GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ενοικιάζεται-πωλείται»...

Του Θανάση Νικολαΐδη (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) ΜΙΑ βόλτα και το μάτι πέφτει στις άδειες βιτρίνες. Τις σχεδίαζαν εδικοί...

Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΜΙΑ βόλτα και το μάτι πέφτει στις άδειες βιτρίνες. Τις σχεδίαζαν εδικοί, τις στόλιζαν κοπέλες, τις χάζευαν πελάτες. Και, βέβαια, τα είδη στη βιτρίνα κουβάλαγαν τα όνειρα του αφεντικού, ενίοτε την αισχροκέρδειά του κι όποιος «τσιμπήσει». Δίπλα στη βιτρίνα που χάσκει σαν συλημένος τάφος, μια πόρτα με διπλή κλειδαριά, το θλιβερό ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» και το τραγικό «ΠΩΛΕΙΤΑΙ» να δίνουν γλαφυρά την εικόνα της οικονομίας μας. Στη σύνταξη το αφεντικό, στο σπίτι του το προσωπικό και η ζωή να επιμένει στις απαιτήσεις της.
ΤΑ δημόσια «μαγαζιά» είναι η άλλη όψη του νομίσματος. Υπηρεσίες που λειτουργούν με «παθητικό», ωστόσο, για τους δημόσιους «λειτουργούς» πέρα βρέχει. Η στέγη εξασφαλισμένη, η θέρμανση (και η… ψύξη) δεδομένη, ζωή χωρίς γραμμάτια και προθεσμίες κι από αναλώσιμα φόρτωσέ τα στον αντίστοιχο κωδικό. Κι αν οι δημόσιοι «λειτουργοί» απολυθούν, θα αποζημιωθούν. Αν μεταταχθούν θα κάνουν ό,τι έκαναν στο παλιό τους πόστο κι αν τους βάλεις να δουλέψουν, περίμενε ...
την αντίδρασή τους. Με τον συνδικαλιστή μπροστάρη, ξοπίσω τους κομματικούς με το… χωνί και κάποιους τους παρείσακτους με την… κουκούλα. Κι αν πει το Κράτος να ξαλαφρώσει τους φορολογούμενος μειώνοντας μισθούς, υπερωρίες, εκτός έδρας και επιτροπές, η ζωή θα σταματήσει. Με τις… πέτρες ξεσηκωμένες από κόμματα (κι αποκόμματα). Για τα δίκια του λαού, τις «κατακτήσεις» και τα κεκτημένα. Για τη συνέχιση της ρεμούλας και για να μην αλλάξει τίποτα.
ΚΑΤΙ ακούστηκε για περικοπές δαπανών και περιστολή της σπατάλης. Κι αν πεις να βάλεις τάξη στα «ιατρικά», περίμενε το μέτωπο μέχρι να σε λυγίσουν. Κι αν δεν «κρεμάσεις» μερικούς, κ. Λοβέρδο, τα πιράνχας θα συνεχίσουν το γύρο του θριάμβου. Είδαμε βήματα, δεν βλέπουμε άλμα. Κι αν κάτι δεν γίνει «τώρα που γυρίζει», οι δομές θα παραμείνουν. Τις έστησαν επιμελώς, με πάθος και σε δεκαετίες. Εμπνεύστηκαν τα κόλπα, τα προσάρμοσαν στις συνταγματικές επιταγές και κατά το συμφέρον τους, τα θέσπισαν, τα εφάρμοσαν και δεν τους κουνάς, δεν τις αλλάζεις. Για να κολυμπάει στη διαφθορά η Ελλάδα κι αυτοί στην ηδονή της ψήφου. Βλέπουμε, λοιπόν, τα δημόσια «μαγαζιά» απείραχτα τους αρμεχτές στα ίδια πόστα, τις βδέλλες να ρουφάνε, τα τρωκτικά ανήσυχα στις υπόγειες διαδρομές, τα γαμψώνυχα να εφορμούν με γιούρια. Να κλείσουν και δημόσια «μαγαζιά»! Είναι αναγκαιότητα. Για ισορροπία, για λιγότερους φόρους, για περισσότερη δικαιοσύνη.

8 σχόλια

  1. . . . το δάχτυλο πάντως το γλείψανε . .ΤΩΡΑ...ας το βάλουν
    στον κώλαρό τους.

    Πατώσαμε !
    Είμαστε χειρότερα και
    από το Α τρίμηνο του 2009 !


    Το Zero Point του Προϋπολογισμού του 2011

    Παρά τα ασύλληπτα Μνημονιακά Μέτρα, άνω των 20 δις μόνο για το 2010 τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και των δαπανών, τα αποτελέσματα είναι απελπιστικά:

    - Μισό δις ευρώ λιγότερα τα έσοδα του του Α τριμήνου του 2011 σε σχέση με αυτά του 2009.

    - Οι δαπάνες του ΤΠ το 2011 ξεπέρασαν κατά 120 εκ. ευρώ αυτές του 2009.

    - Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2011 υπολείπεται κατά 2,25 δις του αντίστοιχου του 2009.

    Το 2009 υποτίθεται ήταν έτος παροχών, ξεχαρβαλώματος, «προεκλογικό», χαλάρωσης των ελεγκτικών μηχανισμών !!!


    ** Τραγικοί, απλώς τραγικοί !

    “Σώσανε” όμως τη χώρα, ε ;
    Αυτό που το βάζετε, ε ; “Ανόρθωσαν τη διεθνή της αξιοπιστία”, ε......;
    Μην είμαστε αχάριστοι, ρε ;;; Τον ΓΑΠ μας, που σε αυτόν οφείλουμε το ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί ;
    Το ζην και το ευ ζην
    ταυτόχρονα ;;;

    Μπάχαλο παντού ! Να φύγουν τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού έβγαλαν τα σωθικά τους πέρυσι για τους Δημοσίους Υπαλλήλους,για όλους γενικά κι ανεξαιρέτως, τα όργανα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, συνεχίζουν και σήμερα το χαβά τους.
    Παγκώλειος λογική.

    Έλεος .......

    ΠΟΣΟ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΣΟΚ:"«Ενοικιάζεται-πωλείται»"


    NA ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ...ΛΙΓΟ
    ΠΡΑΣΙΝΟΚΩΛΗ ?
    Όταν η Ελλάδα δανειζόταν με 0,35% !!!!

    Σήμερα το ελληνικό δημόσιο δανείστηκε 1.6 δις ευρώ με επιτόκιο 4,10%
    - Έχει σημασία να υπενθυμίσουμε ότι στις 20 Οκτωβρίου του 2009, το επιτόκιο για τα τρίμηνα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου ήταν μόλις 0,35% !!!

    Τα spreads των δεκαετών ομολόγων έφτασαν στις 1,140 μονάδες.
    - Το χρηματιστήριο επέστρεψε στα επίπεδα του 1997.
    Και όλα αυτά εν μέσω έντονης φημολογίας και δημοσίων συζητήσεων, για επικείμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

    Συζητήσεις τις οποίες τροφοδοτεί και κάποιο «βαθύ λαρύγγι» της κυβέρνησης !
    Να συνηθίσουμε στην ιδέα.......

    Έχω την εντύπωση οτι η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει παρασκηνιακά, αυτό που δημόσια εξορκίζει: Την αναδιάρθρωση του χρέους.
    Και επειδή προφανώς πολλοί είναι ενήμεροι για το μυστικό, για αυτό κάθε λίγο και λιγάκι βγαίνει κάποιος και το αποκαλύπτει.

    Και στη συνέχεια οι επίσημοι δίνουν έναν αγώνα δρόμο για να διαψεύσουν την είδηση.
    Εν τω μεταξύ η κοινή γνώμη, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ε.Ε., εθίζεται στην ιδέα. Σε λίγο καιρό θα τη θεωρούμε δεδομένη !

    Οι κάτοχοι ξεφορτώνουν ελληνικά ομόλογα (για αυτό και τα ασφάλιστρα παραμένουν στα ύψη)
    - Να δείτε που στο τέλος, θα γίνει η αναδιάρθρωση επειδή ακριβώς βαρεθήκαμε να συζητάμε για αναδιάρθρωση..

    Και θα την πληρώσουν οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
    Και τις ζημιές θα τις επωμιστεί ο συνήθης ….ύποπτος:
    ο Ελλην φορολογούμενος !
    Αυτού το οποίου ο τράχηλος…ζυγό δεν υπομένει !.....
    .............μαύρο χιούμορ.


    Υ.Γ. Αληθεύει ό,τι ο πρωθυπουργός αγόρασε καινούργιο κανό για τις πασχαλινές του διακοπές ή πρόκειται για άθλιες συκοφαντίες ;


    - Είναι κακός ο κόσμος Γιώργο μου. Κάνε εσύ το κανό σου καμάριμ…

    - α ρε Γιωργακη εισαι πολυ trendy εισαι πολυ μπροστα με το κανο, πολυ extreme και εγω ο φουκαρας περυσι μολις που προλαβα να παω 3 μερες διακοπες ...φετος θα παω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Βάφτισαν" τούρκικο το Καστελόριζο!

    Γράφει η Αθηνά Παπακώστα

    Ακόμη ένα λάθος, μία παράλειψη της ελληνικής κυβέρνησης έρχεται να προκαλέσει το γνωστό μειδίαμα και τα συνηθισμένα ερωτηματικά στον Έλληνα πολίτη.

    Κι αυτό γιατί δεν εκπλήσσει, δεν σοκάρει, μία τέτοια γκάφα απλώς είναι μέσα στο πρόγραμμα του γνωστού ελληνικού ωχαδερφισμού.

    Κοιτώντας με όχι και μεγάλη προσοχή κανείς το πολιτιστικό χάρτη του υπουργείου Πολιτισμού είναι ολοφάνερο ότι μερικοί ενδεχομένως να χρειάζονται μαθήματα γεωγραφίας αφού κατά λάθος... ξέχασαν ότι το Καστελόριζο ανήκει στην Ελλάδα.
    Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

    Ο γεωγραφικός χώρος της Ελλάδας είναι με χρώμα λευκό ενώ εκείνος της Τουρκίας είναι στους τόνους του μπεζ. Το ίδιο και το νησάκι Μεγίστη, ήτοι Καστελόριζο.

    Και το ερώτημα είναι ένα: Δεν το είδε κανείς πριν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Πολιτισμού; Ούτε ο κ. Παύλος Γερουλάνος;

    Το λάθος έρχεται να προστεθεί στα κακώς κείμενα του Αιγαίου ως θέμα που έχει μονοπωλήσει δεκαετίες διαπραγματεύσεων των δύο χωρών. Με την Τουρκία να πιέζει ασκώντας διάλογο αμφισβητήσεων των θαλάσσιων συνόρων και την Ελλάδα να εμμένει με τους όρους της υφαλοκρηπίδας ενώ ήδη από το 1982 η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας ευνοεί τη χώρα μας προβλέποντας τη δημιουργία θαλάσσιας ζώνης ΑΟΖ. Γεγονός το οποίο προσφέρει το δικαίωμα στο ελληνικό κράτος να εκμεταλλεύεται μία θαλάσσια ζώνη πλάτους μέχρι και 200 μιλίων. Έτσι τα νησιά με οικονομική δραστηριότητα, όπως και οι ηπειρωτικές περιοχές, να έχουν δικαίωμα ΑΟΖ.

    Τη σύμβαση δεν υπέγραψε η Τουρκία αφού δεν έχει νησιά μπροστά της που να της ανήκουν και εκ των πραγμάτων διαθέτει περιορισμένη ΑΟΖ.

    Το Καστελόριζο σύμφωνα και με τη σύμβαση εξασφαλίζει την επαφή της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ, οι οποίες παρεμβάλλονται μεταξύ τουρκικής και αιγυπτιακής περιορίζοντας σημαντικά την τουρκική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.
    Στις αρχές Μαρτίου ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στην Αθήνα έθεσε το ζήτημα εκ νέου επαναλαμβάνοντας ότι το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το νησί είναι ελληνικό.

    Έντονη η αντίδραση της ΝΔ

    Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης με ανακοίνωσή του ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

    «Με λύπη και απορία διαπιστώνουμε, για ακόμη μια φορά, τη μεταξύ των άλλων προχειρότητα που διακρίνει τη σημερινή Πολιτεία, σε ευαίσθητα για τη χώρα μας ζητήματα. Το νέο “δημιούργημα” του Υπουργείου Πολιτισμού, ο πολιτιστικός χάρτης -όπως παρατηρούμε στην ιστοσελίδα του- παρέλειψε να συμπεριλάβει στην Ελληνική επικράτεια το Καστελόριζο.

    Προφανώς πρόκειται για παράλειψη που δείχνει ότι κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και γι’ αυτό έχουν σοβαρή ευθύνη τόσο οι ίδιοι όσο και οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους. Καλούμε το Υπουργείο να επανορθώσει άμεσα. Γιατί τέτοιου είδους παραλείψεις δεν νοούνται και δεν συγχωρούνται».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aπίστευτο: Εταιρεία συμμετείχε στην διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων...

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα άτυπη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, με αντικείμενο την αποτίμηση των παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012- 2015.

    Τονίζουμε ότι στη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, μετείχαν οι υπουργοί, Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Oικονομίας- Περιφερειακής Aνάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης, Λούκα Κατσέλη, και Eπικρατείας αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Χάρης Παμπούκης.
    Μέχρι εδώ όλα καλά...
    Ποιοι άλλοι συμμετείχαν στην σύσκεψη;

    Εκπρόσωποι της εταιρείας διαχείρισης του γαλλικού ιπποδρόμου PMU !!!!
    Μάλιστα καλά διαβάσατε...
    Εκπρόσωποι εταιρείας συμμετείχαν σε διυπουργική σύσκεψη με 4 υπουργούς.
    Το ερώτημα που τίθεται εδώ, είναι γιατί συμμετείχε η εν λόγω εταιρεία στην σύσκεψη;
    Ποιος ο λόγος και η σκοπιμότητα;
    Πως επελέγη, από ποιον εκλήθη και γιατί άραγε δεν κλήθηκαν και άλλες εταιρείες του χώρου;
    Δεν υπάρχουν άλλες εταιρείες σχετικές, που να επιθυμούν την εξαγορά του ΟΔΙΕ;

    Tι άλλο θα δούμε και τι να πούμε για όλα αυτά που γίνονται;
    Mπάτε σκύλοι αλέστε...
    Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα του ΑΝΤ1:
    "Το ενδιαφέρον της για την εξαγορά του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας εξέφρασε η εταιρεία διαχείρισης του γαλλικού ιπποδρόμου PMU μέσω της παρουσίας εκπροσώπων της στην άτυπη διυπουργική σύσκεψη για τις αποκρατικοποιήσεις."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ κύριε ΝικολαΪδη,
    παίζετε και εσείς το παιχνίδι αυτών που θέλουν να μας στρέψουν να αλληλοφαγωθούμε κολλώντας μας ταμπέλες όπως "Δημόσιοι- Ιδιωτικοί υπάλληλοι", "Αγρότες-Αστοί", "Βόρειοι-Νότιοι".

    Για τον Πάγκαλο εμείς του λαού είμαστε κοπρίτες (για τους πολιτικούς φίλους του δεν είδαμε να λέει τίποτα)
    .
    Για εσας φταίνε οι Δημόσιοι υπάλληλοι γιατί εχουν (προς το παρόν) ακόμα μονιμότητα.

    Αν χάνουν τη δουλειά τους Ιδιωτικοί υπάλληλοι φταίνε για αυτό οι εργαζόμενοι του Δημοσίου.

    Ψάχνετε και εσείς για αποδιοπομπαίους τράγους και τους βρήκατε.

    Πάντως πρέπει να γνωρίζετε οτι και όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι να απολυθούν πάλι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ορθοποδήσει, γιατί υπάρχουν πολλοί που και μίζες θα παίρνουν και διαπλεκόμενοι επιχειρηματίιες θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και άχρηστες κυβερνήσεις θα κυβερνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν κλεισει Νοσοκομεια, κλεισει Σχολεια, κλεισει Πανεπιστημια,
    κλείσει Στρατόπεδα, Αεροδρόμια,
    Μαχητικά αροπλάνα για τους Τούρικες παραβιάσεις, αν κλείσει
    την Αστυνομία.
    Αν κοψει ολους τους μισθους, και στον Ιδιωτικο τομεα και στον Δημοσιο τομεα, αν κλεισει το ΙΚΑ, και τον ΟΓΑ, σταματησει τις συνταξεις. Αν σταματησει να πληρωνει, το κρατος για κοινωνικες δαπανες να δειτε ποσο θα πεσει το ελλειμμα ;

    Αν δωσει κινητρα με αναπτυξιακους νομους δηλ.
    ζεστο χρημα απο αυτα που θα κοψει απο τις συνταξεις.
    Αν μειωσει την φορολογια στους μπομπολαιους κλπ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ.

    θα παει πολυ καλυτερα η Ελλαδα

    Οι Ελληνες θα εχουν πεθανει

    ΟΧΙ.. ολοι.. ΒΕΒΑΙΑ
    θα εχει τους Μπομπολαιους .

    ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟ
    ΤΟ ..ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ,
    και το κομματάκι Ελλάδα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νέο Μνημόνιο για νέα βοήθεια..

    Ο κ. Μπ. Σμάγκι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), με χθεσινές του δηλώσεις υποστήριξε ότι «εάν η Ελλάδα δεν μπορεί να επανέλθει στις αγορές, τότε θα πρέπει να λάβουν επιπλέον μέτρα αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις και τη δημοσιονομική προσαρμογή».

    Εφόσον γίνουν αυτά και συνεχίζει να μην μπορεί να χρηματοδοτηθεί, «τότε θα πρέπει να συζητήσουμε το πώς θα καλύψουμε αυτό
    το κενό ».
    ________________________________
    Τα πρεζάκια δεν έχουν καμία διαπραγματευτική ισχύ απέναντι στον πρεζέμπορο την ώρα της δόσης.
    Ή, όπως αναμασούν οι νεοφιλελεύθεροι κεκράκτες, “beggars can’t be choosers”…

    ΘΕΛΕΙΣ; ΔΩΣΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    Εγω έχω μπερδευτεί ποιό μνημόνιο είναι αυτό ;;

    Tο μνημονιο, του μνημονιου,
    Ω Μνημονιο.
    Αμήν +


    Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρήηηηηηη
    Λούγκρα Παπακέ..και ΥΠΕΡ μαλάκα
    με το μαύρο κολάν ±

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση