GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαδήλωση στην Αθήνα υπέρ των χριστιανών στο Κάιρο...

Από τη Νίνα Τσιμπούλη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Εκατοντάδες χριστιανοί Αιγύπτιοι διαδήλωσαν έξω από την Αιγυπτιακή Πρεσβεία της Αθήνας, χθες το από...

Από τη Νίνα Τσιμπούλη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Εκατοντάδες χριστιανοί Αιγύπτιοι διαδήλωσαν έξω από την Αιγυπτιακή Πρεσβεία της Αθήνας, χθες το απόγευμα, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση με θύματα χριστιανούς Κόπτες στο Κάιρο τη περασμένη Παρασκευή, με τραγικό απολογισμό δέκα νεκρούς και πάνω από 110 τραυματίες.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι...
..κάτοικοι του ανατολικού Καΐρου, χριστιανοί στην πλειονότητα τους, βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τον εμπρησμό μίας εκκλησίας, όπου δέχτηκαν επίθεση από ένοπλους, το Σάββατο.
Οι συγκρούσεις έγιναν μόλις ένα μήνα μετά την αποκάλυψη ότι πίσω από την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση κατά των χριστιανών Κοπτών την πρωτοχρονιά στο Κάιρο, βρισκόταν ο πρώην υπουργός εσωτερικών της Αιγύπτου, Χαμπίμπ Ελ Άντλι, ο οποίος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα και πλέον βρίσκεται στη φυλακή, κατά την αραβόφωνη έκδοση του Al Jazeera.
Οι ειρηνικοί διαδηλωτές, έξω από την πρεσβεία που βρίσκεται μόλις 2 βήματα δίπλα από την πλατεία Συντάγματος, κρατούσαν πανό με την Παναγία, με τον Σταυρό και φώναζαν συνθήματα όπως "Eίμαστε αδέρφια, έχουμε το ίδιο αίμα", "O στρατός ποιόν φυλάει; είμαστε αιγύπτιοι όταν προσφέρουμε",  "Με πνεύμα και με αίμα πεθαίνοντας θα σε λυτρώσουμε Σταυρέ.". Στο σημείο είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή επεισοδίων.

Αιματηρή τροπή έχει πάρει πλέον η προσπάθεια αποχριστιανισμού της Αιγύπτου, αφού μέχρι και στο όρος Σινά έχουν αναγκαστεί Μουσουλμάνοι να προστατεύσουν τις εκκλησίες, κατα το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC. Αυτό καταδεικνύει ότι ο μουσουλμανικός λαός δεν είναι φανατικός παρά την θρησκευτική αφύπνιση εκατέρωθεν, και παραμένει ανεπηρέαστος απο την προπαγάνδα που  ασκείται, ωστόσο παραμένει κρίσιμη η επιβίωση των χριστιανών στις αραβικές χώρες, με τη ραγδαία εξάπλωση του φαινομένου της ισλαμοκρατίας.

3 σχόλια

  1. Τώρα θά τσιρίξει στά ΜΜΕ,
    ο κάθε Άδωνις?
    Τό νόμισμα έχει 2 όψεις.
    Εκτός άν είναι κίβδηλο.
    Μέ λίγα λόγια,αυτοί είναι καλοί
    μετανάστες?
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ,η Κυβέρνηση
    δέν παρέχει στούς μετανάστες τά..
    χαρτιά επαναπροώθησης στήν Ευρώπη
    επειδή έχει υπογράψει κάτω από τό
    τραπέζι.
    Όσοι ήρθαν λαθραία εδώ,θέλουν νά
    πάνε Βόρεια.Καί Δυτικά.
    Κάτι frond στά σύνορα,ούτε ένα
    χταπόδι στό θαλάμι δέν πιάνουν.
    ΓΙΑΤΙ?
    ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.ΘΕΜΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΟΙ USA ΠΟΎ ΘΕΛΟΥΝ
    ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΑΣΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ
    ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
    Φυσικά αυτό τό σχέδιο εκπονήθει
    χρόοοονια μπροστά.Από τά 90es.
    Εμείς κοιμόσταν μέ...ταχύτητα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=RwDCHOfuNpg&feature=player_embedded καταστροφη εκκλησιας στν Αιγυπτο .Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να υποθέσουμε ότι οι διάφορες "αριστερές" παραφυάδες συμπαρίστανται μόνο στους ταλαίπωρους μουσουλμάνους; Για να καταλάβουμε και από πού προέρχεται η σχετική μισθοδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση