GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το 1967 και σήμερα...

Από τον Θύμιο Παπανικολάου http://www.resaltomag.gr/ Η χούντα του 1967 και η χούντα του σήμερα Μια ερώτηση τούτες τις μέρες βαραίνει το...

Από τον Θύμιο Παπανικολάου
http://www.resaltomag.gr/

Η χούντα του 1967 και η χούντα του σήμεραΜια ερώτηση τούτες τις μέρες βαραίνει το χέρι: «Το να γράφεις για τη δικτατορία της 21ης Απριλίου, έχει κανένα νόημα»;
Σήμερα ζούμε την πιο αποτρόπαια και εφιαλτική δικτατορία της Νέας Τάξης και των εγχώριων πολιτικών υπηρετών της.
Ζούμε μια, ιστορικά ανεπανάληπτη και μοχθηρά δόλια και ύπουλη, δικτατορική κατοχή των ανδρεικέλων της διεθνούς μαφίας του χρήματος, των νέων δωσίλογων της διεθνούς και εγχώριας ιμπεριαλιστικής χούντας.
Ζούμε τη δικτατορική αυθάδεια των ποικίλων και πολύχρωμων ανδρεικέλων: Από... τα κυβερνητικά και κομματικά πιόνια μέχρι τα ανδρείκελα της μιας χρήσης, όπως οι δήμαρχοι σαν τον Καμίνη και τον Μπουτάρη.
Σημείωση: Στο πρόσωπο των πολιτικών υπηρετών «μιας χρήσης» καταγράφονται πάντα, πιο ευανάγνωστες, οι μοχθηρές γκριμάτσες της νεοταξικής κακουργίας, ακριβώς γιατί είναι «μιας χρήσης»…
Όλοι αυτοί των ποικίλων και πολύχρωμων «χρήσεων», αλλά και της «μιας χρήσης» δεν έχουν αφήσει ΤΙΠΟΤΑ όρθιο.
Εκτελούν, με αφηνιασμένο τρόπο και δικτατορική αυθάδεια πρωτοφανή, όλα τα «συμβόλαια θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της, όλες τις «εντολές» των δημίων μας: Από τη βάναυση και εξοντωτική λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, την κατάλυση κάθε ιστορικής κατάκτησης των εργαζομένων, την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και κάθε θεσμού, το άγριο ξεπούλημα της Ελλάδας, μέχρι τα πολιτικά πραξικοπήματα κατάλυσης του Συντάγματος, της ιστορίας μας, της εθνικής συνείδησης, των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων, και κάθε αγωνιστικού συμβόλου: ιστορικού, εθνικού, θρησκευτικού…
Ζούμε μια δικτατορία της Νέας Εποχής και των νέων δωσίλογων η οποία με φθονερή αγριότητα και στραταρχική μοχθηρία μασκαρεύει τα πάντα, αλλοιώνει την πραγματικότητα και το χειρότερο: Καταστρέφει τη σκέψη, αλλάζει και αναποδογυρίζει το ίδιο το περιεχόμενο των εννοιών και των λέξεων, ισοπεδώνει βάναυσα την ίδια τη λογική και τους μηχανισμούς της: Επιβάλλει το νέο κώδικα «επικοινωνίας», αυτό της Νέας Τάξης, ο οποίος εξαφανίζει την ίδια την έννοια «Άνθρωπος».
Πώς να μιλήσεις, λοιπόν, για τη δικτατορία της 21ης Απριλίου, όταν ζεις τον εφιάλτη και τη φρίκη της σημερινής δικτατορίας της Νέας Τάξης;
Όταν μιλάς, σήμερα, για τη δικτατορία των συνταγματαρχών είναι σαν να τη διαφημίζεις, μπροστά στο ζόφο αυτού που βιώνεις…
Όσοι μιλούν σήμερα στενά και περιορισμένα για τη δικτατορία της χούντας επιδιώκουν να επικαλύψουν τον εφιάλτη που ζούμε, επιδιώκουν το ξέπλυμά τους από τη συμμετοχή τους στο δικτατορικό και κατοχικό καθεστώς που βιώνουμε: Απείρως χειρότερο και δόλιο από αυτό της 21ης Απριλίου 1967.
Θα παραθέσουμε ένα απόσπασμα από ένα παλιό μας άρθρο: «Η χούντα του 1967 και ο σύγχρονος φασισμός».
Ολόκληρο το κείμενο, όπως και άλλα ιστορικά στοιχεία για την 21η Απριλίου του 1967, αλλά και τις πολιτικές παραχαράξεις και καπηλείες θα τα βρείτε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3297
Και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4404
Η Χούντα του 1967 και ο σύγχρονος φασισμός.
Τότε φυλάκιζαν τους αγωνιστές!
Σήμερα φυλακίζουν και δολοφονούν τη σκέψη.
Η δικτατορία είναι μια συνήθεια του αίσχους:
Μια μηχανή που σε καθιστά κωφάλαλο,
Ανίκανο να ακούσεις, ανήμπορο να μιλήσεις
Και τυφλό σε ό,τι είναι απαγορευμένο να κοιτάξεις.
Εντουάρντο Γκαλεάνο
«Αυτό το μικρό κείμενο δεν αποπειράται την αποκατάσταση της ιστορίας. Δεν είναι ιστορικό κείμενο. Απλώς θέλει να επισημάνει ότι ο σημερινός κυρίαρχος πολιτικός λόγος είναι ένας ταριχευμένος πολιτικός λόγος που αφού έχει μετατρέψει την ιστορία της χούντας σε μούμια Αιγυπτιακή τη χρησιμοποιεί για να επικαλύψει το σύγχρονο εφιάλτη: Το μακάβριο ολοκληρωτισμό της πλανητικής αυτοκρατορίας. Απλώς θέλει να επισημάνει ότι ο σημερινός κυρίαρχος πολιτικός λόγος είναι ένας ταριχευμένος πολιτικός λόγος που αφού έχει μετατρέψει την ιστορία της χούντας σε μούμια Αιγυπτιακή τη χρησιμοποιεί για να επικαλύψει το σύγχρονο εφιάλτη: Το μακάβριο ολοκληρωτισμό της πλανητικής αυτοκρατορίας.
Ο σύγχρονος σκοταδισμός Ο σύγχρονος σκοταδισμός Η χούντα της 21ης Απριλίου μπροστά στην πλανητική χούντα που ζούμε σήμερα φαντάζει σαν αποκριάτικος καίσαρας. Η δικτατορία της 21ης Απριλίου φυλάκιζε τους αγωνιστές και τους αντιπάλους της. Η σημερινή δικτατορία του πλανητικού κράτους υπερβαίνει αυτά τα όρια, είναι χωρίς όρια. Φυλακίζει και δολοφονεί ανθρώπους και ιδέες, αποδομεί την Ιστορία, ακρωτηριάζει συνειδήσεις, ανατρέπει τους μηχανισμούς τη σκέψης: Επιβάλει την ενιαία σκέψη και την ενιαία ταυτότητα.
Οι συνταγματάρχες δεν μπορούσαν να εξοντώσουν τις ιδέες και την ελπίδα. Σήμερα έχουν τελειοποιηθεί τα βασανιστήρια της επιβολής της σιωπής και της καλλιέργειας του τρόμου, έχει αναχθεί σε επιστήμη η τεχνική εξόντωσης των ανθρώπων, των ιδεών και της ελπίδας.
Η Νέα Tάξη χρειάζεται ανθρώπους που να αισθάνονται ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, μη υποκείμενοι σε καμιά εξουσία ή αρχή ή συνείδηση, ωστόσο πρόθυμους να δέχονται διαταγές, να κάνουν ό,τι απαιτούν από αυτούς, να εφαρμόζουν καλά στην κοινωνική μηχανή, χωρίς τριβή, ανθρώπους που να μπορούν να καθοδηγούνται χωρίς εξωτερική βία, να ποδηγετούνται χωρίς ηγέτες, να παρακινούνται χωρίς σκοπό. Σήμερα θέλουν πλάσματα με στενό, μίζερο μυαλό, ταπεινά περιχαρακωμένο στην απληστία και στην ατομική αναρρίχηση. Θέλουν πλάσματα άβουλα, χειραγωγήσιμα, πειθαρχημένα, γρανάζια της κοινωνικής μηχανής: Ο σκοταδισμός στην πιο ακραία, μοχθηρή και εφιαλτική του μορφή.
Τα ιδεώδη της Νέας Εποχής Τα ιδεώδη της Νέας Εποχής Το ιδεώδες της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας μας είναι η υπνωτική αρμονία, η μηχανοποίηση της σκέψης, ο λήθαργος του υποκειμένου. Γι αυτό οι μηχανισμοί της πλανητικής Χούντας στοχεύουν:
1). Στην αποδόμηση της ιστορίας, της συλλογικής συνείδησης και των αγωνιστικών παραδόσεων. Κατακερματίζουν τον «παλαιό» κοινωνικό ιστό, με πρόσχημα την ενημέρωση και τον προβληματισμό. Κατακερματίζουν τον «ιστό» της σκέψης και της Έκφρασης με πρόσχημα την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης.
2). Στην παράλυση της σκέψης και της βούλησης. Υποσκάπτουν τη λογική αποδομώντας κάθε αυτονόητο και κάθε κοινωνικό κριτήριο. Η «νέα λογική» θεωρεί κάθε άποψη εξ ίσου έγκυρη, γιατί ο καθένας είναι φορέας της δικής του αλήθειας.
Καταργούν στην πράξη τη λογική, όταν υποβιβάζουν σύνθετες έννοιες στο επίπεδο των αγοραίων απλουστευτικών εξισώσεων.
Καταστρέφουν τη σκέψη με τις σούπες των κοινοτοπιών και την ασυδοσία της «ατομικής άποψης».
Παραλύουν τη λογική διαμέσου της τυπικής και της «δημοκρατικής» τήρησης ίσων αποστάσεων μεταξύ δικαίου και αδίκου, θύματος και θύτη, καταπιεσμένων και καταπιεστών, βίας και αντι-βίας, καλού και κακού κλπ.
Καταστρέφουν, τέλος, κάθε κοινωνικό, ταξικό, πνευματικό, ηθικό, εθνικό, θρησκευτικό έρεισμα του ανθρώπου με το δογματικό πλουραλισμό.
3). Στην κατασκευή πραγμάτων και ανθρώπων χωρίς σύνορα, χωρίς όρια, χωρίς περιορισμούς: «ανοικτά σύνορα», πολύ-πολιτισμικός πολτός, ανοχή χωρίς όρια, πάθη και ένστικτα χωρίς όρια, δηλαδή άνθρωποι χωρίς αναστολές, χωρίς δισταγμούς, χωρίς ενοχές, νοσηρά ατομικιστές, εν δυνάμει απατεώνες και που θα είναι περήφανοι για το ρεαλισμό τους και τον κυνισμό τους…
Με δύο λόγια η σύγχρονη δικτατορία της Νέας Τάξεις έχει ως έμβλημά της το μίσος για τη σκέψη και τη βούληση και στοχεύει στην κατασκευή ανθρώπων δειλών, μοιραίων και άβουλων οι οποίοι θα ανέχονται τα πάντα και θα παρακολουθούν, δίχως να το αντιλαμβάνονται, την αποσάθρωση και αποτέφρωση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.
Ο αόρατος πόλεμος Με τη Χούντα των συνταγματαρχών είχαμε να κάνουμε με συμβατικό πόλεμο. Αυτή μας δίωκε, μας φυλάκιζε, μας βασάνιζε, αλλά διατηρούσαμε πλήρη διαύγεια του πνεύματός μας, είχαμε επίγνωση της ήττα μας. Γνωρίζαμε δηλαδή ότι η εξωτερική ελευθερία μας είχε αλωθεί, αλλά η ελευθερία της σκέψης και της βούλησής μας, συνακόλουθα και της δράσης μας παρέμενε αλώβητη. Συνεπώς η υποδούλωσή μας ήταν προσωρινή.
Με τη σημερινή Χούντα της Νέας Τάξης ο πόλεμος είναι αόρατος, δραματικά πιο επικίνδυνος και καταστροφικός από ένα συμβατικό πόλεμο. Σήμερα ο εχθρός (η πλανητική Χούντα) στρέφεται επιπλέον και κατά της λογικής, για να την απορυθμίσει, στρέφεται και κατά της βούλησης, για να την αλώσει.
Η Νέα Χούντα εξοντώνει δηλαδή και τη σκέψη και τη βούληση, με τα παραπλανητικά δολώματα της «ελευθερίας χωρίς όρια, χωρίς σύνορα, χωρίς περιορισμούς». Γεννά ηττημένους χωρίς διαύγεια πνεύματος, ώστε να έχουν επίγνωση της ήττας τους, ηττημένους υπερήφανους για την ήττα τους…
Ας μην υπερτιμούμε και δαιμονοποιούμε, συνεπώς, τη βαρβαρότητα των «συμβατικών» δικτατορικών καθεστώτων, επικαλύπτοντας και αποκρύπτοντας ή εξωραΐζοντας τον εφιάλτη του σύγχρονου φασισμού της Νέας Τάξης: Αυτό που κάνει η ηττημένη και καλοαναθρεμμένη «αριστερά»…

30 σχόλια

  1. Η χούντα του 1967 και η χούντα του σήμερα
    ----------------------------------
    ΕΖΗΣΕΣ ΡΕ ΒΛΑΜΕΝΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ 67 ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΣΗΜΕΡΑ; ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ; ΣΕ ΕΔΕΙΡΑΝ; ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕΣ;
    ΚΡΕΤΙΝΕ ΓΕΜΙΣΕΣ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ; ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ; ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΧΟΥΝΤΑ ΒΡΕ ΖΩΟΝ ΘΑ ΤΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΑΥΤΑ Η ΘΑ ΣΕ ΕΙΧΑΝΕ ΣΤΟΣ ΠΙΤΣ ΦΙΤΙΛΙ ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑΞΕΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ;
    ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ ΑΠΛΥΤΑ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ.
    ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΚΟΠΟΙΡΗ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΤΗ ΧΟΥΝΤΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑΚΑΝΕΣ ΠΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και όμως,παρ'όλο το ξύλο και τις διώξεις,οι χουνταίοι δεν κατέστρεψαν ολοσχερώς την ελλάδα όπως έκαναν οι "δημοκράτες" της μεταπολίτευσης.
    Και να μην πούμε για την ακμαιότατη οικονομία που άφησαν.
    Όσο γι το πούλημα της κύπρου που λένε μερικοί,ας περιμένουμε λίγο ακόμα για να δούμε με τι σύνορα θα παραδώσουν τουτοι δω την ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ βρε Θύμιο τι μου θύμισες....
    Φοιτήτρια στο δεύτερο έτος λίγες μέρες πριν τη χούντα με έστειλες να ενταχθώ στη νεολαία Λαμπράκη.
    Εκανα την εγγραφούλα μου και σε τρεις μερες έγινε δικτατορία.
    Εσύ τη μεθεπόμενη της δικτατορίας
    κατέφθασες σε ένα φροντστήριο στην Κάνιγγος και μου έφερες προκηρύξεις να τις μοιράσω,ωστε την επομενη Κυριακή να μη βγει κανεις από το σπίτι του.
    Χάθηκες όμως από ότι έμαθα στην 'καλοπέραση'των φυλακών.Χαίρομαι όμως που δεν σε αλλοίωσε το σύστημα και συνεχίζεις να τιμάς τις ιδέες σου.

    Μια συμφοιτήτριά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι πολύ λίγος για να θίγεις τόσο μεγάλα θέματα.

    Δεν έχω διάθεση ούτε αφήνω τον εαυτό μου να κατρσκυλήσω στο επίπεδό σου!


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ου καταισχυνω οπλα τα ιερα, ουδ' εγκαταλειψω τον παραστατην, οτω αν στοιχησω. Αμυνω δε και υπερ ιερων και οσιων, και μονος και μετα πολλων. Την πατριδα δε ουκ ελασσω παραδωσω, πλειω δε και αρειω οσης αν παραδεξωμαι...
    « Η εθνική επιβίωση είναι υπεράνω ιδεολογιών, ταξικών διαφορών και προσωπικών συμφερόντων»

    ΖΗΤΩ Η 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

    ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!!!!

    Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΙΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΔΙΑ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΤΕ ΨΕΥΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

    Δεν είναι νεκροθάλασσα βοή χωρίς σεισμό,νιώθω για σε πατρίδα μου στα σπλάχνα χαλασμό!..........

    Ρε ενας δεκανεας ρεεεεε…….

    Ως προς το ψωμί, την οικονομίαν, παραλάβαμεν το εθνικόν εισόδημα εις τα 565 δολλάρια, και παραδώσαμε την διαχείρισιν της εξουσίας όταν ανετράπημεν το 1973 εις 1.100.
    Παραλάβαμεν τον προϋπολογισμόν της χώρας εις το ύψος των 29 δισεκατομμυρίων και παραδώσαμεν την αρχήν, με τον προϋπολογισμόν της χώρας εις 109 δισεκατομμύρια.
    Παραλάβαμεν το συναλλαγματικόν απόθεμα της χώρας εις τα 200 εκατομμύρια δολλάρια και το παραδώσαμεν εις τον ένα δισεκατομμύριον πεντήκοντα εκατομμύρια δολλάρια.

    ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΔΑ.

    ΖΗΤΟ ΤΟ SIEMENSΣΤΑΝ!!!!!
    Απ' έξω εμφάνιση, κι από μέσα σαπίλα!

    ΖΗΤΩ Η 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

    ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί γαυγίζετε και βρίζετε (εκ του ασφαλούς με κουκούλα) άκαπνα και ασπόνδυλα παπαγαλάκια της κυβέρνησης;
    Ο αρθογράφος έζησε τη χούντα και τα μπουντρούμια της ασφάλειας και τις φυλακές της Αίγινας…
    Εσείς αλήθεια τι κάνατε;
    Ούτε να διαβάζετε τα κείμενα δεν μάθατε ακόμα. Αλλά και τι να σας χρησιμεύσει η πολιτική παιδεία. Εσείς απλώς θυμιατίζετε τα ανδρείκελα της τρόικας. Γι αυτό το έργο είστε καλοί. Παίρνετε τουλάχιστον και κανένα χαρτζιλίκι ή εργάζεστε δωρεάν…

    Υ.Γ. Χαιρετίζω τη συμφοιτήτρια του Θύμιου για τα καλά της λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τότε δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα.
    Τώρα κινδυνεύουμε να κάνουμε τα σκυλιά λουκάνικα.
    Τότε με 100 δραχμές γεμίζαμε το ψυγείο.
    Τώρα το ψυγείο μας είναι άδειο.
    Τότε αφήναμε ανοιχτά το βράδυ τα παράθυρα μας χωρίς φόβο.
    Τώρα βάζουμε τριπλές σιδεριές στα παράθυρά μας και πάλι φοβόμαστε.
    Τότε χωρίς μέσον παίρναμε θέσεις.
    Τώρα χωρίς μέσον και γλύψιμο πολιτικών και ακόμα και με αυτά δεν βρίσκουμε καμμία θέση.
    Τότε χαριζόντουσαν χρέη αγροτών.
    Τώρα οι αγρότες είναι καταχρεωμένοι και τους παίρνει η τράπεζα τις περιουσίες τους.
    Τότε υπήρχε μία Δέσποινα που την κοροΪδεύαμε.
    Τώρα υπάρχουν αμέτρητες βουλευτίνες, υπουργίνες και υφυπουργίνες που με το ύφος των χιλίων καρδιναλίων μας κάνουν να αποστρέφουμε από αυτές το πρόσωπο.
    Τότε υπήρχε ένας πρωθυπουργός που μας μιλούσε για γύψο τώρα μας απειλούν με ιατρικές επεμβάσεις ξένοι, ΔΝΤ, ΕΕ, Αγορές, Εταιρείες αξιολόγησης, Θεοί και Δαίμονες.
    Τότε αισθανόμαστε οτι είχαμε μια πατρίδα.
    Τώρα αισθανόμαστε οτι δεν έχουμε τίποτα.
    Τότε είχαμε υπερηφάνεια.
    Τώρα μας έχουν κάνει ένα με το χώμα.
    Τότε νοιώθαμε οτι υπήρχαν κάποιοι ικανοί να μας προστατεψουν.
    Τώρα νοιώθουμε ότι είμαστε μόνοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 7:06
    Απαντούμε εμείς:
    Ναι την ζήσαμε τη χούντα και καταφέραμε χωρίς μέσουν να τελειώσουμε πανεπιστήμια και να βρούμε δουλειά.
    Αισθανόμαστε ΑΣΦΑΛΕΙΑ και εθνική αξιοπρέπεια.
    ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    Αν εσύ είσαι από τους "αντιστασιακούς" που με την μεταπολίτευση μας κατσικωθήκατε στο σβέρκο και μας καταστρέψατε δεν σου φταίμε εμείς, ΑΛΛΆ ΑΝΤΊΘΕΤΑ ΕΣΎ ΜΑΣ ΦΤΑΊΣ.
    Τώρα δεν έχουμε χούντα αλλά ούτε και πατρίδα.
    ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΑΛΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπροστά στη σημερινή χούντα η χούντα του '67 δεν ήταν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ,ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν και ήμουν πιτσιρικάς θυμάμαι την χούντα ότι είχε καλά και κακά να δείξει.
    Τα καλά της τωρινής κυβέρνησης είναι που δεν βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ασφαλως και δεν συμφωνω επ ουδενι λογω με τη χουντα.Μπορω ομως να συμφωνησω με τους ανθρωπους που επι 37 χρονια στο ονομα της δημοκρατιας και της προοδευτικοτητας μας κατακλεψαν και μας χρεωκωπησαν΄
    Π.Κ.ΑΡΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λοιπόν επειδή πολλές παπαριές γράφτηκαν εδώ απο χουντικούς αλλά και αντιστασιακούς,

    ας εχετε υπ οψη σας και τα παρακάτω.

    Η χούντα στην Ελλάδα δεν εγινε τυχαία ουτε με αυτούς που αρχικά είχαν προγραμματίσει, τους στρατηγούς.

    Τους "πρόλαβαν" οι συνταγματάρχες!

    Η χούντα και καθε χούντα εξυπηρετεί πρωτίστως τα συμφεροντα των κυβερνήσεων που επένδυσαν σε αυτή.

    Ο Θύμιος εχει δίκιο σε πολλά απ οσα λέει αλλά οχι σε όλα.

    Το Ρωμαίκο χριστιανικό κρατίδιο ποτέ πραγματικά δεν απελευθερώθηκε ουτε φυσικά είχε ποτέ Δημοκρατία, πολυτέλεια!

    Με ελάχιστα μικρά διαλύματα ζούμε μια συνεχή δικτατορία προσαρμοσμένη στις συνθήκες και την σύγχρονη τεχνολογία.

    Δεν χρειάζονται πλέον τα ξερονήσια και οι εξορίες.

    Καθένας είναι εξόριστος στο σπίτι του, απομονωμένος κοινωνικά αφού κανένας δεν θα σου πεί ουτε καλημέρα αν υιοθετεί ορισμένους αξιακούς κανόνες.

    Οι νοσταλγοί της χούντας είναι απολύτως κατανοητοί και οι αποψεις των σεβαστές, άλλωστε ο ιδεολογικός μανδύας του καθε απατεώνα είναι,

    Πατρίδα θρησκεία Αστυνομία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ δέ γουστάρω χούντα.
    Τούς βασανιστές άν μού τούς δίναν,
    10 θά βαρούσα,1 θά μετρούσα.
    Αλλά άπό τά λίγα πού γνωρίζω,
    τό μόνο οικονομικό σκάδαλο,ήταν
    τής γυναίκας-Δέσπινας(?) τού
    Γιώργου πού ξέφυγε.
    Τούς Αμερικάνους άααααλλοι τούς
    υπηρέτησαν οικονομικά.
    Αυτούς 50/% καί τούς άααααλλους
    τραπεζίτες 50/% άλλοι πασόκοι
    καί νεοδημοκράτες τούς έβαλαν
    στό παιχνίδι.
    Ο παπάρας Παπαδόπουλος δέν θά
    τό επέτρεπαι.
    Κάτάλαβες ρέ μπαμπάλακα,ότι ζείς
    σέ μιά οικονομική χούντα?
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΟΣΟ ΧΡΕΟΣ ΑΦΗΣΕ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΓΛΕΙΦΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ;ΤΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΙΧΕ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΑΚΟΣ ΠΟΣΗ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ και λοιποί ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ;ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ.ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ 3 Η ΩΡΑ ΝΥΚΤΑ ΘΑ ΦΥΓΕΤΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.ΖΗΤΩ Η 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ1967.ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΛΑΦΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπάρχουν Ελληνες ακόμα να Πολεμήσουν για το Έθνος. ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ένας Στρατηγός Χρειάζεται και ολλοι Πολιτικοί Εξορία αν Περιμείναμε από την εξουσία ??? που Δηλώνει ο ΓΑΠ
    ότι είναι Γάλλος Πορτογάλος κτλ (μόνο Ελληνας δεν είναι)Παγκόσμιος Ηγέτης Κλάψα τα
    το μόνο που ξέρουν πως θα τα Οικονομήσουν αυτή και οι Παρέα τους.Επίσκεψης στης Ξένες Πρεσβείες ΗΠΑ να δίνουν Παρόν.Ο ΓΑΠ πάει στη N.Y με JET για οδηγίες με την δύναμη που τους δίνουν οι νταβατζήδες των ΜΜΕ, τα Οικονομάνε Τραπεζίτες τα Σπλάχνα τους οι Συνδικαλιστές Ολλοι στο Κόλπο
    Ξεφτιλίζουν το Έθνος. Γελοιοποιούν την Ελληνική Αξιοπρέπεια Καθημερινώς Δύστυχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΗΡΩΕΣ ΚΑΤΙ ΥΠΟΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΤΗΣ CIA, ΛΑΛΙΩΤΗ ΚΩΣΤΑ . ΤΖΟΥΜΑΚΑ ΚΛΠ....ΣΥΝΕΡΓΑΤΕ ΤΗς ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι άνθρωποι, αν και χούντα, τουλάχιστον δεν έκλεψαν. Στο θέμα αυτό, τους ανεπάγγελτους ρεμπεσκέδες πολιτικούς της "μεταπολίτευσης" (που αναμεταξύ τους τα φάγανε κατα τον Πάγκαλο), τους ξεπέρασαν!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. το μονο λαθος της χουντας ηταν οτι μετα τον αττιλα 1 αντι να κατσουν να πολεμησουν, καλεσαν παλι τους πολιτικους και τον "εθναρχη" τρομαρα του

    αποτελεσμα να χαθει η μιση κυπρος,να μας κατσικωθουν οι αριστεροι και να μας ερθει απτη δημοκρατια ενας λογαριασμος που ουτε σε 10 ζωες δεν ξεπληρωνουμε

    αυτα προς γνωση και συμμορφωση. Οι "δημοκρατες" πρεπει να φανε κλωτσια για τα χαλια που φεραν τη πατριδα και ποτε ξανα να μην ξαναριξουμε ασπιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όσο και να λυσσομανάτε αγαπητοί "προοδευτικοί" στο φρόνημα,εναντίον του καθεστώτος του 1967,δεν μπορούμε να παραβλέψουμε βασικά πράγματα.

    Σαφώς και πρέπει να κυριαρχεί η ελεύθερη βούληση και έκφραση ιδεών των ανθρώπων αλλά τότε και αδύνατα κοινωνικά στρώματα βοηθήθηκαν ,και μεγάλα και ποιοτικά έργα υποδομών και ανάπτυξης δημιουργήθηκαν,και το κράτος με το δημόσιο λειτουργούσαν σωστά,και σταθερή οικονομία είχαμε.

    Αν τώρα εσείς υποστηρίζετε την σημερινή κατάσταση με την διάτρητη δημοκρατία των καναλαρχών και των μεγαλοεργολάβων που μαζί με τους διεφθαρμένους πολιτικούς λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα και μας οδήγησαν σε αυτό το χάλι,με αυτό το κατάντημα της δημόσιας διοίκησης και με την οδηγία της επίσημης αστυνομίας να μην κυκλοφορούν γυναίκες έξω μετά την δύση του ηλίου,απόλυτο δικαίωμα σας.

    Μακάρι η Θεανάσταση να φωτίσει τις καρδιές και τα μυαλά όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. foivos

    Χουντα του Παπαδοπουλου.Συμφωνω.Πουλησαν την Κυπρο.Να συμφωνησω.Διελυσαν τη χωρα, βασανισαν σκοτωσαν 50-αντε 100 αγωνιστες.Να συμφωνησω γαμωτο μου.Επρεπε να πανε φυλακη ?? ΝΑΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑ. Ακομη και εκτελεστικο αποσπασμα ηθελαν ! Και τωρα αναρωτιεμαι. Η σημερινη χουντα των 300 -πλην ελαχιστοτατων εξαιρεσεων- που κατεστρεψαν, βουλιαξαν, λεηλατησαν και ξεπουλησαν ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη χωρα , μεσα απο μιζες, ρουσφετια και ατελειωτα σκανδαλα-απο κοσκωτα να ξεκινησουμε- ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ????? Η χουντα των συνταγματαρχων ηταν αρσακειαδα μπροστα στη χουντα των τελευταιων 30 χρονων. Μας πετουσαν ενα κοκκαλο και αυτοι ετρωγαν τα δις. Και εμεις χαιρομασταν για τη ... δημοκρατια μας. Ε ρε κλαμα ???Το ερωτημα ειναι ενα: Θα κανουμε τιποτε ή ΘΑ ΕΚΤΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ και μετα θα κοιμωμαστε ησυχοι επειδη αντισταθηκαμε εικονικα !

    ΥΓ Αληθευει οτι το χρυσο μας, αξιας 400εκατομ των ξεπουλησαν-με το αζημιωτο γι αυτους φυσικα- εναντι 30 ΜΟΝΟ εκατ. Αν αληθευει ,πως πρεπει να τιμωρηθουν ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σε κείνη τη Χούντα ξέραμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Στη σημερινή Χούντα.... ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΝΙΜΙΤΣ τέλος για τους στρατιωτικους.

    Άλλοι πληρώνουν και άλλοι το χαίρονται. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως κάνει η κυβέρνηση με το στρατιωτικό νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ που αποφασίσε ότι θα μπει στο ΕΣΥ χωρίς να ρωτήσει φυσικά αυτούς που το πληρώνουν με τις εισφορές τους.

    Η κυβέρνηση παίρνει το ΝΙΜΙΤΣ από τους “αιμοδότες” του στρατιωτικούς και το εντάσει με το “έτσι θέλω” και κυρίως χωρίς κανένα σχέδιο και προγραμματισμό στο ΕΣΥ!

    Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις έχουν αρχίσει να προκαλούν ήδη μεγάλες αντιδράσεις στις τάξεις των αποστράτων οι οποίοι δηλώνουν ευθαρσώς ότι δεν θα παραμείνουν απαθείς στην αλαζονική συμπεριφορά της κυβέρνησης,η οποία τους αντιμετωπίζει ως “στυμμένες λεμονόκουπες”.


    ΑΛΗΤΗ ΔΙΕΛΥΣΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟ..
    ΝΑ ΣΟΥ ΜΠΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΥΧΕΣ.

    θα καταλαβουν τι θα πει Αποστρατος οταν θα ερθει η ωρα

    Η Αυλωνα ειναι διπλα.
    Μηπως ηρθε η ωρα να ανοιξει τις πυλες της ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 44 χρόνια μετά και ο Στρατηγός Παττακός μπορεί και ψωνίζει στη λαική ακούγοντας επεφημίες…..Πόσοι από τους προδότες πολιτικάντηδες μπορούν να κάνουν το ίδιο;;
    Όλοι οι “αντιδημοκράτες” έμειναν πιστοί στα ιδανικά τους,απέναντι σε ένα ελεεινό και ανθελληνικό κράτος,πεθαίνοντας φυλακισμένοι και φτωχοί στη χώρα που αγάπησαν και τίμησαν…..Πόσοι “δημοκράτες” θα πεθάνουν έτσι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμε 10:54

    Ναι έχεις δίκιο οτι τη χούντα την έφεραν κάποιοι για κάποιο σκοπό.
    Εμείς όμως είχαμε πατρίδα και αξιοπρέπεια.
    Την μεταπολίτευση πάλι την έφεραν κάποιοι και για κάποιο σκοπό, αλλά εμείς τώρα δεν έχουμε ούτε πατρίδα ούτε και αξιοπρέπεια.
    Άρα από τα δύο κακά το μη χείρον, βέλτιστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ 7:06

    Από τα γραφόμενά σου φαίνεται καθαρά οτι ο άπλυτος θολοκουλτουριάρης είσαι ΕΣΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση