GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χωρίς εξαιρέσεις και στεγανά…

Του Θανάση Νικολαΐδη (“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”) ΜΕΤΑ την ανάπαυλα , στα ίδια και επί τα αυτά. Με… ρέγουλα, μη μας γίν...

Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)

ΜΕΤΑ την ανάπαυλα, στα ίδια και επί τα αυτά. Με… ρέγουλα, μη μας γίνει έμμονη ιδέα πως δεν βγαίνουμε απ’ το τούνελ. Και, βέβαια, δεν έχει νόημα να προσδοκάς, πριν προσπαθήσεις όσο χρειάζεται. Να περιμένεις νίκη χωρίς πόλεμο, ψάρια χωρίς να βραχείς.
ΠΟΛΛΟΙ το λένε κι όλοι το νιώθουμε. Αν τώρα δεν γίνει κάτι, δεν θα γίνει ποτέ. «Με οποιαδήποτε κυβέρνηση», προθέτουμε και το εννοούμε. Για μια πατρίδα που μας «χρειάζεται» για την ιστορία και πασκίζουμε να πείσουμε πω δεν την αγαπάμε. Για ένα κράτος που το πολεμήσαμε. Καθένας με τον τρόπο του. Με «δράσεις» και με ανοχές ταιριαστές στο… ταπεραμέντο μας και στο παγκόσμιο σκηνικό που «εμπνέει». Κι αν ο καπιταλισμός προβλέπει αγώνα στον ελεύθερο στίβο, εμείς αλλιώς το… πιάσαμε. Όποιος προλάβει, μη τον προλάβει ο διπλανός. Κι αν...
στην πειθαρχημένη Ευρώπη ο νόμος οριοθετούσε τη δράση των «κουτόφραγκων», εδώ είχαμε ξεσαλώσει. Βάση, κορμός και κορυφή. Με τους νόμους στα ράφια, τον καπάτσο πρωταγωνιστή στην αγορά και τον πολιτικό ευτυχισμένο με την ψήφο του αγκαλιά. Για τον υπουργό δεν το συζητάμε. Αυτός «πέταξε» με τη μίζα και τους κωδικούς και μην τον μπερδεύεις με τα σίδερα της φυλακής.
ΜΕΤΡΑ, λοιπόν, κι όποιος αντέξει. Λιγότερο σπάταλο κράτος, περισσότερος έλεγχος και το «μάτι» του ΔΝΤ πάνω μας. Πολλά τα λόγια, μεγάλη η φοβία, τρέμει το χέρι τους κι ας κρατάει μαχαίρι κι απέναντι ο «εχθρός». Οι βολεμένοι που δεν γουστάρουν αλλαγές. Εργαζόμενοι, «εργαζόμενοι», άεργοι, υψηλόμισθοι, υπεράριθμοι διευθυντές και ευάριθμοι πρόεδροι, κόμματα, παρατάξεις και συνδικαλιστές επιθυμούν «μιαν απ’ τα ίδια» και επιμένουν. Δεν είδαν απέναντι βράχο, δεν το’ νιωσαν πως βουλιάζουμε κι αγκάλιασαν μισθούς, προνόμια και δικαιώματα.
ΔΕΝ είναι εύκολο να βάλεις σε τάξη το ΕΣΥ και οι… Βαρνάβες θα σε φάνε. Δεν πιάνονται σε δίχτυ τα πιράνχας κι ούτε σταματάει τη συνταγογράφηση ο γιατρός (με το μάτι στην εταιρία), δεν σκιάζονται ακόμα και οι κλέφτες ιατρικού υλικού, δεν έλειψαν ακόμα και δολιοφθορείς και σαμποτέρ που αχρηστεύουν πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα.
ΑΠ’ την άλλη, υπάρχει και η κυβερνητική ανεπάρκεια. Σε στόχους και αποφασιστικότητα. Δεν προχωράς σε μέτρα, αν δεν πείσεις. Κι ούτε πείθεις, αν κρατάς στεγανά και προστατεύεις τάξεις ευνοουμένων.
ΔΕΝ ξεκίνησαν τα μέτρα απ’ τους «εργαζόμενους» της βουλής, δεν αυτοπροτάθηκαν οι ίδιοι οι βουλευτές για περικοπές μισθών τους και προνομίων που βγάζουν μάτι (συνεχίζουμε αύριο).

6 σχόλια

  1. Eμεις θα κανουμε την επανασταση χωρις επανασταση ,θα τους συλλαβουμε μια μερα που θα πανε στην ταβερνα ,εκει που δεν το περιμενουν ,Περαστε να σας δουμε λιγο ,εμεις δεν θα στειλουμε ανθρωπους στο Γουδι ,δεν θα εκτελεσουμε ,δεν θα ανασκολπισουμε ,εμεις θα γδαρουμε αυτα τα τομαρια ζωντανα οπως οι τουρκοι φιλοι τους [ριξε μια ζειμπεκια ] και θα τα διατηρησουμε στη ζωη ,θα κατεργασουμε το δερμα τους με ναπα κατεργασια ,και μετα θα πωλησουμε τα οργανα τους οντας ζωντανοι ,γιατι ειναι μηδεν εις το πηληκιον ,αυτοι οι κατα το 1/4 Ελληνες θα τους κατεργασουμε σε μεγαλες βαρελες βυσοδεψια ,ωστε κανενα μερος του αχρηστου σωματος τους να παει χαμενο ,για να γινουν κατι χρησιμο γιαυτο τον τοπο ,δεν θα τους αφησουμε να φυγουν οπως ελπιζουν με ελικοπτερο ,κανεις δεν θα φυγει απο την ΕΛΛΑΔΑ ετσι ευκολα ,το ξερουμε οτι το πιο αχρηστο δερμα θα ειναι του πανκαλος διοτι θα εχει πολλα [ λαγαρα [το δερμα δεν εχει αντοχη]οπως οι γουρουνομανες ,αλλα θα το κατεργασουμε για δειγμα προστυχου δερματος ,θα τους εγκλωβισουμε αναμεσα μας τα γομαρια οι κρετινοι οι εφιαλτες ,οι ιουδες της Ελλαδος ,ερχεται κατεργασια, κατεργασια πολιτικων ,οσοι πολιτικοι δεν θελουν να λαβουν μερος πρεπει να κανουν ανακριτικη βουλη και εθνοσυνελευση οτι παρανομο οπως ασυλια οντας παρανομο δεν ισχυει ,αμα την σταση της παρανομης δημοκρατιας ολα τα μη νομιμα ειναι παρανομα .Καθε βολευτης χρωσταει 800.000 ευρω εκαστος, τα χρεοι των κομματων 240.000.000ευρω δια 300 =800,000 μεσα και το ΚΚΕ ΑΕ και τα υπολοιπα .Με αγαπη η Κρυπτεια .Δειτε και αυτα http://www.youtube.com/watch?v=mhDV1GSwavQ&feature=player_embedded#at=2838 KAPERNAROS basilis Ακουστετο http://www.youtube.com/watch?v=lCp5SgxMxC8&NR=1 το κουτι της πανδωρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΞΥΛΑΓΓΟΥΡΟ....
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΩΣΤΟΥ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ..
    ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΘΑ ΣΕ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
    ΣΣΣΣΣ

    ΟΣΟ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ......
    ΚΑΙ ΝΑ ΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ..
    ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ..

    ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ..
    ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΔΝΤ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιοι ΕΣΕΙΣΣΣΣΣΣΣ πέρα από σένα ρε μαλάκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μη με διαβάζετε, κύριε, δεν είναι υποχρεωτικό.
    Χρόνια πολλά
    Θ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει εναλλακτική πρόταση, ή θα υποκύπτουμε συνεχώς στους εκβιασμούς ;
    * Του Κώστα Ροδινού

    Οι ανακοινώσεις της Eurostat , για όσους γνωρίζουν, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η αναμενόμενη εξέλιξη. Σήμερα επιβεβαιώθηκε η συνολική αποτυχία της πολιτικής Παπανδρέου και η πλήρης κατάρρευση του μνημονίου. Βέβαια, δεν χρειαζόταν Νόμπελ οικονομίας για να αντιληφθεί κάποιος ότι τα νούμερα του μνημονίου δεν έβγαιναν. Το ήξερε και ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικών.

    Έγκλημα εκ προμελέτης.

    Άρα αυτό που συνετελέσθη ήταν ένα έγκλημα εκ προμελέτης. Με πλήρη συναίσθηση μας οδήγησαν εδώ. Που βρισκόμαστε, μετά από ένα χρόνο μνημονίου;

    • Τα spreads ξεπέρασαν τις 1200 μονάδες!

    • Το έλλειμμα έφτασε στο 10,5 %, όσο περίπου το υπολόγιζε ο κ. Προβόπουλος τον Αύγουστο του 2009, αν δεν λαμβάνονταν μέτρα!

    • Η οικονομία μας βρίσκεται σε βαθιά ύφεση

    • Η ανεργία ξεπέρασε το 15%

    • Παρά τα 17 φορολογικά νομοσχέδια, τα έσοδα είναι εκτός στόχων

    • Οι δαπάνες έχουν εκτροχιαστεί

    • Το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2010 έφτασε τα 328,5 δις ευρώ έναντι 298.7 δις ευρώ το 2009! Δηλαδή, αυξήθηκε μέσα σ’ ένα χρόνο κατά 30 δισ ευρώ.

    Και ποια είναι η απάντηση της κυβέρνησης; Πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα!

    Μετά απ’ όλα αυτά, υπάρχει στ’ αλήθεια κάποιος που πιστεύει ότι το μνημόνιο αποτελεί λύση;

    Η οδός του μαρτυρίου

    Με τα κοράκια να ακονίζουν τα νύχια τους, έτοιμα να στήσουν χορό, οι εταίροι μας, εν τη μεγαλοθυμία τους, μας κάνουν την τιμή να διαλέξουμε το τέλος μας: ένα διαρκές μνημόνιο που θα μας εξευτελίζει καθημερινά, ή μια πτώχευση που θα μας οδηγήσει δεκαετίες πίσω !

    Οι λύσεις που μας προτείνουν στηρίζονται στην περαιτέρω εξαθλίωση της κοινωνίας μας και στο ξεπουλήσουμε και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες της περιουσίας του δημοσίου.

    Καμιά δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Πρώτον γιατί η κοινωνία βρίσκεται ήδη στα έσχατα όρια της αντοχής της και δεύτερον γιατί με τις σημερινές τιμές το προσδοκώμενο τίμημα από την περιουσία του δημοσίου δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα! Μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι αγοραστές!

    Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος: Η Ελλάδα σταδιακά μετατρέπεται σε χώρα περιορισμένης ευθύνης.
    Ξένοι προτείνουν, αποφασίζουν, ελέγχουν.

    Μόνο την υλοποίηση ανέλαβε η Κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά και εκεί απέτυχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιο είναι το πολιτικό συμπέρασμα από τα προαναφερθέντα ;
    Ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν μπορεί άλλο.
    Δέσμια των ιδεοληψιών, των εσωτερικών αντιθέσεων και της προφανούς ανικανότητά της βρίσκεται στα όρια της πολιτικής παράλυσης.

    Ανέλαβε την υποχρέωση να εφαρμόσει μια πολιτική η οποία το φέρνει σε ευθεία ρήξη με τον σκληρό πυρήνα της εκλογικής της πελατείας.
    Αυτό σημαίνει πλήρες αδιέξοδο! Ο κ. Παπανδρέου βουλιάζει στην ατολμία και την αναποτελεσματικότητά του.

    Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσον μιας θύελλας να πορεύεται χωρίς σχέδιο.

    Υπάρχει εναλλακτική πρόταση;

    Με δεδομένη την παταγώδη αποτυχία του κ. Παπανδρέου, είναι οξύμωρο για τη χώρα να προσδοκά λύση από τον ίδιο.

    Άρα η λύση πρέπει να έρθει από κάπου αλλού.

    Η Ν.Δ. έχει υποχρέωση να απαντήσει σύντομα, στα ερωτήματα που απασχολούν το μέσο πολίτη:

    Πρώτον: υπάρχει άλλη πολιτική εξόδου της χώρας από την κρίση, ή έχει δίκιο ο κ. Παπανδρέου που επιμένει ότι το μνημόνιο αποτελεί μονόδρομο;

    Δεύτερον, η Ν.Δ. έχει το πρόγραμμα, την τόλμη, τα στελέχη και την αποφασιστικότητα να εφαρμόσει αυτήν την πολιτική;

    Αν η απάντηση στα ερωτήματα αυτά είναι καταφατική, τότε ο κ. Σαμαράς μετά το πολυαναμενόμενο «Ζάππειο ΙI», οφείλει να υποβάλλει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης και να ζητήσει εκλογές. Βέβαια τις εκλογές τις αποφασίζει η Κυβέρνηση, αλλά υπάρχουν τρόποι για να εξαναγκασθεί μια κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές.

    Η Ελλάδα πρέπει να σηκωθεί όρθια και να διεκδικήσει. Να αρνηθεί να υποκύψει σε πολιτικές που εξυπηρετούν μια χούφτα κερδοσκόπους.

    Να στείλει ένα σαφέστατο μήνυμα: δεν ζητάμε από κανένα να μας χαρίσει ό,τι δικαιούται, αλλά ούτε πρόκειται να χαρίσουμε σε κανέναν ό,τι μας ανήκει.

    Και κάτι τελευταίο: μια πολιτική που εξαθλιώνει τους ανθρώπους δεν είναι μόνο πολιτικά απαράδεκτη. Είναι προδήλως ανήθικη, ενώ έρχεται και σε ευθεία αντίθεσή με το Σύνταγμά μας στο Άρθρο 25 ορίζει: «τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους της κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους.»

    Διαφορετικά ο δρόμος θα είναι μακρύς και επώδυνος.
    Πολύ φοβούμαι και ταπεινωτικός…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση