GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Κρήτη και η Λιβύη...

Από το ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Η ΚΡΗΤΗ ΒΑΣΗ ΕΦΟΡΜΗΣΗΣ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ  ...

Από το ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
- ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Η ΚΡΗΤΗ ΒΑΣΗ ΕΦΟΡΜΗΣΗΣ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
 Μια μόλις μέρα μετά την ανακοίνωση για την προετοιμασία χερσαίας επέμβασης του ΝΑΤΟ με πρόσχημα την προσφορά «ανθρωπιστικής βοήθειας» η σχετική αρθρογραφία του Μανώλη Κυπραίου αποκάλυψε ότι:
«Νατοϊκές Ειδικές Δυνάμεις στην Κρήτη για επιχειρήσεις στην Λιβύη»
Ειδικές δυνάμεις σχεδιάζουν να αποστείλουν οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, με σκοπό να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις των αντικαθεστωτικών δυνάμεων κατά των πιστών στρατιωτικών στον Μουαμάρ Καντάφι και των μισθοφόρων του, αλλά και να κατευθύνουν με ακρίβεια τα πλήγματα των νατοϊκών αεροσκαφών κατά των καθεστωτικών μονάδων αρμάτων μάχης και πυροβολικού. Όπως έγινε γνωστό, το αίτημα της Συμμαχίας για την συνδρομή ειδικών δυνάμεων, έγινε και στην Ελλάδα, χωρίς όμως ακόμα να έχει γίνει γνωστή η απάντηση της Αθήνας, αν και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας..
..η απάντηση θα είναι αρνητική.
Το ΝΑΤΟ επίσης θα ζητήσει να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την συγκέντρωση και την αποστολή των ειδικών δυνάμεων και η Κρήτη, ενώ ήδη το ελληνικό Πεντάγωνο αναζητά τους χώρους όπου θα φιλοξενηθούν οι καταδρομείς, πριν αποσταλούν στη Λιβύη. Επίσης ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την ανάπτυξη επιχειρησιακού νοσοκομείου, καθώς και τη χρησιμοποίηση νοσοκομείων του ΕΣΥ που βρίσκονται στη μεγαλόνησο για τη φιλοξενία νατοϊκών στρατιωτών που θα έχουν τραυματιστεί. Τον επιχειρησιακό έλεγχο της όλης επιχείρησης θα τον αναλάβει το νατοϊκό στρατηγείο της Νότιας Ευρώπης (AFSOUTH-Allied Forces SOUTH), σε συντονισμό με το συμμαχικό στρατηγείο της Κεντρικής Ευρώπης. Για τους Έλληνες στρατιωτικούς, η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, μιας και οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ από αέρος κατά των δυνάμεων του Λίβυου ηγέτη δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα και όπως είχε γράψει πρώτο το newscode λίγο μετά την έναρξη των επιχειρήσεων, οι Έλληνες επιτελικοί αξιωματικοί είχαν εκτιμήσει πως αν δεν σταλούν νατοϊκές δυνάμεις στο έδαφος, νίκη του αντικαθεστωτικών δυνάμεων κατά του Καντάφι δεν θα υπάρξει. (Πηγή:http://www.newscode.gr/ellada/story/28740/etoimh-na-ypodechthei-natoikes-eidikes-dynameis-h-krhth)
Ενώ το ΝΑΤΟ φαίνεται ότι αποδέχεται την πρόταση του υπ. Εξωτερικών Δρούτσα να καταστεί η Κρήτη κέντρο της αποστολής «ανθρωπιστικής βοήθειας», δηλαδή να καταστεί και ορμητήριο της χερσαίας επέμβασης του ΝΑΤΟ, οι χώρες μέλη του και ιδιαίτερα οι Ευρωπαϊκές προωθούν με αποφασιστικό τρόπο τα επεμβατικά τους σχέδια. Μετά τη Βρετανία, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα στείλει περίπου δέκα συμβούλους και η Ιταλία μια δεκαμελή ομάδα ως στρατιωτικούς συμβούλους για την εκπαίδευση των ανταρτών του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου των εξεγερμένων στη Λιβύη. Επίσημη δικαιολογία για την αποστολή των ομάδων είναι η οργάνωση των ανταρτών για την προστασία του άμαχου πληθυσμού όπως είπε ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος Francois Baroin.
Παράλληλα εντείνονται οι πολιτικές πρωτοβουλίες. Ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy συναντήθηκε στο Παρίσι με τον ηγέτη των αντικαθεστωτικών Mustafa Abdel Jalilκαι και του υποσχέθηκε ότι η Γαλλία θα εντείνει τα αεροπορικά πλήγματα εναντίον των ένοπλων δυνάμεων του συνταγματάρχη Καντάφι. Την ίδια ώρα ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι η χρήση βομβών διασποράς από τις δυνάμεις του Καντάφι στη Misrata «ενδέχεται να αντιπροσωπεύει διεθνή εγκλήματα». Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Navanethem "Navi" Pillay δήλωσε ότι οι επιθέσεις σε ιατρικές εγκαταστάσεις αποτελεί έγκλημα πολέμου, ενώ οι επιθέσεις εναντίον αμάχων αποτελούν επίσης σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων του διεθνούς δικαίου, κάνοντας αναφορά σε βόμβα διασποράς κοντά σε νοσοκομείο στη Misrata και επιθέσεις ελεύθερων σκοπευτών. Η ίδια απηύθυνε έκκληση στο ΝΑΤΟ να βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση ώστε να μη χαθούν άμαχοι από λάθη!
Σύντομα αποδείχτηκε ο ανθρωπιστικός του ΝΑΤΟ σε όλο του το μεγαλείο: «Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 18 τραυματίστηκαν από επιδρομή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο προάστιο της πρωτεύουσας της Λιβύης Τρίπολης, Χαλάτ αλ-Φαριάν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας. Νωρίτερα από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες ο Καναδός επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της συμμαχίας στη Λιβύη, υποστράτηγος Τσαρλς Μπουσάρντ, είχε απευθύνει έκκληση στους αμάχους, να απομακρύνονται από στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι, γιατί παρά τη δεδομένη σπουδή των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, ο κίνδυνος για τους πολίτες " δεν μπορεί να εκμηδενισθεί".


Τι να κάνουμε, έχουν και οι ανθρωπιστικές βόμβες τις «παράπλευρες απώλειες τους»!
Λιβύη: "Στέλνουν όπλα στους αντικαθεστωτικούς με φορτία του Ερυθρού Σταυρού"
Οι ανθρωπιστές όμως της Συμμαχίας των Προθύμων και του ΝΑΤΟ ξέρουν και κόλπα. Κόλπα παλιά και χρήσιμα. Σαν αυτά που χρησιμοποιούσαν οι «Ανθρωπιστές» του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στη Βοσνία και στο Κόσοβο, όταν τα τότε φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας ήταν γεμάτα όπλα για τους Μουσουλμάνους Μουζαχεντίν και τον UCK, τον ίδιο που κατηγόρησαν λίγα χρόνια αργότερα οι εκθέσεις των Νατοϊκών αξιωματούχων για μαζικές δολοφονίες αιχμαλώτων και εμπόριο των οργάνων τoυς, με κατεύθυνση τις επώνυμες κλινικές της πάντα φιλάνθρωπος Δύσης!
Πρόσφατα, η Λιβύη κατήγγειλε ότι το Κατάρ χρησιμοποιεί φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας για να κρύψει εκεί φορτία όπλων για τους αντικαθεστωτικούς. Σε ρεπορτάζ της η κρατική τηλεόραση έδειξε χθες το βράδυ βίντεο από ένα, όπως φαινόταν, φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Όμως στρατιωτική πηγή δήλωνε στην τηλεόραση ότι όταν ανοίξανε τα κιβώτια βρέθηκαν μέσα όπλα και πυρομαχικά που είχαν σταλεί από το Κατάρ. Η στρατιωτική πηγή πρόσθεσε ότι «το Κατάρ δεν στέλνει ιατρικό εξοπλισμό, αλλά χρησιμοποιεί το λογότυπο διεθνών οργανώσεων για να στείλει ρουκέτες, όπλα και πυρομαχικά, χρησιμοποιώντας ως κάλυψη τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό για να σκοτώσει τους γιους του λιβυκού λαού και να σπείρει τη διχόνοια μεταξύ τους». Η κρατική τηλεόραση διευκρίνισε ότι οι πύραυλοι και τα σύγχρονα όπλα βρέθηκαν κοντά στη δυτική είσοδο της πόλης Ατζνταμπίγια, τον έλεγχο της οποίας προσπαθούν εδώ και εβδομάδες να εξασφαλίσουν οι αντικαθεστωτικοί.
Η απροκάλυπτη προπαγάνδα του δικτατορικού καθεστώτος δεν μπορεί να αδυνατίσει την αποκάλυψη της απροκάλυπτης ιμπεριαλιστικής επέμβασης που χρησιμοποιεί κάθε άτιμο και παράνομο μέσο.
Εμείς καλούμε τους φαντάρους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να μείνουν μακριά και να Αρνηθούν την συμμετοχή τους σε ένα από τους πιο Βρώμικους Πολέμους της Νέας Εποχής του καπιταλισμού.  

5 σχόλια

  1. ΠΡΟΣ: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-
    ΠΑΓΚΑΛΟΥ-ΡΑΓΚΟΥΣΗ-ΠΑΜΠΟΥΚΗ-ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ- ΝΙΚΟΛΑΚΗ & ΣΙΑ.

    ΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΩ..ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ +


    ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ Ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ
    Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, μπορεί να καταδικαστεί σε θάνατο αν το δικαστήριο τον καταδικάσει για τις δολοφονίες διαδηλωτών κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Φεβρουαρίου, δήλωσε το Σάββατο ο...
    Αιγύπτιος υπουργός Δικαιοσύνης.

    Ο Μοχάμεντ ελ-Γκουίντνι μιλώντας στην εφημερίδα Αλ-Αχράμ ήταν σαφής για το ενδεχόμενο καταδίκης στην εσχάτη των ποινών: «Φυσικά, αν καταδικαστεί για το έγκλημα της δολοφονίας διαδηλωτών, αυτό μπορεί να οδηγήσει στη θανατική ποινή».
    Σε αυτή την περίπτωση μόνο ο νέος πρόεδρος θα μπορεί να απονείμει χάρη, πρόσθεσε στην εφημερίδα ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «αν ήμουν πρόεδρος, δεν θα του έδινα χάρη για τις δολοφονίες 800 μαρτύρων».
    Σύμφωνα με τον υπουργό καθοριστική για την καταδίκη ή μη αναμένεται να είναι η κατάθεση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Χαμπίμπ, ελ-Αντλί, ο οποίος επίσης θα παραπεμφθεί σε δίκη.

    Ο Μουμπάρακ, η σύζυγος του και οι δύο γιοι του αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά.
    Μετά την παραίτηση του στις 11 Φεβρουαρίου κατέφυγε στην κατοικία του στο θέρετρο Σαρμ-ελ-Σέιχ. Εκεί κατά τη διάρκεια ανάκρισης αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης με προβλήματα στην καρδιά. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος.
    Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό τα θύματα των πολυήμερων διαδηλώσεων που οδήγησαν στην εκδίωξη του Μουμπάρακ ήταν 846.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι μωρή αδερφή Μακρυδάκη κουνάς τον πισινό σου;
    Ζητάει ο οργανισμός κανένα Λίβυο φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Κυβέρνησή του Καντάφι μπήκε στήν μαύρη λίστα των Παγκόσμίων Τραπεζιτών των Rothschilds και τών Rockefellers και στά Τσιράκια τους το ΝΑΤΟ και την ΕΕ!!, Στην ποδιά τών Τραπεζιτών, σφάζονται παλληκάρια ανυπάκουα σ'αυτούς, Κακά παιδιά!!! Κυβερνήτες πού δεν δανείζονται ή πού ξοφλάνε τα χρέη των λαών των και τούς απελευθερώνουν!!! Θυμηθείτε τον επί πολά χρόνια(καλό)Τσαουσέσκου πού χρωστούσε, τον (κακό)Παπαδόπουλο τον δικό μας πού δεν χρωστούσε, το Σαντάμ Χουσεϊν,τον Μιλόσεβιτς,τόν Καντάφι, τώρα πού δεν δανείζεται και έκανε την χώρα του αυτάρκη, τον Νοριέγκα,την Συρία,το ΙΡΑΝ,κ.τ.λ. Μέχρι στιγμής ο μόνος ο Πατριώτης ο Ραφαήλ Κορρέα τού Ισημερινού και Τσάβεζ της Βενεζουέλας, την έχουν γλυτώσει... να δούμε! Όσοι δικτάτορες δεν δανείζονται είναι εχθροί του ΝΑΤΟ!!!! Όλους τούς λαούς πού δήθεν προσπαθούν να ελευθερώσουν το ΝΑΤΟ καί ο ΟΗΕ είναι μπούρδες!! Οι Τραπεζίτες χρησιμοποιώντας τον παραπληροφορημένο λαό της Αμερικής και τώρα τών υπολοίπων λαών τού ΝΑΤΟ, προχωρούν πρός την αληθινή υποδούλωση των λαών!!!! ¨Όλοι αυτοί οι Δικτάτορες πού ανέφερα πρίν, έχουν ένα κοινό γνώρισμα, ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!!! ¨Όσο ο Τσαουσέσκου χρωστούσε ήταν το αγαπημένο παιδί της Δύσης. Ο Καντάφι κατασκεύασε το 8ο θαύμα όπως το αποκαλούν, κόστος $35.000.000.000, πού καθιστά την Λιβύη αυτάρκη, χωρίς δανεικά!!! Αν το ψάξετε θα βρείτε πολλά παρόμοια ατίθασα Κράτη εχθρούς της Παγκοσμιοποίησης!!!
    Εδώ οι δικοί μας δανείστηκαν 550.000.000.000 +++Ευρώ, το ξαναλέω 550+++ Δισεκατομμύρια Ευρώ, άντε πές τε μου πώς θα τα ξοφλήσουμε και αν υπάρχει λόγος οι Τραπεζίτες να μήν λατρεύουν τούς Πολιτικούς μας πού τα δανείστηκαν και σκλαβώσαν ακόμα και τρισέγγονά μας!!!! Άντε καί καλή λευτεριά σε κανά δύο αιώνες συν-Ελληνες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
    Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΟΤΑΝ ΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
    Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΟΤΑΝ ΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση