό κέρδους τους! 25/100 κατά τους Φαρμακοποιούς, 36/100 κατά το υπουργείο Υγείας.
    Ρε που ζούμε ! Μπας και Αληθινή Κυβέρνηση και Κράτος είναι οι Φαρμακοποιοί και οι παραπάνω που το δεχτήκανε αμίλητοι και με σκυμμένο κεφάλι ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΑΧΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Ανώνυμος είπε...
    ΡΕ ΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ?

    ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
    ΟΤΙ Η ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΕΙΧΕ ΣΤΗΣΕΙ ΠΟΡΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΚΟ ΤΗΣ ΡΟΥΜΠΑΝΗ ΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ!
    ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΑΝ
    1.ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΑΝ ΞΕΝΕΣ ΡΩΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ η φαινοντουσαν ΘΥΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΜΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.
    2. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΡΩΣΙΔΕΣ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΓΩΓΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΓΑ ΤΗΝ ΡΟΥΜΠΑΝΗ ΚΑΙ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΜΑΣΤΡΩΠΟ
    3. ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΕΖΑΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ 'ΔΥΝΑΣΤΗ ΣΥΖΥΓΟ" ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΥ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ!!
    4. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙΣ ΚΕΙΔΩΝΑΝ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΕΙΤΕ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΤΙΣ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ ΜΕΣΩ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΥ
    5. ΣΙΣΑ ΣΙΓΑ ΤΙΣ ΒΑΖΑΝ ΣΤΗΝ ΒΙΖΙΤΑ ΣΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ (ΤΟΥ ΠΑΞΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ)... ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΛΠ...

    Η Μαρία Δαμανήκη η σωματεμπορας πραγματικη ηταν Η ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΑΣ ΛΕΝΕ ΒΡΗΚΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΑ ΚΑΘ ΕΒΡΑΙΟ!

    ΣΩΣΤΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΡΝΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Women trafficking,Woman Traffickng,Women Trafiking,Woman Trafiking ...Women Trafficking ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΟ-ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ.
    ΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ
    ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ MAΡIΑ THN SVMATEMPORA ΩΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΤΡΩΠΟΣ?
    ΤΟΥ ΠΑΣΣΑΡΑΝΕ ΚΟΠΕΛΙΤΣΕΣ?
    ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΚΛΩΜA!

    DAMANAKI MARIA PROXENETE!
    DAMANAKI MARIA PORNO MAFIA STREEP!!

    Τις επιασαν οι εισαγγελεις!!
    Ειχαν και παιδεραστια
    εξεδιδαν και ανηλικες!!
    Πως πεθανε η κορη του Λευτερη Κονδυλη πρωην Συμβουλου του Ανδρεα?
    Ποιοι την βιαζαν μεσα στην Ιπποκρατους?
    Και Ο γιωργακης στο κολπο?
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤE ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

    ΑΝΤΙ-ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΕΣ

    8 Ιαν 2011 2:16:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουρδιστιρι
    ==

    αει γαμισου επιτελους ηλιθιε.
    Το ειδαμε το εμπεδωσαμε ,παρτο και βαλτο στο κωλο σου τωρα ,αρχιδι ..

    Η Ελληνική Κυβέρνηση και το Πασόκ
    ==
    Που την ειδες εσυ την Ελληνικη κυβερνηση, βρε χλιμιντζουρα??
    Το τσουρμο της αλητοσυμμοριας πασοκ (σκυλια) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ελληνικη κυβερνηση.
    Υπαλληλοι του ΔοΝηΤη ειναι σκατομαλακα...
    Το ΔοΝηΤης διαταζει και αυτα τα σκυλια-υπαλληλα απλα εκτελουν,ηλιθιε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση