GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανάπτυξη της τηλε-εργασίας και προστασία των εργαζομένων...

Της Όλγας Σαράφη «Η τηλε-εργασία είναι ένας τρόπος εκσυγχρονισμού της οργάνωσης της εργασίας, που συνδυάζει πτυχές ευελιξίας και ασφάλει...

Της Όλγας Σαράφη
«Η τηλε-εργασία είναι ένας τρόπος εκσυγχρονισμού της οργάνωσης της εργασίας, που συνδυάζει πτυχές ευελιξίας και ασφάλειας παρέχοντας μεγαλύτερη αυτονομία στην εκτέλεση των καθηκόντων τόσο για  τους εργοδότες όσο και για τους εργαζομένους, μειώνοντας ταυτόχρονα τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο καθώς συμβάλλει στον περιορισμό της ανάγκης μετακινήσεων» αναφέρει ο Ευρ. Επίτροπος κ. Αντόρ.

Ο κ. Αντόρ, αρμόδιος Επίτροπος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη σημειώνει: «Η τηλε-εργασία, αν αξιοποιηθεί σωστά, σε ένα πλαίσιο απόλυτης προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη σε εργαζομένους και εργοδότες και να δώσει διεξόδους σε καθημερινά προβλήματα. Η αποτελεσματικότερη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, η μείωση των μετακινήσεων, της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των οδικών και εργατικών ατυχημάτων, η μείωση στην κατανάλωση ενέργειας και στις εκπομπές ρύπων, η αποσυμφόρηση των πόλεων και των υποδομών είναι μερικά μόνο από τα οφέλη. Σύμφωνα, μάλιστα, με μελέτες της Ευρ. Επιτροπής, τα 2/3 των Ευρωπαίων που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία θα ενδιαφέρονταν να τηλε-εργαστούν».
Αναφορικά με το θέμα του θεσμικού πλαισίου που διέπει την τηλε-εργασία, ο Επίτροπος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη «Συμφωνία-Πλαίσιο για την τηλε-εργασία» που υπέγραψαν οι κοινωνικοί εταίροι, το 2002, με στόχο την προώθησή της ως ευέλικτης μορφής οργάνωσης της εργασίας και τη θέσπιση γενικού πλαισίου σχετικών με αυτή καθηκόντων και δικαιωμάτων, της οποίας τα προβλεπόμενα μέτρα και οι βασικές διατάξεις έχουν ενσωματωθεί στις περισσότερες εθνικές δράσεις εφαρμογής (ΣΣΕ, συστάσεις, κατευθυντήριες γραμμές), της πλειοψηφίας των ευρωπαϊκών χωρών.
Ο κ. Αντόρ αναφέρει, άλλωστε, ότι η ίδια η Ευρ. Επιτροπή δοκιμάζει την τηλε-εργασία μέσα από πιλοτικό πρόγραμμα που άρχισε να εφαρμόζει το 2007 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχει πραγματικά οφέλη τόσο για τη διοίκηση όσο και για το προσωπικό της. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, η Επιτροπή εξέδωσε νέα απόφαση (Δεκ.2009) για την τηλε-εργασία, στην οποία προβλέπεται αύξηση του αριθμού των τηλε-εργαζομένων της από 1.150 σε τουλάχιστον 3.000 το 2015.

1 σχόλιο

  1. Τ'άκουσες τα νέα γιωργάκη?
    Ετοίμασες το ελικόπτερο γιωργάκη?
    Η θα σου στείλουν οι φίλοι σου αεροπλανοφόρο?
    Ερχεται γιωργάκη η καταιγίδα. πλησιάζει.
    Ακους την σιωπή του κόσμου γιωργάκη?
    Περίεργο δεν είναι?
    Και αναρωτιόσουν γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος με τα μέτρα που πήρες?
    Τώρα, κοντά μας είναι γιωργάκη.
    Βάλε βενζίνη στο ελικόπτερο γιατί μπορεί να μην προλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση