GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

14 νεκροί στη Λιβύη;...

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδουν χρήστες του Twitter κάνουν λόγο για τουλάχιστον 14 νεκρούς κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ...

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδουν χρήστες του Twitter κάνουν λόγο για τουλάχιστον 14 νεκρούς κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων αντικαθεστωτικών διαδηλωτών με την αστυνομία και με υποστηρικτές του Μουαμάρ Καντάφι στη Βεγγάζη.
«Υπάρχουν πληροφορίες για 14 νεκρούς σήμερα στη Βεγγάζη» έγραψε ένας αντικυβερνητικός ακτιβιστής στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Στο μεταξύ νέες συμπλοκές σημειώθηκαν στην πόλη Αλ Μπάιντα με αφορμή τις κηδείες δύο διαδηλωτών που έχασαν τη ζωή τους στις χθεσινές συγκρούσεις.
Διαδηλώσεις υπέρ του συνταγματάρχη Καντάφι σημειώθηκαν  στην πρωτεύουσα της Λιβύης, τη Τρίπολη, χωρίς να...
 έχουν γίνει αναφορές για αντίστοιχη διαδήλωση της αντιπολίτευσης. Αντικαθεστωτικές ιστοσελίδες γράφουν για διάσπαρτες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων στη χώρα, κάνοντας λόγο για νεκρούς χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.
Η χθεσινή ημέρα ήταν η επέτειος από τα επεισόδια της 17ης Φεβρουαρίου του 2006 στη Βεγγάζη, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν πολλούς διαδηλωτές οι οποίοι επιτίθεντο κατά του ιταλικού προξενείου στην πόλη.
Οι Αρχές της Λιβύης έχουν πει ότι δεν θα ανεχτούν μία λαϊκή εξέγερση. Η εφημερίδα Quryna, η οποία ανήκει στον γιο του Καντάφι, Σαϊφ αλ - Ισλάμ, χαρακτήρισε τους διαδηλωτές στη Βεγγάζη «σαμποτέρ».
Η Διεθνής Αμνηστία, εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση στη χώρα. «Οι αρχές της Λιβύης πρέπει να επιτρέψουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις, όχι να προσπαθούν να τις καταπνίξουν με την καταπίεση», αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης.
Πηγή http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση