GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποια νοσοκομεία -και πώς- συγχωνεύονται...

Την προειδοποίηση ότι αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της αναδιάρθρωσης και του εξορθολογισμού στα νοσοκομεία, το κράτος δεν θα μπορεί να χρη...

Την προειδοποίηση ότι αν δεν επιτευχθεί ο στόχος της αναδιάρθρωσης και του εξορθολογισμού στα νοσοκομεία, το κράτος δεν θα μπορεί να χρηματοδοτήσει το 40% των δημόσιων νοσοκομείων απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την παρουσίαση των εισηγήσεων για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων της Αθήνας και του Πειραιά και την κατάρτιση του υγειονομικού χάρτη.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής «σοφών» του υπουργείου, Ηλίας Μόσιαλος πρότεινε στον υπουργό Υγείας ετήσια κατάρτιση χρονοδιαγραμμάτων και αλλαγές σε βάθος πενταετίας και όχι έξι μηνών.
Επίσης ο κ. Μόσιαλος πρότεινε τη συγχώνευση κλινικών, η στελέχωση των νοσοκομείων να μη γίνεται με βάση τον αριθμό των κλινών, να μην υπάρχουν πολλές υπερεξειδικευμένες κλινικές σε κάθε νοσοκομείο, αλλά λίγα και πιο ανεπτυγμένα εξειδικευμένα κέντρα και να υπάρξει συντονισμός των πανεπιστημιακών νοσοκομείων της περιφέρειας με τα κατά τόπους γενικά νοσοκομεία.
Οι εννέα κύκλοι νοσοκομείων ...

1. Κύκλος Βορειοανατολικής Αττικής: ΚΑΤ (επικεφαλής) με Σισμανόγλειο, «1ο νοσοκομείο ΙΚΑ -προτείνεται να καταργηθεί- και Αμαλία Φλέμινγκ.
2. Κύκλος Ανατολικής Αττικής: Γ. Γεννηματάς με Σωτηρία, που προτείνεται να αλλάξει ρόλο, Κοργιαλένειο Μπενάκειο και Ερρίκος Ντυνάν.
3. Κύκλος Κέντρου: Ευαγγελισμός με Ελενα Βενιζέλου, 3ο νοσοκομείο ΙΚΑ, Πολυκλινική, Οφθαλμιατρείο και Ανδρέας Συγγρός.
4. Κύκλος Αγίου Σάββα με Σπηλιοπούλειο, 6ο νοσοκομείο ΙΚΑ και Ελπίς. Προτείνεται το Σπηλιοπούλειο να μετατραπεί σε Μονάδα Φροντίδας Τελικού Σταδίου, ενώ αλλαγή χρήσης προτείνεται και για το Ελπίς.
5. Κύκλος Νέας Ιωνίας: Αγία Ολγα με νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων, 7ο νοσοκομείο ΙΚΑ, καθώς και τα Παμμακάριστος και Πατησίων, τα οποία προτείνεται να αλλάξουν χαρακτήρα και να μεταφερθεί μέρος του προσωπικού τους σε άλλα νοσοκομεία του κύκλου.
6. Κύκλος Βασ. Σοφίας: Λαϊκό με Ιπποκράτειο, Αλεξάνδρα, Αρεταίειο, Αιγινήτειο, Ευγενίδειο και ΝΙΜΤΣ.
7. Κύκλος Δυτικής Αττικής: Αττικόν με Αγία Βαρβάρα (προτείνεται η αλλαγή του χαρακτήρα του νοσοκομείου και η μεταφορά μέρους του προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία του «κύκλου», Θριάσιο, ΨΝΑ και Δρομοκαΐτειο.
8. Κύκλος Ν. Αττικής: Τζάνειο με Κρατικό Νίκαιας, Μεταξά, Ωνάσειο και Ασκληπιείο Βούλας.
9. Κύκλος Παιδιατρικά νοσοκομεία Αγία Σοφία, Αγλαΐα Κυριακού -που όπως είπε θα πρέπει άμεσα να συλλειτουργήσουν- με Παίδων Πεντέλης και το υπό κατάργηση λόγω της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης Παιδοψυχιατρικό.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

5 σχόλια

  1. Αν κλεισει Νοσοκομεια, κλεισει Σχολεια, κλεισει Πανεπιστημια,
    κλείσει Στρατόπεδα, Αεροδρόμια,
    Μαχητικά αροπλάνα για τους Τούρικες παραβιάσεις, αν κλείσει
    την Αστυνομία.
    Αν κοψει ολους τους μισθους, και στον Ιδιωτικο τομεα και στον Δημοσιο τομεα, αν κλεισει το ΙΚΑ, και τον ΟΓΑ, σταματησει τις συνταξεις. Αν σταματησει να πληρωνει, το κρατος για κοινωνικες δαπανες να δειτε ποσο θα πεσει το ελλειμμα ;

    Αν δωσει κινητρα με αναπτυξιακους νομους δηλ.
    ζεστο χρημα απο αυτα που θα κοψει απο τις συνταξεις.
    Αν μειωσει την φορολογια στους μπομπολαιους κλπ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ.

    θα παει πολυ καλυτερα η Ελλαδα

    Οι Ελληνες θα εχουν πεθανει

    ΟΧΙ.. ολοι.. ΒΕΒΑΙΑ
    θα εχει τους Μπομπολαιους .

    ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟ
    ΤΟ ..ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ,
    και το κομματάκι Ελλάδα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν η Αργεντινή χρεοκόπησε είχε τα spreads στις 2000 μ.β., εμείς σήμερα είμαστε στις 1840!!!

    Η αγορά ομολόγων απεικονίζει περίτρανα την ζοφερή κατάσταση της ελληνικής οικονομία
    Με βάση την τιμολόγηση των ελληνικών ομολόγων η Ελλάδα βρίσκεται οριακά πριν την χρεοκοπία.

    Με spreads στην 10ετία 1105 μονάδες βάσης στα ομόλογα λήξης 2014 spreads 1840 μονάδες βάσης και CDS στην 5ετία 1275 μονάδες βάσης η χώρα τυπικά έχει χρεοκοπήσει.
    Τι μέλλει γενέσθαι και...
    ο ύποπτος ρόλος των αμερικανικών τραπεζών ;

    Ως μέτρο σύγκρισης αναφέρεται ότι τα spreads της ..Αργεντινής είχαν φθάσει τις 2000 μονάδες πριν η χώρα και επισήμως προβεί σε haircut στο χρέος και σε στάση πληρωμών.

    Η Ελλάδα θεωρείται αναξιόχρεη και μη ικανή να επανέλθει στις αγορές. Η συμπεριφορά των CDS όπως και των spreads θα έχει μεγάλη σημασία προσεχώς.
    Μπορεί η Ελλάδα να είναι εκτός αγορών αλλά τα spreads και CDS θα απεικονίζουν τις πραγματικές διαθέσεις των διεθνών επενδυτών.
    Για το spread ακόμη και μια αποκλιμάκωση μάλλον θα είναι αιτία πώλησης παρά αγοράς.

    Τεχνικό σημείο οι 1250 μονάδες και εν συνεχεία οι 1400 με 1500 μονάδες στην 10ετία.
    Στα ομόλογα 2014 τα τεχνικά σημεία στο spread στις 2000 μονάδες και εν συνεχεία οι 2400 μονάδες βάσης.
    Στο CDS επίσης οι 1450 με 1500 μονάδες στην 5ετία.
    Αν τα spreads και τα CDS όντως βρεθούν σε αυτά τα επίπεδα αυτό θα σημάνει ότι οι διεθνείς επενδυτές θεωρούν βέβαιη την αναδιάρθρωση χρέους μέσω επιμήκυνσης.

    Ο ρόλος των διεθνών επενδυτών και ειδικά των αμερικανικών θεωρείται και είναι ύποπτος.
    Πολύ νωρίτερα ξεκίνησαν και πουλούσαν ελληνικά ομόλογα ειδικά η Morgan Stanley αλλά και άλλες αμερικανικές τράπεζες.
    Γεγονός είναι πάντως ότι οι αμερικανικές τράπεζες μάλλον φαίνεται ότι γνώριζαν κάποιες παραμέτρους όσον αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους μέσω επιμήκυνσης και το αξιοποίησαν με μαζικές πωλήσεις στα ελληνικά ομόλογα και αγορές CDS.

    Οι ίδιοι αμερικανικοί επενδυτικοί οίκοι που κερδοσκοπούν βάναυσα στην Ελλάδα και στα ομόλογα της εμφανίζονται και ως επενδυτικές τράπεζες που προτείνουν λύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

    ΠΡΟΔΟΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΛΑγΟΣ
    ΚΑΙ βρωμοΚΟΡΗΣ.. ΜΑΣ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ....

    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΜΕ 2ΠΛΑΣΙΟ ΧΡΕΟΣ.......ΠΩΣ
    ΛΕΓΕΤΑΙ ;

    ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ...ΤΡΟΠΟ
    ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kalo Pasxa moynopano Lover mazi me toys filoys... soy toys farmakopoioys poy toys ekleises akoma perissotero to hdh kleisto toys epaggelma. Paliopoysta, aderfara, fakelatzh, mpine, 3eftylismenh marioneta. karioli, pseftososialistako prasinofroyre toy arxiblaka toy Giorgaki. Oi kata8eseis twn giatrwn 3eperasan ka8e orio logikhs mazi me ta fakelakia toys kai thn alhteia toys kai esy ton paizeis... parea me ton Ampatzoglou kai ton Louranto kai skeftesai pws 8a bolepseis akoma perissotero tis hdh kalobolemenes syntexnies. Tsatse minara, liga einai ta pswmia... soy. Arxilamogio, moynaki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κόιτα ρε τι κουτόχορτο σκέφτηκαν να μας ταίσουν οι απατεώνες σοσιαληστές για να κλείσουν τα νοσοκομεία χωρίς ν'ανοίξει μύτη.
    Αυτό που τάισαν και στους άλλους κλάδους εργαζομένων.

    Στρέφουν τον κόσμο εναντίον των γιατρών. Τι κακοί που'ναι αυτοί οι γιατροί !!! αλήτες, όλο φακελάκια παίρνουν. Βάζουν δικούς τους πελάτες στα νοσοκομεία κλπ κλπ.
    Πετάνε τος αρρώστους έξω σε ράντσα.
    Ολοι οι γιατροί είναι το ίδιο όπως και σε κάθε κλάδο.
    (Αυτό όμως δεν το σκέφτηκαν αυτοί αλλά ο Γκέμπελσ πρώτος).

    Οπότε θαρθουν αυτοί οι αναγεννητές του κράτους του ηθους και της διαφάνειας και το κλείσιμο των νοσοκομείων θα το ονομάσουν αναδιάρθρωση η εξορθολογισμό.

    ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΣΟΚΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ...
    ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΛΟΒΕΡΔΟ. !!

    Μετά θα αγοράζουμε ΑΚΟΜΑ και
    τις γάζες μόνοι μας.

    Δεν μας λεει όμως ο clown Λομβέρδος, εαν πέρισυ που χρειάστηκε κρεββατι σε εντατική

    - θυμάστε που μεταφέρθηκε επειγόντως στην αθήνα γιατί το περιφερειακό νοσοκομείο ήταν μόνο για τους πληβείους -

    το κρεβάτι που του βρήκε το κόμμα ήταν ελεύθερο και για άλλους έλληνες ή μόνο γιαυτόν ?

    Θα μας απαντήσει άραγε....

    Το κλαμμένο ΜΟΥΝΙ με την 45άρα
    μεγαλοσυνταξιούχο της Ολυμπιακής, παρκαρισμένη στην χλίδα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασοκ

    Οι πολίτες δολοφονούνται-αυτοκτονούν και εκβιάζονται από τις τράπεζες και τα Δικηγορικά γραφεία ενημέρωσης, εκβιασμού κατασχέσεων δολοφονιών υπερδανεισμένων!!

    Δεν απέτυχε ο κρατικός τομέας, αλλά οι αμερικάνικες ιδιωτικές τράπεζες. ... ειπε ο δρ Κουτσουκος στην Μηλιωνη, και εστειλε αρθρο στο πρεςς

    Καλό Πάσχα και Kαλη Ανάσταση - επανάσταση!

    Τελλης Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση