GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από βάθους καρδιάς Καλό Πάσχα...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με οικονομικά μεγέθη, με spread και CDS, με νο...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με οικονομικά μεγέθη, με spread και CDS, με νομίσματα και ισοτιμίες. Αυτή είναι η μία πλευρά της ζωής. Έχουμε πάρα πολύ καιρό μετά το Πάσχα, στις ταραγμένες ημέρες και εποχές που έρχονται, αμέσως μετά να μιλήσουμε και πάλι για όλα αυτά.
Σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με τον Γιώργο Παπανδρέου και την υπό αυτόν ηγετική ομάδα. Τι να πούμε άλλωστε; Μόνοι τους έχουν χαράξει τον δρόμο τους και την μοίρα τους. Η ιστορική νομοτέλεια θα λειτουργήσει και γι’ αυτούς αδυσώπητα. Όταν καταδικάζεις ένα Λαό στην φτώχεια και την εξαθλίωση, ένα μόνο τέλος μπορεί να έχεις…
Σήμερα είναι Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου. Απόψε στις εκκλησίες ακούγεται το τροπάριο της Κασσιανής που αρχίζει με τις λέξεις «Κύριε η εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα γυνή...».
Γύρω μας ανθίζει η Άνοιξη. Για εμάς τους μεγαλύτερους ο συνδυασμός Άνοιξης και Πάσχα δημιουργεί μία συναισθηματική έκρηξη στην ψυχή μας. Θύμισες παλιές για αγαπημένους ανθρώπους που έφυγαν, για ευτυχισμένες καταστάσεις που πέρασαν ανεπιστρεπτί, αλλά και όμορφες αναμνήσεις ανακατεύονται άτακτα. Είναι το κουβάρι της ζωής μας που ξετυλίχτηκε και...
 πέρασε αφήνοντας πίσω του ίχνη που δεν μπορεί να τα σβήσει ο χρόνος.
Ίχνη όμως που συναθροίζονται μαζί με αυτά των προγόνων μας στην μνήμη μας και μεταβιβάζονται όλα μαζί στις γενιές που έρχονται. Έτσι δημιουργείται η οικογενειακή παράδοση που συνήθως διέπει την λειτουργία της οικογένειας.
Ο πιο γλυκός και πιο ευαίσθητος Έλληνας πεζογράφος, ο Παπαδιαμάντης, γράφει μερικές από τις πιο τρυφερές σελίδες της ζωής του διαπραγματευόμενος αυτά ακριβώς τα θέματα. Τις αναμνήσεις που ξεπηδούν από την ψυχή του ανθρώπου αυτές τις ημέρες και τις παραδόσεις που πηγάζουν από αυτήν ακριβώς την ιδιόμορφη ψυχική κατάσταση και κυριαρχούν σε όλες τις οικογενειακές και κοινωνικές εκδηλώσεις των εορταστικών αυτών ημερών.
Οφείλουμε λοιπόν αυτές τις ημέρες να αφιερωθούμε σε αυτούς που αγαπάμε. Στις οικογένειες μας στους φίλους μας. Να δώσουμε και να πάρουμε από αυτούς αγάπη, κουράγιο και δύναμη για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται.
Η τελειωτική και οριστική νίκη του καλού εναντίον του κακού της ζωής απέναντι στο θάνατο σηματοδοτούνται από την λειτουργία της Αναστάσεως. Εκεί τελειώνουν όλα. Τα βάσανα και οι στενοχώριες. Το καλό και η ζωή έχουν καταγάγει την τελική και οριστική νίκη.
* ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ακούγεται απ’ άκρου εις άκρου στην γη όπου υπάρχει Έλληνας
* ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ είναι η μία και μοναδική απάντηση.
Είναι το ένα και μοναδικό, είναι το κορυφαίο μήνυμα. Αυτό που θα πρέπει να θυμόμαστε κάθε ημέρα πόνου και αγωνίας αυτές τις δύσκολες εποχές…
Πάντα στο τέλος το καλό νικάει το κακό. Και με αυτό το παράδειγμα να χαλυβδώνει την ψυχή μας, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε για να νικήσει το φώς το σκοτάδι.
Από βάθους καρδιάς Καλό Πάσχα!

3 σχόλια

  1. Ίσως να είναι το τελευταίο Πάσχα των Ελλήνων, σε λίγα χρόνια οι ορδές από Αφρική και Ασία θα είναι περισσότερες από τους Χριστιανούς... Περάστε από Ομόνοια εν μέσω των αλλοεθνών και αλλοθρήσκων κατακτητών της και θα καταλάβαιτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ω γλυκύ μου έαρ" πάντα στα χείλια μας τις δύσκολες ώρες αγαπητέ Δευκαλίωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μαλ@κυνση στο Υπουργείο του Γερουλάνου, δεν έχει όρια... "Δώρισαν" το Καστελόριζο στην Τουρκία
    Share6
    Όλα τα έχουμε δει στην Ελλάδα, όμως η γκάφα του υπουργείου Πολιτισμού να αναρτήσει στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα τον χάρτη της επικράτειας χωρίς το Καστελόριζο, δεν έχει προηγούμενο! Πρόκειται για το μέρος από το οποίο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στους Έλληνες πολίτες ότι η Ελλάδα μπήκε κάτω από το ζυγό του ΔΝΤ.
    Αυτές τις ημέρες όπου το μνημόνιο σύμφωνα με τους συνταγματολόγους έχει καταστρατηγήσει και έχει καταλύσει το Σύνταγμα και η Εθνική Κυριαρχία τίθεται υπό έντονη αμφισβήτηση, ενώ...
    παράλληλα οι «γείτονες» Τούρκοι «γλυκοκοιτάζουν» τα νησιά και δη το Καστελόριζο, το υπουργείο Πολιτισμού επέλεξε να το… παραχωρήσει επιδεικτικά και οικιοθελώς!
    Το λάθος του Υπουργείου, γιατί μόνο ως τέτοιο μπορούμε να το εξηγήσουμε, προκαλεί για μία ακόμα φορά πολλά ερωτηματικά και την αγανάκτηση του Έλληνα πολίτη, ο οποίος δοκιμάζεται καθημερινά, εκπλήσσεται και σοκάρεται.
    Και εντάξει… Να δεχτούμε ότι...
    ο τελευταίος που πάτησε το κουμπί «δημοσίευση» δεν γνώριζε κατά πού έπεφτε το Κοσταλέριζο και η νήσος Ρω. Κανείς στο υπουργείο, ούτε καν ο ίδιος ο Γερουλάνος δεν το παρατήρησαν; Τρίζουν τα κόκκαλα της ιστορικής και αείμνηστης Κυράς!
    Στην τριάδα των «τουρκικών» νησιών, κατά το υπουργείο, είναι και η Στρογγύλη, η οποία προφανώς μαζί με τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και την Ρω, δίδεται δώρο κατά τη γνωστή τακτική για την προσέλκυση νέων πελατών… Στην περίπτωσή μας οι Τούρκοι ως πελάτες τι θα ψωνίσουν και σε ποια τιμή;
    Όπως βλέπεται στον χάρτη όλη η ελληνική επικράτεια είναι σε φόντο άσπρη για να ξεχωρίζει. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Σε γκρι είναι όλα τα υπόλοιπα κράτη με τα οποία συνορεύουμε, όπως και η τριάδα των νησιών, η οποία είναι τόσο μακριά από την Ρόδο, που προφανώς θεωρείται… Τουρκία!
    Να σημειώσουμε ότι η Τουρκία επί σειρά ετών αμφισβητεί τα θαλάσσια σύνορα, ενώ από το 1982 η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας ευνοεί τη χώρα μας προβλέποντας τη δημιουργία θαλάσσιας ζώνης ΑΟΖ. Αυτό το γεγονός επιτρέπει στην Ελλάδα να εκμεταλλεύεται μία θαλάσσια ζώνη πλάτους μέχρι και 200 μιλίων. Έτσι, τα νησιά με οικονομική δραστηριότητα, όπως και οι ηπειρωτικές περιοχές, να έχουν δικαίωμα ΑΟΖ.
    Φυσικά, τη σύμβαση δεν υπέγραψε η Τουρκία αφού δεν έχει νησιά μπροστά της που να της ανήκουν και εκ των πραγμάτων διαθέτει περιορισμένη ΑΟΖ.
    Το Καστελόριζο σύμφωνα και με τη σύμβαση εξασφαλίζει την επαφή της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ, οι οποίες παρεμβάλλονται μεταξύ τουρκικής και αιγυπτιακής περιορίζοντας σημαντικά την τουρκική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.
    Να θυμίσουμε ότι στις αρχές Μαρτίου ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στην Αθήνα έθεσε το ζήτημα εκ νέου επαναλαμβάνοντας ότι το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο διευκρινίζοντας, την επόμενη ημέρα και μετά τον θόρυβο που ξέσπασε ότι το νησί είναι ελληνικό.
    Ντροπή σας κύριοι!
    Αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία
    Μετά από τη δημοσίευση του πρωτοσέλιδου του «newstoday.gr» η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε και ο βουλευτής Λακωνίας, υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    «Με λύπη και απορία διαπιστώνουμε, για ακόμη μια φορά, τη μεταξύ των άλλων προχειρότητα που διακρίνει τη σημερινή Πολιτεία, σε ευαίσθητα για τη χώρα μας ζητήματα.
    Το νέο “δημιούργημα” του Υπουργείου Πολιτισμού, ο πολιτιστικός χάρτης -όπως παρατηρούμε στην ιστοσελίδα του- παρέλειψε να συμπεριλάβει στην Ελληνική επικράτεια το Καστελόριζο.
    Προφανώς πρόκειται για παράλειψη που δείχνει ότι κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και γι’ αυτό έχουν σοβαρή ευθύνη τόσο οι ίδιοι όσο και οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους.
    Καλούμε το Υπουργείο να επανορθώσει άμεσα.
    Γιατί τέτοιου είδους παραλείψεις δεν νοούνται και δεν συγχωρούνται»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση