GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πρώτο συνέδριο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...

31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1-2-3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΑΓΕΩΡΓΟΥ Κυρίες και Κύριοι εκπρόσ...

31 ΜΑΡΤΙΟΥ
1-2-3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΑΓΕΩΡΓΟΥ
Κυρίες και Κύριοι εκπρόσωποι των κομμάτων. Κυρίες και Κύριοι Δήμαρχοι και Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και μας τιμάτε με την παρουσία σας,
Συντρόφισσες και σύντροφοι
Το πρώτο συνέδριο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι πια μια πραγματικότητα.
Όσες και όσοι πήραμε την πρωτοβουλία ίδρυσης της ΔΗΜ.ΑΡ., πριν από 9 μήνες, σήμερα αισθανόμαστε ότι είμαστε ενεργά παρόντες σε μια σημαντική στιγμή για την πολιτική ζωή της χώρας και σε μια ιστορική, θα έλεγα, στιγμή για...
 την πορεία του αριστερού δημοκρατικού κινήματος στη χώρα μας.
Είχαμε – και έχουμε – πλήρη συνείδηση των δυσκολιών του εγχειρήματος που αναλάβαμε.
Γνωρίζουμε τη διευρυνόμενη απαξίωση της συλλογικής δράσης, της πολιτικής, των κομμάτων και του αποτυχημένου παλαιοκομματικού πολιτικού συστήματος.
Γνωρίζουμε ότι σε περιόδους κρίσης, όπως η σημερινή, κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά είναι ταυτόχρονα κρίση αξιών, θεσμών και ηθικής, πολλαπλασιάζονται οι δυσκολίες για κάθε καινούρια πρωτοβουλία, για κάθε καινούρια ιδέα, ιδιαίτερα στο χώρο της πολιτικής.
Τολμήσαμε όμως. Και τολμήσαμε, γιατί συμμεριζόμαστε την αγωνία της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών για την πορεία της χώρας, συμμεριζόμαστε την απαίτηση για ριζικές αλλαγές, για ανατροπές παντού.
Στο πολιτικό σύστημα, στην οικονομία, στις μορφές οργάνωσης της κοινωνίας, στα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, στους θεσμούς, στις κατεστημένες νοοτροπίες.
Γιατί συμμεριζόμαστε την ανάγκη να ηττηθεί ο λαϊκισμός, να ανατραπεί το πελατειακό κράτος και να αντικατασταθούν από τον ορθό λόγο, την ευθύνη για την πορεία της χώρας και την αξιοκρατία.
Τολμήσαμε επίσης, γιατί βλέπαμε την ανάγκη ύπαρξης ενός πολιτικού φορέα της Αριστεράς που δεν θα επενδύει μόνο στην καταγγελία και τη στείρα διαμαρτυρία, αλλά θα αναζητά θετικές λύσεις και διεξόδους με κριτήριο τη συνοχή της κοινωνίας και την υπεράσπιση των πιο αδικημένων στρωμάτων της.
Μιας Αριστεράς που δεν βολεύεται στο ρόλο του κομπάρσου στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά επιδιώκει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, που γνωρίζει ότι η πολιτική, πάνω απ’ όλα, είναι η τέχνη του εφικτού, που παλεύει διαρκώς και με συνέπεια για να μετατοπίσει τον άξονα των εξελίξεων σε προοδευτική κατεύθυνση, επιδιώκοντας τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις και συνεργασίες.
Μιας Αριστεράς, με δυο λόγια, χρήσιμης για την κοινωνία, για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μετανάστες, τις γυναίκες, τους νέους και για όσους ζουν στο περιθώριο των κοινωνικών εξελίξεων.

Φίλες και Φίλοι, Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Στους 9 μήνες της ύπαρξης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ η τόλμη που δείξαμε βρήκε ανταπόκριση, επιβραβεύτηκε.
Από τις πρώτες μέρες ο κόσμος της Αριστεράς αγκάλιασε την προσπάθειά μας, έδειξε – παρά τις αρχικές – φυσιολογικές επιφυλάξεις, ότι εμπιστεύεται τις πρωτοβουλίες και τις εκτιμήσεις μας και συνέβαλε αποφασιστικά στη συγκρότηση και την πολιτική παρουσία του κόμματός μας.
Καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρά τη δύσκολη χρονικά περίοδο και με παντελή έλλειψη υλικών μέσων και πόρων, να συγκροτήσουμε σε πανελλαδική κλίμακα το κόμμα. Ενώ την πρώτη μεγάλη δοκιμασία για την πολιτική μας, τις δημοτικές εκλογές, η ΔΗΜ.ΑΡ. την πέρασε με επιτυχία ενισχύοντας ταυτόχρονα τους δεσμούς εμπιστοσύνης με τους αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες.
Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει χωρίς όλους εσάς, χωρίς δηλαδή την αποφασιστική συμβολή των μελών και των φίλων του κόμματος.
Η γρήγορη και συνεχιζόμενη ανάπτυξη της ΔΗΜ.ΑΡ., η οικονομική στήριξη της πολιτικής μας παρουσίας από τους αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες, μας ενθαρρύνουν και ταυτόχρονα αποδεικνύουν ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ήρθε για να μείνει και να εδραιωθεί στην πολιτική ζωή και στην κοινωνία της χώρας.
Το 1ο Συνέδριο είναι ο πρώτος σημαντικός σταθμός μιας μακράς πορείας. Αυτό δεν είναι έκφραση επιθυμίας, είναι υπόσχεση και δέσμευση ταυτόχρονα.
Τις επόμενες 3 ημέρες οι 823 σύνεδροι που εκπροσωπούν τις 180 οργανώσεις και τα 5.500 μέλη του κόμματος πανελλαδικά, θα αποφασίσουμε για την πολιτική και τη λειτουργία του κόμματος, θα εκλέξουμε την ηγεσία του και από την Δευτέρα θα συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη διεύρυνση της επιρροής του, έχοντας συνείδηση ότι μας δεσμεύει το ιδρυτικό μας σύνθημα:
• Ανανέωση στην πολιτική
• Τόλμη στη δράση
• Ευθύνη για την κοινωνία και τη χώρα.
Καλή μας επιτυχία!

7 σχόλια

  1. Αποφασίζουν και διατάσσουν να γίνουμε δότες..του ΠΑΣΟΚ
    & ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ.....


    Εν δυνάμει δότες οργάνων θα είναι στο εξής όλοι, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις που δόθηκε στη δημοσιότητα. Μόνο όσοι θα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, όσο ζουν, με δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, δεν θα είναι εν δυνάμει δότες. Αναλυτικά, το προσχέδιο νόμου αναφέρει ότι η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο, πραγματοποιείται εφόσον δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του (εικαζόμενη συναίνεση).Κάθε πολίτης που έχει ενηλικιωθεί, μπορεί να δηλώνει την αντίθεσή του στην αφαίρεση οργάνων του μετά θάνατον, σε ειδικό αρχείο που θα τηρείται στον ΕΟΜ. Η σχετική δήλωσή του θα πρέπει να φέρει βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής.

    Σου λέει αφού όλοι οι Έλληνες μας δίνουν διαρκώς ένα συγκεκριμένο όργανο με τους δίδυμους αδένες του, αν δεν το κάνουμε έτσι δεν βλέπουμε δότη ούτε με κιάλι. Μία απορία έχω: αν κάποιος αμφισβητήσει το γνήσιο της υπογραφής, ο Άγιος Πέτρος έχει μέιλ για να βεβαιωθούμε, ή είναι ψηφιακά αναλφάβητος;

    Επίσης, από το προσχέδιο προσδιορίζονται με σαφήνεια οι περιπτώσεις στις οποίες θα πρέπει να γίνεται αφαίρεση οργάνων από ζωντανό δότη. Το ζήτημα αυτό, που αφορά κυρίως τους νεφρούς, μέρος του ήπατος και άλλα όργανα, επιτρέπει τη μεταμόσχευση από ζώντα δότη μόνο στον ή στη σύζυγό του, σε ασθενή με τον οποίο υπάρχει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, σε συγγενή μέχρι και 4ο βαθμό εξ αίματος και 2ο βαθμό εξ αγχιστείας και σε πρόσωπο που υπάρχει άμεση προσωπική και συναισθηματική σχέση. Στην τελευταία περίπτωση θα πρέπει να δίνεται ειδική άδεια με δικαστική απόφαση αφού ελεγχθούν όλες οι προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων από ζώντα δότη αλλά και η κατάσταση της ψυχικής του υγείας, της ουσιαστικής σχέσης και του συναισθηματικού δεσμού που έχει ο δότης με τον λήπτη.

    Για τα ζευγάρια που δεν δίνουν ούτε το πυρετό τους «στο άλλο τους μισό», θα υπάρξει ειδική ρύθμιση;

    Υπάρχει μέριμνα απαγόρευσης στον Υπουργό Οικονομικών να πουλάει τα νεφρά μας για να μειώσει το έλλειμμα; (ζήσε με το άλλο μη μας πει)

    Σε ότι αφορά τις τράπεζες βλαστοκυττάρων (αιμοποιητικών κυττάρων) θα ιδρύονται στο εξής με απόφαση του υπουργού Υγείας και σύμφωνη γνώμη του ΕΟΜ και θα λειτουργούν αποκλειστικά μόνο σε νοσηλευτικά ιδρύματα, στον Δημόκριτο και στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

    Πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια αυτό με τα βλαστοκύτταρα. Διάφορες εταιρείες θησαύρισαν από τη φύλαξη τους, στην πραγματικότητα είναι απίθανο να τα χρειαστεί το νεογνό αργότερα, λόγω της μικρής τους ποσότητας αλλά και πιθανής ύπαρξης του ίδιου προβλήματος και στα βλαστοκύτταρα.

    Στο προσχέδιο προβλέπονται ποινές για όσους με τη δική τους συναίνεση δίνουν όργανά τους προς μεταμόσχευση και πολύ αυστηρότερες ρυθμίσεις του προβλέπουν ακόμη και κάθειρξη δέκα ετών και πρόστιμο 290.000 ευρώ για οργανωμένες ομάδες που συμμετέχουν στη διακίνηση και εμπορία οργάνων.

    Πως προσδιορίστηκε το ποσό; Έγινε έρευνα αγοράς; Τόσο κάνει το συκώτι, τόσο το επινεφρίδιο, τόσο το δάκτυλο;

    Πάντως είναι σωστό να μη θάβουμε τα μοσχεύματα. Τώρα αν αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος, έχουμε τις επιφυλάξεις μας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλο κώμα
    και άλλο εγγεφαλικός θάνατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ31 Μαρ 2011, 8:37:00 μ.μ.

    "Μ''ενα ματι , μ''ενα δοντι
    με βαμμενα τα μαλλια
    σκαρφαλωσαν οι γεροντοι
    στης πατριδας τα σκαλια,
    καθως παν για τα 80
    ιδιοι και παραλληλοι
    το πολυ για καμια τσοντα
    ειναι πια καταλληλοι.
    Μας φλομωσαν οι παπουδες
    με ψευτιες και φουμαρα
    λες και ειμαστε αλεπουδες
    και μασαμε κουμαρα,
    μα θαρθουνε αλλα χρονια
    μ''ονειρα κι οραματα
    διχως λογους στα μπαλκονια
    κι αχρηστα προγραμματα.
    Μα για να σωθει η Ελλαδα
    στους καιρους τους υστατους
    βρειτε καπου εναν Καιαδα
    και γρεμοτσακιστε τους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πασοκ

    Νικησαμε
    Δεν θα τα παρουν τα 30 δις οι ληστρικοι τραπεζιτες ειπε στην Μηλιωνη ο δρ Κουτσουκος!

    Θα πανε στο Ταμειο Παρακαταθηκων!

    Η Νεα Σεισαχθεια μπορει να γινει!

    Και εστειλε ενα αρθρο στο πρεσσ

    και επιστολη στον κ.Καρολο Παπουλια!

    Υπομονη αδερφια Υπαρχει Ελπιδα!

    Τολης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χέστην αυτήν την κοπριά το άλλο το αριστερό αρχίδι του Παπανδρέου...
    ================================


    Γιατί ανέβαλε την επίσκεψη η Τρόικα ;

    ( από την ειδησεογραφία )…….

    Ολες τις δημοσιονομικές διορθώσεις του 2011 ύψους 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να παρουσιάσει στις 15 Απριλίου ο υπουργός Οικονομικών,
    όπως δήλωσε ο ίδιος αποχωρώντας από τη συνεδρίαση της διυπουργικής.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ακόμα ότι στην ίδια ημερομηνία θα καταθέσει το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο έως το 2015, καθώς και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.……….

    Μπορεί να είναι και χαζομάρα, αλλα 15/04 ειναι Παρασκευή.
    και που ξέρω ‘γω μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό μέτρων που θα ανακοινώσουν........
    δεν μας έχουν και κανένα από αυτά που λαμβάνονται πάντοτε
    μετά το κλείσιμο ΧΑΑ και Τραπεζων ?
    ή
    Μήπως το υπουργικό που θα συγκαλέσει ο πρωθυπουργός την Κυριακή δεν είναι για το νομοσχέδιο, αλλά για να τους πει ότι πάμε για εκλογές ?
    Την Κυριακή είναι 3 Απριλίου και τη Δευτέρα 4.

    Το όριο για λίστα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολιτικός, εξαπτέρυγος έρωτας
    Ή ΑΛΛΙΩΣ.
    Η ρουφιανιά σε ιλουστρασιον περιτύλιγμα !


    Πρόταση για την ανάπτυξη ενός πολιτικού διαλόγου, ο οποίος θα έχει και συγκεκριμένη ατζέντα, κατέθεσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προς την Δημοκρατική Αριστερά, μιλώντας στο πρώτο συνέδριο του κόμματος. Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός πρότεινε να αρχίσει ένας γόνιμος διάλογος χωρίς προκαταλήψεις.

    Πέρα από το ιστορικά πρωτοφανές να παρευρίσκεται ολόκληρος αρχηγός κόμματος και Πρωθυπουργός (μαζί με την κ. Ντόρα και τον κ. Μάνο σημειωτέον) ενός κόμματος που δημοσκοπικά είναι ανύπαρκτο, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

    Το πλαίσιο αυτού του γόνιμου διαλόγου, όπως τον παρουσίασε ο κ. Παπανδρέου περιλαμβάνει τα ακόλουθα.

    1. Σταθερή ευρωπαϊκή κατεύθυνση της χώρας. Στο ζήτημα αυτό ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία στο ζήτημα του ευρωομολόγου και στον φόρο επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

    - Γιατί τι είχε η αραβική κατεύθυνση της χώρας και την αλλάζουμε ;

    2. Αντιμετώπιση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

    - Επίσης της υπνοφοβίας και των κρίσεων πανικού.

    3. Συγκρότηση ευρύτερων συμμαχιών όσον αφορά την χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε με την εισήγηση του κ. Κουβέλη για μια μεγάλη εκστρατεία στην ΕΕ, με την συλλογή υπογραφών ώστε να πιεστούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ιδιαίτερα οι κυβερνήσεις των γειτονικών μας χωρών.

    - Καλύτερα μονογραφές να μην κουράζεται κι ο κόσμος

    4. Αλλαγή του Συντάγματος και των νόμων γίνεται στη βουλή και κατά συνέπεια η συνεργασία των δύο κομμάτων μπορεί να γίνει στο πλαίσιο αυτό. Ο κ. Παπανδρέου έκανε επίσης λόγο για την ανάγκη μιας ανεξάρτητης δικαιοσύνης που να προχωρήσει πιο δυνατά και να μην ανέχεται την ατιμωρησία όσο ψηλά και αν βρίσκονται κάποιοι.

    - Η συνεργασία των δύο κομμάτων θα γίνει ασφαλώς σε ισότιμη βάση.....χιχιχιχι..

    5. Προώθηση της Χάρτας κοινωνικών δικαιωμάτων στη χώρα μας.

    - Τι να την κάνουμε τη Χάρτα. Σε λίγο θα φύγουμε όλοι μετανάστες.

    6. Ενίσχυση της συνεργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

    - Του Πρωθυπουργικού ;

    7. Προώθηση της ισονομίας και της ισοπολιτείας για την προστασία των αδυνάτων.

    - Και οι εύσωμοι ΠΑΓΚΑΛΟΙ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΙ-ΛΟΥΚΕΣ-ΚΑΣΤΑΝΙΔΙΔΕΣ-ΠΕΤΑΛΩΤΗΔΕΣ-ΔΟΛΗΔΕΣ- ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΕΣ ΠΑΣΟΚΟΙ..τι θα απογίνουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ και 37 χρονια μας κατακλεψαν και μας χρεωκωπησαν οι λοπωδητες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οι γελοιοι αριστεροι αντι να συσπειρωθουν σαν μια γροθια μηπως και ο ταλαιπωρος εργαζομενος δει καμια καλυτερη μερα ψηφηζωντας τους αυτοι διεκδικουν ο καθενας για τον ευατό τους το αλαθητο του Παππα και κανει ο καθενας το κομμα του.
    Ν Τ Ρ Ο Π Η Τ Ο Υ Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση