GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο 10,5% το έλλειμμα...

Στο 10,5% αναθεώρησε η Eurostat το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας για το 2010 έναντι αρχικής εκτίμησης για 9,6%. Το 2009 το έλλειμμα...

Στο 10,5% αναθεώρησε η Eurostat το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας για το 2010 έναντι αρχικής εκτίμησης για 9,6%. Το 2009 το έλλειμμα είχε διαμορφωθεί στο 15,4% του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το δημόσιο χρέος της χώρας αυξήθηκε πέρυσι στο 142,8% του ΑΕΠ από 127,1% το 2009.
Το ύψος του περυσινού ελλείμματος αποκλίνει σχεδόν μία εκατοστιαία μονάδα από το 9,4% που ήταν ο στόχος του προϋπολογισμού και επιφέρει ....
πρόσθετα βάρη για τον προϋπολογισμό του 2011, ο οποίος επίσης από το πρώτο τρίμηνο έχει εμφανίσει υστέρηση εσόδων ύψους 1,4 δισ. ευρώ.
Οι δύο αυτοί παράγοντες υποχρεώνουν το υπουργείο Οικονομικών να αναθεωρήσει το ύψος των έκτακτων μέτρων για φέτος από το επίπεδο του 1,74 δισ. ευρώ που είχε προσδιορίσει η τρόικα τον περασμένο Φεβρουάριο, σε 3 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, σε απόλυτους αριθμούς το δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε τα 24,1 δισ. ευρώ το 2010 από 36,3 δισ. ευρώ το 2009, ενώ το ΑΕΠ της Ελλάδας υποχώρησε από 235 δισ. ευρώ το 2009 σε 230,1 δισ. ευρώ το 2010. Τα έσοδα αυξήθηκαν από 37,3 δισ. ευρώ το 2009 σε 39,1 δισ. ευρώ το 2010, ενώ οι δαπάνες μειώθηκαν από 52,9 δισ. ευρώ σε 49,5 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο.
Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από 298,7 δισ. ευρώ το 2009 σε 328, 5 δισ. ευρώ το 2010.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα εμφανίζει το δεύτερο υψηλότερο δημοσιονομικό έλλειμμα στην ΕΕ μετά την Ιρλανδία (32,4% του ΑΕΠ) και το υψηλότερο δημόσιο χρέος στους «27».
Στην ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία δεν θέτει κανένα θέμα αξιοπιστίας των ελληνικών στατιστικών στοιχείων. Ορισμένες επιφυλάξεις διατυπώνονται μόνο για τα στοιχεία της Μεγάλης Βρετανίας και της Ρουμανίας.

7 σχόλια

  1. Εχω την απορία..
    Πως με οτι ασχολείται αυτό το ζαβό ανεγκέφαλο πράγμα καταφέρνει να τα κάνει λίμπα ;;

    Ποδήλατο έκανε, σακατεύτικε, κανό έκανε στην Λούτσα, ναυάγησε, κανό έκανε στην Υδρα, τον μαζέψανε οι αντιπαραγωγικοί του Λιμενικού.

    Την διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε και την βούλιαξε.

    Μήπως η μάμμυ πρέπει να τον μαλώσει και να του πεί να μή ασχολείται με αυτά τα επικίνδυνα πράγματα μέχρι να αποκτίσει μυαλό δεκάχρονου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αύξηση της φορολογίας σε παραμεθόριες περιοχές.

    Ρε πούστηδες αυτή τη στιγμή με το μειωμένο φπα πληρώνουμε τη βενζίνη 1.80 και το πετρέλαιο 0.98 λεπτά (ούτε ένα ευρώ).

    Είδατε κανένα μέτρο στην ουσία για ανάπτυξη;
    One stop shop έκαναν τώρα τα μουνόσκυλα αφού έχουν δρομολογήσει την αφαίμαξη.
    Ποιός θα επενδύσει τώρα βρε ζώα. Για ποιανού την ανάπτυξη μιλάνε; Για ποια Ελλάδα μιλάνε;
    Για την Ελλάδα των αμερικανόδουλων που θέλουν με την προπαγάνδα τους τους έλληνες (κι ας είναι και πακιστανοί) ντυμένους με σεντόνια για να τους σερβίρουν τον καφέ τους;

    Θέλουν μια ελλάδα χωρίς τους Έλληνες.

    Τελικά βγήκαν δικαιολογημένοι οι φόβοι του Βασίλη Παπακωσταντίνου "Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα"

    Αφού οι προδοτικές κυβερνήσεις ξεπούλησαν ότι είχαν και δεν είχαν υπέγραψαν το κηδειόχαρτο ότι ο ασθενής απεβίωσε τώρα κάνουν την πώληση των οργάνων τους στους διεθνείς μπουρδελονταβαντζήδες.
    Απο την συναίνεση που πήρε ο Γάπας απο τον Καλλικράτη και με τον νέο νόμο με την εικαζόμενη συναίνεση στις μεταμοσχεύσεις θα κονομήσουμε πάλι.
    Άλλο ένα μέτρο ανάπτυξης...

    Κάντε τον πεθαμένο και με εικαζόμενη συναίνεση μπορεί να σας αφήσουν να ζήστε έστω και με ένα νεφρό ένα πόδι ένα μάτι στο πνεύμα των περικοπών.
    Ο Χριστός για τους πιστούς αναστήθηκε.

    Για τους "έλληνες" τόσο η θρησκεία όσο και η επιστήμη σηκώνουν τα χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε επιτέλους ότι ο ΓΑΠ και η συμμορίτες που τον περιστοιχίζουν, δεν έχουν έρθει με σκοπό να βγάλουν την Ελλάδα απο την μάυρη τρύπα που την έχουν ρίξει, αλλά να τη χώσουν ακόμη βαθυτερα ?

    Πόσο δύσκολο, όταν επιμένει σε μιά πολιτική που έχει αποδειχθεί όχι απλά αποτυχημένη, αλλά ΙΔΑΝΙΚΗ
    γιά να στείλει τη χώρα και τους πολιτες της, στα τάρταρα…

    Αν ήμουν πρωθυπουργός και πίστευα πραγματικά στα μέτρα που έπαιρνα, θα ήμουν με συνεχείς πονοκεφάλους απο τη στιγμή που δεν θα μου “έβγαιναν”…
    Δεν θα πήγαινα να κάνω κανό…

    Καταλάβετε επιτέλους ότι δεν του καίγεται καρφί, και γι’αυτό δεν επιχειρεί ούτε ανασχηματισμούς, ούτε εκλογές, και συνεχίζει το βιολί του…

    Πότε πιά θα αντιδράσουμε ?
    Οταν δεν θα μπορούμε να κουνηθούμε απο την ασιτια,
    απο την οδύνη γιά τον χαμό κάποιου αγαπημένου μας προσώπου, που δεν την έβγαλε στο νοσοκομείο, που δεν είχε …γαζες ?

    Τι άλλο περιμένουμε να δούμε απο αυτόν τον εντεταλμένο της λέσχης μπιλντεμπεργκ, τον σιωνιστή εβραιο-μασωνο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανίκανος
    (δεν μπορεί ούτε να διαβάσει καλά-καλά τους λόγους που του γράφουν),
    - Ανεπάγγελτος (δεν δούλεψε ΠΟΤΕ του - κατευθείαν υφυπουργός και υπουργός στις κυβερνήσεις του μπαμπά του).
    - Ηλίθιος (προσπάθησε να "βάλει" ξανά στη θέση της την αλυσίδα του ποδηλάτου του ... εν κινήσει).

    - Ψεύτης ("Λεφτά Υπάρχουν"),
    - Εθνικός Προδότης (καταψήφηση Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, υπέρ σχαδίου Ανάν ...),
    - Άθεος, Εθνομηδενιστής.
    Όταν τον διόρισε ο μπαμπάς του στο ΥΠ.ΕΞ. κουβαλούσε μαζί του στα ταξίδια στο εξωτερικό ολόκληρο στρατό απο υπαλλήλους οι οποίοι φρόντιζαν τα email του, τις επαφές του, τις "ανακοινώσεις" του προκειμένου να φταχτεί το "αρχηγικό προφίλ" του.

    + Ακόμη και ο ανδρισμός του αμφισβητείται (μήπως δεν είχε για σύμβουλό του τον αρχι-πούστη Βαλλιανάτο όταν ο μπαμπάς του τον είχε διορίσει στο ΥΠ. Παιδείας ?)

    Άραγε πότε θα μας δείξει το πιστοποιητικό βάφτισής του ?
    Σε ποιά Εκκλησία καταχωρήθηκε ?
    Μήπως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ του όνομα είναι Jeffrey ?

    Όταν το τομάρι του θα παραμένει κρεμασμένο στο Σύνταγμα ένα "επίθετο" θα του απομείνει
    - με αυτό θα τον θυμούνται οι επόμενες γεννιές:
    ΠΡΟΔΟΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ
    ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ 9,4% ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !
    ΝΕΑ "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...

    Μια ακόμα παταγώδης αποτυχία για τον "τσάρο" της Οικονομίας που, όπως επιβεβαιώθηκε και επισήμως, έπεσε έξω 1% του ΑΕΠ ως προς τις εκτιμήσεις του για το έλλειμμα της Ελλάδας! Η αποτυχία του Γ. Παπακωνσταντίνου που υπολόγιζε το έλλειμμα...
    στο 9,4%(!) δημιουργεί νέα μαύρη τρύπα 2,2 δισ ευρώ! Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, στο 10,5% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2010 (από 15,4% το 2009) και το δημόσιο χρέος έφτασε το 142,8% του ΑΕΠ (από 127,1% το 2009). Πρόκειται για δραματική αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων για το έλλειμμα καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 9,6%.

    Ειδικότερα, σε απόλυτους αριθμούς το δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε τα 24,1 δισ. ευρώ το 2010 από 36,3 δισ. ευρώ το 2009, ενώ το ΑΕΠ της Ελλάδας υποχώρησε από 235 δισ. ευρώ το 2009 σε 230,1 δισ. ευρώ το 2010. Τα έσοδα αυξήθηκαν από 37,3 δισ. ευρώ το 2009 σε 39,1 δισ. ευρώ το 2010, ενώ οι δαπάνες μειώθηκαν από 52,9 δισ. ευρώ σε 49,5 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο.

    Το ελληνικό δημόσιο χρέος αυξήθηκε από 298,7 δισ. ευρώ το 2009 σε 328, 5 δισ. ευρώ το 2010. Η Ελλάδα εμφανίζει το δεύτερο υψηλότερο δημοσιονομικό έλλειμμα στην ΕΕ μετά την Ιρλανδία (32,4% του ΑΕΠ) και το υψηλότερο δημόσιο χρέος στους «27».

    Στην ανακοίνωσή της η κοινοτική στατιστική υπηρεσία δεν θέτει κανένα θέμα αξιοπιστίας των ελληνικών στατιστικών στοιχείων. Ορισμένες επιφυλάξεις διατυπώνονται μόνο για τα στοιχεία της Μεγάλης Βρετανίας και της Ρουμανίας.

    Σε γενικές γραμμές, το 2010 σε σχέση με το 2009, διαπιστώθηκε κατά μέσο όρο μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος τόσο στην ευρωζώνη (από 6,3% σε 6% του ΑΕΠ) όσο και στην ΕΕ (από 6,8% σε 6,4% του ΑΕΠ), ενώ το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά μέσο όρο στη ευρωζώνη (από 79,3% σε 85,1% του ΑΕΠ ) και στην ΕΕ (από 74,4% σε 80% του ΑΕΠ).

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ..ΤΟΝ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΟ
    ΤΟΝ ΜΑΛΑΑΑΑΑΑΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...ΤΙ
    ΝΑ ΠΕΙΣ.. ? ΤΙΠΟΤΕ !
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά όλοι οι δείκτες πάνε κατα διαόλου. Οι άνθρωποι είναι ανίακανοι να διαχειριστούν τα δημόσια πράγματα.

    Δεν θέλω να εκφράσω δημόσια την κρίση μου οτι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναπόφευκτη, γιατί φοβάμαι οτι θα με στείλουν στον Εισαγγελέα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το έλλειμα του ΠΑΣΟΚ για το 2010 ξεπέρασε και το έλλειμα της ΝΔ το 2009. Αυτό προκύπτει αν στα ελλείματα 2009 και 2010 κάνουμε τις κατ'άλληλες προσθαφαιρέσεις λόγω ετεροχρονισμένης μεταφοράς των τελών κυκλοφορίας, ΦΠΑ. κλπ αλχημειών που εφάρμοσε το Καθεστώς, στην προσπάθειά του να του βγούνε τα κουκιά που τελικλά όμως δεν του βγήκαν.

    Οι άνθρωποι είναι άσχετοι και επικίνδυνοι, μας χώνουν συνέρχεια πιό βαθειά στο βούρκο και στα σκατά, στην προσπάθειά τους να βολέψουν τους δανειστές τους.

    Οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται να φτιάξει η οικονομία μας. Ενδιαφέρονται για δύο πράγματα:
    α. Να αρμέξουν όσο πιό πολλά μπορούν σε λίγο χρονικό διάστημα, και
    β. Να μας δώσουν όσο το δυνατό περισσότερα υψηλότοκα δάνεια για να μας έχουν σε μόνιμη βάση στο χέρι και σε διαρκές άρμεγμα, αφού τέτοιο μνημόνιο δεν θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν με κανέναν άλλον.
    Προϋπόθεση: Να βρίσκεται στην εξουσία ο Αμερικανός υπήκοος. Γι' αυτό και δεν φρόντισαν να περάση το Μνημόνιο απο τη βουλή με 180 ψήφους, όπως προβλέπει το σύνταγμα, το οποίο το κάνανε χαρτί υγείας, κολόχαρτο!!!

    Λαέ ξεσηκώσου. Βγές στους δρομους και διαδήλωσε ειρηνικά. Έχεις υποχρέωση. Το επιβάλλει το άρθρο 120 του Συντάγματος. Αν μαζευτούν 2 εκατομμύρια έλληνες στο σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, τα όργανα του καθεστώτος, θα κατουρηθούν επάνω τους. Το ίδιο και οι δανειστές και οι "ηγέτες" του Στρασβούργου και της ΕΟΚ, οι οποίοι απορούν και εξίστανται γιατί ακόμη δεν εξεγείρονται οι Έλληνες. Δεν χρειάζετε να κάνετε τίποτε άλλο. Μόνο να βγείτε για 24 ώρες στο σύνταγμα 2 εκ. έλληνες και μετά να πάτε στα σπίτια σας. Θα πάθουν τραμπάκουλο, και θα φύγουν νύχτα απο την Ελλάδα με ελικόπτερο. Το παχύδερμο, που δεν χωράει σε ελικόπτερο, θα πεθάνει της πείνας απο ασιτία γιατί θα του κοπεί η όρεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση