GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποια… πατρίδα;

Του Θανάση Νικολαΐδη (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) ΤΟ’ παν και το’ καναν οι γιατροί (του ΙΚΑ). Υπέστειλαν για μέρες τη ...

Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)

ΤΟ’ παν και το’ καναν οι γιατροί (του ΙΚΑ). Υπέστειλαν για μέρες τη σημαία και  ξαναβγήκαν στον «αγώνα». Με τον «εχθρό» να συνωστίζεται στα ιατρεία και την Κυβέρνηση πανικόβλητη. Και είναι τραγικό ένα πρόβλημα όταν έχει να κάνει με την υγεία. Σε περίοδο κρίσης, περιμέναμε συμμαχία των γιατρών και δεν την είδαμε. Κι ούτε να χτυπούν τα στήθια τους για αμαρτίες συναδέλφων τους, στο παρελθόν, το παρόν και το… μέλλον.
ΓΙΑ το πρόβλημα «εργάστηκαν» πολλοί. Και, βέβαια, δεν ξεκινάμε απ’ τον ασθενή που του κόβονται τα ήπατα πάνω στο χειρουργικό κρεβάτι. Ευθύνεται κι αυτός για την φαρμακομανία και το φακελάκι, αλλά δεν είναι ο πρωταγωνιστής. Και ψευδοαναρρωτικές ζήτησε και ψευτόχαρτα αναπηρίας του ‘δωσαν και τον ανίκανο για εργασία προσποιήθηκε. Ωστόσο, κινήθηκε σε ένα «σύστημα» που...
 το’ φτιαξαν γι αυτόν (ΕΣΥ) και το κατάντησαν όπως το νιώθει και το ζει. Σε μιαν Ελλάδα όπου τίποτα δεν λειτούργησε σωστά, κανένας κανέναν δεν φοβήθηκε και που δεν πρόκειται να συνέλθει, όσο το τρίγωνο «γιατρός-φάρμακο-ασθενής» θα της ρουφάει το μεδούλι. Με τους προμηθευτές αμήχανους να τα ζυγιάζουν πριν ξαναορμήσουν, τους γιατρούς με την αντίληψη πως τη δημόσια υγεία τη χρεώθηκαν και την ορίζουν και πως το ΕΣΥ φτιάχτηκε για τον γιατρό, το σχολείο για το δάσκαλο κ.ο.κ. Ξοπίσω τους ο φαρμακοποιός με τα δίκια του (έχει να παίρνει και δεν τον εξοφλάει το Κράτος), αλλά και με τα απίθανα κέρδη του. Το κερασάκι ο φακελάκιας μεγαλογιατρός και στην ουρά το θύμα που πληρώνει. Σε αγωνία και σε χρήμα. Ο ασθενής και ο φορολογούμενος.
ΚΑΝΕΝΑΣ, λοιπόν, και τίποτα δεν λειτούργησε σωστά και δήθεν ψάχνουμε τους λόγους. Ρίξαμε και μια ματιά στους «έξω». Στην Ευρώπη των «κουτόφραγκων» που δεν πάει ανέλεγκτη ούτε μια ασπιρίνη κι αν ζητήσεις από γερμανό γιατρό ψευτόχαρτο για αναρρωτική και σου το δώσει, θα πάτε και οι δυο σας φυλακή(!). Χωρίς πολλά λόγια, παραινέσεις, ευχές και νουθεσίες, αναβολές και δικαστήρια.
ΛΕΣ εκεί να βρίσκεται το μυστικό και ψάχνουμε άδικα, ξεφυλλίζοντας εγκυκλίους με νεκρά χαρτά, φωνάζοντας και ξεφωνίζοντας; Στην απειθαρχία που την ξεχάσαμε, στην ατιμωρησία που αγκαλιάσαμε και στην αδιαφορία που τυλιχτήκαμε; Τελικά, στην έλλειψη πατριωτισμού οφείλεται κι ας το ομολογήσουμε. Στην Ελλάδα της παγκοσμιοποίησης που τη σκοτείνιασαν νωρίς φίλοι κι εχθροί κι ας σκόρπισε παντού τα φώτα.

7 σχόλια

  1. Μα πως τα κατάφεραν και μαζεύτηκαν οι μεγαλύτεροι ψεύτες σε ένα κόμμα !

    Να είστε σίγουροι ότι αυτός εδώ δουλεύει για το μέλλον του, ίσως και σαν αρχηγός του κόμματος που αποτελείται από αυτό το σκυλολόι !

    Για αυτό προσπαθεί να διαφοροποιηθεί κάπου-κάπου ούτως ώστε να νομίζει ο κόσμος ότι είναι διαφορετικός .
    Αυτό που είναι όμως, είναι ένας μεγάλος ψεύτης και αυτός, όπως και οι άλλοι του σιναφιού του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AYTHN ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΙΝΕΙΣ,ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΚΛΑΙΣ ΓΕΛΑΣ ,ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΟΝΕΙΡΑ , ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ,
    ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΑΛΛΑ ,ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΣ.ΤΩΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΡΕΜΑΛΙΑ ,ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ,
    ΕΠΙΟΡΚΟΙ ,ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ.ΑΘΗΝΑ
    ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΕΤΡΑ ΣΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σύντομα θα φάτε πολύ ξύλο. Να είστε σίγουροι .

    Και εσείς κ. Λοβέρδε και οι υπόλοιποι μαντανοί και μολώχες του Υπργείου Θανάτου.
    Γιατι τοσο ψέμα και τόση κοροιδία σε όλα τα θέματα ενός κράτους που δεν λειτουργεί και δεν υπάρχει ?

    Ολοι μαζεμένοι οι ψευτες σε μια κυβέρνυση που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, που τους έχετε καταπατήσει και την όποια αξιοπρέπεια διαθέτει ο καθένας, δεν μπορεί να σας ανεχτεί άλλο.
    και δεν μπορεί να υποστεί άλλη μείωση στα ήδη ψλιχουλα που τους δίνετε ως αμοιβή για να συντηρήσουν τους εαυτούς και τις οικογένειες τους.

    Σε αντίθεση με όλους εσάς που πέρνετε παχυλούς μησθούς , δεν σας λείπει απολύτως τίποτε , σας πληρώνουμε απο την τσέπη μας τα χωρίς ουσία ταξιδάκια σας στο εξωτερικό και στο τέλος λόγω της τεράστιας προσφοράς σας στην Ελλάδα και στον Έλληνα/ιδα ΅κατακουρασμένοι΅ απο την μεγάλη σας προσπάθεια γι'αυτό το επίτευμα θα πάρετε και παχυλές συντάξεις μια και κολλατε και βαρέα και ανθυγειηνά μέσα στην Βουλή και τα Υποργεία...που κοιμάστε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο μάγκες ( Πασόκοι Υποιυργοί- κομματικοί κώλοι και λοιποί), κάντε προπαγάνδα και σε λίγο θα παίρνουμε όλοι 400 ευρώ και θά'μαστε ευχαριστημένοι.

    Και δικαιωμένοι, που δε θα υπάρχουν πλεόν κοινωνικές ανισότητες, θα είμαστε όλοι πάμφτωχοι.

    Να ρωτήσω τι μισθό παίρνουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης ή αυτοί είναι πνευματικοί φωστήρες του τόπου μας και τα αξίζουν μέχρι τελευταίας δεκάρας ;

    Ένας μισθωτός των 800 ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λόγια, λόγια, λόγια.
    Τα πράγματα είναι απλά.Μιά κοινωνία μέσα στην οποία η κάθε κοινωνική ομάδα αμειβόταν και αμοίβεται ανάλογα οχι με την σημασία του έργου που προσφέρει αλλά ανάλογα με την προσβασή της στην εξουσία.
    Δικαστές , διπλωμάτες , ΔΕΗτζήδες ,ΕΛΠΕτζήδες ,κτλ με μισθούς διπλάσιους ή και τριπλάσιους απο τον γιατρό του ΙΚΑ και τον χειρουργό του ΕΣΥ, τον αστυνομικό ή τον αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας για παράδειγμα.
    Το κράτος των φαύλων απλά έκλεινε το μάτι και τους έλεγε , καλά μωρέ εσύ μπορείς να τα πάρεις και αλλιώς.
    Και πολλοί αυτό κάνανε-κάνουνε.
    Δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό να είσαι χειρουργός και να παίρνεις (με τις εφημερίες)2000 ευρώ όταν ο κλητήρας του υπουργρείου οικονομικών παίρνει 2500 και είναι στις 3 η ώρα στο σπίτι του!!
    Ε , κοινωνία που τώρα θυμώνεις, είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -Πίστευα ότι οι ΠΑΣΟΚΟΙ δεν έχουν ιδεολογία.
    Λάθος μεγάλο....
    Οι πασοκοι πιστεύουν στην ΜΑΣΑ, την ΛΑΜΟΓΙΑ και την ΑΠΑΤΗ.
    - Πίστευα ότι οι ΠΑΣΟΚΟΙ δεν έχουν σχέση με το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.
    Λάθος μεγάλο....
    Οι πασοκοι πιστεύουν στο σοσιαλισμό, αρκεί να είναι όλοι οι άλλοι σοσιαλιστές και αυτοί να είναι εισπράκτορες
    - Πίστευα ότι οι ΠΑΣΟΚΟΙ λάτρευαν μόνο τον Αντρέα.
    Λάθος μεγάλο.....
    Λάτρεψαν και το Σημίτη, λατρεύουν και τον Γιωργάκη θα λατρέψουν και τον Βενιζέλο και αν χρειασθεί και τον ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ, αρκεί να τους εξασφαλίσει την ΜΑΣΑ.
    - Πίστευα ότι οι ΠΑΣΟΚΟΙ ποτέ δεν θα απαρνιώντουσαν τον ΑΝΤΡΕΑ. Μερικοί πραγματικά δεν τον ξεχνούν, ιδιαίτερα στην Κρήτη, που αντι για RINGTONE στο κινητό τους ακούνε τις ομιλίες του.
    Η πλειοψηφία όμως τον βρίζει και τον καταριέται για χάρη του ΥΙΟΥ.
    - Πίστευα ότι οι ΠΑΣΟΚΟΙ,μετά τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο, θα έριχναν νερό στο κρασί τους.
    Λάθος μεγάλο....
    Για τον πασόκο για όλα τα κακά της τελευταίας 30κονταετίας φταίει η ΝΔ. και συγκεκριμένα ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
    - Πίστευα ότι επειδή έχουν παγώσει οι διορισμοί,οι ΠΑΣΟΚΟΙ θα έχουν λακίσει.
    Λάθος μεγάλο.....
    Γιατί και οι διορισμοί με κάθε τρόπο και κομπίνα γίνονται και ο πασοκος ξέρει να περιμενει.
    Γνωρίζει ότι το κόμμα του δεν θα τον αφήσει παραπονεμένο.

    - Πίστευα ότι μετά από όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ θα διαλυότανε.
    Λάθος μεγάλο....
    Το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΌΜΜΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟ στα πρότυπα κινημάτων όπως το ΜΠΑΑΘ στη ΣΥΡΙΑ και το κίνημα του ΚΑΝΤΑΦΙ. Υπαρχουν ανώτεροι, κατώτεροι ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ και απλοί ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.
    - Πίστευα οτι οι ΠΑΣΟΚΟΙ θα ντρέπονταν να πουν την πολιτική τους προέλευση.
    Λάθος μεγάλο....
    Οχι μόνο δεν ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ αλλά κάνουν την ΜΕΡΑ -ΝΥΧΤΑ. Εκεί που έφτυναν πάνε τώρα και γλύφουν.

    Μ' αυτά και αυτά αυτό που θέλω να πω είναι το έξης.
    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η Ν.Δ και λοιπά κόμματα και Έλκληνες
    ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ (ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ), ΚΙΝΗΜΑ.

    Δυστυχως η κατάληξη θα είναι να μας κάνει κουμάντο στη ΕΛΛΑΔΑ ένα 25-30%.
    Αν δεν καταλάβουν οι ΔΕΞΙΟΙ και οι μη δεξιοί, το τι θα επακολουθήσει με το ΠΑΣΟΚ στη εξουσία, τότε καλύτερα να πάνε ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ στην ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΟ ΜΕΓΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΜΕ, Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΟΥΤΣΑΣ, ΟΙ ΚΑΛΙΤΕΧΝΕΣ, ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΑΜΟΓΙΑ θα εγγυηθούν να μην ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΑΣΠΡΗ ΗΜΕΡΑ.
    Το κυριώτερο...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ετοιμάζεται κολοτούμπα για τα 178 εκ ευρώ που δήθεν έχει υπουργός της ΝΔ... δεν θα βγεί άκρη λένε τώρα τα παπαγαλάκια

    Έβγαλαν τη βρώμα... τη συντήρησαν επί μερικές μέρες ώστε να ψεκαστούν όλοι οι πολίτες... συνέβαλαν και τα κλασικά νούμερα της ΝΔ δηλ. ο Γιακουμάτος με την αναφορά στην Εισαγγελία και ο Γιαννόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή... και τώρα αρχίζουν να λένε ότι δεν θα βρεθεί άκρη γιατί δήθεν ο εισαγγελέας άργησε και ο δήθεν μακρυχέρης υπουργός της ΝΔ έγινε Λούης όπως λέει ο Παπαγιάννης και κάλυψε τα ίχνη του...

    Βγήκε και η κυρία της φώτο, Βαλλιάνου, ο θηλυκός Βαλλιανάτος δηλαδή, να μας πει ότι πέρασαν 20 μέρες και μόλις χθες παρενέβη ο εισαγγελέας με αποτέλεσμα να χαθεί σημαντικός χρόνος έρευνας υπονοώντας ότι ο μακρυχέρης υπουργός θα κάλυψε τα ίχνη του... μα ρε ζώα για τόσο μαλάκες μας έχετε; Αφού εσείς οι ίδιοι μας λέτε ότι τα δήθεν στοιχεία προέκυψαν μετά από έρευνα του ΣΔΟΕ!!!

    Αρα το ΣΔΟΕ ακόμα και να τα έκαψε τα 178 εκ ο υπουργός θα έχει τα στοιχεία και θα τα βγάλει...

    Ζώα !! Έ....... ζώα !!

    Πιστεύει σοβαρός άνθρωπος ότι
    αν υπήρχε υπουργός της ΝΔ με 178 εκ στην Τράπεζα,
    το ΠΑΣΟΚ και ο Καρχιμάκης θα περίμενε τον εισαγγελέα ;...

    Αφίσες θα είχε γεμίσει το σύνταγμα με αντίγραφο του λογαριασμού του και τη φάτσα του...

    Αλλά η συνταγή είναι γνωστή εφαρμοσμένη και αποτελεσματική στα ζώα της ΝΔ:

    Βγάζει μια βρώμα το ΠΑΣΟΚ, την ψεκάζουν τα τσοντοκάναλα... δεν αποδεικνύεται τίποτα... μένει όμως η λάσπη και η φήμη με αποτέλεσμα όποιον Έλληνα και αν ρωτήσεις στο δρόμο να σου πει:

    Ο Ρουσόπουλος έβγαλε λεφτά από το Βατοπαίδι...

    Πασοκο-αλητες παγκοσμίου επιπεδου
    μπάσταρδοιιιιιι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση