GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύξηση 3% έως 5% ετησίως του αριθμού των παιδιών που ζουν με διαβήτη...

Tης Όλγας Σαράφη Περισσότερα από 88000 παιδιά στην ΕΕ ζουν με τον διαβήτη και ο αριθμός αυτός αυξάνεται με ρυθμό 3% έως 5% κάθε χρόνο σ...

Tης Όλγας Σαράφη

Περισσότερα από 88000 παιδιά στην ΕΕ ζουν με τον διαβήτη και ο αριθμός αυτός αυξάνεται με ρυθμό 3% έως 5% κάθε χρόνο σημειώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Υγείας και Πολιτικής Καταναλωτών κ. Τζ. Ντάλι.
Ειδικά για την Ελλάδα, η Επιτροπή υπογραμμίζει πως ο συνολικός αριθμός των περιστατικών παιδικού διαβήτη υπολογίζεται σε 1300 ενώ ο δείκτης επίπτωσης στη χώρα μας είναι 10,4 (νέα περιστατικά ανά 100000 και ανά έτος).
Ο Μαλτέζος Επίτροπος ανέφερε πως από τις έρευνες του έργου SWEET, το οποίο έχει διεξάγει η Επιτροπή, προκύπτει ότι...
τα παιδιά με διαβήτη τείνουν να εγκαταλείπουν το σχολείο νωρίτερα από άλλα παιδιά.
Εξάλλου, καθώς η οργάνωση της υγειονομικής περίθαλψης και των εκπαιδευτικών συστημάτων εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των κρατών μελών, το μόνο χρηματοοικονομικό μέσο που διαθέτει η Επιτροπή για την υποστήριξη των πρωτοβουλιών για τη δημόσια υγεία είναι το πρόγραμμα δράσης για τον τομέα της δημόσιας υγείας για το οποίο η επόμενη πρόσκληση υποβολής προτάσεων πρόκειται να δημοσιευτεί την άνοιξη του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση