GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το θέμα… γέρνει

Του Θανάση Νικολαΐδη (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) ΤΟ Βατοπέδι ακόμα (αντ)ηχεί στ’ αυτιά μας. Με τους ανθρώπους του, με ...

Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)

ΤΟ Βατοπέδι ακόμα (αντ)ηχεί στ’ αυτιά μας. Με τους ανθρώπους του, με τους «αγίους» και την αθώωσή τους, με περιουσίες που φτιάχτηκαν χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι. Ο φάκελος έκλεισε, η υπόθεση σφραγίστηκε και η ζωή συνεχίζεται. Με τα ομορφόπαιδα του κοινοβουλίου μας στις θέσεις τους, να σηκώνουν αδιάφορα τους ώμους. Και, βέβαια, το μήνυμα στάλθηκε. «Μην το κουράζετε, κανένας δεν θα τιμωρηθεί. Παραιτείστε τα, τίποτα δεν θα γίνει».
ΞΑΝΑΣΗΜΑΝΕ συναγερμός. Για μίζες και οικονομισιές γύρω από υποβρύχια (που έγερναν). Για τους Γερμανούς (της… Siemens) ήταν μια εμπορική πράξη, για ‘μας ένας τρόπος για να γεμίσουν τσέπες αλητών από υπερτιμολογήσεις (κάτι μας… θυμίζει ο όρος) με χρήμα φορολογουμένων, αλλά...
η γερμανική Δικαιοσύνη το’ ψαξε κι έβγαλε λαυράκια. Κι εμείς το ψάξαμε. Ξεφυλλίσαμε τον νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών, τσιρίξαμε για τον γάμο του Άκη, διαδηλώσαμε έξω απ’ το σπίτι του και περιμένουμε. Τους «δικαστές» του κοινοβουλίου που θα βγάλουν στο φως την αλήθεια. Με τις εξεταστικές και τις ανακριτικές, αλλά και με το… πάθος τους να μην ψηλαφούν την αλήθεια κι ας βρίσκεται μπροστά τους.
ΑΡΧΙΣΕ το «πανηγύρι», μίλησε ο κ. Τσοχατζόπουλος, κανένας δεν τον διέκοψε, δεν έπεσαν βροχή οι ερωτήσεις και ο κοινοβουλευτικός χρόνος ροκανίστηκε με άνεση. Ωστόσο, αυτά υπαγορεύει η δημοκρατία και η διαδικασία ξεκίνησε. Μόνο που η «τέχνη» βρίσκεται αλλού. Στο τρικ που θα μετακινήσει το θέμα για να «γέρνει» η υπόθεση, όπως τα υποβρύχια. Αντί να’ ναι οι μίζες και η διαδρομή τους το θέμα, το γύρισαν στις παραγγελίες, στα ΚΥΣΕΑ και τις «εξοπλιστικές» αναγκαιότητες της χώρας.
ΑΡΧΙΣΕ και η φανερή κοκορομαχία για το κρυφό κυνήγι της ψήφου, πέφτουν και πυροβολισμοί. Το θήραμα μπροστά τους, αυτοί ρίχνουν στο βρόντο κι εμείς περιμένουμε. Έγινε φόνος, υπάρχει πτώμα, δολοφόνους δεν βλέπουμε. Τους εξαφανίζουν με τη συσκότιση, θα τους φάει το σκοτάδι. Όπως και την αλήθεια.
ΝΑ τους (υπεν)θυμίσουμε πως το θέμα δεν είναι οι παραγγελίες και οι φανερές υπογραφές. Είναι οι κρυφές μίζες, τα χειροπιαστά χαρτονομίσματα και οι κωδικοί με το φευγάτο χρήμα. Γι αυτές και μόνο ψάξτε, μην έχουμε μιαν απ’ τα ίδια. Αναζητείστε τους κλέφτες και την αλήθεια με το ίδιο πάθος που θα ψάχνατε για έναν που σας ρήμαξε το σπίτι, που σας ξάφρισε το πορτοφόλι.

9 σχόλια

  1. Βρε καθυστερημένα δεξιά τομάρια, μετά την καταστροφή, στην οποία μας οδηγήσατε, έχετε ακόμα γλώσσα και μιλάτε???

    Βουλώστε το καλύτερα και κρυφτείτε σε ένα λαγούμι, σαν τον πρώην αρχηγό σας, τον μπουχέσα της Ραφήνας και μην ξεμυτίσετε από κει!!!

    Η απουσία σας, είναι η μεγαλύτερη προσφορά προς τη χώρα, αυτή τη στιγμή.

    Επιπλέον, μας χωρίζουν και βαθύτατες πολιτισμικές και πολιτιστικές διαφορές, γιατί είστε απολίτιστοι, αμόρφωτοι, αχρείοι και ανίκανοι!!

    Εσείς διανοούμενους στην παράταξή σας δεν είχατε ποτέ, παρά μόνο χωροφύλακες, αγροφύλακες, παππάδες, καθυστερημένους, πούστηδες και πουτάνες!!

    Έναν μοναδικό είχατε, τον μεγάλο Μάνο Χατζηδάκη και αυτόν τον ακούνε μόνο αριστεροί, γιατί εσείς δεν έχετε το επίπεδο να ακούτε τη μουσική του!

    Εσείς είστε του σκυλάδικου σκουπιδαριού, της μάσας, της ρεμούλας, του ρουσφετιού, της ρουφιανιάς, της λαμογιάς, του αρμέγματος του κράτους-αγελάδα, του δοσιλογισμού, της συνεργασίας με τους Ναζί, του καρακίτς πολιτισμού, των βασανιστηρίων και της φάλαγγας...

    Δείκτες πολιτισμού σας είναι ο Άνθιμος και ο Ψωμιάδης!!

    Λαϊκή σας βάση - οι παρακρατικοί ολιγοφρενείς δολοφόνοι Γκοτζαμάνης και Εμμανουηλίδης και οι πάσης φύσεως βασανιστές!!

    Δυστυχώς αυτοί είστε...

    Απολίτιστα χουντοδεξιά τομάρια!!

    Ανήκετε πλέον στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, ως οι καταστροφείς της χώρας, μαζί με το γελοίο πλέον (ΝΔ) κόμμα-απολίθωμα σας!!

    Ευθύνεστε, προδότες της πατρίδας, για όλες τις μεγάλες τραγωδίες του Έθνους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2011/04/blog-post_15.html

    Σκύρος- σκάνδαλο Μ.Μ Λαύρας

    Και μη ξεχνάμε, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. βρήκαν τον κοινό τους Δήμαρχο! (ή διαπλεκόμενο τους?)
    Αν όντως ΚΑΙ ο Πάγκαλος έχει βοσκοτόπια, όπως κι άλλοι βουλευτές, προσέξτε στο (1+30")
    ΤΟΤΕ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ σχετικό μήνυμα που του έστειλα για παρέμβασή του, σαν αντιπρόεδρος της βουλής, ξέπεσε στον κάλαθο των αχρήστων!Αλλά και εξηγείτε γιατί αυτή η απέραντη σιωπή για της εξέλιξη της Εισαγγελικής εντολής ΕΡΕΥΝΑΣ κι απόδοσης ευθυνών για το σκάνδαλο της Μ.Μ. Λαύρας στη Σκύρο!

    Παραμένει κι ένα μεγάλο ερώτημα, κι ευθύνη έρευνας για το υπουργείο οικονομικών, έχουν ομόλογα του δημοσίου από απαλλοτριώσεις βοσκοτόπων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλοί από τους πολίτικους
    λιγουριαζόταν περάσαν την ώρα τους στην καφετέρια της βουλής με αυτό έδειξαν την σοβαρότητα τους. Μερικοί έφυγαν χωρίς να ψηφίσουν μόνο ο Καμενος ήταν με δυναμισμό στο λόγο του. Ίσος οι υπόλοιπη ξέρουν το αποτέλεσμα Αθώος!!!όπως συνήθως κανείς δεν ρώτησε για τα υπόλοιπα εξοπλιστικά που αγοραστήκαν Ημιτελής και δεν λειτουργούν ?? Επίσης με τους πυραύλους από Ρωσία ο κόσμος πρέπει να τους πάρει με της πέτρες δεν τρέπονται νομίζουν ότι όλοι είναι Χαζή?? Η κυβέρνηση δίνει τώρα 80 εκ ευρώ για να κάνει τζαμί ψηφίσαν και αυτή δικαιούνται κάτι !!!! καλά μας κάνουν....αυτοί είμαστε αυτούς αξίζουμε!! να τους χαιρόμαστε..!!!
    Υ.Σ. α α ...και να μην ξεχάσουμε να τους....ξαναψηφίσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μωρε να ξυπναγα ενα πρωι και να μην τους εβλεπα μπροστα μου ολους τους, τους προδοτες τους Κουισλινγκ και τα 165 παραφερναλια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ. Παπακωνσταντίνου, οι 3 μήνες περάσανε και τα αστεία τελειώσανε...

    Παπακωνσταντίνου: "Έχω συχνά πει αστειευόμενος, ότι δεν θα είμαι επιτυχημένος υπουργός, μέχρι η Ελλάδα να κατέβει απ τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων.."

    Δείτε σε αποκλειστικότητα στο Βίντεο στο τέλος του άρθρου, τα κύρια σημεία της συνέντευξης του κ. Παπακωνσταντίνου στο WSJ, στις 8 Οκτ.2010.
    Δείτε αυτά που κρύβουν και δεν μας δείχνουν τα κανάλια...
    Και τι δεν είπε ο υπουργός:
    - Ότι τους τελευταίους μήνες, υπάρχει αλλαγή.....
    στην εμπιστοσύνη των επενδυτών... από μια καθαρή αρνητική στάση, σε μια στάση αναμονής, ουδέτερη στάση...
    - Ότι τους επόμενους 3 μήνες (δηλαδή τον Ιαν. 2011), θα υπάρχει μια πιο θετική αλλαγή...
    - Το υψηλό ρίσκο σήμερα για τους επενδυτές, θα γίνει ΕΥΚΑΙΡΙΑ και θα αποτελεί μια καλή επένδυση..
    - Το αποκορύφωμα όμως ήταν αυτό που δήλωσε στο τέλος:
    "Έχω συχνά πει αστειευόμενος, ότι δεν θα είμαι επιτυχημένος υπουργός, μέχρι η Ελλάδα να κατέβει απ τα πρωτοσέλιδα των πιο πολλών οικονομικών εφημερίδων.."

    Εμείς ένα έχουμε να πούμε:
    Κ. Παπακωνσταντίνου, τέρμα τα παραμύθια.
    κ. Παπακωνσταντίνου, οι 3 μήνες περάσανε, τίποτα απ αυτά που είπατε δεν έγινε και τα αστεία τελειώσανε...


    είπε...

    ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΙΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΕΧΩ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ!!!
    ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΑΠΟΤΥ-ΧΥΜΕΝΕ ΠΟΠΑΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφού δεν έγινε τίποτα και δεν θα γίνει τίποτα, άρα η συντεχνία των 300 κάνει καλά τη δουλειά της σαν συντεχνία που είναι και όπως κάθε συντεχνία. Όλοι μες το βούρκο και σηκώνουν κεφάλι μόνο όταν κινδυνεύουν τα συντεχνιακά προνόμιά τους και επειδή είναι και πολυάριθμοι και δεν υπάρχει και Ηρακλής να καθαρίσει την κόπρο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι «δικαστές» του κοινοβουλίου,

    όπως ειρωνικά τους αποκαλείς δεν είναι απλά δικηγόροι, συνταγματολόγοι και προφέσορες πανεπιστημίων,

    είναι ταλαντούχοι Ρήτορες!

    μπορούν ακόμα και εσένα να πείσουν πως για ολα φταίς εσύ Νικολαίδη που καθεσαι καθε τρείς και λίγο και μας τσαμπουνάς εξυπνάδες περι δικαίου.

    Μήν μιλάς υποτιμητικά λοιπον δι αυτούς διότι αύριο μπορεί να σούρθει καμια ΅πανταχούσα΅απο την εφορία να πληρώσεις τα μαλια της κεφαλής σου, καμια μειωση του μισθού και της σύνταξής σου διότι,

    δεν είναι σωστό εσύ να εχεις δουλειά, μισθό, σύνταξη, θράσος,

    και να ζητάς να φορολογηθούν δικηγόροι γιατροί, φαρμακοποιοί, εργολάβοι,

    έντιμοι άνθρωπο, με ελάχιστα δηλωθέντα εισοδήματα και πολύτελή διαβίωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. <>

    Οταν κάποιος δεν ξέρει τι λέει
    επειδή το μυαλό του δεν το κουρδίζει ο ίδιος
    ή είναι καθυστερημένος διανοητικά,
    συνήθως του πετάμε την φράση
    "εισαι βαθεια νυχτωμένος".

    Στην Αμέρικα για την ιδια πάθηση λέμε "τα εχεις χαμένα" ή πιο μεταφορικά "εισαι χαμένος" και υπερθετικά για προχωρημένες περιπτώσεις "You're lost and thirty miles further"
    [για πολύ μα πολύ φεγγαρωμένα άτομα].

    Προφανώς κι ευλόγως θα ρωτάτε,
    "γιατι μας το λές ?"
    Δεν το λέω σ' εσας,
    για τον Ανώνυμο 2:06:00 το έγραψα!

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση