GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ούτε μαζί τα φάγαμε, ούτε μαζί θα τις φάμε...

Του Σταμάτη Γιαννίση http://www.aixmi.gr/ Το τελευταίο επεισόδιο του «σήριαλ» που κρατάει εδώ και κάμποσο καιρό, και στο οποίο ο αντ...

Του Σταμάτη Γιαννίση
http://www.aixmi.gr/
Το τελευταίο επεισόδιο του «σήριαλ» που κρατάει εδώ και κάμποσο καιρό, και στο οποίο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με την «Αριστερά …εν γένει», είχε πολύ κακό τέλος. Τρόμαξε όλους όσοι το παρακολούθησαν, υποθέτω, είτε από επαγγελματική υποχρέωση, είτε από κουτσομπολίστικη διάθεση, είτε απλά επειδή ως ενεργοί πολίτες θέλουν να γνωρίζουν τι συμβαίνει γύρω τους.
Στο πρώτο μέρος του επεισοδίου αυτού, ο αντιπρόεδρος προπηλακίζεται από τον όχλο, δέχεται ένα γιαούρτι στο πρόσωπο, προσπαθεί να κάνει – εις μάτην – διάλογο με το εξαγριωμένο πλήθος και στο τέλος κάποιος εκτοξεύει εναντίον του και μια καρέκλα.
Είναι, πράγματι, ανατριχιαστικό όπου κι αν συμβαίνει, να βλέπει κανείς την άνιση αναμέτρηση του ενός με τον όχλο, ακόμη κι αν αυτός ο «ένας» είναι κατά την άποψη των «πολλών», απόλυτα ...
δικαιολογημένα αποδέκτης της οργής τους. Μπορεί να είναι πολιτικός, μπορεί να είναι διαιτητής, μπορεί να είναι άνδρας των ΜΑΤ ξεκομμένος από τη διμοιρία του ή ένας ξεκομμένος διαδηλωτής απέναντι σε μια διμοιρία ΜΑΤ.
Εδώ ο αντιπρόεδρος κερδίζει το παιχνίδι και την συμπάθεια όλων όσοι, φαντάζομαι, ανατριχιάζουν στην ιδέα όπου ο «ένας» εμφανίζεται – τουλάχιστον- να προσπαθεί να κάνει διάλογο, ενώ οι «πολλοί» θέλουν μόνο ή να τον εξευτελίσουν, ή ακόμη χειρότερα, να του προκαλέσουν σκόπιμα κάποια σωματική βλάβη.
Στο δεύτερο μέρος του επεισοδίου – λίγες ώρες αργότερα- ο αντιπρόεδρος προβαίνει σε μια γραπτή ανακοίνωση, την οποία δημοσιεύει από τον επίσημο ιστότοπο του και με γλαφυρό αν και σε κάποια σημεία αγοραίο (για τις ανάγκες του …λογοτεχνικού ύφους, υποθέτω) τρόπο, εξιστορεί τα όσα κατά την αντίληψη του έγιναν. Και πολύ πιθανόν να έγιναν όλα όπως τα περιγράφει.
Τα …άσχημα όμως αρχίζουν από το σημείο της ανακοίνωσης όπου ο κ.Πάγκαλος καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει «τη μεγάλη του πρόβα για τη διεξαγωγή αντάρτικου εναντίον του κράτους». Στην κατακλείδα, μάλιστα, δεν διστάζει να συγκρίνει «τις τακτικές και τις μεθοδεύσεις του με όσα έκαναν οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού εναντίον της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, με αποτέλεσμα μόνος κερδισμένος να βγει τότε ο ναζισμός.
Είναι εξίσου ανατριχιαστικό με τον προπηλακισμό τον οποίο υπέστη, ο νούμερο δύο μιας αρκετά ώριμης, πλέον, δυτικού τύπου Δημοκρατίας να θέτει με την θεσμική του ιδιότητα ζητήματα τέτοιου τύπου έκνομης συμπεριφοράς ενός κόμματος της Βουλής (αλλά και του αρχηγού του απ΄ ό,τι υπονοεί η ανακοίνωση) και να το φωτογραφίζει ως εν δυνάμει «επωαστήριο» του αυγού του φιδιού. Όποια κι΄ αν είναι η συμπεριφορά του κόμματος αυτού και ανεξάρτητα από το αν διαφωνεί ή συμφωνεί κανείς με τις πρακτικές του.
Εδώ ο αντιπρόεδρος χάνει το παιχνίδι. Και το «σήριαλ» της βεντέτας του με την «Αριστερά …εν γένει» αρχίζει να γίνεται επικίνδυνα «βαρύ», καθώς αγγίζει πλέον τα όρια του δράματος…

7 σχόλια

  1. ΝΑ ΞΕΒΡΑΚΩΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταλαβαίνετε φυσικά που πάει σιγά σιγά το πράγμα....δεν είναι συνομωσιολογία ,είναι απλά μαθηματικα.1+1=2 αλλά μηδέν εις το μηδέν=μηδέν.

    Ολες αυτές οι κινήσεις που κάνουν οι πολιτικοί είναι για να κερδίσουν χρόνο....το σίγουρο είναι ότι η επόμενη δεκαετία θα είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης, όλοι το γνωρίζουν αυτό.

    Μετά θα ακολουθήσουν 2-3 δεκαετίες σταθεροπόιησης και ίσως μετά από 40-50 χρόνια αφού θα έχουν διαλυθεί τα πάντα να αρχίσει το κράτος που θα βρίσκεται στο χώρο που καταλάμβανε κάποτε η Ελλάδα να αναπτύσσεται κατά τα διεθνή πρότυπα...βέβαια εμείς όσοι ζούμε θα κοντεύουμε τα 100 αλλα δε βαριέσαι...τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα.


    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΜΗΝ ΑΝΙΣΥΧΕΙΤΕ κε γ.α.π. , παπακωνσταντινου κ λοιποι ΟΣΟΝΟΥΠΩ....ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΑΖΕΜΑ ΔΗΘΕΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ,ΦΟΡΕΙΣ,ΝΠΔΔ ΚΛΠ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ?

    ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ...ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΔΕΣ....

    ΕΕΕ....και ο Τσαουσέσκου πριν γίνει κιμάς με 23 σφαίρες
    δεν καταλάβαινε και αυτός το γιατί.......Γιωργάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποια αριστερα? η συντιρητικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύντροφοι, μπορεί να σας πείραξε που το ΠΑΣΟΚ δεν σας τοποθετεί πλέον σε κομβικές θέσεις του δημοσίου, ωστόσο η επανάσταση δεν ξεκινά όπως γνωρίζεται απ' τα ντοκιμαντέρ που βλέπεται στο ΝΟΒΑ απ' την πλάσματος του σαλονιού τους με καμιά εικοσαριά χορτάτους που γιαουρτώνουν έναν χοντρό πρώην; σύντροφό τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9,16 ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΙΣΑΙ...

    Ο ΚΩΛΟΣ ΠΑΣΟΚ
    Ή
    ΤΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ...
    Τελικά το γιαούρτι δεν ήταν Σύριζα αλλά Καρατζαφερικό
    ________________________________

    Πολύς θόρυβος έγινε για το γιαούρτωμα του Πάγκαλου τις προηγούμενες ημέρες. Ο Πάγκαλος κατήγγειλε ότι το γιαούρτωμα το είχε οργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος έχει αρχίσει αντάρτικο πόλεμο.

    Αύριο το Πρώτο θέμα αποκαλύπτει ποιος έριξε το γιαούρτι και μάλιστα ο ίδιος δηλώνει ότι είναι από την Κερατέα και δεν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι ψηφοφόρος του Καρατζαφέρη ,

    Μάθαμε ακόμα ότι το γιαούρτι ήταν Κερατιώτικο και μάλιστα της εταιρίας Δημητρίου .....
    Αναρτήθηκε από kafeneio στις 3/19/2011 09:24:00 μμ
    ________________________________
    Ανώνυμος είπε...

    ΚΑΙ Ο ΑΙΑΒΑΛΙΩΤΗΣ ΑΜΕΣΩΣ
    ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ.

    ΡΕΕΕΕΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ λαγοί ΤΟΥ ΛΑγΟΣ
    ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...

    ΦΟΥΛ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΤΑ ΜΑΛΑΚΙΑΣ
    ΕΡΠΟΥΣΑΣ ΕΙΝΑΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πυρά Πάγκαλου σε ΣΥΡΙΖΑ για τα γιαούρτια- “Εγώ το πέταξα και ψήφισα Καρατζαφέρη” λέει πολίτης.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    . Ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου με τα γιαούρτια, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, μιλά στην εφημερίδα. Πρόκειται για τον Σπυρίδωνα Μ. , πατέρα τριών παιδιών και κάτοικο της Κερατέας που μάχεται κατά της εγκατάστασης ΧΥΤΑ στην περιοχή.

    “Το παράπονο των κατοίκων της Κερατέας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων είναι ότι ο Πάγκαλος αν και εκλέγεται πρώτος βουλευτής στα Μεσόγεια έχει πει πολλές φορές ότι δεν θα ασχοληθεί με 10.000 κατοίκους εφόσον το όφελος στο θέμα των ΧΥΤΑ είναι για 1,5 εκ. Αθηναίους. Το έχει πει αρκετές φορές, γεγονός που μας έχει εξοργίσει” αναφέρει.

    “Σε αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν κομματικές ταυτότητες για να σας λύσω μία απορία, επειδή ο Πάγκαλος υποστήριξε ότι τον γιαούρτωσε άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ που το έριξα στις τελευταίες εκλογές ψήφισα Καρατζαφέρη.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Rε παιδιά προσέξατε ότι κλωτσάει στους χαρακτηρισμούς του κλέφτη και του Φασίστα ενώ τον χαρακτηρισμό Παχύδερμο τον ψιλοαποδέχεται ;;; χαχαχαχαχαχαχα
    α ρε Πάγκαλε αν δεν ήσουν τόσο Πάγκαλος μπορεί και να σε συμπαθούσα....

    - κλεφτης και φασιστας του κερατα εισαι Παγκαλε και οι όμοιοί σου Υποργοί του κώλου.


    Με έλεγαν “παχύδερμο”, “κλέφτη” και “φασίστα”..
    - Ναι είδες τι αλητες είναι ο κόσμος που σε αποκαλεί με το πραγματικό σου όνομα ;

    Τι μας πέρασες ρε πάγκωλε Πρετεντέρηδες ή δημοσιογράφους να μας κλανεις και να σε γλύφουμε..... βόδαρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση